Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Within Temptation - metal simfonic în 10 piese

Vă invităm să ascultați cele mai populare piese metal alte trupei Within Temptation. Trupa olandeză de metal simfonic și-a făcut cu ușurință loc în inimile fanilor de-a lungul timpului, fiind binevenită de fiecare dată în România.

Publicat

pe

Within Temptation
Within Temptation

Within Temptation este o trupă olandeză de metal simfonic, fondată în aprilie 1996 de către vocalista Sharon den Adel și chitaristul Robert Westerholt. Ei au fost mereu clasificați de către critici ca fiind o trupă de gothic metal sau rock, deși această influență „gotică” variază de la un album la altul.

După lansarea discului de debut, „Enter”, în 1997, trupa a devenit destul de cunoscută pe scena olandeză de underground. În 2001 erau deja cunoscuți publicului larg pentru single-ul „Ice Queen” de pe cel de-al doilea album, „Mother Earth”, ajuns pe locul al doilea în topul din Olanda. Pentru acest lucru, trupa a primit patru ani la rând premiul olandez Conamus Exportprijs. Următoarele două albume, „The Silent Force” (2004) și „The Heart of Everything” (2007) au debutat pe locul întâi în topurile olandeze. În 2008, au lansat un DVD live și un CD, numit „Black Symphony”, înregistrat cu Orchestra Metropolitană. În 2009 a urmat un nou album live, „An Acoustic Night at the Theatre”.

Al cincilea album al trupei, „The Unforgiving”, a fost lansat în martie 2011 împreună cu o serie de benzi desenate și una de scurtmetraje care împreună formează o poveste. Primul single, „Faster”, a fost lansat pe 21 ianuarie, iar primul scurtmetraj, „Mother Maiden”, pe 31 ianuarie. Trupa a vândut mai bine de 3 milioane de exemplare în lume. Al șaselea album, „Hydra”, a fost lansat la începutul anului 2014 în Japonia, Europa și Statele Unite. Pe album sunt și invitați speciali ca solista finlandeză Tarja Turunen pentru piesa „Paradise (What About Us?)”; Howard Jones, fostul vocalist al trupei americane Killswitch Engage; Dave Pirner, vocalistul trupei de rock alternativ Soul Asylum și rapperul american Xzibit.

Within Temptation este formată din Sharon den Adel (vocalistă, 1996–prezent), Robert Westerholt (chitară ritmică, vocal, 1996–prezent și în studio din 2011), Jeroen van Veen (bas, 1996–prezent), Ruud Jolie (chitară, 2001–prezent), Martijn Spierenburg (clape, 2001–prezent), Mike Coolen (tobe, 2011–prezent) și Stefan Helleblad (chitară, 2011–prezent).

10. Within Temptation - „Frozen”

„Frozen” este al treilea single extras de pe albumul „The Heart of Everything” și lansat pe 11 iunie 2007. Piesa și videoclipul prezintă problema abuzului copiilor. Trupa a donat vânzările acestui single societății globale Child Helpline International. Vocalista, Sharon den Adel a mărturisit într-un interviu că și-a găsit inspirația pentru versuri în noua sa experiență ca mamă. Videoclipul prezintă un tată alcoolic care își bate soția. În clip apar și secvențe cu trupa.

9. Within Temptation - „Mother Earth”

Mother Earth” este al treilea single extras de pe albumul cu același nume și a ajuns pe locul 14 în Top 100 Germany Singles. Împreună cu piesele „Ice Queen” și „Stand My Ground”, „Mother Earth” a devenit piesa emblematică a trupei, aceasta fiind nelipsită din setlist-urile fiecărui concert. A fost folosită și pentru deschiderea anime-ului X pentru varianta în germană. Chiar dacă este al treilea videoclip al trupei, este primul realizat profesional. Locația aleasă de către regizorul Patric Ullaeus este în aproprierea lacului Delsjön, lângă Gothenburg, Suedia.

8. Within Temptation - „Stand My Ground”

Primul single extras de pe albumul „The Silent Force”, „Stand My Ground” a ajuns cu ușurință în Top 10 în trei țări (Olanda, Belgia, Finlanda) și pe locul 40 în alte patru. Piesa este inclusă și pe ediția americană din 2007, „The Heart of Everything”. A fost folosită și pentru trailerul filmului „Blood & Chocolate”. La fel ca „Ice Queen” și „Mother Earth”, este o piesă nelipsită din setlist-ul fiecărui concert al trupei. Videoclipul a fost filmat în Berlin.

7. Within Temptation - „Memories”

Balada „Memories” este extrasă de pe al treilea album al trupei, „The Silent Force” și a fost lansată pe 31 ianuarie 2005. Videoclipul o are ca personaj principal pe solista Sharon den Adel care retrăiește amintiri din perioada tinereții. Aceasta se plimbă prin casa veche în care a copilărit și în care s-a maturizat și a întâlnit pentru prima dată iubirea. Basistul, Jeroen, cântă în una dintre scene la un bas dublu, în timp ce Martijm, cânta la pian.

6. Within Temptation - „Shot In The Dark”

Piesa „Shot in the Dark” a fost extrasă de pe al cincilea album al trupei, „The Unforgiving”. Materialul video, alături de scurtmetrajul Triplets, este ultima parte din combinația scurtmetrajelor „The Unforgiving”. Aceasta mai este compusă din „Mother Maiden”/„Faster” și „Sinéad”. Videoclipul a fost filmat în același loc ca cel pentru „Faster” și a fost lansat pe 4 octombrie 2011.

5. Within Temptation - „Ice Queen”

„Ice Queen” a fost lansată în iunie 2001, fiind al doilea single extras de pe albumul „Mother Earth”. Piesa a reprezentat intrarea trupei în zona comercială. Există două videoclipuri oficiale ale single-ului. Primul a fost lansat în Olanda având ca personaj principal o fată care caută video-uri de la concerte pe un site și găsește trupa. Cel de-al doilea clip a fost realizat pentru lansarea internațională în care membrii trupei apar cu diverse fundaluri în spate (cer înstelat, flăcări, planete).

4. Within Temptation - „Angels”

Lansat în iunie 2005, „Angels” face parte de pe al treilea album, „The Silent Force”, iar videoclipul a câștigat în același an, un premiu Golden God. Materialul a fost filmat într-un deșert din Spania și spune povestea unui grup de îngeri care are misiunea de a distruge răul de pe Pământ. Sharon den Adel este o femeie abandonată pe marginea drumului și este ajutată de un preot. De fapt, el este un demon care a adoptat diverse înfățișări pentru a-și ademeni victimele - de la doctor, polițist, clovn, până la judecător și preot. Încercarea de a o îngropa pe victimă eșuează când apar îngerii.

3. Within Temptation  - „All I need”

Piesa a fost scrisă de Sharon den Adel și Robert Westerholt pentru al patrulea album de studio „The Heart of Everything”, din 2007. Videoclipul a fost filmat în Berlin și lansat pe 19 octombrie 2007. Piesa a fost folosită pentru coloana sonoră a serialului american „The Vampire Diaries”, în episodul 19 din primul sezon.

2. Within Temptation - „Fire and Ice”

„Fire and Ice” a fost scrisă de Sharon den Adel, Robert Westerholt și Martijin Spierenburg pentru albumul din 2011, „The Unforgiving”. Videoclipul a fost lansat pe 20 decembrie 2011 și a fost folosit pentru a promova turneul trupei, The Unforgiving Tour (2011-2012). Cu excepția unor secvențe din concertul Within Temptation de la festivalul Lowlands, videoclipul mai arată și povestea unui înger căzut care devine om.

1.Within Temptation - „Paradise” (feat. Tarja Turunen)

Single-ul „Paradise (What About Us?)” a fost extras de pe al șaselea album al trupei, „Hydra”, pe 27 septembrie 2013. Aceasta a fost foarte bine receptată de fani, fiind considerată una dintre cele mai bune colaborări. Totodată, piesa a intrat în Billboard Top 200, iar albumul în US Top Hard Rock Albums pe locul 12. Videoclipul este împărțit între imagini cu trupa și părți post-apocaliptice ale urmărilor unui război nuclear.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa înălţătoare "Don't Pray for Me" - AUDIO

Within Temptation a lansat o nouă piesă înălţătoare intitulată "Don't Pray for Me", care sună de parcă ar fi gata să îşi găsească loc într-un episod din "Stranger Things". Este foarte dramatică şi cinematică şi îmbină vocea unică a lui Sharon den Adel cu un mixaj perfect de rock alternativ şi elemente orchestrale şi electronice.

Publicat

pe

Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me
Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me │ FOTO: Within Temptation

Acesta este al doilea single Within Temptation din 2022, după "Faded Out", colaborare cu Asking Alexandria. E drept că în 2021 am auzit şi hitul "Shed My Skin", care a primit un videoclip cu tentă SF. Cumva se alinia cu precedentul clip, "The Purge". "Don't Pray for Me" este o piesă despre religie şi modul în care o interpretăm, ce idei şi concepte luăm din spiritualism şi cum le asumăm ca decizii de viaţă. Fanii de pe YouTube sunt încântaţi de acest track şi afirmă că le aminteşte de perioada "Heart of Everything" a formaţiei.

Corul, vocea lui Sharon şi instrumentalul metal alternativ au fost apreciate în mod deosebit. Acesta este al patrulea single din release-urile independente ale trupei, care a promis că va aborda muzica axându-se pe single-uri mai mult decât pe albume. Ultimele single-uri au intrat în top 20 al US Billboard Mainstream Rock Indicator şi au fost şi în topuri în Germania.

Solista Sharon Den Adel afirma că suntem într-un moment al existenţei umane în care credinţele şi culturile se îmbină, iar intoleranţa şi nedreptatea domină lumea. Noul single doreşte să lupte cu cei care îşi impun credinţele şi fricile asupra altora, un imn despre faptul că o credinţă şi o convingere poate fi fluidă. Within Temptation a fost ocupată în ultimii ani în studio, înregistrând piese pe un nou album şi pregătindu-se de turnee.

În restul anului 2022 îi aşteptăm într-un turneu european de vară, care îi va aduce şi la Bistriţa la festivalul WTF. Festivalul are loc între 26 şi 28 august şi include în lineup şi Katatonia, Alternosfera, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz şi mulţi alţii. Grupul va susţine şi un turneu în SUA alături de Iron Maiden, plus va relua mult amânatul turneu cu Evanescence în Europa, din postura de co-headliner.

Ultimul album Within Temptation a fost "Resist" şi a debutat în februarie 2019 prin Spinefarm Records. Pe acel LP au fost incluse colaborări cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Citește în continuare

Muzică nouă

Asking Alexandria cântă cu Within Temptation pe piesa "Faded Out"

Colaborarea finalului de primăvară este cea dintre Asking Alexandria şi Within Temptation, pe piesa "Faded Out". Nu ştiam că vocea lui Danny Worsnop putea suna aşa bine alături de cea a lui Sharon Den Adel. Melodia se ascultă în articol, unde găsiţi şi un videoclip în care apar ambele trupe.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out
Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria lansase deja piesa "Faded Out" cu ceva vreme în urmă, dar acum a refăcut track-ul astfel încât să o includă şi pe Sharon Den Adel, solista Within Temptation. Această compoziţie va apărea pe coloana sonoră a filmului "The Retaliators", o creaţie Better Noise care apare în toamna lui 2022. Câteva momente sunt memorabile în această piesă. Începem cu acea chiară care "miaună" foarte plăcut pentru urechile noastre, amintind de un sample de dubstep.

Apoi e porţiunea când Sharon intră total neaşteptat pe piesă, cu estetica unui star rock din anii '80. Şi nu uităm de partea în care Danny Worsnop pare a îşi pierde respiraţia după ce accelerează flow-ul foarte mult. Îl auzim şi cu vocalize lungi şi cântat curat mai mult decât de obicei. În clip apare o relaţie disfuncţională, în care doi parteneri trăiesc o relaţie complet alienată de lumea normală.

Clipul a fost regizat de Michael Lombardi şi este un derivat din popularul serial Apple TV+, "Severance". Acolo o serie de personaje trăznite au o operaţie pe creier, care le separa eu-ul de la muncă de cel de acasă.

Asking Alexandria se află acum în turneu în Statele Unite alături de trupă nominalizată la Grammy Nothing More. Grupul britanic a lansat recent EP-ul "Never Gonna Learn", denumit după al doilea single de pe albumul său apreciat din 2021, "See What's On th eInside". A lansat şi o piesă în colaborare cu Maria Brink, solista trupei In This Moment.

Within Temptation a lansat în 2021 piesa "Shed My Skin", după ce lansase "The Purge", iar pe ambele a inclus elemente de rock alternativ şi multiple influenţe electronice. Grupul olandez de metal simfonic a lansat ultimul album în 2019, "Resist" combinând metal-ul alternativ cu cel simfonic. Formaţia este aşteptată pe 26 august la festivalul WTF - Way Too Far Rock Festival 2022 la Bistriţa, alături de Gotthard, Evergrey, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending