Urmărește-ne în Social Media

Alex & The Fat Penguins - PARARAM

Alex and the Fat Penguins a lansat piesa "PARARAM", o expresie a relaxării, a visării cu ochii deschiși și a bunei dispoziții. Melodia beneficiază de un videoclip disponibil în articol.

"PARARAM" se simte ca o zi de vineri, când începe weekend-ul și ne facem planuri să trăim cele mai nebunești experiențe, să ieșim cu prietenii, să plecăm în drumeții sau să ne clătinăm pe la petreceri.

"Nu trebuie să ne luăm în serios, de fiecare dată. Orice om are nevoie de conexiunea cu alți oameni, de apropiere, de prietenie. Am vrut să dăm publicului o rază de speranță și un motiv de a zâmbi după toate încercările grele din ultima perioadă", declarat Mircea Steriu, chitaristul trupei.

Single-ul beneficiază de un videoclip realizat de Cerasela Marin și Alexandru Enache, vechi colaboratori ai trupei. Acesta păstrează vibe-ul unei veri care se încheie într-un ton optimist, în ciuda contextului nefericit cu care întreaga lume s-a confruntat în ultimele luni. Plin de soare, distracție și sărituri în piscină, videoclipul piesei arată și partea mai puțin serioasă a celor patru pinguini "grași". Astfel, manifestul cu care ne-au obișnuit cei patru băieți îmbracă, de această dată, haine de voie bună.

Piesa "PARARAM" se regăsește pe albumul "Cardiosonic", primul material lansat de Alex & The Fat Penguins, după 4 ani de carieră pe scena muzicii rock din România. Albumul conține 11 melodii și conturează stilul trupei, care îmbină, cu succes muzica rock cu influențele folclorice românești, alături de versuri care, de multe ori, au un iz arhaic, toate într-un mix modern și fresh. Mesajele sunt, în cea mai mare parte, sociale, iar trupa este recunoscută pentru implicarea în mai multe demersuri legate de zona politică sau ecologistă. Printre acestea, putem număra protestul spontan din fața Guvernului, când au cântat live piesa "Just a fool", sau piesa "Urlă Pământul", lansată cu susținerea WWF România, cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra tăierilor abuzive ale pădurilor din România.

Alex & The Fat Penguins înseamnă Alex Coțofan (voce, chitară), Mihai Ungureanu (chitară bas, backing vocals), Mircea Steriu (chitară solo, backing vocals) și Ionuț Tebeică (tobe, backing vocals).

Comentarii