Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Videoclip oficial: Al Di Meola - Broken Heart

Cu ”Broken Heart”, Al Di Meola deschide un nou capitol discografic. Reputatul chitarist va lansa luna aceasta albumul ”OPUS”, cel de-al 25-lea material de studio.

“Prin ”OPUS” mi-am dorit să-mi îmbunătățesc abilitățile compoziționale, deoarece cred că evoluția acestei părți a personalității mele m-a făcut să fiu mai mult un compozitor / chitarist decât un chitarist / compozitor. În același timp, discul marchează o nouă era în viața mea. Pentru prima oară, am compus muzică fiind fericit, am o relație minunată cu soția mea, am o fiică și o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că toate acestea ies la iveală în muzica de pe album”, a detaliat Al Di Meola.

Opus”, ce include piesa ”Broken Heart”, va fi lansat pe 23 februarie. Discul poate fi precomandat de pe Amazon și iTunes.

Al Di Meola este pionierul unui nou stil de muzică instrumentală, o combinație inedită de sonorități jazz și tonuri fusion cu elemente latino, ce transformă acordurile în bijuterii de neprețuit. Meola este unul dintre chitariștii ce au revoluționat stilul interpretativ,influențându-i pe: Yngwie Malmsteen (alături de care a apărut pe albumul solo al clăparului Derek Sherinian, „Black Utopia”, din 2003), Richie Sambora (ex - chitaristul Bon Jovi) și pe John Petrucci de la Dream Theater. A colaborat cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke, Stevie Wonder și mulți, mulți alții.

Al Di Meola a concertat de mai multe ori în România. Cel mai recent concert a avut loc pe 13 iunie 2017, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Citește mai multe despre Al Di Meola
Videoclipuri cu Al Di Meola
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE