Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!" Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut

Top 10 melodii de primăvară

Reascultă cele mai frumoase 10 melodii despre Primăvară! Primește această recomandare drept un Mărțișor muzical din partea echipei InfoMusic pentru toate gusturile.
InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical

InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical (foto: Aneresia W.)

Luna Martie marchează trecerea de la natura amorțită la cea colorată în verdele copacilor ce încep să înmugurească. Primăvara, anotimpul renașterii, al vieții și al speranței vine cu optimism și căldură. În România celebrăm acest anotimp prin sărbătoarea Mărțișorului, simbol al lunii martie. Tradiția spune că reprezintă firul zilelor din an tors de Baba Dochia în timp ce urca cu oile pe munte. Culoarea albă reprezintă frigul iernii ce se încheie, iar cea roșie căldura verii pe cale să se instaleze. Echipa InfoMusic vă oferă un mărțișor muzical, compus din piese românești despre primăvară menite să satisfacă gusturi cât mai variate.

Vama Veche - Primăvara

O colaborare extrem de reușită între Mara și Vama Veche, care din păcate nu s-a bucurat de o promovare în media, dar care merită să ajungă la ascultător măcar o dată, într-o zi de primăvară. Înainte de a începe muzica, iată cum descrie în cuvinte Tudor Chirilă o primă zi din anotimpul renașterii:

"Când am ieșit astăzi din casă iarna ceda insistențelor primăverii ca o femeie dezolată și dezorientată care nu reușește să reziste farmecelor unui bărbat atrăgător.

E acel miros al primăverii pe care îl știm cu toții. Atunci când simțim că se sfârșește, dar mai ales că începe. E ceva sublim și măreț în schimbarea anotimpurilor care parcă vindecă, pentru un timp scurt, orice rană omenească acumulată peste iarnă. E ca și cum sufletul intră într-o comă indusă sau într-un soi de meditație care îi netezește asperitățile și îl șlefuiește întru perfecțiune.

Apoi, miracolul se sfârșește, primăvara se instalează. Închideți televizoarele și lăsați-i să se bălăcărească singuri. Aveți nevoie de liniște, de dragoste și de speranță. Nu le găsiți la televizor. Ci în parfumul etern al primăverii." - Tudor Chirilă - Se apropie...(4 martie 2011)

Holograf - Primăvara începe cu tine

Piesa a fost lansată de Holograf în anul 2009 și se bucură de un videoclip ale cărui scenariu și regie sunt semnate de Marian Crișan. "Primăvara începe cu tine" a fost extrem de bine primită de public, fiind una dintre dintre cele mai difuzate piese din acea perioadă. În plus, cântecul dă numele celui de-al 15-lea album al trupei, o compilație cu cele mai bune balade lansate de-a lungul carierei.

"Primăvara cred că e un moment în care trebuie să ne dezghețăm puțim după o iarnă lungă și friguroasă și să privim cu optimism la criza asta care ne înconjoară. Noi ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută tuturor și să începem primăvara așa cum o începem noi de 31 de ani - cu cântec", declara Dan Bittman în 2009 pentru apropo.ro.

Pasărea Colibri - Vis de primăvară

Formată în 1992, la inițiativă artiștilor Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Florian Pittiș, trupa Pasărea Colibri rămâne o emblemă a muzicii folk - rock din țara noastră. Muzica grupului a încântat sufletele românilor și a venit într-o perioadă, în care socitatea culturală avea nevoie de un suflu nou. Nu putem să vorbim despre un playlist de primăvară fără să reascultăm piesa "Vis de primăvară", ale cărui versuri sunt, precum textele lui Caragiale, foarte actuale.

Zdob și Zdub - Primăvara

Primăvara înseamnă veselie, renaștere, viață, iar cei de la Zdob și Zdub știu mereu să trezească viața în noi prin muzica lor. Ritmurile de rock alternativ cu influențe puternice din folclor dau naștere ușor unei bătai din picior acompaniată de un zâmbet. Cum spun versurile:

"Toată lumea, hai la joc!
Sar scânteile din foc.
Un pahar de vin gustos,
Joacă fetele frumos.

Primăvara vine-n țară,
Primăvara vine-n sat,
Primăvara vine-n casă,
Primăvara vine-n cap."

Tudor Gheorghe - Primăvara mea

Tudor Gheorghe nu are doar o piesă dedicată anotimpului renașterii, ci un întreg spectacol pe care îl susține în fiecare an în România. Intitulată "Primăvara Simfonic", reprezentația maestrului este plină de emoție și reprezintă de fiecare dată o exploatarea unor noi dimensiuni sonore, inconfundabile stilului unic al artistului. Poezia și muzica sunt îmbinate într-o manifestare a sufletului uman plină de senzații acustice înălțătoare. Piesa "Primăvara mea" reprezintă un mic fragment din întreaga poveste pe care Tudor Gheorghe o împărtășește publicului român.

Direcția 5 feat. Andra - Primele zile de primăvară

În 2011 Direcția 5 a lansat albumul "Beautiful Jazz Duets", un material alcătuit din colaborări cu unele dintre cele mai bune voci feminine din muzica românească. Printre acestea se numără și o baladă caldă interpretată alături de Andra. "Primele zile de primăvară" este o piesă de iubire, plină de sesibilitate. Aceasta reprezintă cea de-a doua colaborare dintre artistă și Direcția 5, prima fiind melodia "Ploaia", inclusă pe materialul "Duete" din 2002.

Haarp Cord - Primăvara feat. Chimie

După rock, folk, pop și folclor avem o primăvară și pe ritmuri de hip-hop. Cântecul este interpretat de grupul Haarp Cord în colaborare cu  Chimie și este inclus pe albumul "Vremurile Din Urmă". Acesta prezintă o perspectivă mai dramatică, iar versurile transmit o stare mixată, de speranță, dar apăsătoare în același timp. În plus, saxofonul oferă o notă melancolică.

Silent Strike - Primăvara

Pentru că dorim să încântăm fanii (aproape) tuturor genurilor muzicale, am selectat și o piesă tehno-electro-ambientală, dedicată primăverii. Piesa este semnată de Silent Strike, un compozitor de muzică electronică apreciat pe plaiurile mioritice. Acesta a deschis concerte importante precum Faithless, Amon Tobin, Saul Williams, Bonobo, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova sau Meeble și colaborează constant cu rapperi români.

Direcția 5 - O zi de primăvară

Direcția 5 se află cu încă o piesă în nominalizările noastre, de această dată fiind vorba doar de o compoziție instrumentală, fără voce. "O zi de primăvară" este melodia ce dă titlul unui întreg album dedicat anotimpului, pe care formația l-a lansat în 2005. Piesa este asemeni unui boboc ce răsare în primele zile de căldură și care încet-încet crește până devine o floare matură plină de culoare.

Antonio Vivaldi - Spring (Primavara)

Nu există primăvară fără compoziția lui Vivaldi din celebra operă "The Four Seasons". Compusă în 1723, aceasta reprezintă o capodoperă muzicală, fiind una dintre cele mai populare piese din perioada barocă. Considerată un imn al primăverii, "Spring" cucerește în fiecare an sufletele unor noi generații, ceea ce o face o piesă nemuritoare.

Citește mai multe despre Direcția 5HolografPasărea ColibriSilent StrikeTudor GheorgheVamaZdob și Zdub
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE