Urmărește-ne în Social Media

rock

Top 5 piese Slipknot, cea mai grea formaţie din valul nü metal

Slipknot a renăscut în 2019, odată cu lansarea albumului "We Are Not Your Kind", iar acest suflu nou îi împinge pe cei 9 metalişti şi spre Europa. În cadrul turneului de promovare a noului LP, trupa va ajunge în România pe 27 iulie 2020, în cadrul Metalhead Meeting la Romexpo. Ne pregătim de concertul din vară recapitulând 5 dintre piesele cele mai apreciate ale trupei din Iowa.

Publicat

pe

Slipknot at Rock Am Ring 2019 live streaming
Slipknot at Rock Am Ring 2019 live streaming │ FOTO: Slipknot

Slipknot lua fiinţă în 1995, dar lansa primul album de abia în 1999, "Slipknot". Momentul de popularizare al trupei în rândul maselor a venit odată cu lansarea lui "Iowa" în 2001, considerat de mulţi critici şi fani drept unul dintre cele mai bune albume de nü metal de la început de mileniu. Legendele abundă cu privire la acest material, precum cele legate de Corey Taylor care a înregistrat piesa "Iowa" tăindu-se pe piept cu cioburi şi fiind gol puşcă în studio.

Producătorul Ross Robinson a avut un accident de BMX în perioada înregistrărilor albumului "Iowa", suferind o fractură la spate, dar şi-a transformat durerea în munca la acest disc. Acestea sunt doar două exemple a ceea ce înseamnă mitul Slipknot, formaţia care îşi numeşte fanii "Maggots" cu drag şi ei înţeleg despre ce e vorba.

Grupul a fost o bună parte din timp înconjurat de mister, cei 9 artişti purtând măşti complexe şi costume de diferite culori care le ascundeau fizicul şi chipurile. La fiecare album nou au adus schimbări măştilor, imaginilor afişate.

De-a lungul anilor Slipknot a evoluat, familia celor 9 membri l-a pierdut pe Paul Gray în 2010 (supradoză), iar în 2019 s-a despărţit de percuţionistul Chris Fehn. Toboşarul Joey Jordison a părăsit trupa în 2013.

Cu toate acesta Knott a continuat să producă muzică de calitate şi s-a cimentat ca un nume greu al muzicii heavy metal, cu propriul festival Knottfest, acum şi într-o variantă acvatică, de croazieră (10-14 august 2020). Corey Taylor a ajuns într-un fel şi purtător de cuvânt pentru toţi artiştii rock, fiind foarte des citat şi intervievat de către publicaţiile de specialitate, dar şi hăituit de paparazzi în momente grele din viaţa personală.

Din acest travaliu s-au născut aceste 5 hituri:

5. Duality

"Duality" a fost primul single de pe mult aşteptatul album "Vol. 3 (The Subliminal Verses)" din 2004. Roadrunner Records a declarat la un moment dat că videoclipul acestui track e cel mai apreciat din existenţa casei de discuri. Clipul e de o simplitate fantastică şi totuşi a fascinat fanii încă de la apariţie. Ideea de sute de persoane gata să se dezlănţuie violent pe un spaţiu de câţiva metri pătraţi este genială. Valuri de persoane la bustul gol invadează o reprezentaţie ad hoc Slipknot într-o casă părăsită.

"Duality" este benzină pură şi începe cu riff-uri sacadate şi vocea lui Corey sunând foarte "electrică" şi deznădăjduită. Versurile sunt nihiliste, nu prezintă vreun viitor pentru generaţiile actuale şi exprimă dorinţa artiştilor de a nu mai vedea prezentul sumbru. Single-ul reuşeşte să fie ofensiv fără obscenităţi şi împrumută discret riff-uri din grindcore.

4. Wait and Bleed

"Wait and Bleed" este primul single al trupei Slipknot, necunoscută publicului larg încă la momentul debutului său. A sosit pe CD, VHS şi casetă audio, ceea ce indică vechimea sa. Melodia fost remixată cu voce cântată mai curat pentru a face un single mai catchy pentru mase. A fost single-ul de bază pentru albumul "Slipknot" din 1999 şi a ajuns pe locul 34 în American Billboard Hot Mainstream Rock Tracks în februarie 2000. Joey Jordison, fost toboşar Slipknot a compus muzica pentru acest track de unul singur şi apoi a prezentat-o membrilor trupei.

Corey a scris imediat versurile, simţindu-se inspirat de vibe-ul piesei. Mesajul este "acel buton din capul tău care se poate activa în orice moment: devii din fiinţă civilizată cineva care poate comite acte teribile". "Wait and Bleed" a adus prima nominalizare la premiile Grammy pentru Slipknot în 2001, pentru "cea mai bună reprezentaţie metal".

3. Vermilion

"Vermilion" pare să fie prima baladă Slipknot, deşi are un sound destul de heavy. A sosit ca single în 2004, continuată cu "Vermillon 2", care e mai blândă. Rick Rubin şi-a pus amprenta pe această creaţie complexă, o poveste de iubire piperată cu stalkeri şi finaluri nefericite. Atunci când trupa cântă piesa live face trecerea de la măştile clasice la "Death Masks", un mulaj cu faţa reală a fiecărui artist. E interesantă schimbarea de ritm, care se petrece de 3 ori pe parcursul piesei, creşte în intensitate spre final şi devine tot mai ameninţătoare şi tragică.

Partea a doua continuă povestea din primul "Vermilion", dar îi adăugă două chitare acustice, violoncel, pian şi Corey Taylor trece la voce de bariton. Videoclipul "Vermilion" a fost regizat de Tony Pretrossian şi Shawn Crahan, percuţionistul trupei. Prezintă povestea unei fete care trăieşte o viaţă de tortură într-un oraş aglomerat. Este un soi de "Frumoasa Adormită" care nu e observată contorsionându-se de durere de către toţi cei care trec pe lângă ea.

În partea a doua vedem fata dormind în pace pe un câmp, dar la final ne dăm seama că era moartă deja.

2. My Plague

Momentul când popularitatea Slipknot a explodat a fost cel în care piesa "My Plague" a fost inclusă în coloana sonoră a filmului "Resident Evil" şi în trailerul acestuia. Riff-urile şi vocea lui Corey Taylor au ajuns să fie asociate cu lickerii din film care săreau de pe tavan spre Mila Jovovich. Aceasta este una dintre piesele cele mai melodice de pe "Iowa", fiind cea mai catchy de pe albumul din 2001, dar în acelaşi timp chitara o face foarte dură şi heavy. Melodia a fost nominalizată la premiul Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal" în 2003. Vocea curată e o raritate pentru perioada primelor albume Slipknot, scoţând în evidenţă acest single. Varianta apărută în "Resident Evil" este cea remixată, "New Abuse Mix", care s-a viralizat rapid.

Videoclipul oficial este o combinaţie de secvenţe din filmul de groază "Resident Evil" şi concertul trupei de la London Arena de pe 16 februarie 2002.

1. Left Behind

"Left Behind" este single-ul principal de pe legendarul album "Iowa" din 2001. Videoclipul său a rulat în rotaţie pe MTV şi a fost modul prin care mai toată lumea din România a aflat de Slipknot. Imaginea artiştilor cu măşti pline de sânge, cu costume roşii şi a copiilor care umblă într-o casă bântuită au prins perfect în perioada când lumea începuse să devoreze producţii horror ca "Resident Evil", "Silent Hill" şi "The Ring". Aceasta a fost cea mai pură formă Slipknot la nivel vizual: cu costume roşii, Corey Taylor cu masca cu păr din propriile dreaturi tăiate, Joey Jordison cu dungi pe faţă şi percuţioniştii mimând că se dau cu capul de tobe. Şi acest track a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal" în 2002.

Numele iniţial al piesei a fost "Lust Disease", un demo mai vechi înregistrat de artişti înainte de primul album. Vocea guturală a lui Corey Taylor a rămas reper. Versurile sunt inspirate de perioada când Corey locuia pe străzi şi a trăit sub un pod în Des Moines, Iowa. Piesa a scăpat pe Internet spre nemulţumirea Roadrunner Records, care a trebuit să o lanseze mai devreme decât plănuise. Videoclipul este considerat printre cele mai simbolice, relevante din istoria Slipknot.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 20 iulie 2022

Slipknot

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Corey Taylor confirmă că noul album Slipknot va sosi în 2022

Corey Taylor a postat pe Twitter pe 8 ianuarie 2022 detalii despre planurile sale pentru acest an. Ele includ un film de lung metraj, un album nou Slipknot şi o "revenire acasă". Ce ştim despre noul LP al trupei aşteptate în România la vară aflaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Slipknot Solway Firth
Videoclip Slipknot Solway Firth │ FOTO: Slipknot

Ştiam deja de la membrul trupei Slipknot Clown că pe durata pandemiei au început să apara noi idei de piese şi s-a ajuns în studio pentru înregistrări. Asta deşi ultimul album al trupei, "We Are Not Your Kind" sosise în 2019. Pe final de an 2021 am primit single-ul "The Chapeltown Rag", care ne arată că grupul a rămas la fel de dur ca la începutul anilor 2000, deşi ultimul LP era ceva mai experimental şi pe alocuri mai "moale".

În 2021 a încetat din viaţă şi o piesă cheie din istoria trupei, fostul toboşar Joey Jordison, care a fost cofondator al grupului. Povestea Slipknot merge totuşi mai departe, iar în decembrie 2021 Corey Taylor dezvăluia că mai avea doar 4 piese de înregistrat pentru noul album şi că ţinteşte spre o lansare în primăvara lui 2022. Pe atunci solistul spunea la un podcast că ţinta este de a aduce LP-ul în faza de mixaj în ianuarie şi de a îl lansa la 2-3 luni după.

Dar Corey nu se opreşte aici! Solistul pregăteşte şi filmul "Zombie vs Ninja", acesta fiind doar unul dintre proiectele sale cinematografice. Artistul a terminat pe durata pandemiei 5 scenarii de film pe care le începuse de ceva vreme. Totuşi "Zombie vs Ninja" e proiectul său de suflet. Este o "comedie gonzo horror", genul preferat de film al lui Taylor şi ceva ce a dorit mereu să producă. Cât despre partea cu "revenirea acasă", ar putea fi vorba despre un mega concert în Iowa sau poate chiar o revenire la trupa Stone Sour, care se destrămase cu 2 ani în urmă.

Deocamdată Corey Taylor se axează pe cariera solo şi a lansat în toamna lui 2020 primul său album solo, "CMFT". Track-ul include 13 piese, iar single-urile sunt "Black Eyes Blue", "CMFT Must Be Stopped", "HWY 666", "Culture Head" şi "Samantha's Gone". O altă pasiune a solistului este scrisul, Corey având în bibliografie 4 cărţi cu poate cele mai lungi titluri pe care le-a avut cărţile comerciale în ultima vreme. Între anii 2001 şi 2016 avea o rubrică dedicată în publicaţia britanică "Rock Sound".

Cât despre Slipknot, vă reamintesc că trupa va concerta la Bucureşti pe 20 iulie 2022, la Romexpo.

Citește în continuare

Lifestyle

Slipknot oferă un tribut pentru toboşarul şi fondatorul Joey Jordison, care a murit pe 27 iulie

Pe 27 iulie 2021 muzica rock pierdea un mare nume, Joey Jordison. Fondatorul şi fostul toboşar Slipknot a murit în somn la vârsta de 46 de ani, stârnind reacţii puternice din partea marilor nume din valul nu metal şi alternative metal. Colegii lui Joey din Slipknot au reacţionat, postând un mesaj oficial şi un clip tribut pentru artist.

Publicat

pe

Joey Jordison Tribut Slipknot 2021
Joey Jordison Tribut Slipknot 2021 │ FOTO: Slipknot www.instagram.com

Clipul de 8 minute începe cu mesajul transmis de Slipknot către familia lui Joey şi către fani, urmat de secvenţe din concertele Slipknot. Sunt imagini capturate de camera toboşarului, care îl prezintă pe Joey Jordison în acţiune în cele mai animate momente ale concertelor. Vedem şi interviuri cu artistul, imagini din culise, filmări din maşina sa în drum spre repetiţii, toate încheiate cu o baladă Slipknot ("Circle") şi un colaj de fotografii cu artistul.

Iată mesajul transmis de trupă:

Oferim condoleanţe familiei şi celor dragi lui Joey în acest moment de pierdere imensă. Arta, talentul lui Joey Jordison şi spiritul său nu puteau fi oprite sau ţinute în frâu. Impactul lui Joey asupra Slipknot, asupra vieţilor noastre şi asupra muzicii pe care el o iubea nu poate fi calculat. Fără el, noi nu am exista. Jelim pierderea sa alături de întreaga familie Slipknot. Te iubim, Joey.

Iniţial Slipknot şi-a înnegrit toate avatarurile de pe paginile social media după anunţul morţii lui Jordison venit din partea familiei sale. Joey a fost membru al trupei Slipknot de la înfiinţarea sa în 1995 şi până în 2013. A fost cunoscut ca "Number 1" în trupă şi a apărut pe toate albumele de studio ale formaţiei în afară ultimelor 2: ".5: The Gray Chapter" şi "We Are Not Your Kind". Circulau zvonuri că muzicianul ar fi fost concediat din trupă în 2013, dar nu e foarte clar motivul plecării sale.

Jordison a avut probleme de sănătate în anii 2010, mai precis o afecţiune neurologică, mielită transversă, care îi afecta abilitatea de a merge şi a cânta la tobe. În 2018 după o perioadă de tratamente şi-a anunţat totuşi revenirea în muzică. Artistul a mai colaborat cu trupe precum Scar the Martyr, pe care a şi fondat-o, lansând un album în 2013 prin Roadrunner Records. A fondat şi trupa Vimic, a colaborat cu Murderdolls, Sinsaenum şi Rob Zombie, fiind şi parte din Ministry în 2018.

Pe numele său complet Nathan Jonas Jordison, el începea să cânte la tobe de la vârsta de 8 ani. Una dintre apariţiile sale legendare intrate în pop culture este cea din videoclipul lui Marilyn Manson "Tainted Love". Imaginea sa unică îmbină personajele din filmele horror japoneze cu arta kabuki şi machiajele KISS.

Citește în continuare

Lifestyle

Corey Taylor: "Oamenii se comportă de parcă a te vaccina e echivalentul unui pact cu diavolul"

Corey Taylor, vocalistul Slipknot și Stone Sour, a îndrăznit să-și exprime opinia cu privire la două subiecte actuale controversate: vaccinurile și accesul la concerte în pandemie. Potrivit muzicianului, vaccinurile au căpătat un stigmat din cauza abundenței de teorii ale conspirației, ce sunt mult mai vizibile decât informațiile din surse cu credibilitate.

Publicat

pe

Stone Sour la Arenele Romane 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Publicația Consequence of Sound a stat de vorbă recent cu Corey Taylor de la Slipknot, interviul cuprinzând și două subiecte fierbinți ale momentului. Muzicianul a fost întrebat ce părere are despre vaccinurile anti-COVID și despre necesitatea lor în contextul redeschiderii sectorului live.

"Oamenii se comportă de parcă a te vaccina e echivalentul unui pact cu diavolul. A fost atât de politizat și a scăpat totul de sub control în aceste bule conspirative cu ecou, încât oamenii uită că poți găsi toate informațiile de care ai nevoie online și că te poți educa singur și poți afla tot ce e de știut despre vaccinuri. (...)

Faptul că [vaccinurile] au fost demonizate, până în punctul în care au apărut aceste teorii ale conspirației, face să nu fie deloc surprinzător faptul că oamenilor le este frică de ele - pentru că ascultă de oamenii nepotriviți", a declarat Corey Taylor în cadrul discuției desfășurate pe ZOOM cu unul dintre reporterii Consequence of Sound.

Corey Taylor: "Dacă îi vei supune pe alții la riscul de a se îmbolnăvi, nu ar trebui să-ți dorești să mergi la un show. E o chestie de bun simț"

În ce privește obligativitatea vaccinării pentru a participa la concerte, Corey consideră că așa ceva nu ar trebui impus, ci ar trebui să fie "o chestie de bun simț" să-ți dorești să reduci riscurile transmiterii virusului.

"Dacă cred că ar trebui să fie o cerință obligatorie ca oamenii să fie vaccinați la concerte? Da și nu. Uite ce cred: nu ar trebui să fie o obligativitate, dar, ghici ce - dacă îi vei supune pe alții la riscul de a se îmbolnăvi, nu ar trebui să-ți dorești să mergi la un show. E o chestie de bun simț. Și dacă, într-adevăr, îi supui pe alții la riscul de a se îmbolnăvi, ești un nemernic. Și nu ar trebui să ți se permită să intri."

În încheiere, Corey a adăugat: "Deci, pentru mine, e o chestie de bun simț, dar nu avem prea mult bun simț zilele astea".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending