Concert Andrea Bocelli - bilete
Andrea Bocelli concertează la București pe 22 iunie 2017 - Cumpără bilete de aici
Câștigă invitații duble la concertul "Ca pe vremuri" cu Holograf, Iris & Cristi Minculescu și Compact afis-neversea-2017-updateINFO CONCERT:
Neversea
Lara Fabian susține două noi concerte în România, la București și Cluj-Napoca Tarja concertează în iulie la Sibiu, în cadrul ARTmania Festival 2017 INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Smiley
INFO CONCERT:
Kings of Leon

TOP 10: Cele mai frumoase piese Avishai Cohen

Legătura dintre Avishai Cohen și publicul său din România s-a consolidat și mai mult în urma vizitelor făcute la București. Concertele Avishai Cohen Trio de pe 10 și 11 octombrie 2015 îl readuc pe celebrul basist la Sala Radio alături de pianistul Nitai Hershkovits și bateristul Daniel Dor. Ascultați o selecție de melodii din repertoriul său.

Avishai Cohen Trio in concert la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Avishai Cohen s-a născut în 1970 în Israel într-o familie de muzicieni, începând să studieze muzica din copilărie, cu pianul la 9 ani, apoi trecând la chitară bass la 14 ani. După câțiva ani a început să studieze contrabasul și s-a mutat la New York unde a trecut prin dificultăți, fiind nevoit să cânte în stradă pentru a câștiga bani. A studiat la The New School for Jazz and Contemporary Music și a cântat alături de câteva trio-uri de latino jazz în perioada studenției, inclusiv cel al pianistului Danilo Perez.

Momentul în care i-au fost recunoscute talentul și munca a venit în 1996 când Chick Corea l-a contactat pentru a se alătura sextetului sau numit Origin. Avishai a rămas alături de Chick Corea până în 2003, lansându-și primele patru albume solo la casa de discuri a acestuia. Din 2003 și până în prezent Avishai Cohen a activat sub propria casă de discuri în formula de trio, alături de Nitai Hershkovits și Daniel Dor.

Concert Avishai Cohen la Sala Radio din Bucuresti pe 6 noiembrie 2014

Concert Avishai Cohen la Sala Radio din Bucuresti pe 6 noiembrie 2014 (Foto: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro)

Albumele sale includ trioul de bază și diferite variante extinse care cuprind voci feminine și instrumente de suflat. Avishai Cohen a colaborat cu o mulțime de alți muzicieni în afară de Chick Corea, printre care îi enumerăm pe Herbie Hancok, Paquito D'Rivera, Bobby McFerrin sau Alicia Keys.

Muzica compusă de Avishai Cohen diferă de la un album la altul, acesta amestecând accente de pop, rock, latino, muzică orientală și funk în jazz, alături de compoziții complexe care aparțin laturii muzicii clasice.

Am ales 10 dintre cele mai frumoase compoziții Avishai Cohen, culese de pe câteva din cele 13 albume lansate în diferite formule, piesele fiind alese în funcție de popularitate și succesul la public.

10. It's been so long - Aurora (2009)

9. Ballad for an Unborn - From Darkness (2015)

8. Structure in Emotion - Lyla (2003)

7. Alon Basela - Aurora (2009)

6. Alfonsina y El Mar - Aurora (2009)

5. Seven Seas - Seven Seas (2011)

4. Shalom Aleichem - Shaot Regishot (2008)

3. Eleven Wives - Gently Disturbed (2008)

2. Dreaming - Seven Seas (2011)

1.Remembering - At Home (2004)

Vă invităla concertele lui Avishai Cohen de la Sala Radio pe 10 și 11 octombrie.

Citește mai multe despre Avishai Cohen
RECOMANDARE:Avishai Cohen Trio - From Darkness

Avishai Cohen Trio - From Darkness

Cumpără discul Avishai Cohen Trio - From Darkness.

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE