Urmărește-ne în Social Media

rock, pop

TOP 5: Ascultă cele mai cunoscute piese cântate de Florence and The Machine, trupa care te poartă într-o altă dimensiune

Ascultă cele mai cunoscute 5 piese Florence And The Machine, într-un top InfoMusic cu informații despre melodii și declarațiile lui Florence Welch.

Publicat

pe

Florence Welsch │ FOTO: WENN.com

Florence Welch, solista formației, este o adevărată forță a naturii. Se reinventeză constant prin muzica ei, iar publicul devine martor la căutările interioare pe care reușește să le transpună atât de frumos în versuri.

Trupa britanică indie rock Florence + the Machine a fost fondată în Londra în 2007. Are la activ patru albume de studio, premiul "Critics’ Choice" oferit de BRIT Awards și "Best British Album", alături de șase nominalizări la premiile Grammy. Cel mai nou material discografic, "High As Hope" este o expresie a regăsirii de sine, un testament de o onestitate zdrobitoare, un spectacol al lucidității.

În 2015 formația a fost headliner la Glastonbury Festival, iar solista, Florence Welch, a devenit prima artistă britanică headliner a acestui secol.

Florence And The Machine este cap afiș la Electric Castle 2019, cea de-a șaptea ediție a festivalului fiind programată între 17 și 21 iulie 2019, pe domeniul Castelului Banffy de lângă Cluj-Napoca.

You’ve Got the Love

Poate că una dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei, "You’ve Got the Love"… este de fapt un cover! Melodia originală, “You Got the Love”, îi aparține proiectului muzical The Source și a fost lansată în 1986 ca single, fiind interpretată de Candi Staton. Despre această piesă, Florence Welch a declarat este una dintre favoritele ei, din toate timpurile.

“You’ve Got the Love” a fost certificată cu platină de trei ori  în Australia și de două ori în Marea Britanie. Criticii de muzică au apreciat interpretarea lui Florence, spunând că a reușit să transfome o melodie clasică într-un imn pop.

Dog Days Are Over

Single-ul "Dog Days Are Over" face parte de pe albumul de debut, "Lungs", din 2009 și a devenit #1 în Marea Britanie și #2 în Irlanda. Melodia a fost inclusă și pe coloana sonoră a unor seriale pentru adolescenți foarte populare în acea vreme, Gossip Girl și Skins, iar în 2010, s-a auzit și pe soundtrack-ul filmului "Eat Pray Love".

Despre "Dog Days Are Over", Florence Welch a declarat că a fost înregistrată fără instrumente, într-un studio “cât o toaletă”. A fost inspirată de o operă a artistului Ugo Rondinone, pe care Florence o zărea în fiecare zi prin Londra.

Never let me go

Una dintre cele mai iubite balade ale formației Florence + the Machine este "Never Let Me Go", care face parte de pe cel de al doilea album de studio, "Ceremonials", lansat în 2011. Piesa are ritmuri de pop baroc și R&B, amintind pe alocuri de artiști precum Enya sau de vocea solistei de la Evanescence.

Despre această compoziție, Florence Welch a mărturisit că influnțele gospel din piesă au la bază obsesia ei pentru imnuri și coruri. "Never let me go" vorbește despre mântuire, având o bogată încărcătură spirituală.

Ship to Wreck

Parte din al treilea album de studio," How Big, How Blue, How Beautiful", piesa "Ship to Wreck" a fost apreciată atât pentru abilitățile muzicale ale lui Florence Welch, cât și pentru producție. Videoclipul a fost filmat în casa solistei, fiind o continuare pentru celelalte clipuri - "What Kind of Man" și "St. Jude". A fost nominalizată la MTV Video Music Awards și la premiile Grammy.

Cosmic Love

Ne întoarcem la albumul de debut al trupei și trecem în agendă piesa "Cosmic Love", despre care mulți critici au declarat că este cea mai bună de pe întregul material discografic. Melodia a fost certificată cu platină în Statele Unite și a ajuns pe locul 5 în Belgia, Irlanda și Polonia.

Florence Welch a spus că versurile vorbesc despre îndrăgostirea ca un act de abandon, momentul acela în care alegi să fii orb și să te arunci cu capul înainte, fără a ține cont de consecințe.

Dacă aveți și alte propuneri, nu ezitați să ni le lăsați prin comentarii.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Ascultă piesa compusă de Florence + the Machine pentru filmul "Cruella" - "Call Me Cruella"

Cu cinematografele deschise în această perioadă de scădere a cazurilor de Covid-19, am început să avem şi mari premiere în România. Pe 4 iunie 2021 a intrat în cinematografele de la noi "Cruella", o producţie Disney cu Emma Stone în rol principal şi Emma Thompson ca antagonist principal. Trupa Florence + the Machine a compus melodia principală a peliculei şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Lyric Video Florence and the Machine Cruella
Lyric Video Florence and the Machine Cruella │ FOTO: Disney

Florence Welch ne-a cântat "Have Yourself a Merry Little Christmas" la final de 2020, dar în 2021 revine cu un sound ceva mai întunecat şi dramatic. Trupa Florence + The Machine a compus piesa "Call Me Cruella" pentru filmul Disney, care spune povestea femeii care ura dalmaţienii. Mai jos puteţi vedea un videoclip cu versuri şi privi câteva cadre din film. Peste o chitară discretă, vocea lui Florence face aluzii la o creatură care nu se poate adapta şi îşi dezvăluie sinele inedit lumii întregi, printr-o nouă identitate.

"Cruella" este o poveste a rebeliunii, a tinerei Estella (Emma Stone), crescută pe străzi ca Oliver Twist şi visând să ajungă designer de modă. Asta în vreme ce ea şi acoliţii săi jefuiau şi păcăleau naiviii care le ieşeau în cale. Estella lucrează pentru personajul flamboiant judecat de Emma Thompson pe timp de zi, iar pe timp de noapte devine Cruella, geniul nebun punk-rock. Ea umple Londra cu adevărate instalaţii de artă, care sunt simultan şi creaţii de modă. Acţiunea se petrece în anii '70, iar Cruella apare într-o lumină pozitivă, motivând obsesia sa maladivă pentru dalmaţieni cu modul în care a fost ucisă mama sa.

Coloana sonoră a peliculei este extrem de bogată şi am numărat 10 piese doar în primele 35 de minute.

Este mult punk rock, avem şi The Doors, Hendrix, Rolling Stones şi mulţi alţii. Florence Welch a lucrat îndeaproape cu compozitorul şi pianistul Nicholas Britell, câştigător de premii Emmy. El s-a inspirat din stilul rock-ului şi punk-ului care a definit cultura londoneză a anilor '60 şi '70. Toate piesele noi ce apar în film au fost înregistrate cu echipament vintage şi pe casete analogice la Abbey Road şi AIR Studios în Londra. Ce a rezultat este combinat cu elemente orchestrale, chitare electrice, bas, orgă, clape şi tobe.

Britell a lucrat la filme precum "Vice", "Moonlight", "The Big Short" şi cel mai recent drama din 2019 "The King". Este şi omul din spatele coloanei sonore a serialului HBO "Succession", pentru care a luat un Emmy.

Citește în continuare

Muzică și film

Florence + the Machine a compus o piesă pentru filmul Disney "Cruella" - TEASER

Suntem la doar 2 săptămâni distanţă de lansarea noului film Disney "Cruella", care o are pe Emma Stone în rol titular. Până atunci vom putea asculta o coloană sonoră măiastră, care apare pe 21 mai. Florence + The Machine a compus o piesă special pentru acest soundtrack şi se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta coloana sonora Cruella Disney 2021
Coperta coloana sonora Cruella Disney 2021 │ FOTO: Disney

"Cruella" va debuta pe 28 mai 2021 şi este o viziune comică şi întunecată a poveştii originare a celebrei Cruella de Vil. Prequel-ul live action o are pe Emma Stone în rolul Cruellei, în varianta tânără. În distribuţie se mai află şi Mark Strong, în rolul lui Boris, dar şi Emma Thompson, ca o baronesă. Putem asculta o parte din noua piesă compusă de Florence Welch şi compania în cel mai nou teaser-trailer al peliculei Disney.

În minutul dezvăluit vedem cum tânăra aspirantă la societatea înaltă testează ţinute şi alter ego-uri trăznite, gothice şi provoacă haos în metropola în care participă la baluri de societate. Filmul are un rating PG13 şi are şi elemente ale vieţii criminale a Cruellei, dar care pare a acţiona singură, fără vreun complice, judecând după trailer. Apar chiar şi faimoşii dalmaţieni pentru câteva secunde, în vreme ce Emma Stone pare o vampă pusă pe haos, ca un soi de Harley Quinn mai tăcută şi mai închisă în sine.

"Cruella" are şi o coloană sonoră complet nouă şi originală ieşită din bagheta lui Nicholas Britell. Florence Welch a descris colaborarea sa cu Disney astfel:

Unele dintre primele piese pe care am învăţat să cânt au fost melodii Disney. Iar personajele negative au primit cele mai bune piese deseori. Astfel, posibilitatea de a crea şi cânta o piesă pentru "Cruella" este îndeplinirea unui vis din copilărie, pe care îl am de mult.

Sunt recunoscătoare lui Nicholas Britell şi Disney, pentru că mi-au oferit libertate creativă şi au avut încredere în mine, când vine vorba de nebunia frumoasă a Cruellei.

Înregistrările s-au făcut cu echipamente vintage şi analogice la studioul din Abbey Road şi AIR Studios din Londra. Rezultatul combină elemente orchestrale cu chitare electrice, bas, orgă, sintetizator şi tobe. Florence + the Machine ne-a încântat cu o melodie de Crăciun pe final de 2020, iar în 2019 a ţinut un concert memorabil la Electric Castle.

Citește în continuare

Trending