Urmărește-ne în Social Media

rock

15 piese Evanescence care să te trezească la viață

Vă invităm să ascultați o selecție a celor mai populare piese ale trupei Evanescence. Trupa americană va concerta din nou în România în vara acestui an, iar acest playlist te va ajuta să repeți versurile pieselor pe care le vei putea asculta live.

Publicat

pe

Evanescence
Evanescence

Evanescence este o trupă rock din Little Rock, Arkansas, formată în 1995 de către solista Amy Lee și chitaristul Ben Moody. După o serie de proiecte independente, trupa lansează în 2003 primul album, „Fallen”, care a fost vândut în mai bine de 13 milioane de copii în toată lumea. Același album a adus trupei 2 premii Grammy din șapte nominalizări. Un an mai târziu, Evanescence a lansat primul album live, „Anywhere but Home”, iar în 2006, cel de-al doilea material, „The Open Door”.

Line-up-ul trupei s-a schimbat de-a lungul timpului: David Hodges a plecat în 2002, co-fondatorul Moody a plecat în 2006, basistul Will Boyd în 2006, urmat de chitaristul John LeCompt și toboșarul Rocky Gray în 2007, urmând ca în 2015, Terry Balsamo să părăsească și el trupa. Cel de-al treilea album, intitulat „Evanescence”, a fost lansat pe 11 octombrie 2011. A debutat pe primul loc în Topul Billboard 200.

De la single-uri precum „Bring Me To Life” și „Going Under”, până la hituri recente ca „What You Want” și „My Heart is Broken”, Evanescence a captivat audiența din întreaga lume cu sound-ul lor unic. Vă invităm să ascultați un top 15 al celor mai memorabile piese din albumele care au rămas în playlist-urile fanilor de-a lungul timpului.

15. Evanescence - „What You Want”

„What You Want” este primul single lansat de pe albumul din 2011, „Evanescence”, marcând revenirea plină de triumf a trupei de la ultima despărțire. Un cântec plin de atitudine și energie, asemeni unui imn care a pavat drumul albumului spre succes.

14. Evanescence - „Taking Over Me”

Piesa scrisă de către David Hodges și John LeCompt vorbește despre o Amy Lee consumată de obsesia unei persoane pentru ea. O tranziție de la pian la chitară care face, efectiv, pielea de găină.

13. Evanescence - „Good Enough”

„Good Enough” a fost scrisă de Amy Lee pentru soțul său, Josh Hartzler. Totodată, conform lui Lee, piesa ar fi fost scrisă și pentru a fi inclusă pe soundtrack-ul filmului „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”.

12. Evanescence - „My Last Breath”

Extrasă tot de pe albumul „Fallen”, „My Last Breath” explorează o supraviețuire emoțională, în care lipsa de aer este o metaforă.

11. Evanescence - „Imaginary”

Inițial, „Imaginary” a fost lansată în 1998, dar a trecut de-a lungul timpului prin șapte versiuni diferite. Amy Lee face referire prin acest cântec la vechea sa cameră. Mai poate fi interpretat și ca un spațiu în care scapi de realitate și lucrurile nocive din viața ta.

10. Evanescence - „Going Under”

Lansat în 2013, single-ul s-a plasat pe locul 5 în topul Billboard Alternative Songs și a fost premiat cu Platină în Australia. Conform lui Amy Lee, cântecul vorbește despre refacerea după o relație abuzivă.

9. Evanescence - „End of the Dream”

Amy Lee a declarat într-un interviu că această piesă este „o înțelegere mai profundă asupra morții și a relației cu aceasta”. Cu alte cuvinte, viața trebuie trăită pentru că nu va dura o veșnicie.

8. Evanescence - „Hello”

Puțin știu că „Hello” a fost scrisă de Amy Lee pentru sora sa, care a murit la o vârstă fragedă. Cântecul emană acea frumusețe și durere pe care doar muzica o poate transmite.

7. Evanescence - „Everybody's Fool”

Piesa face referire la imaginea falsă pe care media o promovează, în special cea de la Hollywood. „E atât de falsă toată treaba cu Hollywood. Uite cât de perfectă sunt! Nimeni nu arată așa. Totul este fals și afectează foarte mult stima de sine a fetelor și a femeilor. Unde sunt toți oamenii normali?”, declara Amy Lee într-un interviu.

6. Evanescence - „Sweet Sacrifice”

Deși descrie o relație abuzivă asemănătoare pieselor de pe albumul „Fallen”, situația în acest caz diferă puțin. În „Sweet Sacrifice” nu se mai trăiește în frică, nu se mai țipă după ajutor, ci frica e doar în mintea noastră, iar sentimentul dispare puțin câte puțin.

5. Evanescence - „My Heart is Broken”

„My Heart is Broken” este al doilea single extras de pe albumul din 2011. Lee a fost implicată într-o organizație care salva victimele de traficul de persoane, de acolo venind și inspirația.

4. Evanescence - „Lithium”

Nu e un cântec Nirvana, nici un cântec despre droguri. E un fel de metaforă a amorțelii și a fericirii. „Sunt eu uitându-mă la fericire într-un mod negativ pentru că mereu mi-a fost frică de acest sentiment, de a fi fericită.”, declară Amy Lee.

3. Evanescence - „My Immortal”

„My Immortal” este probabil una dintre cele mai cunoscute și triste piese ale trupei. Extrasă tot de pe albumul de debut, „Fallen”, a ajuns cu ușurință pe locuri fruntașe în lume.

2. Evanescence - „Call Me When You're Sober”

„Call Me When You're Sober” este un cântec realizat special pentru fostul iubit. Surorile lui Amy, Carrie și Lori au fost invitate special ca backing vocals. O adevărată chestiune de familie.

1.Evanescence - „Bring Me to Life”

„Bring Me to Life” a fost piesa care a schimbat imaginea scenei muzicale la acea vreme. Într-o lume dominată preponderent de bărbați, Amy Lee a readus pe scenă puterea vocii feminine.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 29 iunie 2017

Evanescence

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
5 comentarii

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Across the Universe", cover după Beatles

Probabil aţi remarcat în ultimele zile o efervescenţă a marilor artişti pe tema trupei Beatles. În această perioadă de sărbători şi relaxare muzicienii au putut urmări documentarul lui Peter Jackson, "Get Back" şi îi aduc tributuri în fel şi chip. Evanescence spre exemplu a lansat piesa "Across the Universe", cover după una dintre cele mai apreciate piese The Beatles.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Across the Universe
Coperta single Evanescence Across the Universe │ FOTO: Evanescence

Noul track a debutat pe 17 decembrie şi este un cover cu un puternic element orchestral, amintind de perioada "Synthesis" de la Evanescence. "Across the Universe" sună a melodie de pe coloana sonoră a unui joc video sau a unui film. Personal mi-a amintit de filmul "Across the Universe", construit din piese Beatles pentru a spune povestea unor tineri îndrăgostiţi în vremea războiului din Vietnam şi a protestelor şi mişcării hippie din anii '70. O are pe Evan Rachel Wood în rol pivotal.

Similaritatea cu perioada "Synthesis" nu este o coincidenţă, deoarece piesa a fost interpretată în premieră în cadrul turneului cu acelaşi nume din 2018. Fanii cunoşteau doar versiunea live a acestui cover, care a aprut pe discul doi din colecţia "A Live Session From Rock Falcon Studio". Ei bine în decembrie 2021 coverul legendei britanice a primit şi o versiune de studio, pe care fanii o pot savura, cu o orchestraţie perfect înregistrată.

Ultimul album lansat de Evanescence a fost "The Bitter Truth", care a debutat pe 26 martie 2021. A ajuns pe locul 4 în topurile din UK şi a fost cel mai bine vândut album rock şi rock alternativ din SUA la începutul anului conform Nielsen Music Connect. A prins şi top 10 iTunes în 22 de ţări. Materialul a fost înregistrat pe parcursul pandemiei şi reflectă o realitate întunecată pe care am trăit-o cu toţii în lockdown. Muzica a fost produsă de Nick Raskulinecz, acelaşi "maestru al butoanelor" care a lucrat şi la albumul "Evanescence" din 2011.

Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022, urmând a cânta la Arenele Romane. Acolo i-am văzut pe Amy Lee and co în septembrie 2019, pentru a cincea oară în ţara noastră. Atunci am aflat că solista şi-a făcut primul paşaport pentru a veni în România, unde a filmat clipul pentru hitul "Bring Me to Life".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Evanescence revine la București în iunie 2022

Evanescence va susține un nou concert la București în vara anului viitor. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane și va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Pe 7 iunie 2022, Evanescence revine la București, urmând să prezinte fanilor piese de pe cel mai recent material, "The Bitter Truth". Show-ul va avea loc la 3 ani de la ultima vizită a formației în țara noastră, ce s-a soldat cu un concert desfășurat tot la Arenele Romane. Noul eveniment, din 2022, va marca cel de-al șaselea concert Evanescence în România.

Evanescence se află din nou într-o formulă magică în care vocea celebrei vocaliste Amy Lee înnobilează piesele care au consacrat trupa și care au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale, printre care două Grammy-uri primite în anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" și "Best Hard Rock Performance".

Albumul "Fallen" a ramas până în prezent în topul preferințelor celor ce iubesc muzica rock, acesta fiind certificat cu platină în întreaga lume. "Fallen" este unul dintre cele opt albume, ale tuturor timpurilor, care au reușit să rămâna în top Billboad 200 pentru o perioada mai mare de un an. "The Open Door" (2006) a marcat un nou succes în palmaresul celebrului grup, cu piese precum "Lithium" sau "Sweet Sacrifice", iar "Evanescence" (2011) a ajuns pe primele locuri imediat după lansare și a fost premiat cu Aur în Australia, Canada și Marea Britanie.

Muzica formației Evanescence poartă o paletă întreagă de influențe și a fost încadrată de către critici în diverse categorii, de la rock, nu metal și gothic, la industrial, progressive sau hard rock. Cu valențe sofisticate și o atenție deosebită pentru detalii, Evanescence a reușit să ofere publicului piese fascinante, care au trecut deja proba timpului.

Prețuri bilete la concertul Evanescence din iunie 2022:

Primele 200 de bilete vor avea prețuri Early Bird, pentru fiecare categorie în parte. Se vor putea cumpăra atât bilete cu loc, cât și fără. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending