Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

TOP 10: Cele mai frumoase piese de la Rihanna

Apreciată pentru look-ul excentric, stilul cameleonic şi timbrul său inconfundabil, Rihanna este una dintre cele mai iubite artiste din industria muzicii pop și R&B. Am trecut în revistă cele mai frumoase piese din repertoriul său pentru un playlist demn de un fan adevărat.
Rihanna

Rihanna

Rihanna este originară din Barbados și a debutat în lumea muzicală în 2005, prin lansarea albumului „Music of The Sun”, care a inclus single-ul „Pon de Replay”. Succesul artistei a venit o dată cu cel de-al treilea material discografic - „Good Girl Gone Bad”, care a inclus piesa „Umbrella”. Au urmat apoi diverse colaborări cu artiști precum Drake, Shakira, Justin Timberlake, Coldplay și Eminem, iar în scurt timp Rihanna a devenit cea mai bine vândută artistă a tuturor timpurilor. În prezent cântăreața are 8 albume lansate, 8 premii Grammy și 8 American Music Awards. Revista Forbes a clasat-o pe Rihanna, pe cea de-a patra poziție în topul celor mai bogate celebrități, în anul 2012.

Vă invităm să ascultați mai jos o parte dintre cele mai bune piese ale artistei și să ne spuneți care este favorita voastră.

Rihanna - Man Down

Inclusă pe albumul „Loud”, piesa a fost produsă de cântăreața Shontelle și Rock City, care s-au inspirat din cântecul lui Bob Marley „I Shot the Sheriff”, din 1973. „Man Down” este o baladă reggae cu influențe ragga și electro, care a primit un dublu disc de platină.  În clipul controversat, Rihanna este surprinsă în ipostaza de fugară, după ce l-a ucis pe bărbatul care a abuzat-o.

Rihanna - Disturbia

„Disturbia” a fost compusă de Andre Merritt, Chris Brown, Brian Kennedy și Rob. A! și inclusă pe albumul „Good Girl Gone Bad”. Cântecul vorbește despre anxietate și confuzie, iar videoclipul surprinde cadre cu celule de închisoare și camere de tortură.

Rihanna - We Found Love ft. Calvin Harris

Single-ul a fost produs de Calvin Harris și a fost difuzat în premieră în 2011, pe postul de radio englez - Capital FM. Piesa s-a menținut pe prima poziție în topul US BillBoard Hot 100, pentru 10 săptămâni, depășind recordul obținut de Rihanna cu „Umbrella”. Videoclipul o surprinde pe artistă în ipostaza unei dependente de droguri, dornice de aventură, a cărei relație ajunge să se bazeze pe abuz și violență. Criticii au considerat că videoclipul face referire la fostul iubit al Rihannei, Chris Brown, care a maltratat-o în timpul relației.

Rihanna - Unfaithful

Melodia a fost compusă de Ne-Yo în colaborare cu producătorii StarGate și inclusă pe albumul „A Girl Like Me”, din 2016. „Unfaithful” este o baladă pop și R&B, inspirată din cântecele celor de la Evanescence. Titlul inițial al piesei ar fi trebuit să fie „Murderer”, deoarece aceasta face referire la regretul unei femei care și-a înșelat partenerul.

Rihanna - Diamonds

„Diamonds” a fost compusă de Sia Furler împreună cu Benny Blanco și StarGate, fiind inclusă pe cel de-al șaptelea album al artistei „Unapologetic”. Criticii au considerat că mâna tatuată a bărbatului din videoclip sugerează o parte din personalitatea lui Chris Brown.

Rihanna - Rehab ft Justin Timberlake

Piesa a fost produsă de către Justin Timberlake și Timbaland, pentru cel de-al treilea album al Rihannei - „Good Girl Gone Bad”. Justin a declarat pentru o publicație că „Rehab a fost exact ceea ce Rihanna avea nevoie pentru a fi acceptată ca adult în industria muzicală”.

Rihanna - Only Girl

„Only Girl” a fost prima piesă compusă pentru albumul „Loud” din 2010. Aceasta a fost produsă de Crystal Johnson în colaborare cu Stargate și Sandy Vee. Videoclipul a urmărit exact titlul piesei și a surprins cadre sugestive în care Rihanna demonstra se simte bine ca fiind singura fată din lume.

Rihanna - Stay ft Mikky Ekko

Piesa „Stay” a fost compusă de Mikky Ekko pentru albumul „Unapologetic” și vorbește despre tentația și incapacitatea de a rezista în fața unei iubiri adevărate. Videoclipul regizat de Sophie Muller o surprinde pe Rihanna într-o cadă cu apă, iar pe Mikky într-o baie alăturată, intepretarea celor doi sugerând vulnerabilitatea și emoția cântecului.

Rihanna - Russian Roulette

Ne-Yo și Chuckk Harmony au produs single-ul „Russian Roulette”, care a fost inclus pe cel de-al patrulea album al Rihannei - „Rated R”. Piesa este o baladă pop și R&B cu influențe dark și face referire la o relație romantică și abuzivă, care se finalizează brusc. Criticii muzicali au considerat ca melodia este un răspuns împotriva violenței domestice, făcând referire la cazul Rihannei și al lui Chris Brown.

Rihanna - Umbrella ft Jay-Z

Piesa a fost compusă de Jay-Z împreună cu Tricky Stewart și Kuk Harrell pentru Britney Spears, însă casa ei de discuri a respins-o, iar aceasta a fost preluată de Rihanna. „Umbrella” a fost un real succes în țări precum Australia, Canada, Spania, Suedia, Elveția, SUA și mai ales în Marea Britanie, care la acea vreme se confrunta cu inundații și ploi torențiale. „Umbrella” a câștigat premiile „Video of the Year” și „Monster Single of the Year” la Video Music Awards în 2007.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Rihanna
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu RIHANNA

album-rihanna-antialbum-rihanna-good-girl-gone-badalbum-rihanna-a-girl-like-mealbum-rihanna-loud-tour-live-o2album-rihanna-unapologetic

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE