Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 5 Melodii despre biciclete

Ascultă cele mai frumoase melodii despre biciclete. QUEEN, Red Hot Chili Peppers, Katie Melua, Nazareth și Tom Waits au lansat piese pe această temă.

Publicat

pe

Top 10 melodii despre biciclete
Top 10 melodii despre biciclete

Cum a venit căldura, bicicliștii au și dat buzna pe străzi cu bicicletele - o inițiativă binevenită într-un oraș sufocat de trafic și poluare. Vă propunem spre audiție cinci melodii celebre despre bicicletele atât de utile pe vreme frumoasă. Iar dacă v-am făcut poftă de pedalat, nu vă rămâne decât să vă scoateți bicicleta afară, fie în drumurile zilnice, fie într-o plimbare de weekend. Nu uitați să-i verificați frânele și să-i ungeți lanțul, iar playlistul de drum să fie pregătit în căști, la un nivel mediu, pentru siguranță în trafic.

Queen - Bicycle Race

Melodia a fost compusă de Freddie Mercury și lansată în 1978 pe albumul "Jazz", cel de-al şaptelea din discografia trupei Queen. Clipul piesei a fost cenzurat sau chiar interzis în câteva ţări deoarece cuprinde imagini din cadrul unei curse de biciclete de pe stadionul Wimbledon la care au participat femei goale.

După cum probabil știți, în 2016 trupa QUEEN va concerta pentru prima dată în România, fiind însoțită de solistul Adam Lambert.

Red Hot Chili Peppers - Bicycle Song

Californienii de la Red Hot Chili Peppers au dezvăluit această piesă în 2006, ca extra-track al albumului "By the Way" (2002). Melodia, neascultată până atunci, a devenit disponibilă odată cu listarea materialului pe iTunes. Discul "By the Way" a debutat pe prima poziţie a clasamentelor din ţări precum Marea Britanie, Austria, Noua Zeelandă, Suedia şi Elveţia, fiind comercializat în peste 1.8 milioane de copii în întreaga lume.

Katie Melua - Nine Million Bicycles

"Nine Million Bicycles" a apărut în 2005 pe "Piece by Piece", cel de-al doilea material de studio lansat de Katie Melua. Single-ul a ajuns pe poziţia a cincea în UK Singles Chart şi a intrat în finala pentru Albumul Anului, însă a pierdut în fața piesei "You Raise Me Up" a celor de la Westlife.

Melodia este inspirată dintr-o călătorie în China, în cadrul căreia ea și managerul Mike Batt au aflat că în Beijing erau la acea dată în jur de nouă millioane de biciclete. Batt a scris cântecul pornind de la această idee.

Nazareth - My White Bicycle

"My White Bicycle" este single-ul de debut al trupei Tomorrow, însă coverul făcut în 1975 de scoţienii de la Nazareth i-a adus celebritatea. Piesa a atins locul #14 în UK Singles Chart.

Tom Waits - Broken Bicycles

Melodia a apărut în 1982 pe albumul de soundtrack-uri "One from the Heart", creat de Tom Waits pentru filmul cu acelaşi nume regizat de Francis Ford Coppola. Înregistrările au avut loc între 1980 şi 1981, perioadă în care Waits a cunoscut-o pe Kathleen Brennan, o angajată a studioului unde înregistra, care ulterior i-a devenit soţie.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa Red Hot Chili Peppers are un nou album aproape finalizat, care "va suna, cu siguranță, diferit"

Red Hot Chili Peppers se apropie de finalizarea celui de-al 12-lea album de studio. Materialul a fost înregistrat într-o nouă componență, cu John Frusciante revenit în rolul de chitarist.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Membrii trupei Red Hot Chili Peppers au profitat din plin de reîntoarcerea lui John Frusciante și au înregistrat un nou album. Toboșarul Chad Smith a povestit într-un interviu pentru Rolling Stone despre felul în care activitatea lor a fost reluată cu "naturalețe deplină", Fruciante fiind complet dedicat procesului creativ.

"(John) E atât de prezent. Lucrează la capacitate maximă. Cu toții lucrăm așa, dar el a revenit cu toate mixajele sale și magia pe care o aduce atunci când face muzică", a notat Smith.

Chad Smith despre noul album RHCP: "O să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi"

Noul album RHCP este pe punctul de a fi finalizat, sound-ul urmând să evolueze, așa cum e și firesc. Potrivit toboșarului, trupa nu se focalizează pe intentia de a depăși succesul celorlalte albume, ci pe a scrie muzică relevantă pentru ceea ce trăiesc în prezent.

"Toate albumele noastre sunt pur și simplu instantanee foarte bune ale perioadei de timp în care ne aflam atunci. Nu poți să mergi pe ideea: <<Oh, Doamne, sper să fie la fel de bun ca...>>. Pentru că atunci începi să ai preconcepții despre ce ți-ai dori să scrii.

E adevărat, John nu a mai făcut parte din trupă de zece ani. Asta e o perioadă lungă de timp. Așa că va suna, cu siguranță, diferit, dar o să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi. Sună ca Red Hot Chili Peppers, dar e diferit și nou, iar pentru mine asta e grozav...Ne place mult ce a ieșit și suntem mândri de rezultat și asta contează în primul rând."

Trupa nu a anunțat încă data apariției acestui viitor album, dar se preconizează o lansare în prima parte a anului 2022. RHCP va pleca într-un uriaș turneu la mijlocul anului viitor, așa încât discul ar trebui să apară înaintea lunii iunie, când este programat să debuteze Global Stadium Tour.

 

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending