Urmărește-ne în Social Media

Alexander Rybak - Magic

Alexander Rybak, câștigătorul din 2009 al Eurovision Song Contest, a lansat videoclipul unei piese încărcate de optimism, intitulate ”Magic”. Melodia a fost compusă de artistul cu rădăcini norvegiene, având ca inspirație povestea unei fete care a reușit să depășească o gravă problemă de sănătate.

Prin "Magic", Alexander Rybak aduce un omagiu vieții, după mulți ani de luptă cu dependența de antidepresive. Piesa a fost inspirată de povestea unei fete care s-a confruntat cu o problemă similară, despre care Alexander a aflat citindu-i blogul. Artistul norvegian s-a regăsit atât de mult în cele relatate, încât s-a hotărât să transforme această poveste într-o compoziție muzicală. A urmat filmarea unui videoclip în ton cu optimismul insuflat de relatarea fetei. Clipul ni-l prezintă, astfel, pe Alexander Rybak bucurându-se de viață din plin, dansând cu fiecare prilej.

Perioada de carantină instalată la debutul pandemiei de COVID-19 l-a inspirat pe Alexander Rybak să înceapă să-și producă singur muzica. Din luna martie, acesta lucrează intens în studioul său de acasă, încercând să se autodepășească odată cu fiecare nouă lansare. Atras în continuare de muzica dance, acesta a mărturisit că apreciază îndeosebi muzica lui Jamiroquai, dar și a tinerei artiste pop Sigrid.

Alexander Rybak a ajuns în atenția publicului odată cu participarea sa la Eurovision, în 2009. Atunci a fost botezat "băiatul cu vioara", piesa "Fairytale" aducându-i 387 de puncte și trofeul ediției. Acesta a revenit pe scena de la Eurovision în 2018, reprezentând încă o dată Norvegia, de această dată cu piesa "That's How You Write a Song". A câștigat cea de-a doua semifinală, dar nu și competiția, finalizând pe poziția a 15-a.

Comentarii