Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Top 10 - Cele mai frumoase cântece despre vară ale tuturor timpurilor

Este sezonul în care tuturor ne stă gândul la vacanță, așa că vă sugerăm să beți o limonadă rece și să ascultați cele mai fierbinți piese de vară din toate timpurile.

Publicat

pe

Justin Timberlake, Lana del Rey & Ville Valo
Justin Timberlake, Lana del Rey & Ville Valo

Vara este probabil anotimpul preferat al artiștilor, deoarece de-a lungul timpului, briza mării, fetele sexy, soarele arzător și nisipul fierbinte au fost cel mai des regăsite printre versurile lor. Așadar vă invităm să ascultați cele mai frumoase cântece despre vară ale tuturor timpurilor.

10. John Travolta & Olivia Newton-John - Summer Nights

Piesa a fost inclusă în soundtrack-ul musicalului „Grease”, în care rolurile principale au fost interpretate de John Travolta & Olivia Newton-John. Melodia a devenit un mare hit în UK și USA în 1978.

9. Ace of Base - Cruel Summer

Deși piesa a fost inițial interpretată de Bananarama și a devenit un hit al verii anului 1983, cei de la Ace of Base au readus-o la viață în 1998. Aceasta a putut fi auzită în filmul The Karate Kid, în 1984.

8. Calvin Harris - Summer

Deși este o piesă despre vară, a fost lansată în luna martie a lui 2014 și a debutat direct pe primul loc în topurile din UK, devenind al șaselea single no. 1 al lui Calvin Harris.

7. Simple Plan - Summer Paradise ft. Sean Paul

Încă o piesă de vară, lansată în anotimpul greșit, mai exact în luna decembrie a lui 2011, fiind inclusă pe albumul „Get Your Heart On!”. Cu influențe de reggae și ska-punk, cântecul a avut ca sursă de inspirație chiar hobby-ul solistului, mai exact - surfingul.

6. Bryan Adams - Summer of '69

A fost inclusă pe albumul „Reckless” din 1984, iar videoclipul piesei regizat de Steve Baron a fost nominalizat la MTV Video Music Award, la categoria „Best Male Video”. În videoclip apar actorii Lysette Anthony and Garwin Sanford.

5. Mungo Jerry - In the summertime

Dacă tot vorbim despre piese din toate timpurile, coborâm puțin pe axa anilor și ajungem în 1970, atunci când a fost lansată „In the summertime”. Piesa a debutat direct pe primul loc aproape în toate topurile din întreaga lume, ocupând prima poziție timp de șapte săptămâni în UK Singles Chart.

4.  Justin Timberlake - Summer Love

A fost inclusă pe cel de-al doilea album al artistului - „Future Sex/ Love Sounds” și lansată în noiembrie 2007. A primit aprecieri pozitive din partea criticilor și s-a clasat pe primul loc în Billboard Pop Songs Chart. Datorită piesei, Justin a câștigat un disc de platină, numărul vânzărilor depășind 1 milion.

3. Lana del Rey - Summertime Sadness

Cântecul a fost lansat în 2012 și inclus pe albumul „Born to Die”, clasându-se în top 10 în mai multe țări europene. Videoclipul surprinde povestea a două lesbiene, care se sinucid sărind de la înălțime, rolurile fiind interpretate de Lana del Rey și actrița Jamie King.

2. Chris Rea - Looking for the summer

A fost inclusă pe albumul „Auberge” din 1991, iar videoclipul piesei surprinde mai multe povești de dragoste care se nasc, se dezvoltă și se sfârșesc pe aceeași plajă.

1. Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine

Deși a fost lansată în 1966, a devenit cunoscută abia în 1967, fiind interpretată de Nancy Sinatra and Lee Hazlewood. De-a lungul timpului piesa a beneficiat de mai multe coveruri, iar cel mai de succes a fost cel rezultat în urma colaborării dintre solistul trupei HIM, Ville Valo și Natalia Avelon, devenind coloana sonoră a filmului „Das Wilde Leben”. De asemenea, coverul făcut de cei doi a câștigat un disc de platină și a fost al 4-lea cel mai bine vândut single din Germania în 2007.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Lana Del Rey amână albumul "Blue Banisters", prezintă un nou teaser pentru o piesă

Dacă aţi urmărit veştile despre Lana Del Rey din 2021 ştiţi probabil că artista trebuia să lanseze noul album "Blue Banisters" pe 4 iulie, de Ziua Independenţei SUA. Acea zi a trecut şi nu am primit vreun LP nou, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare pentru fani. Pe 5 iulie Lana a venit cu lămuriri şi a oferit şi un teaser pentru o piesă nouă.

Publicat

pe

Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters
Coperta album Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Artista a partajat pe Instagram o postare în care afirmă că noul său album va sosi "mai târziu mai târziu". A oferit şi un teaser pentru o nouă piesă, care va sosi în curând. O vedem pe Lana în faţa unei ferestre prin care radiază soarele, într-o casă ce pare uitată de vreme. Judecând după versuri, pare să fie o piesă de auto acceptare şi iubire, Lana Del Rey cântând despre şi mângâind părţi ale corpului său. Versurile sună astfel: "My body is a map of LA / I stand straight like an angel / With a halo."

Nu am fost lipsiţi de piese noi ale exponentei baroque pop, deoarece la final de primăvară am putut asculta 3 single-uri: "Blue Banisters", "Text Book" şi "Wildflower Wildfire". În plus, în martie 2021 a debutat albumul "Chemtrails Over the Country Club", la rândul său subiect al câtorva amânări succesive. Acela a fost un disc ceva mai liniştit şi melancolic, cu mai mult pian, dar şi câteva melodii psihedelice influenţate de The Doors. Imediat după debutul său venea promisiunea unui nou material discografic, numit "Rock Candy Sweet".

El se dorea un răspuns pentru haterii Lanei, care au acuzat-o de rasism şi glorificarea violenţei domestice. Titlul s-a schimbat în "Blue Banisters", iar ranchiuna artistei s-a mai domolit. Odată cu noul teaser de pe Instagram a venit şi o postare cu coperta acestui LP, care o prezintă pe muziciană intrp-o rochie galbenă, flancată de doi dulăi ameninţători. Sunt doi câini lup de Alsacia, unul cuminte şi unuil asmuţit. Aceştia sunt chiar câinii Lanei, pe numele lor Tex şi Mex.

Del Rey este activă din 2005, cântând şi sub alte pseudonime şi abordând genuri ca baroque pop, dream pop şi rock. În afară de "Chemtrails" lansat în 2021, am putut asculta şi albumul "Normal F*cking Rockwell" în 2019, după "Lust For Life" din 2017. În 2020 a sosit "Violet Bent OVer Backwards Over the Grass", un album spoken word, care includea poeziile Lanei.

Citește în continuare

Lifestyle

Justin Timberlake: "Ar trebui să o susținem cu toții pe Britney Spears în aceste momente"

Recentele declarații făcute de Britney Spears pe tema controlului ”abuziv” exercitat de tatăl său l-au mișcat pe Justin Timberlake. Fostul iubit al artistei a îndemnat publicul să-i fie alături în aceste momente dificile, declarându-și public susținerea pentru încheierea conservatorismului său.

Publicat

pe

Justin Timberlake
Justin Timberlake │ FOTO: Captură YouTube

Britney Spears a solicitat într-o audiere publică să fie scoasă de sub tutela tatălui său, declarând în fața curții că acesta "ar trebui să meargă la închisoare" pentru modul abuziv în care i-a controlat viața. Artista a adus acuzații grave la adresa lui Jamie Spears, declarând că acesta i-a interzis să se căsătorească sau să aibă copii, obligând-o să ia un medicament cu puternice efecte secundare.

În urma acestor declarații, ce au umplut titlurile publicațiilor de pretutindeni, Justin Timberlake a scris o serie de mesaje pe Twitter prin care își arată susținerea pentru Britney.

"După tot ceea ce am văzut astăzi, ar trebui să o susținem cu toții pe Britney în aceste momente", a scris Justin.

Fostul iubit al lui Britney, căsătorit în prezent cu actrița Jessica Biel, a formulat apoi o serie de argumente ce vin să întărească ideea că ceea ce i s-a întâmplat artistei în anii de conservatorism este profund greșit.

"Indiferent de trecutul nostru, cu bune și rele, și indiferent cât timp a trecut de când s-a întâmplat....ceea ce i se petrece nu este în regulă. Nicio femeie nu ar trebui să se afle în situația de a nu putea lua decizii cu privire la propriul corp (cu trimitere la dorința ei de a avea copii).

Nimeni nu ar trebui să fie controlat împotriva propriei dorințe....și nu ar trebui să fie nevoit să ceară voie pentru a avea acces la resurse financiare pentru care a muncit atât de mult", a mai spus Justin în mesajul său.

Mesajele lui Justin Timberlake de pe Twitter

Conservatorismul lui Britney a început în 2008, când Jamie Spears i-a devenit tutore legal, ca urmare a mai multor episoade de cădere nervoasă. Starea mintală fragilă a artistei a condus la încheierea unui acord în instanță prin care s-a stabilit că tatăl și avocatul ei vor administra bunurile și viața ei personală. Britney nu a mai putut lua de atunci decizii privind cariera și averea sa, fiindu-i controlat inclusiv anturajul.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey a lansat 3 single-uri noi de pe LP-ul "Blue Banisters" - AUDIO

Nici nu am terminat bine de ascultat albumul "Chemtrails Over The Country Club", lansat de Lana Del Rey în martie 2021 şi deja primim piese noi. E vorba despre 3 noi single-uri de pe LP-ul "Blue Banisters", care va sosi în luna iulie 2021. E vorba despre piesele "Blue Banisters", "Text Book" şi "Wildflower Wildfire". Le puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Lana Del Rey Wildflower Wildfire
Coperta Single Lana Del Rey Wildflower Wildfire │ FOTO: Lana Del Rey

"Blue Banisters" va sosi pe 4 iulie, fix de Ziua Independenţei în SUA şi se numea iniţial "Rock Candy Sweet". Judecând după single-ul titular Lana Del Rey îşi continuă flirtul cu poezia, pentru că piesa sună a Bob Dylan feminin şi a poezie pusă pe muzică. Este o piesă cinematică, cu un pian cu puţine note şi un soundscape în fundal, care îi adăugă mister şi dramatism. Spre final totul devine relativ, visător şi apare şi un sample electronic, care ne aruncă într-un soi de ceaţă mentală.

Al doilea single nou este "Text Book", o melodie ceva mai ritmată, cu un bas şi o percuţie care îi adăugă mai mult zvâc. Surprinde o chitară cu uşoare influenţe post-rock, iar Lana îşi unduieşte trilul ca într-un trailer de film de epocă. Pluteşte şi o uşoară întunecime asupra acestei piese, ca un nor care nu se mai hotărăşte să devină ploaie. Sunt şi câteva schimbări de ritm care te fac să crezi că single-ul acesta e de fapt un colaj de 2-3 piese. Fiecare minut ce trece amplifică parcă starea dată de cântec şi impune schimbări de ritm ciclice.

"Wildflower Wildfire" începe ca "Wicked Game" de la Chris Isaak, doar ca printr-un pian de lounge şi o voce picurată din vârful buzelor peste. E poate release-ul cel mai apropiat de albumul "Chemtrails Over the Country Club" cel lansat în luna martie 2021. Avem şi un chorus bogat cu extra voci, iar dacă piesa de mai sus sună a trailer, aceasta sună a generic de final. Este şi poate cel mai trist dintre cele 3 single-uri. Cuvintele "comfortably numb" şi "Lithium" din versuri vor ridica câteva sprâncene. La final alunecă spre trip-hop.

Iniţial acest album nou se dorea a fi un răspuns publicaţiei Harper's Bazaar, cu care Lana avea un meci personal, după ce a fost atacată printr-un editorial. Piesele noi puteau fi un răspuns la acuzaţiile de rasism, sexism şi promovarea şi glorificarea abuzului domestic. Posibil ca direcţia să fi fost totuşi schimbată pe parcurs.

Citește în continuare

Trending