Urmărește-ne în Social Media

rock

15 piese Evanescence care să te trezească la viață

Vă invităm să ascultați o selecție a celor mai populare piese ale trupei Evanescence. Trupa americană va concerta din nou în România în vara acestui an, iar acest playlist te va ajuta să repeți versurile pieselor pe care le vei putea asculta live.

Publicat

pe

Evanescence
Evanescence

Evanescence este o trupă rock din Little Rock, Arkansas, formată în 1995 de către solista Amy Lee și chitaristul Ben Moody. După o serie de proiecte independente, trupa lansează în 2003 primul album, „Fallen”, care a fost vândut în mai bine de 13 milioane de copii în toată lumea. Același album a adus trupei 2 premii Grammy din șapte nominalizări. Un an mai târziu, Evanescence a lansat primul album live, „Anywhere but Home”, iar în 2006, cel de-al doilea material, „The Open Door”.

Line-up-ul trupei s-a schimbat de-a lungul timpului: David Hodges a plecat în 2002, co-fondatorul Moody a plecat în 2006, basistul Will Boyd în 2006, urmat de chitaristul John LeCompt și toboșarul Rocky Gray în 2007, urmând ca în 2015, Terry Balsamo să părăsească și el trupa. Cel de-al treilea album, intitulat „Evanescence”, a fost lansat pe 11 octombrie 2011. A debutat pe primul loc în Topul Billboard 200.

De la single-uri precum „Bring Me To Life” și „Going Under”, până la hituri recente ca „What You Want” și „My Heart is Broken”, Evanescence a captivat audiența din întreaga lume cu sound-ul lor unic. Vă invităm să ascultați un top 15 al celor mai memorabile piese din albumele care au rămas în playlist-urile fanilor de-a lungul timpului.

15. Evanescence - „What You Want”

„What You Want” este primul single lansat de pe albumul din 2011, „Evanescence”, marcând revenirea plină de triumf a trupei de la ultima despărțire. Un cântec plin de atitudine și energie, asemeni unui imn care a pavat drumul albumului spre succes.

14. Evanescence - „Taking Over Me”

Piesa scrisă de către David Hodges și John LeCompt vorbește despre o Amy Lee consumată de obsesia unei persoane pentru ea. O tranziție de la pian la chitară care face, efectiv, pielea de găină.

13. Evanescence - „Good Enough”

„Good Enough” a fost scrisă de Amy Lee pentru soțul său, Josh Hartzler. Totodată, conform lui Lee, piesa ar fi fost scrisă și pentru a fi inclusă pe soundtrack-ul filmului „Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul”.

12. Evanescence - „My Last Breath”

Extrasă tot de pe albumul „Fallen”, „My Last Breath” explorează o supraviețuire emoțională, în care lipsa de aer este o metaforă.

11. Evanescence - „Imaginary”

Inițial, „Imaginary” a fost lansată în 1998, dar a trecut de-a lungul timpului prin șapte versiuni diferite. Amy Lee face referire prin acest cântec la vechea sa cameră. Mai poate fi interpretat și ca un spațiu în care scapi de realitate și lucrurile nocive din viața ta.

10. Evanescence - „Going Under”

Lansat în 2013, single-ul s-a plasat pe locul 5 în topul Billboard Alternative Songs și a fost premiat cu Platină în Australia. Conform lui Amy Lee, cântecul vorbește despre refacerea după o relație abuzivă.

9. Evanescence - „End of the Dream”

Amy Lee a declarat într-un interviu că această piesă este „o înțelegere mai profundă asupra morții și a relației cu aceasta”. Cu alte cuvinte, viața trebuie trăită pentru că nu va dura o veșnicie.

8. Evanescence - „Hello”

Puțin știu că „Hello” a fost scrisă de Amy Lee pentru sora sa, care a murit la o vârstă fragedă. Cântecul emană acea frumusețe și durere pe care doar muzica o poate transmite.

7. Evanescence - „Everybody's Fool”

Piesa face referire la imaginea falsă pe care media o promovează, în special cea de la Hollywood. „E atât de falsă toată treaba cu Hollywood. Uite cât de perfectă sunt! Nimeni nu arată așa. Totul este fals și afectează foarte mult stima de sine a fetelor și a femeilor. Unde sunt toți oamenii normali?”, declara Amy Lee într-un interviu.

6. Evanescence - „Sweet Sacrifice”

Deși descrie o relație abuzivă asemănătoare pieselor de pe albumul „Fallen”, situația în acest caz diferă puțin. În „Sweet Sacrifice” nu se mai trăiește în frică, nu se mai țipă după ajutor, ci frica e doar în mintea noastră, iar sentimentul dispare puțin câte puțin.

5. Evanescence - „My Heart is Broken”

„My Heart is Broken” este al doilea single extras de pe albumul din 2011. Lee a fost implicată într-o organizație care salva victimele de traficul de persoane, de acolo venind și inspirația.

4. Evanescence - „Lithium”

Nu e un cântec Nirvana, nici un cântec despre droguri. E un fel de metaforă a amorțelii și a fericirii. „Sunt eu uitându-mă la fericire într-un mod negativ pentru că mereu mi-a fost frică de acest sentiment, de a fi fericită.”, declară Amy Lee.

3. Evanescence - „My Immortal”

„My Immortal” este probabil una dintre cele mai cunoscute și triste piese ale trupei. Extrasă tot de pe albumul de debut, „Fallen”, a ajuns cu ușurință pe locuri fruntașe în lume.

2. Evanescence - „Call Me When You're Sober”

„Call Me When You're Sober” este un cântec realizat special pentru fostul iubit. Surorile lui Amy, Carrie și Lori au fost invitate special ca backing vocals. O adevărată chestiune de familie.

1.Evanescence - „Bring Me to Life”

„Bring Me to Life” a fost piesa care a schimbat imaginea scenei muzicale la acea vreme. Într-o lume dominată preponderent de bărbați, Amy Lee a readus pe scenă puterea vocii feminine.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 29 iunie 2017

Evanescence

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
5 comentarii

Concerte & turnee

Evanescence concertează la București pe 7 iunie; Vezi programul și regulile de acces

Evanescence revine la Bucuresti pe 7 iunie 2022. Evenimentul are loc la Arenele Romane, invitata specială din deschidere fiind trupa Yonaka din Marea Britanie. Consultă programul și regulile de acces la concert.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Evanescence, una dintre cele mai iubite și apreciate trupe rock americane, se află din nou într-o formulă magică în care vocea celebrei cântărețe Amy Lee înnobilează piesele care au consacrat trupa și care au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale, printre care două Grammy-uri primite în anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" și "Best Hard Rock Performance".

Yonaka vin din Marea Britanie, mai exact din Brighton, și activează pe scena muzicală din 2014, timp în care au lansat un album în 2019, intitulat 'Don't Wait 'Till Tomorrow', dar și patru EP-uri. Trupa abordeaza un alternative rock cu influențe de prog pe alocuri.

Formația a fost în turneu cu Bring Me The Horizon și Fever 333, ulterior colaborând cu BMTH pentru piesa 'Tapes'. În momentul de față, Yonaka înseamnă Theresa Jarvis la voce, George Edwards la chitară, Alex Crosby la bas și clape și Robert Mason la tobe.

Programul concertului Evanescence de pe 7 iunie 2022:

 • Open Doors 19:00
 • Yonaka 20:00 - 20:45
 • Evanescence 21:15 - 22.55

Reguli de acces la concertul Evanescence:

Porțile se deschid la ora 19:00, iar după această oră publicul poate sosi oricând pentru a va vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mancare sau bauturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugăm, în caz că se anunță ploaie, să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

 • Posesorii de bilete la categoriile "Premium" și "Teren", vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățara la acces.
 • Categoria "Premium" - Cu loc în sectoarele K si E. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zonele Teren și Acces General
 • Categoria "Teren"- Fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General. Nu vor avea acces în zona "Premium"
 • Categoria "Acces General" cu loc în Arenă, mai puțin sectoarele K și E, și fără loc în spatele categoriei Teren. Nu vor primi brățări. Nu vor avea acces în zona Premium și Teren.

Bilete la concertul Evanescence:

 • Premium (cu loc) - 349 lei presale și 370 lei la intrare
 • Teren (fără loc, în fața scenei) - 269 presale și 300 lei la intrare
 • Acces General (cu loc sau fără loc) - 179 lei presale și 200 lei la intrare

*La prețul tuturor biletelor comandate în presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei.

Citește în continuare

Trending