Urmărește-ne în Social Media

rock

10 hituri ce au consacrat trupa Bon Jovi

Vă invităm să ascultați 10 dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei americane Bon Jovi. Sunt hituri ce au prins un loc special în inimile fanilor din întreaga lume.

Publicat

pe

Bon Jovi
Bon Jovi │ FOTO: www.facebook.com

Trupa din New Jersey, formată în 1983 de solistul Jon Bon Jovi, pianistul și clăparul David Bryan și toboșarul Tico Torres și-a dobândit faima globală în 1986 odată cu cu albumul „Slippery When Wet”, egalat în succes în 1988 de al patrulea album, „New Jersey”. În total, discografia formației conține 13 albume de studio, două compilații și două albume live. Bon Jovi e cea mai bine vândută trupă din lume, cu 130 de milioane de recorduri vândute global și cu un total de 2,700 de concerte în mai bine de 50 de țări. Trupa a fost introdusă în UK Music Hall of Fame în 2006 și a primit Premiul de merit în 2004 la American Music Awards. De-a lungul anilor, Bon Jovi a strâns premii la Kids Choice Awards (1989), Globul de Aur (1991), American Music Awards (1991), MTV Europe Music Awards (1997), Echo Awards (1998) și Brit Awards (1998).

Te invităm să asculți o selecție de 10 hituri emblematice Bon Jovi și să adăugi alte propuneri prin comentarii.

It's My Life

Este primul single extras de pe albumul „Crush”, fiind lansat pe 23 mai 2000. A fost scris de Jon Bon Jovi, Richie Sambora și Max Martin. A atins locul #10 în mai multe țări și #33 în America. Cel de-al doilea vers „For Tommy and Gina, who never backed down” face referire la un cuplu ficțional despre care Jon Bon Jovi și Sambora au scris pentru prima dată în hitul din 1986, „Livin' on a Prayer”. Videoclipul a fost inspirat după filmul Run Lola Run și a fost realizat de Wayne Isham. Jon Bon Jovi l-a cunoscut pe Will Estes, cel care interpretează rolul băiatului, pe platourile de la U-571 și l-a ales să joace în videoclip.

Bed of Roses

Bed of Roses” a fost lansat pe 26 ianuarie 1993 și a fost extras de pe albumul „Keep the Faith”. Jon Bon Jovi a scris acest cântec într-o cameră de hotel în timpul unei mahmureli, iar versurile reprezintă sentimentele sale din acel moment. Stilul cântecului a demonstrat latura matură a trupei și s-a bucurat de un mare succes, clasându-se pe locul al 10-lea în Billboard Hot 100, pe locul al 13-lea în UK Top 40, dar și în German Top 100, tot pe locul #10. Părțile live au fost filmate la Stabler Arena din Bethlehem, Pennsylvania, pe 31 decembrie 1992 în timpul concertului special de Anul Nou.

Lay Your Hands on Me

Lansat pe 1 august 1989, „Lay Your Hands on Me” a devenit cel de-al patrulea single de succes de pe albumul „New Jersey”, ajungând pe locul #7 în Billboard Hot 100. În 2003 au reînregistrat cântecul pentru albumul „This Left Feels Right”. Noua versiune are un stil acustic mai relaxat, iar instrumentul principal la care cântă Sambora este mandocello.

Wanted Dead or Alive

Wanted Dead or Alive” a fost certificat de 4 ori cu Platină în 2015 și este considerat unul dintre cântecele emblematice ale trupei. Lansat pe 3 martie 1987, a ocupat locul al 7-lea în Billboard Hot 100 și al 13-lea în Mainstream Rock Tracks. Cântecul este folosit în deschiderea serialului reality Deadliest Catch. A mai fost folosit în alte producții TV precum Supernatural (sezonul 3, episodul 16), The Vampire Diaries (sezonul 4, episodul 12), The Sopranos, filmele Harley Davidson and the Marlboro Man, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, Wild Hogs și în una dintre expansiunile jocului Grand Theft Auto IV.

Always

Cântecul a fost scris pentru a fi pe coloana sonoră a filmului Romeo is Bleeding (1993), dar pentru că nu le-a plăcut producția, trupa a descis să nu le dea piesa producătorilor. Filmul a fost un dezastru în box office. Jon Bon Jovi a fost convins de către un prieten, câțiva ani mai târziu, să înregistreze din nou cântecul pentru albumul compilație „Cross Road”. Protagoniștii videoclipului au fost interpretați de actorii Jack Noseworthy, Carla Gugino, Jason Wiles și Keri Russell. Acesta a fost ultimul single în care Alec John Such a cântat cu trupa înainte să plece în 1994.

Born to be my Baby

Scris de Jon Bon Jovi, Richie Sambora și Desmond Child, „Born to be my Baby” s-a bucurat de un adevărat succes din momentul lansării, pe 24 noiembrie 1988, ajungând pe locul al 3-lea în Billboard Hot 100, pe al 7-lea în Mainstream Rock Tracks, pe #22 în UK și #30 în Australia. Cu toate acestea, nu a fost inclus pe albumul celor mai bune hituri din 1994, „Cross Roads”, ci, abia pe cel din 2010, „Greatest Hits”. Videoclipul este alb-negru, arătând procesul de înregistrare al cântecului. Pe lângă membrii trupei, apare și soția lui Jon Bon Jovi, Dorothea.

Bad Medicine

Lansat în 1988 în cadrul albumului „New Jersey”, „Bad Medicine” este un single care a ajuns cu ușurință pe primul loc în Billboard Hot 100. Melodia a fost folosită în jocul Rock Band 3, iar wrestlerul Dr. Wagner Jr., îl folosește la intrarea în ring. Mai mult decât atât, fanii fotbalului au schimbat versurile în „Your Love is like Barry Venison” în onoarea lui Barry Vanison, fostul fotbalist de la Liverpool și Newcastle United.

I'll Be There for You

Ajunsă cu ușurință pe locul 1 în Billboard, „I'll Be There for You” a devenit una dintre cele mai reprezentative balade ale trupei. S-a cosiderat că versurile au o asemănare incredibilă cu melodia lui John Lennon, „Don't Let Me Down”.

Livin' on a Prayer

Single-ul „Livin' on a Prayer” a fost Number One în Billboard Mainstream Rock și Hit 100. S-a comercializat în 800.000 de copii în America, iar în 2013 a fost certificat de trei ori cu Platină pentru mai bine de 3 milioane de download-uri. Povestea cântecului se învârte în jurul unui cuplu, Tommy și Gina, care a fost menționat mai târziu și în „It's My Life”. În 2014, la Winter Whites Gala de la Palatul Kensington, Bon Jovi a cântat împreună cu Taylor Swift și Prințul William. A mai fost și pe coloana sonoră a filmului din 2001, Rock Star.

You Give Love a Bad Name

Single-ul „You Give Love a Bad Name” a fost primul hit al trupei, fiind lansat în 1986 pe albumul "Slippery When Wet". A fost Number One în numeroase topuri. Inițial, a fost scris pentru Bonnie Tyler cu titlul „If You Were a Woman (And I Was a Man)” și cu versuri diferite. Autorul singleului, Desmond Child, fiind nemulțumit de succesul din America și UK, a rescris cântecul împreună cu Jon Bon Jovi și Richie Sambora.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 21 iulie 2019

Bon Jovi

Loc
Piața Constituției

Concerte & turnee

Katy Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO

Învestirea lui Joe Biden a fost sărbătorită cu un concert ce a cuprins un lineup impresionant, cu artiști reprezentativi pentru o varietate de genuri muzicale. Katy Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Justin Timberlake, John Legend și Foo Fighters s-au numărat printre artiștii invitați să cânte la evenimentul "Celebrating America", fiecare interpretând câte o piesă cu mesaj.

Publicat

pe

Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe Biden
Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe Biden │ FOTO: Captură YouTube

Pe 20 ianuarie, Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite. La două luni și jumătate de la alegerile prezidențiale, acesta a devenit oficial cel de-al 46-lea șef de stat al SUA, inaugurarea mandatului său bucurându-se de prezența unor artiști cu greutate.

Înaintea învestirii lui Joe Biden, Lady Gaga a cântat imnul Statelor Unite și Jennifer Lopez a interpretat un medley a două piese cu încărcătură patriotică, iar seara a avut loc evenimentul Celebrating America, prezentat de actorul Tom Hanks și transmis live de cinci televiziuni, dar și online, pe YouTube PIC și pe alte canale de social media. Concertul s-a desfășurat fără public, pentru a păstra măsurile de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19.

"Această inaugurare reprezintă o oportunitate unică de a evidenția forța și spiritul unei Americi unite. Am fost martorii acțiunilor a nenumărați eroi în acest ultim an, oameni din prima linie care s-au dedicat cauzelor umanitare, așa că le spunem povestea, împărtășim și altora această lumină și sărbătorim ce este mai bun și mai frumos în această țară prin acest program", a delcarat CEO-ul YouTube PIC, Tony Allen.

Din lineup-ul concertului Celebrating America au făcut parte Katy Perry, Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake, John Legend, Demi Lovato și Foo Fighters, printre alții. Fiecare artist /trupă a folosit acest prilej pentru a transmite mesaje de bucurie, unitate și optimism. Puteți urmări cele mai importante momente mai jos.

Katy Perry - "Firework" (din cadrul concertului Celebrating America)

Bruce Springsteen - "Land of Hope and Dreams" (din cadrul concertului Celebrating America)

Jon Bon Jovi - "Here Comes the Sun" (din cadrul concertului Celebrating America)

Foo Fighters - "Times Like These" (din cadrul concertului Celebrating America)

John Legend - "Feeling Good" (din cadrul concertului Celebrating America)

Ant Clemons & Justin Timberlake - "Better Days" (din cadrul concertului Celebrating America)

Citește în continuare

Concerte & turnee

Bruce Springsteen, Bon Jovi, Foo Fighters vor cânta la investirea lui Joe Biden

Pe 20 ianuarie are loc investirea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, iar acel eveniment va fi marcat de un concert cu nume mari deja anunţate. Lady Gaga va cânta imnul Statelor Unite, iar artişti ca Bruce Springsteen, Bon Jovi sau Foo Fighters vor urca de asemenea pe scenă. Avem detalii despre ceremonie în articol.

Publicat

pe

Bruce Springsteen (sursa foto ticketsinventory.com)
Bruce Springsteen (sursa foto ticketsinventory.com) │ FOTO: ticketsinventory.com

Evenimentul de investire a fost organizat ca un show special numai bun de prime time şi va fi televizat în Statele Unite, dar şi global. Printre prezentatori se vor număra Eva Longoria şi Kerry Washington, iar muzicienii care vor cânta îi includ pe Foo Fighters, John Legend, Bruce Springsteen şi Bon Jovi. Evenimentul se numeşte "Celebrating America" şi este programat pe 20 ianuarie. Comitetul de organizare numit de Joe Biden a declarat şi că actorul Tom Hanks va fi gazda principală, iar din zona pop vor cânta Justin Timberlake şi Demi Lovato.

Show-ul va dura 90 de minute şi va include un discurs al noului preşedinte, dar şi al vicepreşedintelui Kamala Harris. Programul artistic are rolul de a elogia rezistenţa poporului american, eroismul său şi puterea de unitate în reconstrucţie şi vindecare. Programul va include şi poveştile unor tineri care pot face diferenţa în comunităţile din care provin. Eva Longoria şi Kerry Washington vor prezenta respectivele segmente. Lista de artişti rămâne deschisă şi ar putea fi actualizată în zilele următoare.

Evenimentul va fi transmis de principalele reţele TV din SUA, dar şi de marile platforme social media şi de streaming. Lady Gaga va cânta imnul Statelor Unite, iar Jennifer Lopez are la rândul său o reprezentaţie special pregătită. Sunt şi evenimente conexe, precum concertul Fall Out Boy de pe 17 ianuarie, sub numele de "We the People". Părinţii basistului Fall Out Boy, Pete Wentz s-au cunoscut când făceau campanie pentru alegerea lui Biden în Senatul american cu zeci de ani în urmă, deci e o relaţie specială aici.

Cel mai nou nume adăugat pe lista de mai sus este Lin-Manuel Miranda, pe care îl ştim pentru genialul musical "Hamilton" şi care va ţine un moment teatral şi poetic. Momentele de tribut îi vor onora pe cei din linia întâi, cu accent pe şoferii UPS şi curieri, profesorii de grădiniţă, dar şi pe Sandra Lindsay, primul american care a primit vaccinul Covid-19. Joe Biden este preşedintele cu numărul 46 din istoria Statelor Unite şi succesor al mandatului turbulent al lui Donald Trump.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Bon Jovi va susține un concert online, cu vizionare gratuită - TEASER: "On A Night Like This"

Bon Jovi va marca lansarea noului album "2020" cu un concert online. Intitulat "On A Night Like This", show-ul va fi cu vizionare gratuită și avea un setlist ce va cuprinde toate piesele de pe discul proaspăt lansat.

Publicat

pe

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pandemia a pus bețe în roate turneului de promovare a albumului 2020, dar asta nu înseamnă că fanii formației vor duce lipsa clasicului concert de lansare. Formația s-a pliat pe trendul acestui an atipic și a programat un livestream care să marcheze apariția celui de-al 15-lea material de studio Bon Jovi.

Pe 27 noiembrie, de la 6 p.m. ET, respectiv pe 28 noiembrie, de la 1 a.m., ora României, Bon Jovi va susține live show-ul "On A Night Like This". Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook a formației și va fi cu vizionare gratuită.

Pentru ca acest concert să poată avea loc, membrii formației au respectat protocolul impus de pandemie și s-au testat pentru COVID-19. Chiar în teaser-ul publicat de formație pe Twitter îl putem vedea pe Jon Bon Jovi făcând un test PCR.

VIDEO TEASER: "On A Night Like This" - Bon Jovi

Albumul "2020", pe care formația îl va interpreta în întregime în cadrul livestream-ului "On A Night Like This", a fost lansat pe 2 octombrie. Discul include piese cu tematică politică și socială, în perioada pandemiei Jon Bon Jovi compunând două melodii suplimentare, ce nu ar fi intrat pe LP dacă lansarea lui nu ar fi fost amânată din mai în octombrie. Piese compuse de solist în izolare se numesc "Do What You Can", un single ce vorbește despre puterea de a merge înainte atunci când pandemia devine apăsătoare, și "American Reckoning", o piesă de protest ce vine în sprijinul mișcării Black Lives Matter.

"Sunt foarte încântat de rezultat. Am scris niște piese care sunt foarte diferite de ce ați auzit până acum. Nu vă așteptați la melodii de genul "[You Give Love a] Bad Name". Acesta este un album de conștientizare socială. Una dintre piese e despre veteranii cu PTSD; o alta este despre incidentele din Ohio și Texas. Sunt piese despre subiecte cu greutate," detalia Jon Bon Jovi înaintea lansării albumului.

"2020" conține 10 piese în varianta standard și 13 în cea deluxe, toate produse de Jon Bon Jovi împreună cu John Shanks. Albumul a urcat până pe poziția a treia în US Top Rock Albums (Billboard) și până pe locul 5 în UK Albums (Official Charts Company).

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE