Urmărește-ne în Social Media

A Perfect Circle - The Contrarian (2D Version)

A Perfect Circle revine în actualitate prin lansarea unui videoclip pentru piesa "The Contrarian". Melodie de pe albumul "Eat the Elephant", acest release este probabil cel mai încărcat cu simboluri de până acum. Vă invităm să vizionaţi clipul în cadrul articolului.

"The Contrarian" este extras de pe albumul "Eat the Elephant", care a sosit în luna aprilie. Este primul material discografic al trupei din ultimii 14 ani. În acea perioadă solistul şi creierul trupei, James Maynard Keenan a fost ocupat cu trupă sa principală, TOOL, dar şi cu procesul în care era prinsă aceasta. A fost mai prolific e drept cu al treilea proiect al său, Puscifer.

Dacă APC cântă de obicei despre dependenţa de persoane sau substanţe, dar şi despre religie, noul album este clar plin de influenţe sociale şi politice. Single-ul "So Long, And Thanks For All the Fish" abordează superficialitatea lumii actuale, dorinţa de îmbogăţire şi include versuri tribut pentru sportivii, actorii şi celebrităţile care ne-au părăsit în ultimii 2 ani.

"The Contrarian" o să vă ducă în primul rând cu gândul la Donald Trump. Trupa nu îşi ascunde de altfel antipatia pentru actualul regim politic din SUA. Versurile piesei menţionează un "Gică Contra", un mitoman, care manipulează masele. Ar putea fi totuşi o altă figura ceva mai calculată şi mai puţin colerică decât Trump. Zâmbetul şi atributele unui şarpe care se insinuează la sânul omului sunt amintite în versuri.

Toate acestea sunt puse în scenă într-un videoclip care aminteşte mult de filmul "The Prestige". Magii executate hipnotic şi un copil fermecat de scamatorii sunt personajele principale. Peste tot tronează simbolul de pe coperta noului album, o uriaşă caracatiţă cu un corp în formă de inimă. Este vopsită roş-albastru şi pare inspirată de simbolurile partidelor din SUA, Republicanii şi Democraţii.

Simbolismul este mai degrabă o abordare a trupei TOOL, decât A Perfect Circle, care a fost mai mereu directă şi la obiect. A avut un videoclip preluat din filmul "Constantine" cu Keanu Reeves, dar şi clipuri în care Maynard apărea cu perucă şi cânta despre greutatea de a fi celebru şi a nu putea fii tu însuţi în public ("3 Libras").

Superficialitatea pare a fi una dintre obsesiile A Perfect Circle, lucru care nu ne miră, având în vedere cât de direct şi natural este Maynard în interviuri. Umorul şi angoasa au fost păstrate totuşi pentru Puscifer şi respectiv TOOL.

Comentarii

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare