Urmărește-ne în Social Media

rock

TOP 5 Godsmack - Cele mai tari piese

Ascultă o selecție TOP 5: Cele mai tari melodii Godsmack, regăsind hiturile pe care orice rocker le-a avut la un moment dat în playlist.

Publicat

pe

Sully Erna în concert la Arenele Romane
Sully Erna în concert la Arenele Romane │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Pentru cei care nu ne cunosc, noi suntem Godsmack, Boston, Massachusetts." Astea au fost cuvintele lui Sully Erna, în 2015, când au concertat pentru prima oară la București și când a promis că vor reveni anul următor, cu forțe proaspete. Eh, îi iertăm că au avut nevoie de mai mult timp, pentru că lucrurile faine se lasă mereu așteptate. Godsmack vor avea însă nu una, ci două show-uri la București, pe 31 martie și 1 aprilie 2019.

Mai au nevoie de vreo prezentare? Să vedem, rockerii care ascultă heavy metal, post grundge sau hard rock ce spun? N-ai cum să te declari rocker și să nu știi nimic despre Godsmack sau despre Sully Erna. Pur și simplu nu ai cum, pentru că de prin 1995, muzica lor a tot inundat playlist-urile și a furat toate aplauzele.

Dintre cele 23 de hituri TOP 10 rock radio, cele vreo șapte albume și cele peste 20 milioane de discuri vândute, noi vi le arătăm pe cele cinci cele mai cool piese pe care orice rocker le are în căști.

1.  "I Stand Alone"

Fără doar și poate, piesa aceasta este în topul celor mai cunoscute melodii ale trupei. Lansată în 2003, în albumul "Faceless", a fost coloană sonoră pentru filmul "Scorpion King" (2002), actorul Dwayne Johnson (The Rock) putând fi văzut în videoclipul oficial.

Melodia i-a adus trupei popularitate, ajungând Number One în secțiunea Rock Radio și totodată cea mai difuzată piesă Active Rock în anul 2002, timp de 14 săptămâni consecutive. A primit și două nominalizări la Grammy pentru "Cel mai bun cântec rock" și "Cea mai bună interpretare hard rock". Fanii jocurilor video au putut-o asculta în "Prince of Persia: Warrior Within". Este cineva care n-o cunoaște?

2. "Awake"

Riffuri care se recunosc de la o poștă și un ritm marca Godsmack. Astea se simt în piesa "Awake", cea care a dat și numele albumului din 2000, album care în prima săptămână se vânduse în aproape 300.000 de exemplare. Discul a fost scris în timp ce trupa concerta ba în America, ba în Europa.

Alături de "Sick of Life", melodia a tot fost difuzată ca fundal sonor în reclamele Marinei Militare Americane - "United States Navy Accelerate Your Life".

3. "Voodoo"

Scrisă de Sully Erna, "Voodoo" apare atât pe albumul omonim de debut din 1998, cât și pe cel lansat inițial independent, "All Wound Up". Melodia vorbește despre dependența de heroină.

În 1999 a fost extrasă ca single, având un videoclip din care nu lipsesc vrăjitoarele, ritualurile și mulți zombi. Piesa a avut ca inspirație horror-ul american „The Serpent and the Rainbow” din 1988, regizat de Wes Craven. Pot fi identificate și influențele Wiccan, religia practicată de Sully la începutul carierei.

4. "Keep Away"

Mai știți filmul "Rollerball"? Remake-ul din 2002, nu originalul din 1975. Piesa "Keep away" face parte din coloana sonoră a peliculei SF, alături de piese ale lui Rob Zombie, Slipknot sau Drowning Pool.

"Keep away" este cel de-al doilea single al trupei și a fost inclus în Top 100 Greatest Rock Songs, pentru că da, are toate atuurile care o recomandă pentru această poziție. Solo-ul lui Tony Rombola este magnific... Datorită succesului, o variantă acustică a fost inclusă în albumul "The Other side", iar una live se regăsește în "Woodstock" din 1999.

5. "Cryin' Like a Bitch"

În 2010, Godsmack a lansat albumul "The Oracle" și, implicit, "Cryin' Like a Bitch", piesă pe care Sully Erna o descria ca fiind o melodie dură, agresivă, cu riffuri pe măsură. Vă întrebați ce anume l-a inspirat să scrie piesa? Un turneu nereușit "Crüe Fest 2" despre care vocalistul Godsmack a spus că a fost cel mai nasol și mai dramatic din viața lui. "Este un cântec superb și mă bucur că oamenii ca aceia care m-au inspirat să-l scriu există", declara Sully Erna.

Single-ul a fost Nr. 1 în clasamentul Billboard Mainstream Rock.

Ai și alte propuneri? Nu ezita să ni le lași în comentarii. 

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 31 martie 2019

Godsmack

Loc
Arenele Romane

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending