Urmărește-ne în Social Media

A-ha - Under The Makeup

A-ha a lansat videoclipul noului single ”Under The Makeup”. Piesa marchează revenirea trupei în atenția publicului după 6 ani de pauză.

În martie, A-ha anunța în cadrul unei conferințe de presă că a revenit asupra deciziei din 2009 de a pune punct activității trupei. Spre încântarea fanilor de pretutindeni, formația a hotărât să se reunească pentru a lansa un nou album de studio, titlul ales pentru cel de-al 10-lea material discografic fiind „Cast in Steel„.

„Ideea a prins contur treptat, foarte lejer, din momentul în care Morten a început să treacă pe la studioul meu cu diverse ocazii. Eu îi arătam piese la care lucram, iar el punea voce pe acele compoziții cu care se simțea conectat. Așa au mers lucrurile până când am ajuns să avem 10, 12 piese”, a povestit chitaristul Paul Waaktaar.

La aproape 4 luni de la anunțul lansării noului album, A-ha a dezvăluit primul single – „Under The Makeup„. Versurile și compoziția sunt semnate de Paul Waaktaar, aranjamentul orchestral fiind realizat de Lars Horntvedt, din trupa norvegiană Jaga Jazzist.

Melodia beneficiază acum și de un videoclip regizat de Bode Brodmueller, art director cunoscut pentru colaborările cu branduri precum MTV, Mercedes-Benz, Telekom, dar și cu artiști ca Lena (câștigătoarea Eurovision 2010) și Sumera. În clipul ”Under The Makeup” apar actrițele Frida Farrell și Sofie Gråbol, filmările desfășurându-se pe parcursul a 3 zile în Telemark, Norvegia.

Noul album „Cast in Steel” va fi lansat oficial pe 4 septembrie 2015. Conform solistului Morten Harket, reunirea trupei A-ha nu se va extinde dincolo de lansarea albumului „Cast in Steel” și turneul de promovare implicit.

„Nu ne-am reunit pentru a rămâne împreună. Am căzut de acord să facem asta pe o perioadă de timp determinată: un album, un turneu.”

Comentarii