Urmărește-ne în Social Media

r&b

TOP 5 Cele mai îndrăgite melodii cântate de Sir Tom Jones

Legenda muzicii pop Tom Jones a câștigat admirația criticilor și a publicului atât pentru show-urile live excepționale, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate și numeroasele sale hituri. Vă invităm să ascultați 5 dintre cele mai iubite piese din repertoriul său și să aflați povestea acestor melodii de colecție.

Publicat

pe

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Sir Tom Jones este o legendă vie, unul dintre puținii artiști a căror profesie a început în zorii muzicii populare moderne, continuându-se cu succes și în prezent. Mai mult decât atât, cariera de 50 de ani a lui Tom Jones a devenit în mod remarcabil din ce în ce mai bună cu trecerea timpului. Popular ca interpret live și artist de studio timp de cinci decenii, Jones a obținut - la vârsta de 77 de ani - cele mai bune recenzii ale carierei sale pentru albumele "Long Lost Suitcase" (2015), "Spirit In The Room" (2012) și "Praise & Blame" (2010).

Spectacolul său irezistibil traversează ere muzicale și genuri, nu tine cont de clasele sociale si se adresează tinerilor și bătrânilor, indiferent de sex. Sir Tom a fost întotdeauna despre puterea cântecului, puterea vocii.

Ne reamintim de fenomanala sa carieră trecând în revistă 5 dintre cele mai cunoscute și îndrăgite melodii din repertoriul muzicianului.

"It’s Not Unusual"

"It’s Not Unusual" este o piesă compusă de Les Reed și Gordon Mills și lansată de Tom Jones în 1965. Melodia a devenit imediat hit, depășind barierele impuse de industrie și invitând publicul la o exprimare fără restricții și o celebrare a bucuriei de a trăi și de a iubi.

Aceasta este povestea unei melodii clasice care a devenit imnul unei decade și al unei generații. Un mesaj de iubire, specific perioadei, cu un sound efervescent și contemporan, o melodie care se regăsește ușor și în preferințele din 2019, amestecând nostalgia unor ani liberi cu o idee romantică care rămâne actuală.

"What's New Pussycat?"

Inclusă pe coloana sonoră a filmului cu același nume, piesa "What’s New Pussycat?" a fost lansată în 1965, în interpretarea lui Tom Jones. Piesa a fost nominalizată un an mai târziu la Premiile Oscar și a fost reinterpretată de numeroși artiști precum Barbara Streisand, The Four Seasons și Tony Bennet.

Pelicula "What’s New Pussycat?" s-a bucurat și ea de succes, Woody Allen fiind nominalizat pentru "Best Written Screen Comedy" la WGA Awards. Din distribuția filmului regizat de Clive Donner au făcut parte actori reputați precum Peter Sellers, Peter O'Toole și Romy Schneider.

"Delilah"

Lansată în 1968, este una dintre melodiile care l-au consacrat pe artist și care continuă să fie un cântec de referință pentru public. Pentru această piesă, compozitorii Barry Mason și Les Reed au fost premiați cu un Ivor Novello în categoria Best Song Musically and Lyrically. Melodia a fost hit în țări ca Germania, Elveția și Finlanda, urcând până pe poziția a doua în topul single-urilor din UK.

În 2013, "Delilah" a fost folosită ca soundtrack pentru filmul nominalizat de 10 ori la Oscar, "American Hustle".

"Sex Bomb"

Inclusă pe albumul de revenire "Reload", melodia "Sex Bomb" a fost un succes și a rămas în istorie ca una dintre cele mai atractive cântece ale artistului. Pentru albumul din 1999, acesta a colaborat cu artiști inovatori precum Van Morrison, Cerys Matthews, Stereophonics, Robbie Williams și Portishead, fiind majoritar un album de coveruri. "Sex Bomb" a fost singura melodie originală, nouă de pe acest album și a marcat reîntoarcerea artistică a lui Tom Jones.

"She’s A Lady"

O melodie clasică, pe care orice ascultător de muzica o recunoaște și care a fost reinterpretată de nenumărate ori. A fost scrisă de Paul Anka și este single-ul cel mai popular în SUA din cei 50 de ani de carieră a lui Tom Jones.

Pe 26 iunie 2019, Tom Jones va putea fi ascultat pentru prima dată la Cluj-Napoca. Artistul va interpreta pentru publicul de pe BT Arena hiturile care i-au marcat cariera, dar și melodii de pe cele mai recente albume: "Long Lost Suitcase", "Spirit In The Room" și "Praise & Blame".

Trending