Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Lara Fabian în concert la Sala Palatului din Bucuresti pe 22 aprilie 2016Lara Fabian își amână concertele din România în ultimul moment din cauza unei boli INFO CONCERT:
Ana Moura
Dan Teodorescu / TAXIPoze concert TAXI #20 la Sala Palatului pe 8 noiembrie 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

TOP 5: Cele mai romantice piese Roxette - VIDEO

Roxette este una dintre cele mai îndrăgite trupe de muzică pop-rock. Alcătuită din Marie Fredriksson (voce) și Per Gessle (voce și chitară), formația activează încă din anii 80, oferind o mulțime de hituri pieței muzicale românești de după revoluție. Îți recomandăm o listă cu 5 dintre cele mai romantice piese ale lor.
Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)

Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)

Cu siguranță există cel puțin trei piese de la Roxette pe care generația "cu cheia de gât" (și nu numai) le-a auzit de zeci de ori în diferite contexte, chiar dacă se știa sau nu cine le cântă. Aceste piese sunt unele de dragoste, căci pentru asta au devenit cei din Roxette faimoși în România - pentru romantismul, frumusețea și optimismul din piesele lor. Am ales cinci dintre cele mai romantice și populare piese Roxette și le-am pus împreună în topul care urmează.

5. Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
Album: Joyride (1989)

Fading Like a Flower este un cântec care vorbește despre clasica dragoste neîmpărtășită în care o persoană se atașează de cineva cu inima împietrită și suferă din pricina felului rece în care această persoană se comportă. Deși cel îndrăgostit încearcă să evite întâlnirea cu persoana care îi cauzează suferință, acest lucru se întâmplă inevitabil, moment în care se produce un atașament greu de stăpânit, în urma căruia persoana îndrăgostită se simte ca o floare care se ofilește.

4. Joyride
Album: Joyride (1989)

În Joyride aflăm despre existența unei femei deosebite de care autorul cântecului este în mod evident îndrăgostit. Ea este comparată cu o floare și cu soarele, ni se spune că are o casă pe lună și că este întotdeauna "inima" parcurilor de distracție. Versurile sunt pline de fericire și de un sentiment de extaz, care arată că persoana îndrăgostită este sigură că această femeie este sufletul său pereche. Minunatele capcane ale "dragostei".

3. Milk And Toast And Honey
Album: Room Service (1985)

În această piesă se compară o mică plăcere a vieții, aceea de a avea un mic dejun cu pâine prăjită, lapte, miere și cafea, cu plăcerea și dorința nestăvilită de a avea parte de iubire în viață. Ca orice persoană care dorește să se detașeze de realitate și să viseze la idealuri, cel care se exprimă în versurile piesei își dorește numai dragoste, fericire și lipsa momentelor neplăcute.

2. Listen To Your Heart
Album: Look Sharp! (1988)

O altă etapă a procesului de îndrăgostire este, din păcate, de cele mai multe ori și nepotrivirea între oameni, care duce la despărțire. În Listen To Your Heart, protagonista relației amoroase se gândește intens să fugă de lângă iubitul ei, dar este sfătuită de către o voce aparent înțeleaptă să își asculte inima înainte să facă asta.

1. It Must Have Been Love
Album: Paint - B-Side (1990)

Ei bine, pentru ca totul să fie ciclic, încheiem topul cu o piesă dedicată perioadei de după despărțire, în care se vorbește cu nedumerire despre dragostea ce a fost. Este acel sentiment boem și gol care este descris în mod metaforic în versuri, un sentiment de nostalgie, incertitudine și neînțelegere față de ce a fost și față de motivele pentru care povestea s-a terminat.

Citește și acest articol:

Citește mai multe despre Roxette
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE