Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Zece lucruri mai puțin cunoscute despre Nightwish

Află mai jos care sunt motivele plecării din trupa Nightwish ale celor două soliste, cine este fondatorul formației și ce obsesie vestimentară avea Tarja Turunen.

Publicat

pe

Nightwish (2015)
Nightwish (2015)

Nightwish este una dintre cele mai celebre trupe finlandeze de metal simfonic și a fost înființată în 1996. De atunci și până în prezent formația a devenit cunoscută publicului cu hituri precum „Sleeping Sun”, „Amaranth”, „Nemo” și „The Islander”. Trupa a dat naștere mai multor discuții de-a lungul timpului, în urma schimbărilor repetate ale componenței. Mai jos puteți afla detalii mai puțin cunoscute despre istoria Nightwish, dar și despre membrii formației.

1.Trupa a realizat un film în 2012, denumit „Imaginaerum”. Ideea inițială a fost aceea de a produce mai multe videoclipuri pentru piesele de pe cel de-al șaptelea album - „Imaginaerum”, însă pianistul Tuomas Holopainen a venit în cele din urmă cu povestea filmului. În producția cinematografică apar toți membrii trupei Nightwish, iar soundtrack-ul cuprinde piese de-ale formației. Personajul principal al filmului este Thomas Whitman, care reprezintă un alter-ego de-al lui Tuomas Holopainen, iar efectele vizuale au fost inspirate de Tim Burton, Neil Gaiman și Salvador Dalí.

NIGHTWISH - Imaginaerum (OFFICIAL TRAILER)

2. Tarja Turunen își asorta mereu în concerte culoarea rochiilor cu cea a microfonului. În turneul „Once World Tour” a purtat o rochie galbenă, iar stativul și microfonul aveau de asemenea aceeași culoare, fapt ce a stârnit comentarii răutăcioase din partea fanilor, care considerau că galbenul nu este o nuanță adecvată unei cântărețe de metal.

Tarja Turunen

Tarja Turunen

3. Primul single al formației a fost The Carpenter, lansat în 1997.

4. Fondatorul trupei este Tuomas Holopainen. Acesta este pianistul formației, dar și compozitorul principal.

5. Tarja Turunen a fost concediată în 2005, prin intermediul unei scrisori deschise, pe care ceilalți membri ai trupei au publicat-o, pentru a putea fi citită și de către fani. Decizia acestora a fost unanimă, iar motivele au fost reprezentate de faptul că Tarja acorda mai multă atenție proiectelor sale solo, dorea mai mulți bani decât ceilalți și era influențată de soțul ei, Marcello Cabuli, fostul impresar al trupei. Puteți citi scrisoarea aici.

6. După concedierea Tarjei, cea care a înlocuit-o a fost Anette Olzon, care a cântat alături de trupă până în 2012. Aceasta a declarat că a fost concediată, pentru că era însărcinată, însă răspunsul celor de la Nightwish a fost diferit. Aceștia au afirmat că despărțirea de Anette nu a avut nicio legătură cu sarcina ei, și că adevăratul motiv a fost faptul că personalitatea acesteia nu se mai potrivea cu ceea ce făcea trupa.

Anette Olzon și Tuomas Holopainen

Anette Olzon și Tuomas Holopainen

7. Piesele în care vocea lui Tuomas poate fi ascultată sunt „Beauty and the Beast”, „The Carpenter”, „Angels fall first” și „Astral Romance”. Artistul este născut pe 25 decembrie și a început să cânte pe când avea doar 8 ani.

8. Piesa „While your lips are still red” a fost produsă de Tuomas, Marco și Jukka și folosită pentru coloana sonoră a filmului „Lieksa” (The Matriarch). În videoclipul oficial apar imagini din producția cinematografică, dar îi întâlnim și pe Hietala și Holopainen. Piesa este una dintre puținele în care nu există voce feminină și a fost cântată în câteva concerte, atunci când Anette se retrăgea în backstage.

9. Majoritatea pieselor celor de la Nightwish sunt în engleză, însă trupa a produs și câteva melodii în finlandeză, precum "Lappi", "Taikatalvi", "Kuolema Tekee Taiteilijan".

Nightwish - Taikatalvi

10. Trupa Nightwish a luat naștere la inițiativa lui Tuomas, Tarja și Emppu, într-o seară de iulie 1996, petrecută în jurul unui foc de tabără.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Nightwish revine la București în 2022; Care sunt prețurile biletelor

Nightwish va susține un nou concert la București. Trupa va promova albumul "HUMAN. :II: NATURE" în cadrul unui show ce va avea loc în august la Romexpo.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nightwish pleacă din nou în turneu, cu acest prilej bifând un nou concert în România. Trupa va urca pe scena de la Romexpo, București, pe 1 august 2022, în cadrul show-ului urmând să promoveze cel mai recent material, "HUMAN. :II: NATURE". Evenimentul va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia.

Nightwish este o formație care nu mai are nevoie de nicio prezentare, asigurându-și renumele după mai bine de 20 de ani pe scena internațională a muzicii metal. Cu 9 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul și mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea și dezvoltarea symphonic metalului precum și la așa numitelor female fronted metal bands. Treptat, albumele formației au ajuns în topurile din întreaga lume, primind peste 60 de Discuri de Platina si de Aur pentru vânzările din cele doua decenii de activitate.

Cel mai recent album, "HUMAN. :II: NATURE", a fost lansat pe 10 aprilie 2020, fiind primul album dublu al formației și primul album în care Kai Hahto este toboșarul oficial al trupei. Discul a intrat în peste 20 de topuri din întreaga lume, în jumătate dintre ele fiind plasat pe primele trei poziții.

În momentul de fata Nightwish înseamnă:

 • Tuomas Holopainen – clape
 • Emppu Vuorinen – chitara
 • Jukka Koskinen – bass
 • Troy Donockley – instrumente traditionale
 • Floor Jansen – voce
 • Kai Hahto - tobe

Prețuri bilete la concertul Nightwish din 2022, de la București:

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adauga comisionul de emitere bilet de 12 lei. Numărul biletelor la categoriile Wishmasters și Elvenpaths este limitat la 2000 de bucăți din fiecare categorie. Se pun în vânzare doar 10.000 de bilete pentru acest show.

Primele 200 de bilete:

 • Wishmasters - 329 lei
 • Elvenpaths - 239 lei
 • Islanders - 149 lei

Presale:

 • Wishmasters - 349 lei
 • Elvenpaths - 259 lei
 • Islanders - 169 lei

La acces:

 • Wishmasters - 370 lei
 • Elvenpaths - 280 lei
 • Islanders - 190 lei

 

Citește în continuare

Industria muzicala

Nightwish își va încheia activitatea dacă un membru cheie pleacă din trupă

Nightwish își continuă în prezent activitatea, în ciuda plecării lui Marco Hietala. Există însă și factori care atârnă mai greu în luarea deciziei de a dizolva formația. Dacă un membru cheie ar pleca, atunci Tuomas Holopainen ar ști că acela este sfârșitul.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Marco Hietala a părăsit trupa Nightwish în ianuarie 2021, însă asta nu i-a determinat pe colegii lui să pună punct activității formației. Decizia de a continua este oarecum controversată, mai ales că Tuomas Holopainen declara în 2019 că Nightwish se va destrăma dacă mai pleacă vreun membru. Întrebat recent de Metal Hammer cum comentează această schimbare de atitudine, Tuomas a replicat că s-a răzgândit, dar că totul va lua sfârșit dacă Floor Jansen se hotărăște, la rândul ei, să plece.

"Asta simțeam în 2019 și asta am simțit și când a plecat Marco. Îmi retrag cuvintele când ne referim la situația asta.

Dar dacă ar pleca Floor [Jansen, vocalista], aia ar fi, ăla ar fi finalul trupei Nightwish. Cu siguranță, 100%", a răspuns Tuomas.

Tuomas Holopainen: "Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani"

Mergând pe ipoteza destrămării, Tuomas a fost întrebat cum s-ar simți dacă Nightwish și-ar încheia activitatea definitiv.

"Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani. Va trebui să mă gândesc la un alt proiect", a răspuns liderul și fondatorul Nightwish, părând să fi zăbovit deja asupra acestei idei.

Floor Jensen a devenit vocalista formației Nightwish în 2012, ea înlocuind-o pe Anette Olzon, care, la rândul ei, a preluat ștatefa de la Tarja Turunen, concediată de formație în octombrie 2005. În acest context, e dificil de crezut că plecarea lui Jensen ar fi, cu adevărat, indispensabilă.

Până la noi reevaluări, povestea Nightwish continuă. Trupa a lansat în aprilie 2020 albumul "Human. :II: Nature", pe care l-a promovat în cadrul unui eveniment inedit, "An Evening With Nightwish In a Virtual World". Concertul VR a avut loc în martie 2021, formația reluând concertele clasice în luna iulie. Turneul de promovare a albumului "Human. :II: Nature" a debutat pe 28 iulie, urmând să se încheie în octombrie 2022. Marko Hietala va fi înlocuit de un muzician care va însoți trupa exclusiv în concerte, poziția de basist rămânând momentan neocupată.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în 2022 la București și Cluj-Napoca

Tarja Turunen revine în România. Pe 18 și 19 octombrie, fosta vocalistă Nightwish va concerta la București, respectiv Cluj-Napoca. Show-urile anunțate pentru 2022 fac parte din turneul de promovare a albumului "In The Raw".

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Luna octombrie a anului 2022 o va readuce pe Tarja Turunen în fața publicului din România. "Raw Tour", început în septembrie 2019 și întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, a fost reluat anul acesta, pentru 2022 fiind planificate două concerte în țara noastră. Pe 18 octombrie, Tarja va concerta la Arenele Romane din București, iar pe 19 octombrie la Form Space din Cluj-Napoca. În cadrul acestor evenimente va fi promovat cel mai recent album solo al artistei, "In the Raw", disc lansat în august 2019 și aclamat de criticii de profil. ""In The Raw" ne amintește cât de bun poate fi metalul simfonic: interpretări vocale executate la perfecție, compoziție muzicală versatilă, aranjamente gândite în detaliu, muzicieni extrem de talentați și producție excelentă", notează Gary Hernandez de la "Metal Temple", acesta fiind doar unul dintre criticii care au apreciat acest material.

Bilete la concertele Tarja Turunen de la București și Cluj-Napoca:

 • Biletele pentru concertele din octombrie 2022 pot fi achiziționate online. Aici găsiți detalii privind prețurile biletelor pentru concertul de la București. Pentru informații legate de show-ul de la Cluj-Napoca, consultați Agenda InfoMusic.

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât prin colaborarea cu trupa Nightwish, cât și datorită carierei solo.

După aproape un deceniu alături de Nightwish, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei peste 15 ani de carieră solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw", fiind lansat în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artițti importanți ai scenei metal, precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

Citește în continuare

Trending