Urmărește-ne în Social Media

AFI - Hidden Knives

AFI continuă lansările de single-uri de pe ultimul album, cu "Hidden Knives". Piesa a primit un videoclip alb-negru, ce aduce cu un scurt metraj din epoca de aur a Hollywood-ului.

Clipul "Hidden Knives" spune povestea unui mafiot, care se simte paranoic lângă o valiză cu bani. Rapid solistul Davey Havok, protagonistul ajunge la o petrecere unde toţi participanţii au măşti. Devine o petrecere de tip "murder mystery", cu figuri feminine misterioase care îl momesc pe artist. Fanii hardcore AFI vor recunoaşte anumite secvenţe care se leagă cu clipul piesei "Beautiful Thieves" din 2010.

În acel video membrii trupei ajungeau la o petrecere, unde aveau loc crime şi se purtau măşti. Revenind la clipul cel nou, Davey Havok cade în mrejele unei domnişoare la party. Dialogurile şi povestea sunt redate aici cu scurte porţiuni de text, "scurt metrajul" fiind nu doar alb-negru, ci şi mut. Se ajunge la o scenă dramatică în genul clasicului "Puţul şi Pendulul", inspirat de Edgar Allan Poe. Davey Havok e în faţă cu moartea prin decapitare.

Clipul ne lasă în suspans, fără o rezolvare concretă. Piesa "Hidden Knives" aduce cu pop-punk-ul AFI mai vechi şi poate şi comparată cu creaţiile Blink 182 din ultimii ani. AFI lansa în luna ianuarie discul "AFI (The Blood Album)", al zecelea sau LP în cei 25 de ani de carieră.

Clipurile asociate single-urilor de până acum au fost introspective şi au mizat mult pe contraste şi alb-negru. "Aurelia" a fost inedit prin prim planurile cu artiştii.

 

PUBLICITATE
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Muzică nouă

AFI a lansat două piese noi, "Escape From Los Angeles" şi "Twisted Tongues" - VIDEO

AFI, poate trupa cu cea mai reuşită combinaţie de punk cu emo a revenit pe scenă muzicală în 2021, cu două piese noi. E vorba despre "Escape From Los Angeles" şi "Twisted Tongues", marea noutate fiind schimbarea de casă de discuri pentru trupa lui Davey Havok. Artiştii au trecut la Rise Records şi le puteţi asculta noile single-uri în articol.

Publicat

pe

Videoclip AFI Escape From Los Angeles
Videoclip AFI Escape From Los Angeles │ FOTO: AFI

AFI a lansat în acest început de 2021 un disc cu două single-uri, care prefaţează un viitor album. Piesele noi sunt "Twisted Tongues" şi "Escape From Los Angeles". Ele se găsesc pe un vinil ediţie limitată, de 7 inch. Acestea sunt primele melodii lansate din 2018 încoace, atunci când a debutat EP-ul "The Missing Man". Vestea bună e că Davey Havok and co ne pregătesc şi un album complet nou lansat până la final de an 2021.

"Escape From Los Angeles" primeşte un videoclip abstract, un soi de screensaver care e în egală măsură melancolic, ironic, amuzant şi visător. Privind peste L.A. vedem peisaje urbane, dar şi diferite obiecte ce nu îşi au locul, precum ploi cu gogoşi sau camere de filmat plus tornade. Odată cu trecerea la Rise Records, AFI sună mai aproape de punk-ul de acum două decenii, iar solistul Davey a renunţat la ţipetele de pe "Miss Murder". Vocea sa afectată şi cu mult ecou, de The Smiths americanizat şi de Pet Shop Boy pus pe fapte mări a rămas totuşi neschimbată.

E interesant că în ciuda faptului că piesa nu e heavy, elemente ale sale sunt ceva mai dure şi complexe decât de obicei. Toboşarul munceşte overtime, iar câteva riff-uri prefaţează o posibilă intrare în alternative metal pentru băieţi. Solistul vede oraşul Los Angeles ca o entitate injectată cu întuneric, dar şi cu o lumină specială. E o figură a dualităţii, abordată pe acest single.

"Twisted Tongues" face din nou toboşarul vedetă, el accelerând serios piesa, care sună a un soi de intro etern. Avem şi o chitară ce sună a post rock uneori, deci e clar că se întâmplă ceva cu AFI şi artiştii încearcă un nou stil. Acest single a fost de fapt înregistrat ca un experiment în perioada în care se finisa albumul "AFI/Blood" cu câţiva ani în urmă. Versurile sunt inspirate de visare şi de o despărţire neprevăzută. Chitaristul Jade Puget a subliniat că opera trupei nu a fost niciodată uniformă şi că există doar similarităţi, aşa că AFI se reinventează mereu.

AFI debuta în 1995 cu albumul "Answer That And Stay Fashionable", trecând printr-un punk frenetic, urmat de o perioadă emo şi alternative rock la început de ani 2000. Formaţia a avut un hit pe locul întâi în topul Billboard 200, "Decemberunderground". În 2017 AFI a lansat albumul "AFI (The Blood Album)", de pe care s-a remarcat single-ul "Aurelia". Pe atunci ajungea la o discografie de 10 albume, iar acum îl aşteptăm pe cel cu numărul 11.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
CLOSE
CLOSE