Urmărește-ne în Social Media

pop

TOP 5: Cele mai romantice piese Roxette - VIDEO

Roxette a fost una dintre cele mai îndrăgite trupe de muzică pop-rock. Marie Fredriksson (voce) și Per Gessle (voce și chitară) au lansat o mulțime de hituri, dintre care v-am selectat 5, poate cele mai romantice.

Publicat

pe

Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)
Roxette la Cluj-Napoca (foto Alina Todea)

Cu siguranță există cel puțin trei piese de la Roxette pe care generația "cu cheia de gât" (și nu numai) le-a auzit de zeci de ori în diferite contexte. Sunt de dragoste, căci pentru asta au devenit faimoși în România cei doi membri Roxette - pentru romantismul, frumusețea și optimismul din piesele lor. Am ales cinci dintre cele mai romantice și populare piese Roxette și le-am pus împreună în topul care urmează.

Fading Like a Flower (Every Time You Leave)

De pe albumul "Joyride" (1989)

Fading Like a Flower este un cântec care vorbește despre clasica dragoste neîmpărtășită în care o persoană se atașează de cineva cu inima împietrită și suferă din pricina felului rece în care această persoană se comportă. Deși cel îndrăgostit încearcă să evite întâlnirea cu persoana care îi cauzează suferință, acest lucru se întâmplă inevitabil, moment în care se produce un atașament greu de stăpânit, în urma căruia persoana îndrăgostită se simte ca o floare care se ofilește.

Joyride

De pe albumul "Joyride" (1989)

În Joyride aflăm despre existența unei femei deosebite de care autorul cântecului este în mod evident îndrăgostit. Ea este comparată cu o floare și cu soarele, ni se spune că are o casă pe lună și că este întotdeauna "inima" parcurilor de distracție. Versurile sunt pline de fericire și de un sentiment de extaz, care arată că persoana îndrăgostită este sigură că această femeie este sufletul său pereche. Minunatele capcane ale "dragostei".

Milk And Toast And Honey

De pe albumul "Room Service" (1985)

În această piesă se compară o mică plăcere a vieții, aceea de a avea un mic dejun cu pâine prăjită, lapte, miere și cafea, cu plăcerea și dorința nestăvilită de a avea parte de iubire în viață. Ca orice persoană care dorește să se detașeze de realitate și să viseze la idealuri, cel care se exprimă în versurile piesei își dorește numai dragoste, fericire și lipsa momentelor neplăcute.

Listen To Your Heart

De pe albumul "Look Sharp!" (1988)

O altă etapă a procesului de îndrăgostire este, din păcate, de cele mai multe ori și nepotrivirea între oameni, care duce la despărțire. În Listen To Your Heart, protagonista relației amoroase se gândește intens să fugă de lângă iubitul ei, dar este sfătuită de către o voce aparent înțeleaptă să își asculte inima înainte să facă asta.

It Must Have Been Love

De pe albumul "Paint - B-Side" (1990)

Ei bine, pentru ca totul să fie ciclic, încheiem topul cu o piesă dedicată perioadei de după despărțire, în care se vorbește cu nedumerire despre dragostea ce a fost. Este acel sentiment boem și gol care este descris în mod metaforic în versuri, un sentiment de nostalgie, incertitudine și neînțelegere față de ce a fost și față de motivele pentru care povestea s-a terminat.

PUBLICITATE
Comentează

Trending