Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Top 10 - Cele mai frumoase cântece despre vară ale tuturor timpurilor

Este sezonul în care tuturor ne stă gândul la vacanță, așa că vă sugerăm să beți o limonadă rece și să ascultați cele mai fierbinți piese de vară din toate timpurile.

Publicat

pe

Justin Timberlake, Lana del Rey & Ville Valo
Justin Timberlake, Lana del Rey & Ville Valo

Vara este probabil anotimpul preferat al artiștilor, deoarece de-a lungul timpului, briza mării, fetele sexy, soarele arzător și nisipul fierbinte au fost cel mai des regăsite printre versurile lor. Așadar vă invităm să ascultați cele mai frumoase cântece despre vară ale tuturor timpurilor.

10. John Travolta & Olivia Newton-John - Summer Nights

Piesa a fost inclusă în soundtrack-ul musicalului „Grease”, în care rolurile principale au fost interpretate de John Travolta & Olivia Newton-John. Melodia a devenit un mare hit în UK și USA în 1978.

9. Ace of Base - Cruel Summer

Deși piesa a fost inițial interpretată de Bananarama și a devenit un hit al verii anului 1983, cei de la Ace of Base au readus-o la viață în 1998. Aceasta a putut fi auzită în filmul The Karate Kid, în 1984.

8. Calvin Harris - Summer

Deși este o piesă despre vară, a fost lansată în luna martie a lui 2014 și a debutat direct pe primul loc în topurile din UK, devenind al șaselea single no. 1 al lui Calvin Harris.

7. Simple Plan - Summer Paradise ft. Sean Paul

Încă o piesă de vară, lansată în anotimpul greșit, mai exact în luna decembrie a lui 2011, fiind inclusă pe albumul „Get Your Heart On!”. Cu influențe de reggae și ska-punk, cântecul a avut ca sursă de inspirație chiar hobby-ul solistului, mai exact - surfingul.

6. Bryan Adams - Summer of '69

A fost inclusă pe albumul „Reckless” din 1984, iar videoclipul piesei regizat de Steve Baron a fost nominalizat la MTV Video Music Award, la categoria „Best Male Video”. În videoclip apar actorii Lysette Anthony and Garwin Sanford.

5. Mungo Jerry - In the summertime

Dacă tot vorbim despre piese din toate timpurile, coborâm puțin pe axa anilor și ajungem în 1970, atunci când a fost lansată „In the summertime”. Piesa a debutat direct pe primul loc aproape în toate topurile din întreaga lume, ocupând prima poziție timp de șapte săptămâni în UK Singles Chart.

4.  Justin Timberlake - Summer Love

A fost inclusă pe cel de-al doilea album al artistului - „Future Sex/ Love Sounds” și lansată în noiembrie 2007. A primit aprecieri pozitive din partea criticilor și s-a clasat pe primul loc în Billboard Pop Songs Chart. Datorită piesei, Justin a câștigat un disc de platină, numărul vânzărilor depășind 1 milion.

3. Lana del Rey - Summertime Sadness

Cântecul a fost lansat în 2012 și inclus pe albumul „Born to Die”, clasându-se în top 10 în mai multe țări europene. Videoclipul surprinde povestea a două lesbiene, care se sinucid sărind de la înălțime, rolurile fiind interpretate de Lana del Rey și actrița Jamie King.

2. Chris Rea - Looking for the summer

A fost inclusă pe albumul „Auberge” din 1991, iar videoclipul piesei surprinde mai multe povești de dragoste care se nasc, se dezvoltă și se sfârșesc pe aceeași plajă.

1. Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine

Deși a fost lansată în 1966, a devenit cunoscută abia în 1967, fiind interpretată de Nancy Sinatra and Lee Hazlewood. De-a lungul timpului piesa a beneficiat de mai multe coveruri, iar cel mai de succes a fost cel rezultat în urma colaborării dintre solistul trupei HIM, Ville Valo și Natalia Avelon, devenind coloana sonoră a filmului „Das Wilde Leben”. De asemenea, coverul făcut de cei doi a câștigat un disc de platină și a fost al 4-lea cel mai bine vândut single din Germania în 2007.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un nou album, "Blue Banisters", care va sosi în iulie 2021

După albumul lansat de Lana Del Rey în martie 2021 aflasem că ni se pregăteşte încă un LP. Se pare că acesta va sosi mai rapid decât ne aşteptam, urmând a debuta în iulie 2021. Se numeşte "Blue Banisters" şi recapitulăm tot ce ştim despre disc în articol.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters
Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey twitter.com

La câteva zile după debutul lui "Chemtrails Over the Country Club", Lana Del Rey anunţa un nou LP numit "Rock Candy Sweet". Acum se pare că numele s-a schimbat în "Blue Banisters", iar debutul are loc fix de Ziua Independenţei Statelor Unite, pe 4 iulie. Confirmarea a venit pe contul de Instagram al artistei. Acest material duce discografiei Lanei la 8 release-uri de studio. Atunci când se numea "Rock Candy Sweet", această creaţie urma să vină pe 1 iunie, ca un protest contra articolelor scrise despre Lana, numind-o rasistă şi "promotor al abuzului domestic".

Muziciana avea un meci personal cu revista Harper's Bazaar, care a scris un articol despre Lana în care o critică pentru expunerea pozitivă oferită abuzului domestic. Pentru noul album ni s-a promis că va contesta acuzaţiile care i s-au adus prin muzică. Nu e singurul proiect pregătit de artista americană, care ar lucra şi la un album de coveruri country. Are două titluri în minte pentru acest album, dar nu şi o perioadă clară de lansare.

Cât despre albumul lansat în martie, "Chemtrails Over the Country Club" a primit recenzii favorabile de la critici, dar nu a stat prea bine în topuri. În acest moment se află pe locul 165 în topul albumelor de la Rolling Stones şi a strâns 153.400 de vânzări până acum conform Alpha Data. Pe de altă parte a fost printre cele mai bine vândute LP-uri pe vinil în 2021 în Marea Britanie. A vândut peste 17.300 de unităţi, grosul în prima săptămână de la debut. Printre single-urile lansate în ultimele luni se numără "White Dress", "Chemtrails Over the Country Club", dar şi coverul după piesa "Summertime" a lui George Gershwin.

Lana Del Rey a lansat în 2020 volumul de poezii "Violet Bent Backwards Over the Grass", care a sosit şi ca audiobook.

Citește în continuare

Albume noi

Lana Del Rey anunţă încă un album nou, "Rock Candy Sweet", dedicat detractorilor săi

La doar o zi după ce a lansat noul său album, "Chemtrails Over the Country Club" Lana Del Rey anunţă încă un album nou, numit "Rock Candy Sweet". Rolul acestui LP ar fi de a contesta acuzaţiile aduse artistei că ar fi "promovat abuzul domestic" şi ar fi preluat elemente culturale ale altor rase. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Teaser album Lana Del Rey Rock Candy Sweet
Teaser album Lana Del Rey Rock Candy Sweet │ FOTO: Lana Del Rey www.instagram.com

Noul album semnat Lana Del Rey vine în vară şi va sosi la doar câteva luni după al şaptelea său LP, "Chemtrails Over the Country Club". Acesta a debutat pe 19 martie 2021 şi ne prezintă o Lana mai liniştită, mai împăcată cu sine însăşi, în vreme ce pianul este instrumentul numărul 1 în piese. Anunţul cu privire la cel de-al optulea album s-a făcut pe Instagram, unde a fost dezvăluit atât numele său, "Rock Candy Sweet", cât şi data de lansare: 1 iunie 2021. Artista a confirmat apoi pentru fani într-o postare pe Instagram că acest LP este un răspuns pentru atacul realizat printr-un articol al revistei Harper's Bazaar la început de an.

În ianuarie 2021 Harper's Bazaar publica un articol despre Lana numit "Lana Del Rey can’t qualify her way out of being held accountable”. Includea acuzaţii de "cultural appropriation" şi "glorificarea abuzului domestic". Într-un alt Instagram Story, muziciana a postat o captură de ecran din acel articol, care o acuza că nu a inclus oameni de culoare în fotografiile promoţionale pentru noul album, ci doar persoane albe. Articolul din acea revistă a făcut aluzie şi la comentariile făcute de Lana cu privire la Donald Trump şi asaltul asupra Capitoliului SUA.

Lana afirmase că nu crede că Trump a incitat la revoltă, afirmând că fostul preşedinte avea "iluzii de grandoare". Ulterior artista a clarificat comentariile, afirmând că au fost scoase din context.

De pe recent lansatul album "Chemtrails Over the Country Club" am putut asculta single-uri precum "Let Me Love You Like a Woman", "Chemtrails Over the Country Club", dar şi "White Dress". Lana lansase un album şi în 2019, "Norman F*cking Rockwell", în vreme ce în 2020 a lansat un album spoken word, care venea în completarea colecţiei sale de poezii. La final de 2020 tânăra ne-a oferit un cover după piesa "Summertime" a lui George Gershwin. Tot atunci ne-a surprins cu un cover după piesa galeriei echipei FC Liverpool, "You'll Never Walk Alone".

Activă din 2005, Lana are o carieră bogată la doar 35 de ani, care include 8 albume, 6 nominalizări la Premiile Grammy şi una la Globul de Aur. Are şi două premii Brit Awards, two MTV Europe Music Awards şi 9 premii GAFFA.

Citește în continuare

Albume noi

Lana Del Rey a lansat mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club"

Lana Del Rey a lansat în sfârşit mult aşteptatul album "Chemtrails Over the Country Club". După câteva amânări LP-ul a debutat astăzi, pe 19 martie 2020 şi este un disc liniştit, melancolic la prima ascultare, dar cu câteva secvenţe tumultoase şi psihedelice. Avem detalii despre noul LP în articol, unde găsiţi şi câteva piese de pe disc.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club
Coperta album Lana Del Rey Chemtrails Over the Country Club │ FOTO: Lana Del Rey

"Chemtrails Over the Country Club" este succesorul lui "Norman F*cking Rockwell" din 2019 şi a sosit prin casele de discuri Interscope/Polydor. A fost produs de către colaboratorul de încredere al Lanei, Jack Antonoff, alături de Rick Nowels şi Nikki Lane. Până acum am putut asculta de pe album piesa titulară, dar şi "Let Me Love You Like a Woman". LP-ul are 11 piese şi include colaborări cu Zella Day şi Weyes Blood pe un cover după Joni Mitchell. E vorba despre piesa "For Free" din 1970. Lana Del Rey descria astfel mesajul piesei care dă titlul acestui material discografic într-un interviu din 2020:

Piesa menţionează dorinţa mare de a fi normal şi atunci când îţi dai seama că ai o minte hiperactivă şi excentrică, un disc precum "Chemtrails" e ceea ce obţii.

În septembrie 2020 Lana acorda un interviu celor de la Interview Magazine în care explica inspiraţia din spatele discului:

Albumul avea un sunet Midwestern înainte să mă duc în zona Midwest din SUA. Ce e interesant despre faptul că ai o muză şi sună ridicol e faptul că eşti la mâna toanelor sale. Când cânt despre Arkansas şi eu mă întreb "de ce?". O modalitate în care aş descrie Midwest-ul, Oklahoma în special e că nu este suprasaturată şi e încă spaţiu să prinzi acel fulger alb.

Pe melodia "Breaking Up Slowly", lansată tot azi că single auzim o colaborare cu Nikki Lane, cu o contribuţie vocală. Pentru a îşi promova acest release, Lana Del Rey a apărut la emisiunea lui Jimmy Fallon, "The Tonight Show", unde a cântat "Let Me Love You Like a Woman" în decembrie 2020. În ciuda pandemiei şi a lipsei de concerte Lana a rămas ocupată, lansând în 2020 un album spoken word, "Violet Bent Backwards Over the Grass". Practic este o colecţie de poezii scrise de tânără muziciană, iar pe fundal se aude muzica lui Jack Antonoff.

Albumul a costat 1 dolar bucata şi 50% din toate veniturile au mers spre fundaţii caritabile care susţin popoarele indiene din SUA. Un lucru e sigur, "Chemtrails" o găseşte pe Lana mai liniştită, cu o voce mai şoptită şi cu extra pian în operele sale. Să fi găsit artista în sfârşit pacea după 7 albume?

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE