Urmărește-ne în Social Media

Akcent - Rita

Akcent tocmai a lansat piesa şi videoclipul "Rita", cu un vizual superb ce duce cu gândul la vacanţă. Cu un beat de muzică de club şi influenţe orientale, acest track evocă melancolia verii care tocmai a trecut. Vă invităm să vizionaţi noul clip în articol.

"Rita" este cel mai nou release al proiectului muzical Akcent, care anticipează #Akcent20, aniversarea a 20 de ani de existenţă a trupei. Momentul special aniversar are loc la început de an 2019 şi este prefaţat de o serie de concerte în Statele Unite. Acest turneu american debutează pe 2 noiembrie cu o oprire la Detroit.

Noul videoclip a fost filmat la Istanbul, surprinzând cele mai spectaculoase moschei din metropolă, monumente ale oraşului, dar şi podul peste Bosfor, un reper al acelei zone a Turciei. Adrian Sînă apare pe un ferryboat privind în zare, apoi pe ţărm meditând. Vedem şi o figură tradiţională locală, realizând celebrul dans al dervişului. O domnişoară bântuie ca un spectru cu rochie de culoare coral pe malurile Bosforului.

"Rita" este o piesă lentă şi melancolică, care include şi un sample vocal feminin. Un sintetizator jucăuş cu ecou şi o chitară acustică invocă din dorul pe care îl va trezi acest vizual celor care au vizitat tărâmuri din Turcia în această vară. În ultimul am putut asculta câteva single-uri Akcent bine primite de public, precum "How Many Times", scos prin casa de discuri Roton şi generând peste 5 milioane de vizualizări pe YouTube.

Trupa avea concert în Tunisia în această vară şi făcea public un remix al hitul "Ţi-am Promis", care a readus piesa în toate cluburile. Am văzut şi release-uri prin Akcent Music, precum piesa "Haeli" cântată de REEA. La început de an artiştii colaborau de altfel pe piesa "My Lady", iar în 2017 auzeam colaborări cu Pack the Arcade şi Amira.

Akcent se înfiinţa în 1999 în Bucureşti, ca o formaţie de muzică dance şi pop. Grupul a fost format de către Adrian Sînă, împreună cu cântăreaţa de muzică pop Ramona Barta. Ulterior devenea un boy band, prin alăturarea lui Marius Nedelcu, Mihai Gruia şi Sorin Brotnei. Trupa a participat la selecţia naţională pentru Eurovision 2006, împreună cu Nico. În 2013 Mihai Gruia şi Sorin Brotnei părăseau formaţia.

PUBLICITATE
Comentarii