Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18 Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO Jennifer Lopez în videoclipul ”Lonely”Jennifer Lopez dezminte zvonurile că ar fi apelat la operații estetice: "Așa arată fața mea" "Peaky Blinders" - trailer sezonul 5"Peaky Blinders" ajunge la final cu cel de-al șaselea sezon din serie Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy

Top 10 Rockolinde - VIDEO

Vă invităm să ascultați cele mai mai frumoase cântece rock de Crăciun interpretate de trupe renumite precum Queen, The Killers, Linkin Park, Bon Jovi și nu numai. Lăsați magia rock-ului și a sărbătorilor să vă încălzească sufletele cu aceste piese de sezon.
Axl / Lemmy / Freddie

Axl / Lemmy / Freddie

Știi că sărbătorile de iarnă au venit atunci când auzi colinde la radio în orice supermarket în care intri, reducerile sunt peste tot și brazii sunt la suprapreț. Din fericire, rock-ul salvează ziua, iar Guns'n'Roses sau Lemmy Kilmeister sunt doar câțiva dintre cei care aduc o notă puțin mai hardcore tradiționalelor colinde. În niciun caz nu am uitat de Elvis Presley, Elton John sau Queen, care ne încântă auzul cu balade și dramatism. Vă invităm să ascultați o selecție de piese speciale de Crăciun care vă vor da cu siguranță un boost la împodobitul bradului.

Linkin Park - „My December”

Începem cu o baladă a trupei Linkin Park, în care vocea armonioasă a lui Chester te acompaniază în timp ce te încălzești și scapi de zăpada din pulover după o bătaie bună prin omăt cu rudele mai mici. Piesa este extrasă de pe albumul din 2001, „One Step Closer”. A fost cântată și live la pian de către Mike și Chester.

Rob Halford (Judas Priest) - „O Holy Night”

Vocalistul trupei Judas Priest vine și el cu o interpretare proprie a celebrului colind „O Holy Night”. Vocalizele sale pline de elan împreună cu solo-ul puternic de chitară sunt destule pentru ca un metalhead să intre în starea de a împacheta cadouri și de împodobi bradul.

John Lennon - Happy Christmas (War is over)

Dacă piesa lui John Lennon nu te va face să verși o lacrimă, atunci ești un Grinch. Acest cântec manifest despre Războiul din Vietnam a devenit un clasic de Crăciun. El se bazează pe campania din 1969 al lui John Lennon și Yoko: „Războiul s-a terminat! (Dacă vrei un Crăciun fericit), cu drag de la John Lennon și Yoko”.

Bon Jovi - Please Come Home for Christmas

Varianta originală a fost lansată în 1960 de către Charles Brown și a ajuns cu ușurință în topurile Billboard din anii '70-'80. În 1978, Eagles a realizat un cover al acestei piese. În 1992 a fost inclusă pe albumul „A Very Special Christmas 2” al lui Jon Bon Jovi. Protagonista videoclipului este supermodelul Cindy Crawford.

Elton John - Step Into Christmas

Cum o combinație de glam și blues nu strică niciodată, așa merită ascultat și clasicul lui Elton John, „Step Into Christmas”. Piesa a fost lansată în 1973 și inclusă pe albumul „Ho, Ho, Ho (Who'd Be a Turkey at Christmas)”.

Guns n Roses - White Christmas

E zgomotos, e în spiritul Crăciunului... e Axl Rose cântând una dintre cele mai celebre colinde americane, „White Christmas” și  acompaniat, bineînțeles, de un solo puternic de chitară. Cel mai probabil vei începe să sari în jurul bradului după ce o asculți.

Queen - Thank God it's Christmas

E adevărat, piesele de Crăciun trebuie să fie și puțin dramatice și cine poate să transmită o asemenea carismă mai bine decât Freddie Mercury? Single-ul a fost compus de chitaristul Brian May și de toboșarul Roger Taylor, iar Mercury i-a dat viața în modul său unic.

Elvis Presley & Martina McBride - Blue Christmas

Poate că nu are riff-uri puternice de chitară sau ritm de sărit până în tavan, dar emoția transmisă de regele rock'n'roll-ului o face specială și demnă de ascultat la un vin fiert cu prietenii, într-o seară geroasă de iarnă. „Blue Christmas” a fost scrisă de Billy Hayes și Jay W. Johnson, dar fost făcută celebră de către Elvis Presley.

The Killers - Dirt Sledding ft. Ryan Pardey, Richard Dreyfuss

Trupa The Killers este cunoscută pentru piesele atipice de Crăciun lansate în fiecare an. Aflat într-o lume îndepărtată de civilizație, Moș Crăciun are alături doar câteva animale de pluș, alături de care dansează într-un vis declanșat de obsesia sa pentru Brandon Flowers (solistul The Killers).

Lemmy Kilmister - Run Run Rudolph

Ultimul, dar nu cel din urmă, Lemmy Kilmister ne aduce mai aproape de spiritul sărbătorilor cu piesa „Run Run Rudolph”, cântată prima dată de un alt rebel, Chuck Berry. Sound-ul anilor '50 definește cântecul, dar Kilmister i-a adus o notă personală cu riff-urile de chitară și vocea fermă. Am menționat cumva că alături de el mai cântă și Dave Grohl și Billy Gibbons (ZZ Top)? Am spus destule. Crăciun fericit, metaliștilor!

Citește mai multe despre Bon JoviElton JohnElvis PresleyGuns N' RosesJohn LennonJon Bon JoviJudas PriestLemmy KilmisterLinkin ParkQueenThe Killers
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE