Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

15 piese Evanescence care să te trezească la viață

Vă invităm să ascultați o selecție a celor mai populare piese ale trupei Evanescence. Trupa americană va concerta din nou în România în vara acestui an, iar acest playlist te va ajuta să repeți versurile pieselor pe care le vei putea asculta live.
Evanescence

Evanescence

Evanescence este o trupă rock din Little Rock, Arkansas, formată în 1995 de către solista Amy Lee și chitaristul Ben Moody. După o serie de proiecte independente, trupa lansează în 2003 primul album, „Fallen”, care a fost vândut în mai bine de 13 milioane de copii în toată lumea. Același album a adus trupei 2 premii Grammy din șapte nominalizări. Un an mai târziu, Evanescence a lansat primul album live, „Anywhere but Home”, iar în 2006, cel de-al doilea material, „The Open Door”.

Line-up-ul trupei s-a schimbat de-a lungul timpului: David Hodges a plecat în 2002, co-fondatorul Moody a plecat în 2006, basistul Will Boyd în 2006, urmat de chitaristul John LeCompt și toboșarul Rocky Gray în 2007, urmând ca în 2015, Terry Balsamo să părăsească și el trupa. Cel de-al treilea album, intitulat „Evanescence”, a fost lansat pe 11 octombrie 2011. A debutat pe primul loc în Topul Billboard 200.

De la single-uri precum „Bring Me To Life” și „Going Under”, până la hituri recente ca „What You Want” și „My Heart is Broken”, Evanescence a captivat audiența din întreaga lume cu sound-ul lor unic. Vă invităm să ascultați un top 15 al celor mai memorabile piese din albumele care au rămas în playlist-urile fanilor de-a lungul timpului.

15. Evanescence - „What You Want”

„What You Want” este primul single lansat de pe albumul din 2011, „Evanescence”, marcând revenirea plină de triumf a trupei de la ultima despărțire. Un cântec plin de atitudine și energie, asemeni unui imn care a pavat drumul albumului spre succes.

14. Evanescence - „Taking Over Me”

Piesa scrisă de către David Hodges și John LeCompt vorbește despre o Amy Lee consumată de obsesia unei persoane pentru ea. O tranziție de la pian la chitară care face, efectiv, pielea de găină.

13. Evanescence - „Good Enough”

„Good Enough” a fost scrisă de Amy Lee pentru soțul său, Josh Hartzler. Totodată, conform lui Lee, piesa ar fi fost scrisă și pentru a fi inclusă pe soundtrack-ul filmului „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”.

12. Evanescence - „My Last Breath”

Extrasă tot de pe albumul „Fallen”, „My Last Breath” explorează o supraviețuire emoțională, în care lipsa de aer este o metaforă.

11. Evanescence - „Imaginary”

Inițial, „Imaginary” a fost lansată în 1998, dar a trecut de-a lungul timpului prin șapte versiuni diferite. Amy Lee face referire prin acest cântec la vechea sa cameră. Mai poate fi interpretat și ca un spațiu în care scapi de realitate și lucrurile nocive din viața ta.

10. Evanescence - „Going Under”

Lansat în 2013, single-ul s-a plasat pe locul 5 în topul Billboard Alternative Songs și a fost premiat cu Platină în Australia. Conform lui Amy Lee, cântecul vorbește despre refacerea după o relație abuzivă.

9. Evanescence - „End of the Dream”

Amy Lee a declarat într-un interviu că această piesă este „o înțelegere mai profundă asupra morții și a relației cu aceasta”. Cu alte cuvinte, viața trebuie trăită pentru că nu va dura o veșnicie.

8. Evanescence - „Hello”

Puțin știu că „Hello” a fost scrisă de Amy Lee pentru sora sa, care a murit la o vârstă fragedă. Cântecul emană acea frumusețe și durere pe care doar muzica o poate transmite.

7. Evanescence - „Everybody's Fool”

Piesa face referire la imaginea falsă pe care media o promovează, în special cea de la Hollywood. „E atât de falsă toată treaba cu Hollywood. Uite cât de perfectă sunt! Nimeni nu arată așa. Totul este fals și afectează foarte mult stima de sine a fetelor și a femeilor. Unde sunt toți oamenii normali?”, declara Amy Lee într-un interviu.

6. Evanescence - „Sweet Sacrifice”

Deși descrie o relație abuzivă asemănătoare pieselor de pe albumul „Fallen”, situația în acest caz diferă puțin. În „Sweet Sacrifice” nu se mai trăiește în frică, nu se mai țipă după ajutor, ci frica e doar în mintea noastră, iar sentimentul dispare puțin câte puțin.

5. Evanescence - „My Heart is Broken”

„My Heart is Broken” este al doilea single extras de pe albumul din 2011. Lee a fost implicată într-o organizație care salva victimele de traficul de persoane, de acolo venind și inspirația.

4. Evanescence - „Lithium”

Nu e un cântec Nirvana, nici un cântec despre droguri. E un fel de metaforă a amorțelii și a fericirii. „Sunt eu uitându-mă la fericire într-un mod negativ pentru că mereu mi-a fost frică de acest sentiment, de a fi fericită.”, declară Amy Lee.

3. Evanescence - „My Immortal”

„My Immortal” este probabil una dintre cele mai cunoscute și triste piese ale trupei. Extrasă tot de pe albumul de debut, „Fallen”, a ajuns cu ușurință pe locuri fruntașe în lume.

2. Evanescence - „Call Me When You're Sober”

„Call Me When You're Sober” este un cântec realizat special pentru fostul iubit. Surorile lui Amy, Carrie și Lori au fost invitate special ca backing vocals. O adevărată chestiune de familie.

1.Evanescence - „Bring Me to Life”

„Bring Me to Life” a fost piesa care a schimbat imaginea scenei muzicale la acea vreme. Într-o lume dominată preponderent de bărbați, Amy Lee a readus pe scenă puterea vocii feminine.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Evanescence
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE