Urmărește-ne în Social Media

Alice In Chains - Never Fade

Alice In Chains a lansat videoclipul piesei "Never Fade", unul dintre cele mai apreciate single-uri de pe noul său album. Discul "Rainier Fog" sosea la finalul verii şi ne arată că băieţii conduşi de Jerry Cantrell au păstrat grunge-ul în viaţă. Vă invităm să urmăriţi noul videoclip în cadrul articolului.

"Never Fade" debuta ca single în luna august, iar de pe acelaşi album "Rainier Fog" am mai putut asculta şi piesele "The One You Know" şi "So Far Under". Acest LP duce discografia formaţiei la 6 release-uri, din care 3 au fost cu noul solist, William DuVall. Acesta şi-a intrat perfect în rol, deşi a avut o personalitate uriaşă a rockului de înlocuit, pe Layne Staley.

Noul videoclip este regizat de către Adam Mason, care a mai colaborat cu Alice in Chains şi pentru clipul "The One You Know". Această creaţie vizuală se axează pe reprezentaţia muzicienilor în paralel cu o poveste urbană cu depravare, jafuri şi dependenţe. Pare să continue pe aceeaşi linie începută în precedentele clipuri. De această dată avem şi o metamorfoză apocaliptică în halucinaţiile protagonistului.

Povesta nu este gata încă şi vom afla ce au păţit personajele în videoclipuri viitoare. Solistul William DuVall a dezvăluit într-un interviu recent că "Never Fade" este o piesă inspirată de bunica sa, dar şi de Chris Cornell şi de Layne Staley. Este despre fantome benevole care persistă în memoria şi viaţa noastră. Piesa a fost scrisă în celebrul Studio X, cunoscut şi ca "Bad Animals".

Acolo a înregistrat Alice In Chains ultimul album cu Staley la voce în 1995. Artistul trecea în nefiinţă în 2002, după o supradoză. Formaţia a lansat în 2018 primul său material de studio din ultimii 5 ani, care marchează trecerea la casa de discuri BMG. Este prima oară în ultimii 20 de ani când muzicienii se reunesc în oraşul de baştină Seattle pentru înregistrări.

Chiar şi titlul acestui LP este un tribut pentru vremea mohorâtă a acestui oraş. Seattle a dat de fapt naştere curentului grunge, cele mai importante trupe din gen provenind de acolo. De disc s-au ocupat producătorul Nick Raskulinecz şi inginerul de sunet Paul Figueroa. Mixajul l-a făcut Joe Barresi, care a lucrat cu TOOL şi Queens of the Stone Age.

Alice In Chains a cântat ultima oară în ţara noastră în 2010, atunci când au mai urcat pe scenă de la Romexpo şi Stone Sour, Slayer, Metallica şi Megadeth.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2