Urmărește-ne în Social Media

2CELLOS - Seven Nation Army

2CELLOS a realizat un cover după hitul trupei The White Stripes, ”Seven Nation Army”. Piesa originală se regăsește pe albumul ”Elephant”, primind în 2004 premiul Grammy pentru Cea mai bună piesă rock.

”Pentru toți iubitorii de fotbal și rock n' roll !”, a fost mesajul cu dedicație al lui Stjepan Hauser și Luka Sulic.

Coverul piesei ”Seven Nation Army” păstrează esența rock a hitului White Stripes, adăugându-se, desigur, amprenta 2Cellos.

Grupul 2Cellos, format din croații Stjepan Hauser și Luka Sulic, este specializat pe coveruri atipice, realizate într-o interpretare fără cusur. La doar o săptămână de la primul clip urcat pe YouTube, proiectul muzical a căpătat proporții uriașe, feedback-ul primit din partea publicului dându-le celor doi artiști încrederea de care aveau nevoie pentru a continua cu interpretări și mai îndrăznețe.

Grupul a devenit o senzație la nivel internațional odată cu lansarea coverului după "Smooth Criminal" de la Michael Jackson. Viralitatea acestui clip le-a adus croaților un contract cu Sony Masterworks și o invitație din partea lui Elton John de a-l însoți în turneul său mondial. Au urmat apoi apariții în emisiuni precum "The Tonight Show" cu Jay Leno, "The Ellen DeGeneres Show", Lopez Tonight sau TV Total cu Stefan Raab. 2Cellos a cântat și în cadrul popularului serial "Glee", fiind primul grup instrumental invitat în cadrul show-ului.

2CELLOS a cântat în premieră la București pe 8 decembrie 2014. Concertul a avut loc la Sala Palatului, repertoriul fiind compus din piese rock cu greutate de la AC/DC, The Rolling Stones, Iron Maiden. Trupa a revenit în România un an mai târziu, în decembrie 2015, cel mai recent concert al duo-ului având loc pe 5 decembrie 2017.

Comentarii