Urmărește-ne în Social Media

blues, rock

TOP 10 melodii cântate de Joe Cocker - VIDEO

Ascultă cele mai frumoase 10 melodii cântate de Joe Cocker. În amintirea celebrului cântăreț de rock și blues, vă prezentăm o selecție de hituri proprii și coveruri pe care Cocker le-a făcut parcă mai bune decât originalele. În inima fanilor, ordinea pieselor poate fi diferită, dar sentimentele și amintirile odată pornite ne aduc pe toți în aceeași sală.

Publicat

pe

TOP 10 melodii cântate de Joe Cocker
TOP 10 melodii cântate de Joe Cocker

10 - "N’oubliez Jamais"

Deschidem selecția de melodii cântate de Joe Cocker cu o primă piesă care ne va împiedica să-l uităm vreodată. Este scrisă de Jim Cregan și Russ Kunkel, fiind inclusă pe cel de-al șaisprezecelea album al lui Joe Cocker - "Across from Midnight" (1997). În videoclip apare actrița Catherine Deneuve.

9 - The Letter

Joe Cocker a interpretat varianta reinventată a hitului Number One "The Letter" (Box Tops, 1967). În iunie 1970, piesa adusă de Leon Russell în registrul blues-rock a revenit în TOP 10. Joe Cocker a inclus-o pe albumul live "Mad Dogs and Englishmen" înregistrat la Fillmore East în luna martie a aceluiași an.

8 - "When the Night Comes"

"When the Night Comes" face parte de pe albumul "One Night of Sin" din 1989, dar figurase pe compilația de hituri din 1977. Melodia a fost compusă de Diane Warren și Jim Vallance. Diane Wareen a scris printre altele și "I Don't Want to Miss a Thing" (Aerosmith),  "Because You Loved Me" (Aretha Franklin, Celine Dion) și "Un-Break My Heart" (Toni Braxton).

7 - "Don't Let Me Be Misunderstood"

Cunoscătorii în ale muzicii știu că Nina Simone a cântat mai întâi "Don't Let Me Be Misunderstood" (1964). Să fim corect înțeleși, Joe Cocker a debutat discografic 5 ani mai târziu, când a inclus coverul pe discul "With a Little Help from My Friends". Albumul a cuprins mai multe preluări, dar "Don't Let Me Be Misunderstood" și "With a Little Help from My Friends" au devenit emblematice în transformarea și glasul gutural ale lui Cocker.

6 - "Summer In The City"

"Summer In The City" este un hit The Lovin' Spoonful, ajuns Number One în august 1966. A cunoscut multe coveruri, Joe Cocker semnând unul reușit în 1993. Piesa a fost inclusă un an mai târziu pe discul cu numărul 14 din carieră - "Have a Little Faith" (1994).

5 - "Unchain My Heart"

Piesa "Unchain My Heart" a fost scrisă de Bobby Sharp pentru Ray Charles, care a înregistrat-o inițial în 1961. Autorul - dependent de droguri la acea dată - i-a vândut cântecul pe 50 de dolari chitaristului de jazz Teddy Powell, însă a reușit să-și recupereze drepturile mulți ani mai târziu. "Unchain My Heart" a fost hit atât pentru Ray Charles, dar și pentru Joe Cocker. Acesta a preluat titlul pentru discul din 1987. Coverul a fost relansat ulterior în 1992.

4 - "You Are So Beautiful"

"You Are So Beautiful" a atins locul #5 în Billboard Hot 100 în martie 1975. A fost cel mai mare succes al lui Joe Cocker dinaintea duetului cu Jennifer Warnes - "Up Where We Belong" din 1982. Piesa scrisă de Billy Preston (și inclusă pe un disc de-al acestuia) a devenit celebră în interpretarea lui Joe Cocker. Având un aranjament instrumental cu tempo mai redus, piesa a intrat pe discul "I Can Stand a Little Rain" din 1974.

3 - "You Can Leave Your Hat On"

Una dintre cele mai cunoscute melodii ale lui Joe Cocker, "You Can Leave Your Hat On" este nelipsită din coloana sonoră a oricărui striptease, e un fel de imn pentru astfel de dansuri. De vină este includerea hitului în soundtrackul "9 săptămâni și jumătate / 9 1/2 Weeks" (1986) - filmul în care Kim Basinger se dezbracă în fața lui Mickey Rourke. "You Can Leave Your Hat On" apare pe albumul "Cocker" din 1986, dar toată lumea își va aminti mereu videoclipul cu secvențe din filmul mai sus amintit. Nu o să vă deturnăm de la audiție/lectură, așa că vă propunem o versiune live.

Am glumit, avem și varianta cu striptease-ul lui Kim Basinger:

2 - "With A Little Help From My Friends"

Piesa scrisă de John Lennon și Paul McCartney (lansată de The Beatles pe "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" în 1967) a fost modificată radical de Joe Cocker în 1968. Coverul său a fost Number One în Marea Britanie și a fost cântat la Woodstock în 1969. La tobe a fost B.J. Wilson de la Procol Harum, Jimmy Page a cântat la chitară, iar Tommy Eyre la orgă. Interpretarea de la Woodstock a fost inclusă în filmul documentar al festivalului. Este un alt caz celebru de cover care a bătut originalul. Versiunea lui Cocker a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în 2001.

1 - "Up Where We Belong"

Duetul lui Joe Cocker cu Jennifer Warnes încheie selecția noastră de hituri. Melodia a ocupat primul loc în clasamentul Billboard Hot 100 pe 6 noiembrie 1982 și i-a adus cântărețului Premiul Grammy în anul următor, pentru cea mai bună interpretare realizată de un duo sau grup. "Up Where We Belong" a făcut parte de pe coloana sonoră a filmului "Ofițer și gentleman / An Officer and a Gentleman" din 1982, cântecul câștigând atât Globul de Aur, cât și Premiul Oscar pentru Cel mai bun cântec original. Single-ul "Up Where We Belong" lansat de Joe Cocker în august 1982 a obținut discul de platină, ajungând Number One în America, Australia și Canada.

PUBLICITATE
Comentează

Trending