Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Videoclip oficial: A Perfect Circle - The Contrarian (2D Version)

A Perfect Circle revine în actualitate prin lansarea unui videoclip pentru piesa "The Contrarian". Melodie de pe albumul "Eat the Elephant", acest release este probabil cel mai încărcat cu simboluri de până acum. Vă invităm să vizionaţi clipul în cadrul articolului.

"The Contrarian" este extras de pe albumul "Eat the Elephant", care a sosit în luna aprilie. Este primul material discografic al trupei din ultimii 14 ani. În acea perioadă solistul şi creierul trupei, James Maynard Keenan a fost ocupat cu trupă sa principală, TOOL, dar şi cu procesul în care era prinsă aceasta. A fost mai prolific e drept cu al treilea proiect al său, Puscifer.

Dacă APC cântă de obicei despre dependenţa de persoane sau substanţe, dar şi despre religie, noul album este clar plin de influenţe sociale şi politice. Single-ul "So Long, And Thanks For All the Fish" abordează superficialitatea lumii actuale, dorinţa de îmbogăţire şi include versuri tribut pentru sportivii, actorii şi celebrităţile care ne-au părăsit în ultimii 2 ani.

"The Contrarian" o să vă ducă în primul rând cu gândul la Donald Trump. Trupa nu îşi ascunde de altfel antipatia pentru actualul regim politic din SUA. Versurile piesei menţionează un "Gică Contra", un mitoman, care manipulează masele. Ar putea fi totuşi o altă figura ceva mai calculată şi mai puţin colerică decât Trump. Zâmbetul şi atributele unui şarpe care se insinuează la sânul omului sunt amintite în versuri.

Toate acestea sunt puse în scenă într-un videoclip care aminteşte mult de filmul "The Prestige". Magii executate hipnotic şi un copil fermecat de scamatorii sunt personajele principale. Peste tot tronează simbolul de pe coperta noului album, o uriaşă caracatiţă cu un corp în formă de inimă. Este vopsită roş-albastru şi pare inspirată de simbolurile partidelor din SUA, Republicanii şi Democraţii.

Simbolismul este mai degrabă o abordare a trupei TOOL, decât A Perfect Circle, care a fost mai mereu directă şi la obiect. A avut un videoclip preluat din filmul "Constantine" cu Keanu Reeves, dar şi clipuri în care Maynard apărea cu perucă şi cânta despre greutatea de a fi celebru şi a nu putea fii tu însuţi în public ("3 Libras").

Superficialitatea pare a fi una dintre obsesiile A Perfect Circle, lucru care nu ne miră, având în vedere cât de direct şi natural este Maynard în interviuri. Umorul şi angoasa au fost păstrate totuşi pentru Puscifer şi respectiv TOOL.

Citește mai multe despre A Perfect Circle
Videoclipuri cu A Perfect Circle
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE