Urmărește-ne în Social Media

rock

15 piese Evanescence care să te trezească la viață

Vă invităm să ascultați o selecție a celor mai populare piese ale trupei Evanescence. Trupa americană va concerta din nou în România în vara acestui an, iar acest playlist te va ajuta să repeți versurile pieselor pe care le vei putea asculta live.

Publicat

pe

Evanescence
Evanescence

Evanescence este o trupă rock din Little Rock, Arkansas, formată în 1995 de către solista Amy Lee și chitaristul Ben Moody. După o serie de proiecte independente, trupa lansează în 2003 primul album, „Fallen”, care a fost vândut în mai bine de 13 milioane de copii în toată lumea. Același album a adus trupei 2 premii Grammy din șapte nominalizări. Un an mai târziu, Evanescence a lansat primul album live, „Anywhere but Home”, iar în 2006, cel de-al doilea material, „The Open Door”.

Line-up-ul trupei s-a schimbat de-a lungul timpului: David Hodges a plecat în 2002, co-fondatorul Moody a plecat în 2006, basistul Will Boyd în 2006, urmat de chitaristul John LeCompt și toboșarul Rocky Gray în 2007, urmând ca în 2015, Terry Balsamo să părăsească și el trupa. Cel de-al treilea album, intitulat „Evanescence”, a fost lansat pe 11 octombrie 2011. A debutat pe primul loc în Topul Billboard 200.

De la single-uri precum „Bring Me To Life” și „Going Under”, până la hituri recente ca „What You Want” și „My Heart is Broken”, Evanescence a captivat audiența din întreaga lume cu sound-ul lor unic. Vă invităm să ascultați un top 15 al celor mai memorabile piese din albumele care au rămas în playlist-urile fanilor de-a lungul timpului.

15. Evanescence - „What You Want”

„What You Want” este primul single lansat de pe albumul din 2011, „Evanescence”, marcând revenirea plină de triumf a trupei de la ultima despărțire. Un cântec plin de atitudine și energie, asemeni unui imn care a pavat drumul albumului spre succes.

14. Evanescence - „Taking Over Me”

Piesa scrisă de către David Hodges și John LeCompt vorbește despre o Amy Lee consumată de obsesia unei persoane pentru ea. O tranziție de la pian la chitară care face, efectiv, pielea de găină.

13. Evanescence - „Good Enough”

„Good Enough” a fost scrisă de Amy Lee pentru soțul său, Josh Hartzler. Totodată, conform lui Lee, piesa ar fi fost scrisă și pentru a fi inclusă pe soundtrack-ul filmului „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”.

12. Evanescence - „My Last Breath”

Extrasă tot de pe albumul „Fallen”, „My Last Breath” explorează o supraviețuire emoțională, în care lipsa de aer este o metaforă.

11. Evanescence - „Imaginary”

Inițial, „Imaginary” a fost lansată în 1998, dar a trecut de-a lungul timpului prin șapte versiuni diferite. Amy Lee face referire prin acest cântec la vechea sa cameră. Mai poate fi interpretat și ca un spațiu în care scapi de realitate și lucrurile nocive din viața ta.

10. Evanescence - „Going Under”

Lansat în 2013, single-ul s-a plasat pe locul 5 în topul Billboard Alternative Songs și a fost premiat cu Platină în Australia. Conform lui Amy Lee, cântecul vorbește despre refacerea după o relație abuzivă.

9. Evanescence - „End of the Dream”

Amy Lee a declarat într-un interviu că această piesă este „o înțelegere mai profundă asupra morții și a relației cu aceasta”. Cu alte cuvinte, viața trebuie trăită pentru că nu va dura o veșnicie.

8. Evanescence - „Hello”

Puțin știu că „Hello” a fost scrisă de Amy Lee pentru sora sa, care a murit la o vârstă fragedă. Cântecul emană acea frumusețe și durere pe care doar muzica o poate transmite.

7. Evanescence - „Everybody's Fool”

Piesa face referire la imaginea falsă pe care media o promovează, în special cea de la Hollywood. „E atât de falsă toată treaba cu Hollywood. Uite cât de perfectă sunt! Nimeni nu arată așa. Totul este fals și afectează foarte mult stima de sine a fetelor și a femeilor. Unde sunt toți oamenii normali?”, declara Amy Lee într-un interviu.

6. Evanescence - „Sweet Sacrifice”

Deși descrie o relație abuzivă asemănătoare pieselor de pe albumul „Fallen”, situația în acest caz diferă puțin. În „Sweet Sacrifice” nu se mai trăiește în frică, nu se mai țipă după ajutor, ci frica e doar în mintea noastră, iar sentimentul dispare puțin câte puțin.

5. Evanescence - „My Heart is Broken”

„My Heart is Broken” este al doilea single extras de pe albumul din 2011. Lee a fost implicată într-o organizație care salva victimele de traficul de persoane, de acolo venind și inspirația.

4. Evanescence - „Lithium”

Nu e un cântec Nirvana, nici un cântec despre droguri. E un fel de metaforă a amorțelii și a fericirii. „Sunt eu uitându-mă la fericire într-un mod negativ pentru că mereu mi-a fost frică de acest sentiment, de a fi fericită.”, declară Amy Lee.

3. Evanescence - „My Immortal”

„My Immortal” este probabil una dintre cele mai cunoscute și triste piese ale trupei. Extrasă tot de pe albumul de debut, „Fallen”, a ajuns cu ușurință pe locuri fruntașe în lume.

2. Evanescence - „Call Me When You're Sober”

„Call Me When You're Sober” este un cântec realizat special pentru fostul iubit. Surorile lui Amy, Carrie și Lori au fost invitate special ca backing vocals. O adevărată chestiune de familie.

1.Evanescence - „Bring Me to Life”

„Bring Me to Life” a fost piesa care a schimbat imaginea scenei muzicale la acea vreme. Într-o lume dominată preponderent de bărbați, Amy Lee a readus pe scenă puterea vocii feminine.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 29 iunie 2017

Evanescence

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
5 comentarii

Albume noi

Evanescence a lansat albumul "The Bitter Truth", primul material complet nou într-un deceniu

Evanescence a lansat pe 26 martie primul său album complet nou, cu piese originale după aproape un deceniu, "The Bitter Truth". Acest LP vine după multiple amânări şi o perioadă zbuciumată pentru artişti, piperată cu activism social şi politic şi o perioadă când Amy Lee şi-a pierdut fratele. Ce a ieşit din acest travaliu artistic vedeţi şi ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Evanescence - ”The Bitter Truth” (artwork album)
Evanescence - ”The Bitter Truth” (artwork album)

"The Bitter Truth" este al cincilea album din discografia formaţiei şi primul album cu material original din 2011. În 2017 a apărut discul "Synthesis", care includea reinterpretări ale hiturilor trupei, într-o variantă orchestrală şi electronică. Single-urile care au prefaţat acest release au venit fiecare cu câte un mesaj ţintit. "Yeah Right" a atacat industria muzicală şi superficialitatea sa, iar "Use My Voice" a fost despre tinerii care trebuie să iasă la vot pentru a schimba lumea, în contextul alegerilor din SUA din 2020.

Acel single a fost unul deosebit, reprezentând o colaborare între Amy Lee, colegii de trupă, Sharon den Adel, Lindsey Stirling, Lzzy Hale, Taylor Momsen. În vara lui 2020 apărea piesa "The Game Is Over", cu un videoclip care prezenta latură întunecată a izolării pandemice. Încă o piesă şi un clip cu acelaşi mesaj apăreau în aprilie 2020, "Wasted on You", care era mai degrabă o melodie despre poveştile de dragoste încheiate şi anii irosiţi într-o relaţie care nu merită.

În ultimii ani am auzit şi coveruri de la Evanescence, precum cel după Fleetwood Mac, "The Chain" sau "Cruel Summer" după Bananarama. Amy Lee a lucrat la noul album alături de colegii actuali de trupă Troy McLawhorn, Jen Majura, Tim McCord şi Will Hunt. Multe din sesiuni s-au desfăşurat pe Zoom din cauza pandemiei. Există şi un documentar cu rol de "making of" difuzat pe Coda Collection şi numit "Embracing the Bitter Truth". Discul s-a născut parţial şi din durere, pentru că în ianuarie 2018 Amy Lee a dezvăluit că fratele său mai mic a murit după o bătălie de ani buni cu epilepsia, la doar 24 de ani.

Pe lângă versurile despre depăşirea stării de disperare şi durere, Evanescence are şi piese despre împuternicirea femeii şi a generaţiilor tinere. Amy a simţit şi nevoia de a se exprima ceva mai liber într-o industrie dominată de bărbaţi. "The Bitter Truth" vine într-o perioadă specială, deoarece pe 4 martie s-au împlinit 18 ani de când a sosit albumul de debut Evanescence, "Fallen", care a inclus hiturile "Bring Me to Life" şi "My Immortal". Acel LP a vândut peste 17 milioane de unităţi global şi a adus două premii Grammy pentru trupă.

Formaţia ne-a vizitat în septembrie 2019, pentru un concert la Arenele Romane, unde s-au auzit cele mai mari hituri ale sale.

Citește în continuare

Lansări de carte

Evanescence va avea o serie de benzi desenate, "Echoes From the Void"

Evanescence îşi diversifică exprimarea artistică, odată cu lansarea unei serii de benzi desenate "Echoes From the Void". Aceasta este o antologie realizată în colaborare cu ramura OPUS a companiei Incendium, care va transforma piese de pe viitorul album în poveşti grafice. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence The Game Is Over
Coperta single Evanescence The Game Is Over │ FOTO: Evanescence

Evanescence ne pregăteşte de ceva vreme noul album, "The Bitter Truth", iar piesele sale vor deveni poveşti şi benzi desenate. Proiectul nu se va opri aici, iar alte piese mai vechi ale trupei vor primi acelaşi tratament. "Echoes From the Void" include release-uri de 48 de pagini şi este un "deluxe comic book", fiecare număr incluzând două sau mai multe adaptări ale pieselor grupei. La creaţii contribuie artişti graficieni, animatori, ilustratori, scenarişti şi scriitori. Solista Amy Lee nu e străină de proiecte de gen, având la activ o carte cu poveşti pentru cei mici.

Artista va ajuta cu direcţia creativă şi coordonarea artwork-ului pentru această serie. Vor exista 5 numere, iar primele sunt axate pe single-urile "Better Without You" şi "Wasted On You", ambele preluate de pe noul LP "The Bitter Truth". Carrie Lee South şi Blake Northcott au scris scenariile pentru prima ediţie, iar de ilustraţii s-au ocupat Abigail Larson şi Kelly McKernan.

Evanescence Echoes From the Void benzi desenate

Evanescence Echoes From the Void benzi desenate │ FOTO: Evanescence

Iată ce a declarat Amy Lee despre această iniţiativă:

Sunt foarte încântată de această serie. Posibilităţile sunt nelimitate. Colaborarea în cadrul a multiple forme de artă este un lucru unic şi a fost fascinant văd câte vieţi diferite poate avea o melodie, ca şi cum ar fi realităţi alternative. Abia aştept să lucrez la asta pe parcursul anului şi sunt onorată să deschid această nouă lume pentru muzica noastră.

Primul număr va sosi în iunie şi va fi limitat la doar 3000 de unităţi, fiecare la preţul de 18.95 dolari. Între timp suntem foarte aproape de lansarea noului disc Evanescence, care vine pe 26 martie. Ultimul single lansat de Evanescence a fost "Yeah Right", care a venit în decembrie 2020 şi ataca industria muzicală. Grupul a concertat în România în septembrie 2019, la Arenele Romane, fiind pentru a cincea oară în ţara noastră. Trupa a cântat 16 piese, dar şi un medley de clasice la final.

Evanescence Echoes From the Void benzi desenate

Evanescence Echoes From the Void benzi desenate │ FOTO: Evanescence

Citește în continuare

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Yeah Right", prin care atacă industria muzicală - AUDIO

Evanescence se ia de piept cu industria muzicală prin noua piesă "Yeah Right". Cu ocazia lansării acestui nou single, trupa a anunţat în sfârşit când va lansa albumul viitor, care se afla în standby de ceva vreme. Puteţi asculta noul single în articol şi afla când vine "The Bitter Truth".

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Yeah Right
Coperta single Evanescence Yeah Right │ FOTO: Evanescence

Evanescence a lansat deja câteva single-uri de pe noul său album, "The Bitter Truth". Am început anul ascultând un cover după Fleetwood Mac, piesa "The Chain", urmat de primul single de pe LP, "Wasted On You". A urmat "Cruel Summer", cover după Bananarama, apoi "The Game Is Over", cu un sound ceva mai heavy. În august a sosit o mega colaborare cu Lindsey Stirling şi Sharon den Adel, "Use My Voice", cu un mesaj legat de alegerile din SUA. Acum putem asculta "Yeah Right", pe care Amy Lee and co cântă despre pretenţiile caselor de discuri şi momentul când artiştii îşi vând sufletul.

Piesa începe cu un beat electro jucăuş, pentru a se metamorfoza în rock alternativ şi vocalize lungi, plus un solo cadou la final. Amy Lee s-a luptat mereu cu imaginea falsă a artistului, cea impusă de casele de discuri, aşa cum am văzut în videoclipul "Everybody's Fool". De această dată artista şi colegii de trupă fac aluzie la experienţa Evanescence ca o piesă în maşinăria numită industrie muzicală. E clasica problemă a compensaţiei financiare insuficiente pentru toate sacrificiile artistului şi a promisiunilor în van de la manageri şi şefi de case de discuri.

Odată cu sosirea acestui single trupa americană a anunţat şi când va sosi noul album, "The Bitter Truth". Acesta va fi disponibil începând cu 26 martie 2021. Evanescence şi-a suspendat toate turneele din 2020 din cauza pandemiei, dar a ţinut câteva concerte de acasă, cu artiştii împrăştiaţi prin SUA contribuind secţiunile lor via Zoom. De altfel pe 5 decembrie are loc un alt concert transmis prin livestream, Evanescence: A Live Session From Rock Falcon Studio, care va fi disponibil online de la ora 23:00 (ora României) şi până pe 8 decembrie.

Evanescence a concertat în România la mijlocul lunii septembrie în 2019, sosind pentru a cincea oară în ţara noastră. Amy Lee şi colegii săi au strălucit şi au făcut publicul să îşi ridice telefoanele cu bliţul aprins în aer la balade.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE