Urmărește-ne în Social Media

Alexandra Ungureanu feat. Skizzo Skillz - Mămuca

Alexandra Ungureanu colaborează pentru prima oară cu Skizzo Skillz și lansează ”Mămuca”, o piesă sensibilă și onestă despre regăsire și iubirea față de mama. În clip, artista apare pentru prima oară alături de mama sa.

Cu un concept creat de Cosmin Florea și regizat de Silviu Mîndroc, videoclipul expune trăirile celor doi artiști, de la frică, iubire, la neputință și frumos.

"Relația cu mama mea este una specială"

"Oricât de tulburătoare ar fi o piesă de dragoste, una dedicată mamei nu se poate compara cu nimic. Sub semnul emoției a stat tot parcursul pe care l-a urmat acest cântec, din momentul în care am auzit pentru prima dată refrenul din zona Maramureșului, «Mămucă, nu mă sfădi».

Relația cu mama mea este una specială, foarte strânsă, dar nu ușor de gestionat, așa că am simțit nevoia să cânt despre asta. Este o relație cu bune și cu rele, iar pentru cele rele trebuie să ne iertăm reciproc și fiecare pe sine. Așa că această piesă a devenit o terapie în sine, cu atât mai mult cu cât mama a fost de acord să apară în videoclip, o experiență unică", mărturisește Alexandra.

Piesa "Mămuca" este compusă de către Alexandra Ungureanu alături de Skizzo Skillz, Sebastian Lazăr, Teodora Păcurar și Vlad Mazarel și este inspirată din experiențele și trăirile personale ale artistei.

"Atunci când mi-a trimis Alexandra piesa "Mămuca", a fost prima oară când am terminat o strofă fără să o scriu, de parcă era deja acolo și mă aștepta de ceva timp. Mă bucur că lansăm piesa asta împreună", adaugă Skizzo Skillz.

În aprilie 2018, Alexandra a colaborat cu Marius Moga pentru "Bate, bate", single ce explorează un sound future-pop cu subtile influențe etno și recompune imaginea esteticii autentic românești. Urmează "Vântule", o piesă inspirată din experiențele și trăirile personale ale artistei, iar în decembrie colaborează cu actorul Marius Manole și lansează "Iarna mea", o poveste magică electro-pop, cu un mood urban și elemente din folclor.

Skizzo Skillz este cunoscut pentru piese precum "Umblu teleleu", "Biniditat" (feat. Karie), "El zice că" (feat. Keo), "Tu eu ea". Rapper-ul a colaborat cu artiști precum Corina, Nosfe, Grasu XXL și What’s UP.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Smiley, Speak, Nicole Cherry și Nosfe apar în comedia "Legații", lansată pe Netflix - TRAILER

Filmul "Legații", o comedie în regia lui Iura Luncașu, cu o distribuție plină de vedete, s-a lansat în exclusivitate pe Netflix. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul peliculei.

Publicat

pe

Trailer "Legații"
Trailer "Legații" │ FOTO: captură YouTube / Netflix Romania

"Legații" spune povestea unui grup de colegi care ajunge la munte, în teambuilding, toți fiind pregătiți pentru un weekend specific corporatiștilor. După o noapte în care petrec, aceștia află la micul dejun, de la Răzvan, CEO-ul companiei, că de data asta urmează să facă ceva aparte. Mai exact, să plece într-o drumeție de 24 de ore pe un traseu de munte, însă nu oricum, ci legați între ei cu o sfoară. Obiectivul este să ducă la capăt acest experiment, fără ca cineva să se dezlege. Unii dintre ei protestează, dar până la urmă își iau minimul necesar, se leagă la o distanță de doi metri între ei și pleacă la drum.

"A fost un proiect foarte ambițios, din punctul meu de vedere, pentru că a fost pentru prima dată când mi-am forțat puțin strategiile. M-am orientat spre o zonă în care îmi doresc să ajung, respectiv cea de smart content. Nu mai sunt subiecte ușurele, facile. Am ales un subiect care să provoace audiența. Mi s-a părut cu atât mai interesant că distribuția a reacționat foarte bine la această idee și că nu eram eu singurul nebun care voia să facă altceva. Totul a fost spectaculos la filmări, cu o energie foarte, foarte bună. Pe de altă parte, a fost un proiect ca toate celelalte, pentru că a fost un proiect de suflet", a declarat regizorul Iura Luncașu.

Distribuția filmului adună nume cunoscute ca Smiley, Speak, Ștefania, Nicole Cherry, Skizzo Skillz, Keed, LU-K Beats, Super ED și Nosfe. Evident, "Legații" vine și cu o coloană sonoră actuală, pe care se vor auzi Smiley, Șatra B.E.N.Z, Skizzo Skillz, Nicole Cherry, Bruja, Jean Gavril, Amuly, August Day și Tobi Ibitoye. Una dintre piesele de pe soundtrackul acestuia este "Bani mulți (Fii tot ce poți)", lansată recent de Smiley în colaborare cu Șatra B.E.N.Z.

"Legații" este produs de Luca's Art Film, Next Spot, Arc Pictures și HaHaHa Production, și poate fi urmărit exclusiv pe Netflix.

TRAILER "Legații":

Citește în continuare

Lifestyle

Alexandra Ungureanu navighează printre hituri şi dezamăgiri în podcastul "Aproximativ Discuţii" cu DJ Gojira

În episodul de pe 21 martie 2021 al podcastului "Aproximativ Discuţii" al lui DJ Gojira de la HappyFish invitatul special a fost Alexandra Ungureanu. Artista a vorbit despre hiturile sale, faptul că nu a reuşit în muzică cum şi-ar fi dorit, dar şi evoluţia sa spre influencer şi persoană publică.

Publicat

pe

Podcast Aproximativ Discutii Gojira HappyFish Alexandra Ungureanu
Podcast Aproximativ Discutii Gojira HappyFish Alexandra Ungureanu │ FOTO: HappyFish

Pe parcursul a mai bine de 2 ore, Alexandra Ungureanu a vorbit despre exprimarea prin haine, despre momentul de glorie de la "Bravo Ai Stil", dar şi despre peripeţiile de la "Asia Express". S-a intrat şi în subiecte sensibile, precum momentul când Alexandra nu îşi mai amintea versurile pe scenă cu Horia Brenciu, traumatizată fiind de moartea tatălui său care a avut loc cu câteva zile înainte.

S-a vorbit despre uriaşa problema a artiştilor de la noi, care deşi ajunseseră celebri încă se împrumutau pentru a supravieţui. Alexandra are de altfel o diplomă de contabil şi îşi imagina la începutul carierei că îşi va petrece săptămâna de lucru la corporaţie şi va cânta seara sau în weekend. DJ Gojira a pus punctul pe "i" cu întrebarea: este televiziunea locul în care artiştii se duc să moară?

O bună parte din a doua parte a podcastului s-a dus înspre un veritabil tribut pentru Annie Lennox, atât în perioada Eurythmics, dar şi solo. Cei doi au vorbit şi despre melodicitatea instrumentalelor, precum cel de la "Enjoy the Silence" de la Depeche Mode sau "All the Single Ladies" de la Beyonce, care funcţionează chiar şi fără voce. Alexandra şi-a exprimat dezamăgirea că a descoperit R.E.M. foarte târziu, cu câţiva ani în urmă, iar DJ Gojira a completat informaţia cu o anecdotă despre sinuciderea lui Kurt Cobain, prietenia cu Michael Stipe şi trupa pe care Cobain o plănuia cu Stipe.

Câteva namedrop-uri importante din podcast sunt Cheloo, cu citatul "am prea puţini bani pentru cât de cunoscut sunt", apoi Horia Brenciu, de care DJ Gojira nu e foarte convins ca inovator muzical şi Marius Moga, pentru perfecţionismul său. Am afla de la Alexandra că Moga îşi trimite "vocile" în anumite zone şi vibe-uri pentru a le punea în starea ideală pentru înregistrare.

S-a vorbit despre Suie Paparude, Junkyard, UNU' şi Crush, evident. Alte insight-uri, inclusiv despre succesul Alexandrei din Franţa aflaţi din podcast.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Din "mijlocul furtunii" Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu dezvăluie ce artiști votați de ea nu au ajuns în finala Selecției Naționale

Ca la fiecare ediție, Selecția Națională pentru Eurovision încinge spiritele, show-ul semifinalei de sâmbătă lăsându-i pe mulți cu un gust amar. Ca membră a juriului care a participat la alegerea celor 10 finaliști ai Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu a simțit nevoia unei justificări. Artista a detaliat în cadrul unei postări ample ce însemnătate are pentru ea această competiție, dezvăluind că o parte dintre favoriții publicului au fost și favoriții ei.

Publicat

pe

Alexandra Ungureanu
Alexandra Ungureanu │ FOTO: Iuliana Popescu

Sâmbătă seară a avut loc primul show live din cadrul  Selecției Naționale pentru Eurovision 2022. Din cei 20 de participanți, doar 10 au mers mai departe în finală, decizia fiind luată exclusiv de către un juriu de specialiști. Mulți dintre fanii concursului au fost nemulțumiți de selecția juraților, exprimându-și dezaprobarea și chiar furia prin comentarii pe pagina de Facebook a Eurovision România, pe YouTube, dar și pe grupuri dedicate.

Din acest juriu aspru criticat au făcut parte Alexandra Ungureanu, Randi, Ozana Barabancea, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Randi a reacționat la mesajele fanilor Eurovision publicând câteva clipuri pe Story, iar Alexandra Ungureanu și-a expus punctul de vedere postând un mesaj amplu pe Facebook.

Alexandra Ungureanu: "Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui"

"Ce emoții au fost, pentru mine, aseară. După trei participări în calitate de concurent, o prezență ca artist invitat în recital, pentru prima dată, ieri, jurat într-un show fenomen care pentru mine înseamnă mult. De ce? A fost rampa de lansare, când eram la început, și locul în care mulți dintre voi m-ați descoperit.

Chiar cea mai dragă și longevivă prietenie din viața mea s-a născut tot în jurul acestui proiect. Așa că, am spus un mare "da" invitației de a fi din nou parte din acest super show. Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui. Câtă pasiune stârnește, la extreme, câte rânduri se scriu și ce miză uriașă e, până la urmă, pentru România prezența într-un asemenea context internațional. De asta am tratat din primul moment, cu maximă seriozitate, rolul care mi s-a oferit."

Alexandra Ungureanu: "Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie"

Alexandra își continuă postarea explicând că selecția pe care ea a făcut-o a fost în cunoștință de cauză și că e important ca publicul să primească anumite lămuriri.

"Am ascultat de multe ori compozițiile înscrise, m-am documentat, am luat pulsul grupurilor de fani, pentru a înțelege cât mai bine vibe-ul selecției de anul acesta. Iată-ne, după semifinala de aseară, fix în mijlocul furtunii. Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie, având o piesă care să reprezinte o țară cu șanse reale."

Favoriții Alexandrei Ungureanu care nu au ajuns în finala Eurovision România 2022

Fără a spune care a fost punctajul pe care ea l-a dat concurenților, Alexandra dezvăluie că finaliștii ei la Eurovision România 2022 ar fi fost alții decât cei aleși sâmbătă seară. Artista oferă chiar o listă a celor care s-au plasat în top 10 pentru ea, dar nu au trecut selecția. Printre ei se numără și doi dintre favoriții publicului, respectiv Aris și E-an-na.

"Vreau să felicit toți finaliștii și să le urez multă baftă în Marea Finală. Vreau să îi felicit și pe cei care nu au reușit calificarea. Unii dintre ei au fost și favoriții mei aseară, regăsindu-se în "my top 10". Și aici mă refer la Eugenia Nicolae, Aris, E-an-na, și Eliza G. Ce voci, ce prezențe. N-a fost să fie acum, dar mi-ar fi tare drag să cântăm împreună la un concert sau la "Duet cu Alexandra". Da, e o invitație oficială. Vă mulțumesc și vouă pentru toate mesajele primite, pentru criticile constructive. Fie ca cel mai bun, din cei rămași, să câștige", spune Alexandra în încheierea postării sale.

Când are loc finala Eurovision România 2022 și cum se va vota

Reprezentantul României la Eurovision 2022 va fi ales pe 5 martie, în cadrul unui show live, care va fi difuzat de TVR. Cele 10 piese finaliste vor primi voturi din partea juriului și a publicului telespectator.

  • Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată câte unei piese. Procesul de jurizare se încheie cu un clasament.
  • Telespectatorii își vor putea vota favoriții prin SMS din momentul START VOT şi până la momentul STOP VOT. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.
  • Fiecărei piese i se alocă un număr de puncte, astfel: numărul de sms-uri primit de piesa respectivă împărţit la cel mai mare număr de sms-uri primite de o piesă înmulţit cu 12 puncte. Din rezultat se păstrează întregul şi două zecimale.
  • Rezultatul final se adună cu numărul de puncte obţinute pentru aceaşi piesă de la juriu.
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5