Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

TOP 5 Melodii despre biciclete

Ascultă cele mai frumoase melodii despre biciclete. QUEEN, Red Hot Chili Peppers, Katie Melua, Nazareth și Tom Waits au lansat piese pe această temă.
Top 10 melodii despre biciclete

Cum a venit căldura, bicicliștii au și dat buzna pe străzi cu bicicletele - o inițiativă binevenită într-un oraș sufocat de trafic și poluare. Vă propunem spre audiție cinci melodii celebre despre bicicletele atât de utile pe vreme frumoasă. Iar dacă v-am făcut poftă de pedalat, nu vă rămâne decât să vă scoateți bicicleta afară, fie în drumurile zilnice, fie într-o plimbare de weekend. Nu uitați să-i verificați frânele și să-i ungeți lanțul, iar playlistul de drum să fie pregătit în căști, la un nivel mediu, pentru siguranță în trafic.

Queen - Bicycle Race

Melodia a fost compusă de Freddie Mercury și lansată în 1978 pe albumul "Jazz", cel de-al şaptelea din discografia trupei Queen. Clipul piesei a fost cenzurat sau chiar interzis în câteva ţări deoarece cuprinde imagini din cadrul unei curse de biciclete de pe stadionul Wimbledon la care au participat femei goale.

După cum probabil știți, în 2016 trupa QUEEN va concerta pentru prima dată în România, fiind însoțită de solistul Adam Lambert.

Red Hot Chili Peppers - Bicycle Song

Californienii de la Red Hot Chili Peppers au dezvăluit această piesă în 2006, ca extra-track al albumului "By the Way" (2002). Melodia, neascultată până atunci, a devenit disponibilă odată cu listarea materialului pe iTunes. Discul "By the Way" a debutat pe prima poziţie a clasamentelor din ţări precum Marea Britanie, Austria, Noua Zeelandă, Suedia şi Elveţia, fiind comercializat în peste 1.8 milioane de copii în întreaga lume.

Katie Melua - Nine Million Bicycles

"Nine Million Bicycles" a apărut în 2005 pe "Piece by Piece", cel de-al doilea material de studio lansat de Katie Melua. Single-ul a ajuns pe poziţia a cincea în UK Singles Chart şi a intrat în finala pentru Albumul Anului, însă a pierdut în fața piesei "You Raise Me Up" a celor de la Westlife.

Melodia este inspirată dintr-o călătorie în China, în cadrul căreia ea și managerul Mike Batt au aflat că în Beijing erau la acea dată în jur de nouă millioane de biciclete. Batt a scris cântecul pornind de la această idee.

Nazareth - My White Bicycle

"My White Bicycle" este single-ul de debut al trupei Tomorrow, însă coverul făcut în 1975 de scoţienii de la Nazareth i-a adus celebritatea. Piesa a atins locul #14 în UK Singles Chart.

Tom Waits - Broken Bicycles

Melodia a apărut în 1982 pe albumul de soundtrack-uri "One from the Heart", creat de Tom Waits pentru filmul cu acelaşi nume regizat de Francis Ford Coppola. Înregistrările au avut loc între 1980 şi 1981, perioadă în care Waits a cunoscut-o pe Kathleen Brennan, o angajată a studioului unde înregistra, care ulterior i-a devenit soţie.

Citește mai multe despre Katie MeluaNazarethQueenRed Hot Chili PeppersTom Waits
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE