Urmărește-ne în Social Media

rap

Top 5 hituri Snoop Dogg, unul din cei mai versatili rapperi

Snoop Dogg aka the Doggfather aka Snoop Lion şi multe alte alias-uri este unul dintre cele mai trăznite personaje din rap şi din muzică în general. Artistul care a confundat Bogota cu Bogata şi care a avut un umor genial în toate filmele în care a apărut are un loc special în panteonul hip-hop-ului. Îi onorăm cariera de 27 de ani printr-un top 5 al melodiilor sale, pe care vă invităm să îl vedeţi în articol.

Publicat

pe

Snoop Dogg
Snoop Dogg │ FOTO: www.facebook.com

Contemporan cu epoca de aur a rap-ului, începutul anilor '90, pe aceleaşi scene cu Tupac şi Dr. Dre, Snoop Dogg s-a metamorfozat radical în ultimele decenii. A trecut printr-o perioadă reggae, când şi-a schimbat numele în Snoop Lion (2012), iar în ultimul an cântă gospel. Primul său album, "Doggystyle" a fost produs de către Dr. Dre şi lansat în 1993 prin Death Row Records.

A debutat pe locul întâi în Billboard 200 şi Billboard top R&B/Hip-Hop Albums, făcând din Snoop unul dintre cele mai mari nume din rap. Artistul are şi genul de personalitate şi imagine care creează buzz instant. Pare mereu la graniţa dintre "comic involuntar pe bază de fumat" şi "un geniu al comediei". Vorbim despre un muzician care prezintă documentare isteric de hilare despre animale, care a jucat cu Ben Stiller şi Owen Wilson, un MVP la roast-uri de vedete şi un artist care a strâns 17 nominalizări la premiile Grammy.

Iată cele mai mari 5 hituri ale sale:

5. Who Am I/ What's My Name

"Who Am I", cunoscută şi ca "What's My Name" este prima piesă a lui Snoop Dogg şi cea care l-a consacrat. Aceasta i-a atribuit numele de "Dogg", iar cuvântul "Dog" este repetat de zeci de ori în versuri. Numele artistului apare de asemenea şi astfel se creează imaginea sa legendară, de "pimp" şi băiat rău. Este o poveste cu băieţi de cartier, cu haite de câini şi un cuceritor urban. Dr. Dre are scurte apariţii pe versuri şi în clip.

Producţia video este amatoricească, dar plină de umor. Influenţele de gospel şi corurile ample se regăseau pe muzica lui Snoop încă de atunci.

4. Gin And Juice

"Gin and Juice" ne duce la incepturile carierei lui Snoop, din perioada când era cunoscut ca Snoop Doggy Dogg. A debutat în 1994 şi este al doilea single din cariera rapperului. A ajuns în top 10 Billboard Hot 100 în SUA, până pe locul 8. Piesa a fost certificată cu discul de aur şi a vândut 700.000 de unităţi. Ulterior a primit nominalizare la premiu Grammy şi are un sound specific perioadei lui Tupac şi Dre.

Coasta de Vest a fost definită de acest imn în prima parte a anilor '90. Multiple coveruri au urmat.

3. Young, Wild and Free

Încă o colabore de succes a lui Snoop, "Young Wild and Free" îi aduce împreună pe Dogg, Wiz Khalifa şi Bruno Mars. Are un beat jucăuş şi optimist, cu mesaj pozitiv de tip "YOLO". Muzicienii îşi amintesc de perioadele din liceu şi de momentele de tinereţe, de beţiile inocente şi de maşinile Cadillac de altă dată. Piesa a debutat în 2011 prin Atlantic Records şi este melodia principală de pe coloana sonoră a filmului "Mac & Devin Go To High School".

Include sample-uri din alte două melodii: "Toot It & Boot It" şi "Sneakin' In The Back".

2. The Next Episode

Chiar dacă aceasta este creaţia lui Dr. Dre şi îi include pe vers şi pe Kurupt şi Nate Dogg, Snoop pleacă acasă cu trofeul pentru versurile cele mai catchy. "The Next Episode" a debutat în 2000 şi ne-a trecut în noul mileniu la toate petrecerile acelui an. Încă se aude pe litoral, iar sample-ul său trademark de tobă şi chitară a fost utilizat pe zeci de alte melodii.

Această melodie este un sequel pentru celebra piesa a lui Dre "Nuthing but a "G" Thang". Videoclipul ne prezintă un Snoop cu frizură generoasă petrecând în club împreună cu ceilalţi rapperi titulari.

1. Drop It Like It's Hot

De departe cea mai virală şi fredonabilă melodie a lui Snoop, "Drop It Like It's Hot" este o colaborare cu Pharrell care a răsunat ani întregi din toate maşinile cu bas puternic oprite la stop. Videoclipul este o manifestaţie de opulenţă în alb-negru, iar sample-ul cu plescăitul îţi deturnează creierul şi a făcut piesa extrem de catchy, indiferent de cât de des o asculţi.

A fost înregistrată în 2004 şi lansată sub formă de single în toamna acelui an. Snoop cântă pe chorus şi pe strofa 2 şi 3, în vreme ce Pharrell cântă pe prima strofă. Sintetizatorul e clar unul marca Neptunes/N.E.R.D. În 2009, această piesă a fost numită "Cea mai populară piesă rap a deceniului" de către Billboard. Simplul fapt că a generat zeci de parodii arată popularitatea sa.

Snoop Dogg rămâne un OG şi acum la aproape 30 de ani de la apariţia sa în muzică rap. O figură legendară, comică, mereu cu cuvintele la el, artistul a concertat în România în anul 2008, la Arenele Romane. S-au auzit cele mai celebre piese ale sale în faţa a 4700 de persoane. Cel mai popular MC de pe Coasta de Vest, pe numele său Real Calvin Broadus Jr. a trecut la gospel, dar rămâne o figură marcantă în hip-hop.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 29 august 2018

Snoop Dogg

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Snoop Dogg a făcut senzaţie la podcastul lui Joe Rogan, cu piese noi şi lecţii de viaţă

Cel mai popular podcast din lume, The Joe Rogan Experience a avut un invitat special în episodul de pe 12 noiembrie 2021: Snoop Dogg. The Doggfather a venit în bunkerul lui Joe din Texas pentru a îşi promova noul album, care va sosi pe 19 noiembrie. Ce s-a discutat în vreme ce se fumau cantităţi industriale de marijuana aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Snoop Dogg la podcastul lui Joe Rogan 2021
Snoop Dogg la podcastul lui Joe Rogan 2021 │ FOTO: The Joe Rogan Experience

Snoop Dogg este o legendă vie din lumea hip-hop şi aşa cum chiar Joe Rogan constata e incredibil faptul că acest gen muzical datează de doar 40 de ani. În vârstă de 50 de ani Snoop a început podcastul foarte sfătos şi parental, dar şi şugubăţ, aducându-şi propriul microfon cu efecte speciale pe voce, boombox şi laptop. Am aflat că rapperul e acum "doar despre iubire" şi că întreaga poveste cu East Coast versus West Coast a fost o rivalitate cultivată de media în anii '90 şi nu era reală.

Artistul a subliniat că dacă ar fi existat social media în anii '90, Tupac şi Biggie ar mai fi fost în viaţă, deoarece rivalităţile din rap nu ar fi fost aşa aprinse pentru că toată lumea cunoştea pe toată lumea. O simplă fotografie cu "rivali" la un grătar ar fi oprit multe atacuri drive by. Cam jumătate din podcast a fost despre fitness, MMA şi admiraţia lui Joe şi Snoop pentru Wiz Khalifa şi talentul său de boxer, plus schimbarea fizică a lui Busta Rhymes, care a slăbit mult. Şi The Doggfather e bunicel la sparring, conform unui video arătat de Jamie, secundul lui Rogan.

Am avut parte şi de muzică live, ceva ce se întâmplă foarte rar la podcastul lui Rogan, iar comentatorul UFC a declarat că este mare fanboy al lui Snoop. A rememorat de altfel şi momentele din tinereţe când asculta hip-hop gangsta şi versuri pe care încă le mai ştie. S-a vorbit despre Logan Paul versus Mike Tyson şi puterea pe care Mike încă o mai are chiar la 55 de ani. Snoop a dat şi o informaţie de insider şi anume că la ultima sa luptă, cea din acest an, Iron Mike fumase marijuana pentru a se relaxa.

În ciuda faptului că discuţiile au durat aproape 4 ore, iar Snoop ar fi dorit să dureze chiar 4:20 ore, nu a fost deloc abordat momentul când muzicianul a devenit Snoop Lion şi şi-a încercat norocul cu muzica reggae. Probabil figura pe lista de eşecuri din cariera sa. Pe de altă parte genialele comentarii despre lumea animalelor şi micile show-uri de pe YouTube ale rapperului se vor întoarce în curând, spre bucuria fanilor. Snoop era extrem de amuzant în acele mici bucăţi de show.

Podcastul complet se ascultă pe Spotify şi crâmpeie au fost postate pe YouTube. Noul album al lui Snoop, "Algorithm" ajunge pe reţelele de streaming pe 19 noiembrie 2021.

Citește în continuare

Trending