Urmărește-ne în Social Media

pop

TOP 10: cele mai frumoase piese de la Katy Perry

Cu o prezență cameleonică în toate videoclipurile sale, Katy Perry reușește să se reinventeze album după album, abordând teme diferite în piesele ei, fie că este vorba de iubirea adolescentină sau iubirea de sine. Artista ne cucerește cu poveștile inedite, pline de culoare și trebuie să recunoaștem că ne-a fost destul de dificil să alegem numai 10 piese.

Publicat

pe

Teaser Katy Perry Chained to the Rhythm
Teaser Katy Perry Chained to the Rhythm │ FOTO: www.facebook.com

Încă din adolescență, Katy Perry cânta muzică gospel, însă a cunoscut succesul abia la 24 de ani odată cu albumul “One of the boys”, din 2008. Mutată în Los Angeles, aceasta a lucrat cu producători precum Dr. Luke și Max Martin. Are 5 albume lansate: “Katy Hudson” (2011), “One of the boys” (2008), “Teenage dream” (2010), “Prism” (2013) și “Witness” (2017).

Cu ritmuri de pop, dance sau disco, Katy Perry a devenit foarte repede una dintre cele mai bine vândute artiste pop ale tuturor timpurilor, primind numeroase premii Grammy, Brit Awards sau chiar includerea în Cartea Recordurilor.

Pe lângă piesele solo sau colaborările cu alți artiști, Katy Perry a lansat și un documentar autobiografic în 2012, “Katy Perry: Part of Me” și a împrumutat vocea ei personajului Smurfette din seria “The Smurfs”.

Vă invităm să ascultați mai jos o parte dintre cele mai bune piese ale artistei și să ne spuneți care este favorita voastră:

I kissed a girl

Unul dintre single-urile care au i-au adus succesul lui Katy Perry, "I kissed a girl" face parte de pe al doilea album de studio, "One of the Boys". Piesa a fost numărul 1 în Topul Billboard pentru 7 săptămâni consecutive, iar artista a vândut aproape 5 milioane de copii doar în Statele Unite ale Americii. Cu un videoclip inspirat de stilul burlesque și Moulin Rouge, piesa "I kissed a girl" a fost totodată criticată pentru referințele gay.

Hot n cold

Lansată în 2008, "Hot n Cold" a fost o scrisă de Katty Perry, Dr. Luke și Max Martin și vorbește despre schimbările constante de stare ale partenerului într-o relație. Situată pe locul 3 în Topul Billboard 100, a devenit cea mai bine vândută piesă a artistei în Statele Unite. Mai mult de atât, "Hot n Cold" a fost nominalizată la Premiile Grammy la categoria "Best Female Pop Vocal Performance".

California gurls

Colaborarea lui Katy Perry cu rapper-ul Snoop Dog i-a asigurat locul 1 în Topul Billboard Hot 100 pentru șase săptămâni consecutive. Artista a declarat că piesa "California Gurls" este ca un răspuns la "Empire State of Mind", melodia lui Alicia Keys și Jay-Z. Videoclipul piesei este situat într-o lume ficțională denumită "Candyfornia". Mai mult de atât, "California gurls" a primit și un premiu Grammy pentru "Best Pop Collaboration with Vocals".

Firework

Una dintre cele mai inspiraționale piese ale lui Katy Perry, "Firework" este despre a avea încredere în propria persoană și a realiza că fiecare dintre noi este special. A propulsat-o din nou pe artistă pe locul 1 în Billboard Hot 100, având un succes imens și peste 7 milioane de copii vândute în Statele Unite ale Americii. Mai mult de atât, "Firework" a câștigat premiul Grammy pentru "Video of the Year".

Roar

Piesa "Roar" face parte de pe al patrulea album de studio al artistei, "Prism". Lansat în 2013, single-ul a urcat repede în Topul Billboard Hot 100, clasându-se pe locul 1 și având succes în întreaga lume. Cu un videoclip plin de culoare care o plasează pe Katy Perry în junglă, "Roar" a fost nominalizată la categoriile "Song of the Year" și "Best Pop Solo Performance" la premiile Grammy.

Teenage dream

Piesa face parte de pe albumul cu același nume și a fost lansată în 2010, aducându-i artistei o nominalizare la premiile Grammy pentru "Best Female Pop Vocal Performance". "Teenage dream" este o călătorie în timp, amintirea zilelor din adolescență și a momentelor sincere de iubire simțite. Este o piesă pop cu un sound retro, iar videoclipul a fost regizat de Yoann Lemoine, cunoscut ca Woodkid. A fost certificată cu discul de platină în numeroase țări.

The one that got away

Una dintre cele mai sensibile piese ale artistei, balada pop "The one that got away" are în centru povestea unei iubiri pierdute – Katy Perry face referire la trupa rock Radiohead, dar și la relația strânsă dintre Johnny Cash și June Carter Cash. S-a situat pe locul 3 în topul Billboard Hot 100, iar printre artiștii care au realizat coveruri după piesă se numără și Selena Gomez.

Dark Horse

O altă colaboare cu un rapper, de această dată fiind vorba de Juicy J, "Dark Horse" este al treilea single de pe albumul "Prism". Piesa este scrisă de cei doi artiști, alături de producătorii Max Martin, Cirkut, Dr. Luke și Sarah Hudson, în studioul artistei din California. Cu ritmuri de trap și hip-hop, "Dark Horse" a devenit number one în Statele Unite, Canada sau Olanda.

Chained to the Rhythm

Piesa este extrasă de pe albumul lansat în 2017, "Witness", fiind o colaborare cu artistul jamaican Skip Marley. Un lucru mai puțin știut este că și Sia a compus alături de Katy Perry la această piesă. "Chained to the Rhythm" a ajuns în top 5 în Europa și Statele Unite ale Americii. Acțiunea din videoclip are loc într-un parc de distracții denumit "Oblivia".

Swish Swish

O piesă controversată, "Swish Swish" este o colaborare a artistei cu Nicki Minaj și s-a vehiculat că ar fi un răspuns la "Bad Blood", a lui Tayor Swift. Katy Perry a interpretat live "Swish Swish" în cadrul emisiunii "Saturday Night Live", iar prestația ei a devenit virală în mediul online. Ulterior, în cadrul MTV Video Music Awards 2017, Katy Perry a susținut un spectacol impresionant alături de Nicki Minaj,

PUBLICITATE
Comentează

Trending