Urmărește-ne în Social Media

pop

TOP 10: Parodiile lui Weird Al Yankovic ne fac să râdem de fiecare dată

Weird Al Yankovic este probabil artistul care a reuşit cel mai bine să îmbine comedia cu muzica, într-un mod original, reinventând conceptul de cover. Dacă Marilyn Manson transformă melodiile în ceva întunecat şi heavy, Weird Al Yankovic distilează spiritul lui Howard Stern şi al umorului generaţiei MTV într-o serie de melodii cu influenţe de polka şi pline de acordeon. Vă propunem un TOP 10 al hiturilor sale amuzante!

Publicat

pe

Weird Al Yankovic
Weird Al Yankovic

Cine ar fi crezut că un comic şi un satirist va reuşi vreodată să primească 4 premii Grammy, 11 nominalizări Grammy, 4 discuri de aur şi 6 discuri de platină în SUA? Prima sa parodie a fost difuzată în 1976, iar la 30 de ani după artistul vânduse deja 12 milioane de albume. Cifrele lui Weird Al Yankovic sunt uimitoare, fie că e vorba de cele 1000 de concerte live sau cele peste 150 de melodii originale şi parodii realizate. O parte din secretul succesului lui Al este că parodiază videoclipurile celebre.

1. "Weird" Al Yankovic - Amish Paradise

Nu mulţi artişti ar îndrăzni să îl enerveze pe Coolio, dar Weird Al a făcut fix asta prin parodia "Amish Paradise". Universul gangsta periculos din Brooklyn devine un "paradis amish", iar băieţii răi devin culmea cuminţeniei. Al a dovedit că are flow şi pe rap, iar videoclipul este senzaţional, concentrând toate clişeele despre amish, combinate cu secvenţe preluate din clipul lui Coolio şi regândite. Nu lipsesc nici dreadurile şi profesoara sexy şi blondă, care vrea să schimbe vieţi. Este probabil melodia pe care rapperii serioşi gangsta o urăsc cel mai mult.

2. "Weird" Al Yankovic - Eat It

Cine ar fi îndrăznit să parodieze regele popului, dacă nu Weird Al? Era anul 1984, iar piesa provenea de pe un album distins cu premiul Grammy. Imnul dansabil al lui Michael Jackson, melodia manifest pentru drepturile celor oprimaţi devine un imn al fast food-ului. Băieţii răi îl pândesc pe Weird Al, care etalează mişcări de dans surprinzător de bune. Între solo-uri uimitoare şi coregrafii fantastice, băieţii gelaţi care par furaţi din "Grease" se bat pe un pui, tăiat cu cuţitul. E imposibil să nu fredonezi "Eat It" după o vezi prima oară şi riscă chiar să îţi strice plăcerea melodiei lui Michael. E o capodoperă comică.

3. "Weird" Al Yankovic - Fat

E ciudat că "Weird" Al a ales încă o melodie a lui Michael Jackson, asociind-o tot cu mâncarea şi lăcomia ca în cazul "Eat It" . "Fat" apărea în 1988, când încă erau la modă bătăliile în dansuri. Personajele negative încercau să îl corupă pe Al la fast food. Cu un beat ce ducea cu gândul la tema din "Ghostbusters" artistul ne trece prin toate mâncărurile care cresc colesterolul din State şi nu numai. Cu un costum de sumo la purtător, dar cu mişcări de dans excelente, Al se prezintă cu o bărbie triplă şi ne spune că e incapabil să folosească o cabină telefonică. De ce? Pentru că e extrem de gras şi total neruşinat în această privinţă. Descoperiți vocalize excelente pe această piesă.

4. "Weird" Al Yankovic - Smells Like Nirvana

Cine nu se uită cu atenţie la acest clip ar putea crede că vedem o variantă distorsionată a clipului original Nirvana, "Smells like Teen Spirit". Se vede treaba că Yankovic era mare fan Nirvana, păstrând o bună parte din imaginea legendară a clipului. Acelaşi filtru de culoare, aceeaşi angoasă de adolescent, doar că muzicianul şi-a asumat uriaşul risc de a ataca direct Nirvana în versuri.

Melodia nu este doar o parodie la "Smells like Teen Spirit", ci a întregului curent grunge, a mormăitului de versuri şi a profunzimii superficiale pe care o etalau multe trupe la începutul de ani 90.

Putea la fel de bine să fie despre "Black Hole Sun", dar Yankovic a lovit (prieteneşte) fix în Nirvana. Muzicianul şi-a reînviat cariera cu ajutorul acestie melodii, după marele eşec de box office numit "UHF", care i-a găurit serios bugetul.

5. "Weird" Al Yankovic - Like A Surgeon

Revenim în 1985, când "Weird" Al Yankovic se lua de piept chiar cu Madonna şi mega hitul "Like a Virgin". Dacă melodiile lui Michael au fost duse în zona glutoniei şi fast food-ului, senzualul hit pop al Madonnei a devenit imnul medicilor rezidenţi. Cu greşeli în operaţii și neprofesionalism, Weird Al pare să ne prezinte echivalentul unui episod "Scrubs", cu 20 de ani înainte ca să fie gândit serialul.

Burgeri scăpaţi în pacient, organe care zboară cât colo şi mii de momente meritorii de malpraxis creează un adevărat "Surgeon Simulator" redat ca melodie şi videoclip.

6. "Weird" Al Yankovic - Perform This Way

Ciudatul Yankovic nu a fost doar un icon al anilor 80, parodiind vedete şi în anii 2010. Lady Gaga spre exemplu şi ţinutele sale trăznite au devenit subiect de comedie în "Perform This Way". Piesa apărea în 2011 şi zvonurile spun că Lady Gaga a râs în hohote la vederea videoclipului. Yankovic este acoperit cu albine, are o pălărie din caşcaval şi are faţa editată (slab şi ironic) peste o dansatoare.

Ce este acest clip? Vă spun eu ce este, un episod South Park live action practic. De această dată artistul împinge lucrurile la extrem, fiind cu intestinele pe afară şi cu animale vii pe cap. Born this way? Nu prea...

7. "Weird" Al Yankovic - Polka Face

Lady Gaga a fost vizată şi de o altă parodie, prin "Polka Face", o ocazie a lui Al de a îşi pune la treabă acordeonul şi de a ne cânta nişte polka. Piesa este mai mult un medley, de nu mai puţin de 15 piese. Fantasticul muzician ne trece prin "Right Round" a lui Flo Rida, "Day N Nite" a lui Kid Cudi şi are o interpretare genială şi enervantă pentru "Baby" a lui Justin Bieber.

Piesa o dă în jazz la "So What" a lui Pink, iar Katy Perry nu scapă prin parodia lui "I Kissed a Girl". Melodia ar trebui trecută în dicţionar la definiţia parodiei. Kesha, Jay Sean şi Jamie Foxx sunt şi ei vizaţi de medley-ul comic.

8. "Weird" Al Yankovic - Tacky

Oamenii se împart în două categorii: cei care adoră melodia "Happy" a lui Pharrell şi cei care o urăsc. A doua categorie savurează parodia realizată de Weird Al, prin "Tacky". Este o critică socială aprigă asupra prefăcătoriei şi imaginii false pe care şi-o creează lumea în social media. De la cei care îşi pozează mesele pe Instagram la persoanele care se laudă că sunt prieteni cu vedete sau tot repetă "YOLO", toate sunt atinse în versuri.

Avem şi ceva vedete în clipul oficial, de la Jack Black şi Kristen Schall la Aisha Tyler şi Margaret Cho.

9. "Weird" Al Yankovic - Another Tattoo

"Another Tattoo" este probabil cea mai fredonabilă piesă a lui Weird Al şi îi etalează talentul vocal de invidiat. Parodiază persoanele obsedate de tatuaje şi mai rău de atât, pe cei care îşi fac tatuaje fără cap. Cineva să îi ferească pe Dave Navaro şi pe Kat Von D de această piesă, tatuajele fiind pâinea lor, cel puţin pentru o perioadă, cu emisiuni TV dedicate. De la tatuaje cu cobre şi capre la scrijelituri eşuate şi hepatită C, aflăm toate neajunsurile unor tatuaje prost făcute.

Doar "Weird" Al Yankovic îşi putea imagina Hello Kitty şi Ronald Reagan ca zombie tatuate pe spatele aceleiaşi persoane... E o parodie după Bruno Mars şi B.O.B, piesa "Beautiful Girl".

10. "Weird" Al Yankovic- Craigslist

Uneori, trăznitul Yankovic parodiază nu doar o anumită melodie sau un artist, ci un întreg stil şi o întreagă imagine a unei formaţii. The Doors şi Jim Morrison sunt perfect reprezentaţi în mod ironic în "Craigslist". Ce poate fi mai anacronic decât Jim Morrison cântând şi ţipând despre un site de anunţuri? Yankovic e metamorfozat în controversatul rocker din Club 27, cu o chitară excelentă în fundal. Nu lipsesc vizualul psihedelic, pantalonii de piele sau cămaşa hippie.

Piesa debuta în 2009, aspectul cel mai şocant fiind acela că Ray Manzarek, fondator The Doors şi pianistul trupei, a realizat porţiunea de clape. Solo-ul îşi ia inspiraţia de la "The End" şi "Light My Fire", dar apar şi elemente de "Soul Kitchen" şi "When The Music's Over".

Lista rămâne deschisă, cu peste 150 de piese din care să le alegeţi. Propuneri primim sub formă de comentarii şi vă aşteptam să ne spuneţi ce alte melodii ar fi meritat să ajungă în top 10.

Trending