Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Revelații britanice în 10 piese Muse

Cu numeroase premii câștigate, șapte albume de studio la activ și single-uri devenite hituri, Muse continuă să impresioneze. Vă invităm să ascultați o selecție de piese din repertoriul trupei, poate chiar cele mai bune. Te invităm să votezi la final.

Publicat

pe

Muse
Muse │ FOTO: abelgaloismuse.blogspot.com

Trupa britanică Muse a luat ființă în 1994 în Teignmouth, Devon și este formată din Matt Bellamy (vocal, chitară, pian, clape), Chris Wolstenholme (chitară bas, backing vocals) și Dominic Howard (tobe, percuție, sintetizator).

Până în prezent, Muse a lansat 7 albume de studio și 4 albume live care conțin concerte de la Glastonbury Festival 2004, HAARP 2008, Stadionul Wembley în 2007 și un live la Stadionul Olimpic Rome în 2013. Albumul din 2006, Black Holes and Revelations a adus trupei o nominalizare la Mercury Prize și a fost numit al treilea cel mai bun album al acelui an de către NME Albums of the Year. Muse a câștigat de-a lungul timpului numeroase premii incluzând cinci MTV Europe Music Awards, șase Q Awards, opt NME Awards, două Brit Awards, un MTV Video Music Awards și un American Music Award. A fost nominalizată pentru șapte premii Grammy, dintre care au câștigat un premiu pentru Best Rock Album pentru The Resistance (2009). Anul acesta au câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, „Drones”. Trupa a reușit să vândă mai mult de 20 de milioane de albume în toată lumea.

Muse - Knights of Cydonia

Lansat în iunie 2006, „Kinghts of Cydonia” este extras de pe albumul Black Holes and Revelations. Titlul provine de la o regiune de pe Marte numită Cydonia, faimoasă pentru „fața de pe Marte”, o formaţiune cu aspect de faţă umană. Totodată, Cydonia sau Kydonia este o parte antică de pe insula grecească Creta, Chania. Mesajul principal al cântecului este de a învăța oamenii să se susțină și să-și creeze propriul destin.

Muse - Time Is Running Out

„Time Is Running Out” este cel de-al treilea single extras de pe albumul Absolution, fiind lansat în 2003. A fost primul hit în Top 10 din UK, poziționându-se pe locul 8. Totodată, a intrat și în topul Billboard Modern Rock Tracks, pe locul 9. Cântecul vorbește despre emoția unei persoane din timpul ultimelor momente ale vieții altei persoane, căreia în opinia lui Bellamy poate fi aplicată „societății, unei relații, religiei tale”. Piesa a fost inclusă pe coloanele sonore ale mai multor seriale printre care se numără Entourage, Torchwood Declassified și Gossip Girl.

Muse - Plug in Baby

Lansat în martie 2001 de pe albumul Origin of Symmetry, single-ul „Plug in Baby” a adus trupei cea mai bună poziție în topuri la momentul respectiv, locul 11 în UK Singles, fiind câțiva ani mai târziu depășită de „Time Is Running Out”. Este considerat cel mai notabil cântec al trupei, fiind inclus pe albumele live Hullabaloo Soundatrack (2002) și HAARP (2008). Cititorii revistei Total Guitar au votat rifful chitarei de la început drept cel mai bun al anilor 2000. Cântecul a fost inclus pe jocurile video Guitar Hero 5 și Rocksmith.

Muse - Citizen Erased

„Citizen Erased” a fost lansat la scurt timp după „Plug in Baby”, în iunie 2001, fiind extras tot de pe albumul Origin of Symmetry. Cântecul are o durată de 7 minute și 21 de secunde, reprezentând al doilea cel mai lung cântec al trupei, după „The Globalist” de pe albumul Drones. Într-un concert din 2010 din Sydney, Bellamy a schimbat temporar numele în „Citizen Arrested” ca un răspuns către fondatorul australian al WikiLeaks, Julian Assange, arestat în Suedia pentru presupuse infracțiuni sexuale.

Muse - Hysteria

Melodia „Hysteria” este extrasă de pe albumul Absolution și lansată în decembrie 2003. Cântecul este cunoscut pentru linia complexă a basului, votat de asemenea drept a a șasea cea mai bună linie de bas din toate timpurile pe site-ul MusicRadar. A ajuns și pe locul 9 în Billboard Modern Rock Tracks. Videoclipul este realizat de Matt Kirby, iar personajul principal este interpretat de Justin Theroux. Povestea este bazată pe o scenă din filmul Pink Floyd - The Wall. Protagonistul se trezește într-o cameră de hotel și descoperă că a urmărit o prostituată de care era obsedat și că s-a și întâlnit cu ea.

Muse - Mercy

„Linia de început - Help me I've fallen on the inside - e o referință la protagonist care știe și recunoaște că a pierdut ceva, că s-a pierdut pe sine. Acesta este momentul când realizează că oamenii au fost învinși de forțele întunecate”, explică Matthew Bellamy. Cântecul face parte de pe al șaptelea album, Drones, lansat în mai 2015. „Mercy” a fost folosit în reclame, dar și în trailerul pentru jocul video Batman: Arkham Knight.

Muse - Supermassive Black Hole

Single-ul a fost lansat în iunie 2006, fiind extras de pe al patrulea album de studiu Black Holes and Revelations. A ajuns pe locul patru în UK Single Chart, nominalizat pentru Kerrang! Award for Best Single și a fost inclus pe locul 74 în 150 Cele mai bune Piese din ultimii 15 ani realizat de NME. „Ieșisem să dansez prin cluburi din New York. Asta m-a ajutat să compun cântece ca Supermassive Black Hole.”, spune Bellamy într-un interviu. În 2013, grupul instrumental 2Cellos au realizat un cover pentru albumul In2ition, cu Naya Rivera la partea de vocal.

Muse - Undisclosed Desires

Bellamy descrie cântecul ca fiind „unul destul de personal despre mine și prietena mea”. A fost extras de pe albumul The Resistance și lansat în noiembrie 2009. A obținut un mare succes în Australia unde a fost certificat cu Platină. „Undisclosed Desires e unul dintre acele cântece care iau o influență din R&B-ul contemporan și un pic din cântecul lui David Bowie, Ashes to Ashes. Dom, toboșarul Muse a făcut toate efectele tobelor. "Este primul cântec în care nu cânt la chitară sau pian", mai spune solistul.

Muse - Resistance

„Resistance” a fost lansat în februarie 2010 de pe albumul The Resistance. Cântecul face câteva referiri la romanul „1984” de George Orwell. Începutul acestuia a fost folosit în trailerul pentru un episod al serialului Silent Witness. Cântecul a fost folosit și în promo-ul pentru un episod din Human Target, dar și de descărcat pentru jocul Guitar Hero: Warriors of Rock. În 2011, 2Cellos a realizat un cover pentru „Resistance”.

Muse - Map of the Problematique

„Map of the Problematique” este al cincilea single extras de pe albumul de studio Black Holes and Revelations în iunie 2007. Versurile de început „fear and panic in the air” pot face referire la cele două luni ale planetei Marte, Phobos și Demos, care în Grecia Antică reprezentau cei doi doi zei, Frica și Teama. Cântecul a fost folosit în trailere pentru filmele Children of Men (2006), The Tourist (2010), dar și pentru un spot publicitar al serialului Prison Break. „Map of The Problematique” a fost folosit pentru numărătoarea inversă la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra în 2012.

Spune-ne care sunt primele trei melodii din topul preferințele tale MUSE și lasă-ne eventual o adresă de email pentru a primi vești interesante din muzică.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte Festivaluri vineri, 29 iulie 2016

Muse

Loc
Piața Constituției

Trending