Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

TOP 10: Cele mai frumoase piese de la Rihanna

Apreciată pentru look-ul excentric, stilul cameleonic şi timbrul său inconfundabil, Rihanna este una dintre cele mai iubite artiste din industria muzicii pop și R&B. Am trecut în revistă cele mai frumoase piese din repertoriul său pentru un playlist demn de un fan adevărat.

Publicat

pe

Rihanna
Rihanna │ FOTO: i-d.vice.com

Rihanna este originară din Barbados și a debutat în lumea muzicală în 2005, prin lansarea albumului „Music of The Sun”, care a inclus single-ul „Pon de Replay”. Succesul artistei a venit o dată cu cel de-al treilea material discografic - „Good Girl Gone Bad”, care a inclus piesa „Umbrella”. Au urmat apoi diverse colaborări cu artiști precum Drake, Shakira, Justin Timberlake, Coldplay și Eminem, iar în scurt timp Rihanna a devenit cea mai bine vândută artistă a tuturor timpurilor. În prezent cântăreața are 8 albume lansate, 8 premii Grammy și 8 American Music Awards. Revista Forbes a clasat-o pe Rihanna, pe cea de-a patra poziție în topul celor mai bogate celebrități, în anul 2012.

Vă invităm să ascultați mai jos o parte dintre cele mai bune piese ale artistei și să ne spuneți care este favorita voastră.

Rihanna - Man Down

Inclusă pe albumul „Loud”, piesa a fost produsă de cântăreața Shontelle și Rock City, care s-au inspirat din cântecul lui Bob Marley „I Shot the Sheriff”, din 1973. „Man Down” este o baladă reggae cu influențe ragga și electro, care a primit un dublu disc de platină.  În clipul controversat, Rihanna este surprinsă în ipostaza de fugară, după ce l-a ucis pe bărbatul care a abuzat-o.

Rihanna - Disturbia

„Disturbia” a fost compusă de Andre Merritt, Chris Brown, Brian Kennedy și Rob. A! și inclusă pe albumul „Good Girl Gone Bad”. Cântecul vorbește despre anxietate și confuzie, iar videoclipul surprinde cadre cu celule de închisoare și camere de tortură.

Rihanna - We Found Love ft. Calvin Harris

Single-ul a fost produs de Calvin Harris și a fost difuzat în premieră în 2011, pe postul de radio englez - Capital FM. Piesa s-a menținut pe prima poziție în topul US BillBoard Hot 100, pentru 10 săptămâni, depășind recordul obținut de Rihanna cu „Umbrella”. Videoclipul o surprinde pe artistă în ipostaza unei dependente de droguri, dornice de aventură, a cărei relație ajunge să se bazeze pe abuz și violență. Criticii au considerat că videoclipul face referire la fostul iubit al Rihannei, Chris Brown, care a maltratat-o în timpul relației.

Rihanna - Unfaithful

Melodia a fost compusă de Ne-Yo în colaborare cu producătorii StarGate și inclusă pe albumul „A Girl Like Me”, din 2016. „Unfaithful” este o baladă pop și R&B, inspirată din cântecele celor de la Evanescence. Titlul inițial al piesei ar fi trebuit să fie „Murderer”, deoarece aceasta face referire la regretul unei femei care și-a înșelat partenerul.

Rihanna - Diamonds

„Diamonds” a fost compusă de Sia Furler împreună cu Benny Blanco și StarGate, fiind inclusă pe cel de-al șaptelea album al artistei „Unapologetic”. Criticii au considerat că mâna tatuată a bărbatului din videoclip sugerează o parte din personalitatea lui Chris Brown.

Rihanna - Rehab ft Justin Timberlake

Piesa a fost produsă de către Justin Timberlake și Timbaland, pentru cel de-al treilea album al Rihannei - „Good Girl Gone Bad”. Justin a declarat pentru o publicație că „Rehab a fost exact ceea ce Rihanna avea nevoie pentru a fi acceptată ca adult în industria muzicală”.

Rihanna - Only Girl

„Only Girl” a fost prima piesă compusă pentru albumul „Loud” din 2010. Aceasta a fost produsă de Crystal Johnson în colaborare cu Stargate și Sandy Vee. Videoclipul a urmărit exact titlul piesei și a surprins cadre sugestive în care Rihanna demonstra se simte bine ca fiind singura fată din lume.

Rihanna - Stay ft Mikky Ekko

Piesa „Stay” a fost compusă de Mikky Ekko pentru albumul „Unapologetic” și vorbește despre tentația și incapacitatea de a rezista în fața unei iubiri adevărate. Videoclipul regizat de Sophie Muller o surprinde pe Rihanna într-o cadă cu apă, iar pe Mikky într-o baie alăturată, intepretarea celor doi sugerând vulnerabilitatea și emoția cântecului.

Rihanna - Russian Roulette

Ne-Yo și Chuckk Harmony au produs single-ul „Russian Roulette”, care a fost inclus pe cel de-al patrulea album al Rihannei - „Rated R”. Piesa este o baladă pop și R&B cu influențe dark și face referire la o relație romantică și abuzivă, care se finalizează brusc. Criticii muzicali au considerat ca melodia este un răspuns împotriva violenței domestice, făcând referire la cazul Rihannei și al lui Chris Brown.

Rihanna - Umbrella ft Jay-Z

Piesa a fost compusă de Jay-Z împreună cu Tricky Stewart și Kuk Harrell pentru Britney Spears, însă casa ei de discuri a respins-o, iar aceasta a fost preluată de Rihanna. „Umbrella” a fost un real succes în țări precum Australia, Canada, Spania, Suedia, Elveția, SUA și mai ales în Marea Britanie, care la acea vreme se confrunta cu inundații și ploi torențiale. „Umbrella” a câștigat premiile „Video of the Year” și „Monster Single of the Year” la Video Music Awards în 2007.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 14 august 2016

Rihanna

Loc
Piața Constituției

Lifestyle

Rihanna este oficial cea mai bogată femeie din muzică, deși nu a mai lansat un album de 5 ani

Rihanna este o femeie de afaceri cu un succes răsunător. Chiar dacă cel mai recent album, "Anti", apărea în 2016, în ultimii 5 ani averea artistei a crescut enorm. E depășită în topul Forbes doar de o cunoscută realizatoare TV.

Publicat

pe

Rihanna
Rihanna │ FOTO: Captură YouTube

Rihanna și-a luat o pauză prelungită de la muzică, dar, cu toate acestea, prosperă. Averea artistei crește de la un an la altul, chiar dacă, la prima vedere, cariera ei ar părea că a intrat într-un ușor declin.

În 2016 apărea albumul "Anti", discul venind la 4 ani de la albumul anterior, cea mai lungă pauză luată de artistă până la momentul respectiv, înainte obișnuind să lanseze câte un LP în aproape fiecare an. Riri nu a stat însă, degeaba, din 2016 încoace. A pus bazele brandului de cosmetice Fenty Beauty și ulterior a lansat linia de lenjerie intimă Savage x Fenty, afaceri ce s-au dovedit a fi atât de profitabile încât averea Rihannei a ajuns la 1,7 miliarde de dolari. Creșterea este considerabilă, dacă luăm în seamă faptul că în urmă cu doi ani averea ei era estimată la 600 de milioane de dolari.

Cum a ajuns Rihanna atât de bogată

Riri deține 50% din acțiunile companiei Fenty Beauty, partenerul ei fiind gigantul francez de bunuri de lux LVMH, condus de miliardarul Bernard Arnault. Lansat în septembrie 2017, Fenty Beauty producea 100 de milioane de dolari în doar primele săptămâni de existență pe piață, acest succes datorându-se popularității Rihannei și celor 71 de milioane de urmăritori de pe Instagram, de la momentul respectiv. În prezent, Riri se bucură de o popularitate și mai mare, având 103 milioane de urmăritori pe Instagram și 102 milioane de urmăritori pe Twitter. Nu e de mirare, astfel, că valoarea brandului Fenty este evaluată în prezent la 2,8 miliarde de dolari și că 1,4 miliarde de dolari din averea Rihannei provin din succesul acestei companii.

Cât despre cealaltă parte a averii sale, respectiv 300 de milioane de dolari, aici intră veniturile obținute din muzică și actorie. Chiar dacă în ultimii 5 ani nu a mai lansat niciun album, hiturile ei produc în continuare venituri, iar rolurile ei din filme precum "Valerian and the City of a Thousand Planets" (2017) și "Ocean's 8" (2018) au adus, cu siguranță, niște încasări pe măsura popularității artistei.

În topul Forbes, care a oferit toate aceste informații despre averea Rihannei, artista din Barbados este surclasată doar de Oprah Winfrey. Riri devine astfel, oficial, cea mai de succes femeie din muzică, deși o mare parte din averea ei este o consecință a spiritului ei antreprenorial.

Citește în continuare

Trending