Urmărește-ne în Social Media

rock, pop

TOP 5: Ascultă cele mai cunoscute piese cântate de Florence and The Machine, trupa care te poartă într-o altă dimensiune

Ascultă cele mai cunoscute 5 piese Florence And The Machine, într-un top InfoMusic cu informații despre melodii și declarațiile lui Florence Welch.

Publicat

pe

Florence Welsch │ FOTO: WENN.com

Florence Welch, solista formației, este o adevărată forță a naturii. Se reinventeză constant prin muzica ei, iar publicul devine martor la căutările interioare pe care reușește să le transpună atât de frumos în versuri.

Trupa britanică indie rock Florence + the Machine a fost fondată în Londra în 2007. Are la activ patru albume de studio, premiul "Critics’ Choice" oferit de BRIT Awards și "Best British Album", alături de șase nominalizări la premiile Grammy. Cel mai nou material discografic, "High As Hope" este o expresie a regăsirii de sine, un testament de o onestitate zdrobitoare, un spectacol al lucidității.

În 2015 formația a fost headliner la Glastonbury Festival, iar solista, Florence Welch, a devenit prima artistă britanică headliner a acestui secol.

Florence And The Machine este cap afiș la Electric Castle 2019, cea de-a șaptea ediție a festivalului fiind programată între 17 și 21 iulie 2019, pe domeniul Castelului Banffy de lângă Cluj-Napoca.

You’ve Got the Love

Poate că una dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei, "You’ve Got the Love"… este de fapt un cover! Melodia originală, “You Got the Love”, îi aparține proiectului muzical The Source și a fost lansată în 1986 ca single, fiind interpretată de Candi Staton. Despre această piesă, Florence Welch a declarat este una dintre favoritele ei, din toate timpurile.

“You’ve Got the Love” a fost certificată cu platină de trei ori  în Australia și de două ori în Marea Britanie. Criticii de muzică au apreciat interpretarea lui Florence, spunând că a reușit să transfome o melodie clasică într-un imn pop.

Dog Days Are Over

Single-ul "Dog Days Are Over" face parte de pe albumul de debut, "Lungs", din 2009 și a devenit #1 în Marea Britanie și #2 în Irlanda. Melodia a fost inclusă și pe coloana sonoră a unor seriale pentru adolescenți foarte populare în acea vreme, Gossip Girl și Skins, iar în 2010, s-a auzit și pe soundtrack-ul filmului "Eat Pray Love".

Despre "Dog Days Are Over", Florence Welch a declarat că a fost înregistrată fără instrumente, într-un studio “cât o toaletă”. A fost inspirată de o operă a artistului Ugo Rondinone, pe care Florence o zărea în fiecare zi prin Londra.

Never let me go

Una dintre cele mai iubite balade ale formației Florence + the Machine este "Never Let Me Go", care face parte de pe cel de al doilea album de studio, "Ceremonials", lansat în 2011. Piesa are ritmuri de pop baroc și R&B, amintind pe alocuri de artiști precum Enya sau de vocea solistei de la Evanescence.

Despre această compoziție, Florence Welch a mărturisit că influnțele gospel din piesă au la bază obsesia ei pentru imnuri și coruri. "Never let me go" vorbește despre mântuire, având o bogată încărcătură spirituală.

Ship to Wreck

Parte din al treilea album de studio," How Big, How Blue, How Beautiful", piesa "Ship to Wreck" a fost apreciată atât pentru abilitățile muzicale ale lui Florence Welch, cât și pentru producție. Videoclipul a fost filmat în casa solistei, fiind o continuare pentru celelalte clipuri - "What Kind of Man" și "St. Jude". A fost nominalizată la MTV Video Music Awards și la premiile Grammy.

Cosmic Love

Ne întoarcem la albumul de debut al trupei și trecem în agendă piesa "Cosmic Love", despre care mulți critici au declarat că este cea mai bună de pe întregul material discografic. Melodia a fost certificată cu platină în Statele Unite și a ajuns pe locul 5 în Belgia, Irlanda și Polonia.

Florence Welch a spus că versurile vorbesc despre îndrăgostirea ca un act de abandon, momentul acela în care alegi să fii orb și să te arunci cu capul înainte, fără a ține cont de consecințe.

Dacă aveți și alte propuneri, nu ezitați să ni le lăsați prin comentarii.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Florence and the Machine a lansat albumul "Dance Fever"

Florence and the Machine revine după pandemie cu un nou material de studio, intitulat "Dance Fever". Albumul conține piesele "My Love", "Free", "King" și Heaven is Here", care au sosit alături de videoclipuri regizate de reputatul Autumn De Wilde.

Publicat

pe

Florence + The Machine la Electric Castle 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

"Dance Fever" a fost înregistrat la Londra pe parcursul pandemiei, în așteptarea redeschiderii lumii. Cluburile, dansul la festivaluri, aflarea în vârtejul mișcării și, în cele din urmă, muzică și legătura cu ceilalți oameni i-au lipsit lui Florence Welch cel mai mult în timpul blocării. Speranțele și visele reuniunilor cu cei dragi și dansul cu străinii au contribuit la menținerea dinamică a "Dance Fever". La urma urmei, muzica este forma de artă unică care are puterea de a te ajuta să te pierzi și să te eliberezi de anxietăți, chiar dacă pentru o clipă.

Imaginea și conceptul coreomaniei – un fenomen renascentist în care grupuri de oameni dansau sălbatic până la epuizare, prăbușire și moarte – au devenit un punct de inspirație. Acesta i-a oferit artistei propulsie, energie și un mod de a privi muzica mai coregrafic.

Începând, ca întotdeauna, înarmată cu un caiet de poezii și idei, Florence tocmai sosise la New York în martie 2020 pentru a începe înregistrarea când Covid-19 a forțat-o să se retragă înapoi la Londra. Adăpostită acasă, melodiile pe care ea le începuse au început să se transforme.

Produs de Florence Welch, Jack Antonoff și Dave Bayley, "Dance Fever" aduce înapoi tot ce e mai bun de la Florence. După ce seria de 3 nopți de spectacole intime din Marea Britanie s-a vândut într-un 1 minut, Florence + the Machine și-a anunțat turneul Dance Fever, pentru luna noiembrie, care include mai multe spectacole în arene, inclusiv două nopți la The O2 din Londra.

Tracklist "Dance Fever":

 1. King
 2. Free
 3. Choreomania
 4. Back in Town
 5. Girls Against God
 6. Dream Girl Evil
 7. Prayer Factory
 8. Cassandra
 9. Heaven is Here
 10. Daffodil
 11. My Love
 12. Restraint
 13. The Bomb
 14. Morning Elvis

Playlist: Florence and the Machine - "Dance Fever" (Albumul complet)

 

Citește în continuare

Muzică nouă

Florence + the Machine anunţă prima piesă din 2022 - Teaser Video

A trecut aproape un an de când Florence + The Machine ne-a oferit ultima piesă nouă, extrasă din coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Ei bine acum ne pregătim de prima melodie din 2022, conform unor teasere ale trupei. Ele se văd şi ascultă mai jos.

Publicat

pe

Teaser piesa noua Florence and the Machine
Teaser piesa noua Florence and the Machine │ FOTO: Florence Welch twitter.com

Totul începea în primele ore ale zilei de 22 februarie şi poate că Florence Welch and co sunt pasionaţi de numerologie, ţintind spre 22.02.2022. Site-ul web al formaţiei a fost actualizat, iar câţiva membri ai fanclub-ului trupei au primit acasă felicitări în plic cu teasere. Pe ele scria doar "Chapter 1" şi au fost 15 felicitări confirmate în total, una fiind cea "King" şi care promite că "vine ceva".

Un nou album al trupei ar fi primul de la "High aş Hope" din 2018 încoace. Am avut în 2020 o piesă nouă numită "Light of Love", iar în 2021 melodia "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Florence + The Machine se pregăteşte să îşi facă revenirea pe marile scene în această vară, fiind inclusă în lineup-ul a multiple festivaluri. Welch and co vor participa la festivalul Oya din Norvegia, la Flow din Finlanda şi la Mad Cool din Madrid.

Între timp pe Twitter solista Florence Welch a postat o fotografie cu ea însăşi, care apare în mijlocul cărţii de joc "King" cu textul "Something's Coming". Apoi pe Instagram a apărut un teaser video pentru o piesă şi un videoclip, care vor sosi pe 23 februarie 2022. Melodia sună hipnotic şi a track care te va bântui zile bune, în vreme ce clipul e plin de simbolistică, tipic Florence + The Machine.

Solista e ocupată în aceste zile, urmând a compune coloana sonoră pentru o nouă adaptare de pe Broadway a "Marelui Gatsby", cartea sa preferată. Artista se declară şi foarte pasionată de musical-uri. Grupul britanic Florence + The Machine a fost fondat în 2007 în Londra şi a avut onoarea de cânta la gala Premiilor Nobel din 2010, dar şi la MTV Video Music Awards 2010. Are 6 nominalizări Grammy la activ. Florence Welch a fost primul headliner femin la Glastonbury din istorie, cu reprezentaţia sa din 2015.

Citește în continuare

Trending