Urmărește-ne în Social Media

rock

Top 10 Rockolinde - VIDEO

Vă invităm să ascultați cele mai mai frumoase cântece rock de Crăciun interpretate de trupe renumite precum Queen, The Killers, Linkin Park, Bon Jovi și nu numai. Lăsați magia rock-ului și a sărbătorilor să vă încălzească sufletele cu aceste piese de sezon.

Publicat

pe

Axl / Lemmy / Freddie
Axl / Lemmy / Freddie

Știi că sărbătorile de iarnă au venit atunci când auzi colinde la radio în orice supermarket în care intri, reducerile sunt peste tot și brazii sunt la suprapreț. Din fericire, rock-ul salvează ziua, iar Guns'n'Roses sau Lemmy Kilmeister sunt doar câțiva dintre cei care aduc o notă puțin mai hardcore tradiționalelor colinde. În niciun caz nu am uitat de Elvis Presley, Elton John sau Queen, care ne încântă auzul cu balade și dramatism. Vă invităm să ascultați o selecție de piese speciale de Crăciun care vă vor da cu siguranță un boost la împodobitul bradului.

Linkin Park - „My December”

Începem cu o baladă a trupei Linkin Park, în care vocea armonioasă a lui Chester te acompaniază în timp ce te încălzești și scapi de zăpada din pulover după o bătaie bună prin omăt cu rudele mai mici. Piesa este extrasă de pe albumul din 2001, „One Step Closer”. A fost cântată și live la pian de către Mike și Chester.

Rob Halford (Judas Priest) - „O Holy Night”

Vocalistul trupei Judas Priest vine și el cu o interpretare proprie a celebrului colind „O Holy Night”. Vocalizele sale pline de elan împreună cu solo-ul puternic de chitară sunt destule pentru ca un metalhead să intre în starea de a împacheta cadouri și de împodobi bradul.

John Lennon - Happy Christmas (War is over)

Dacă piesa lui John Lennon nu te va face să verși o lacrimă, atunci ești un Grinch. Acest cântec manifest despre Războiul din Vietnam a devenit un clasic de Crăciun. El se bazează pe campania din 1969 al lui John Lennon și Yoko: „Războiul s-a terminat! (Dacă vrei un Crăciun fericit), cu drag de la John Lennon și Yoko”.

Bon Jovi - Please Come Home for Christmas

Varianta originală a fost lansată în 1960 de către Charles Brown și a ajuns cu ușurință în topurile Billboard din anii '70-'80. În 1978, Eagles a realizat un cover al acestei piese. În 1992 a fost inclusă pe albumul „A Very Special Christmas 2” al lui Jon Bon Jovi. Protagonista videoclipului este supermodelul Cindy Crawford.

Elton John - Step Into Christmas

Cum o combinație de glam și blues nu strică niciodată, așa merită ascultat și clasicul lui Elton John, „Step Into Christmas”. Piesa a fost lansată în 1973 și inclusă pe albumul „Ho, Ho, Ho (Who'd Be a Turkey at Christmas)”.

Guns n Roses - White Christmas

E zgomotos, e în spiritul Crăciunului... e Axl Rose cântând una dintre cele mai celebre colinde americane, „White Christmas” și  acompaniat, bineînțeles, de un solo puternic de chitară. Cel mai probabil vei începe să sari în jurul bradului după ce o asculți.

Queen - Thank God it's Christmas

E adevărat, piesele de Crăciun trebuie să fie și puțin dramatice și cine poate să transmită o asemenea carismă mai bine decât Freddie Mercury? Single-ul a fost compus de chitaristul Brian May și de toboșarul Roger Taylor, iar Mercury i-a dat viața în modul său unic.

Elvis Presley & Martina McBride - Blue Christmas

Poate că nu are riff-uri puternice de chitară sau ritm de sărit până în tavan, dar emoția transmisă de regele rock'n'roll-ului o face specială și demnă de ascultat la un vin fiert cu prietenii, într-o seară geroasă de iarnă. „Blue Christmas” a fost scrisă de Billy Hayes și Jay W. Johnson, dar fost făcută celebră de către Elvis Presley.

The Killers - Dirt Sledding ft. Ryan Pardey, Richard Dreyfuss

Trupa The Killers este cunoscută pentru piesele atipice de Crăciun lansate în fiecare an. Aflat într-o lume îndepărtată de civilizație, Moș Crăciun are alături doar câteva animale de pluș, alături de care dansează într-un vis declanșat de obsesia sa pentru Brandon Flowers (solistul The Killers).

Lemmy Kilmister - Run Run Rudolph

Ultimul, dar nu cel din urmă, Lemmy Kilmister ne aduce mai aproape de spiritul sărbătorilor cu piesa „Run Run Rudolph”, cântată prima dată de un alt rebel, Chuck Berry. Sound-ul anilor '50 definește cântecul, dar Kilmister i-a adus o notă personală cu riff-urile de chitară și vocea fermă. Am menționat cumva că alături de el mai cântă și Dave Grohl și Billy Gibbons (ZZ Top)? Am spus destule. Crăciun fericit, metaliștilor!

Muzică nouă

Guns N' Roses începe "predarea" în noul an școlar cu "Hard School"

Guns N' Roses pregătește lansarea unui nou single, intitulat "Hard School". Melodia ar fi fost denumită inițial "Jackie Chan".

Publicat

pe

Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021
Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021 │ FOTO: GNR

Noul an școlar e întâmpinat de Guns N' Roses cu o nouă piesă, compusă de trupă în perioada înregistrării albumului "Chinese Democracy" (2008). Melodia, intitulată în primă fază "Jackie Chan", nu a mai intrat în tracklist-ul de 14 piese al discului, fiind acum readusă la viață într-o altă formă, cu o nouă denumire - "Hard School".

Fragmente din această piesă au apărut de-a lungul anilor în online, în 2019 publicându-se chiar versiunea ei integrală, dar neoficială. În același an, formația în formulă reunită a inclus melodia în setlistul unui concert de la Hollywood Palladium.

O fană Guns N' Roses a dat în vileag planul trupei de a lansa "Hard School"

Potrivit unui articol recent publicat de o revistă de profil, Guns N' Roses intenționează să lanseze piesa "Hard School" cât de curând. O fotografie a unei fane cu Axl Rose, postată recent pe Twitter și publicată de Blabbermouth, anunța această lansare în mesajul ce însoțea poza:

"O fană s-a întâlnit cu Axl Rose după cel de-al doilea show în Atlantic City, de noaptea trecută. Ea a povestit că s-a întâlnit cu el în backstage și că au băut o bere împreună. L-a întrebat și de piesa "Hard School". El i-a cântat-o și i-a spus că o vor lansa în curând."

Acest tweet a fost șters, între timp, însă informația obținută de Blabbermouth rămâne o pistă valabilă. "Hard School" ar putea fi, într-adevăr, noul single Guns N' Roses, postarea fiind scoasă tocmai pentru a păstra surpriza.

În urmă cu o lună, Guns N' Roses lansa piesa "Absurd", o reinterpretare a lui "Silkworms", născută tot în sesiunile de înregistrări pentru "Chinese Democracy". Un nou album ar putea căpăta formă, mai multe declarații ale membrilor formației indicând acest lucru. În urmă cu un an, soția basistului Duff McKagan anunța că trupa lucrează la piese noi și că totul sună minunat.

"Nu pot spune multe, dar am auzit câteva bucăți și sună destul de extraordinar. Vreau să răspândesc veștile bune, dar nu și pe cele detaliate", spunea Susan Holmes McKagan în podcastului "Appetite for Distortion".

Piesele noi Guns N' Roses se lasă, momentan, așteptate, însă nimic nu e exclus. Melodiile ce n-au ajuns pe "Chinese Democracy" ar putea fi doar încălzirea.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat prima piesă nouă după un deceniu, "Absurd" - AUDIO

Guns N' Roses a lansat prima sa piesa nouă după mai bine de un deceniu, "Absurd". Melodia se auzise recent la un concert Guns din Boston şi este o reinterpretare a lui "Silkworms", melodie rezultată din sesiunile de înregistrări "Chinese Democracy" de la început de mileniu. Acum putem asculta versiunea sa de studio.

Publicat

pe

Coperta single Guns N' Roses
Coperta single Guns N' Roses │ FOTO: Guns N' Roses

Varianta de studio a melodiei noi "Absurd" are o voce ceva mai bine finisată a lui Axl Rose, care sunase bizar, dramatic în versiunea live de la început de lună august 2021. Era în lucru în studio sub numele de "Silkworms" încă din 2001, dar nu a mai ajuns pe ultimul album al trupei, "Chinese Democracy", lansat în 2008. Este un track muşcător, hard rock pur, muzică de gaşcă de bikeri şi de bar american. Axl Rose are o voce serios prelucrată şi amplă, cu mult ecou, numai bună de arene pline de public.

Interludiul de la mijloc, cel visător aduce aproape cu un sound de rock progresiv şi schimbă total ritmul melodiei. Faţă de "Silkworms" au fost excluse părţile electronice, a fost păstrat riff-ul din intro şi versurile de la început, dar au fost adăugate extra secţiuni de chitară.

Ilustraţia include acea Meduză cu tentacule folosită ca visualizer şi la concertele recente Guns N' Roses. Chitara scoate piesq în evidenţă, prin creativitate, explozia sa în solo-uri şi energia emanată. Guns N' Roses şi-a început turneul de vară din 2021 cu o reprezentaţie pe 31 iulie la Hersheypark Stadium în Hershey, Pennsylvania. Acest turneu se numeşte "We're F'N Back" şi este într-un fel o continuare a turneului de reunire început în aprilie 2016, "Not In This Lifetime". A devenit al treilea cel mai mare generator de venituri din istoria Billboard Boxscore.

Ce e special la aceste serii de cocnerte e că Guns apare acum cu lineup-ul clasic. Îl are pe Slash la chitară, Duff McKagan la bas, Axl Rose la voce şi Frank Ferrer la tobe. Al doilea chitarist este Richard Fortus, iar la clape se află Dizzy Reed şi Melissa Reese. Urmează pentru grup concerte în Detroit, Los Angeles, Dallas, Chicago şi se va opri în Florida pe 3 octombrie. În deschidere apare Mammoth WVH, formaţia fiului lui Eddie Van Halen, Wolfgang Van Halen.

Între timp GNR a lucrat şi la un nou album, conform indiciilor oferite în presă de către Slash. Ar fi primul album cu Rose, Slash şi McKagan din 1993 încoace.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a cântat o nouă piesă live, "Absurd" - VIDEO

Guns N' Roses nu a mai lansat material nou din 2008, de la mult aşteptatul album "Chinese Democracy", dar spre surprinderea tuturor la început de august 2021 a interpretat o piesă nouă pentru fanii săi. Momentul a avut loc pe 3 august 2021, în cadrul concertului din Fenway Park, Boston al trupei.

Publicat

pe

Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021
Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021 │ FOTO: GNR

Piesa nouă cântată live de Axl Rose, Slash and co se numeşte "Absurd" şi este o reinterpretare a melodiei "Silkworms", care s-a mai auzit live în concerte datând şi de acum 20 de ani. Totuşi nu a fost vreodată lansată într-o variantă de studio. Melodia e ceva mai dură şi ritmată, clar nu e o baladă de dragoste, aşa cum a spus chiar Axl Rose pe scenă în vreme ce vorbea cu publicul.

Chitara e una foarte nervoasă, iar Axl are versuri despre societate şi moravurile sale. De remarcat şi schimbarea de look a lui Axl, care are acum o şapcă roşie întoarsă, fix în momentul când Fred Durst a decis să renunţe la un astfel de accesoriu. De altfel şapca roşie a devenit sinonim cu susţinerea lui Donald Trump prin şepci MAGA în State, fiind un accesoriu evitat în aceste zile. Nu şi pentru Axl totuşi...

Solistul Guns N' Roses nu era chiar în cea mai bună formă, cel puţin la această piesă şi interpretarea a fost cam sacadată şi nu chiar melodioasă. Chitariştii au fost totuşi la înălţime, cu solo-uri creative. "Silkworms" era o piesă rezultată din sesiunea de înregistrare a albumului "Chinese Democracy", dar care nu a mai ajuns pe acel disc. "Absurd" sună totuşi total diferit de varianta din trecut, păstrând doar câteva părţi din melodia veche. Abordarea vocală a lui Axl aduce mai degrabă cu cea de pe "Mr. Brownstone" şi "It's So Easy".

Membrii GNR au declarat în ultimii ani că au lucrat la material nou, iar trupa era reunită în formula clasică la ultima verificare. "Absurd" ar putea fi doar începutul. Guns N' Roses e în plin turneu american, cu Wolfgang Van Halen (fiul lui Eddie Van Halen) în deschidere cu trupa Mammoth WVH. În această serie de concerte Guns pot fi văzuţi în formula următoare:

  • Slash: chitară
  • Duff McKagan: bas
  • Axl Rose: voce
  • Richard Fortus: chitară
  • Frank Ferrer: tobe
  • Dizzy Reed: clape
  • Melissa Reese: clape

Urmează opriri în Detroit, Los Angeles, Dallas, Chicago şi multe alte oraşe, înainte de marele final al turneului în Florida în octombrie 2021. Turneul de reuniune a debutat în aprilie 2016 în Hollywood.

Citește în continuare

Trending