Urmărește-ne în Social Media

r&b

TOP 5 Cele mai îndrăgite melodii cântate de Sir Tom Jones

Legenda muzicii pop Tom Jones a câștigat admirația criticilor și a publicului atât pentru show-urile live excepționale, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate și numeroasele sale hituri. Vă invităm să ascultați 5 dintre cele mai iubite piese din repertoriul său și să aflați povestea acestor melodii de colecție.

Publicat

pe

Concert Tom Jones la Sala Palatului pe 1 noiembrie 2013

Sir Tom Jones este o legendă vie, unul dintre puținii artiști a căror profesie a început în zorii muzicii populare moderne, continuându-se cu succes și în prezent. Mai mult decât atât, cariera de 50 de ani a lui Tom Jones a devenit în mod remarcabil din ce în ce mai bună cu trecerea timpului. Popular ca interpret live și artist de studio timp de cinci decenii, Jones a obținut - la vârsta de 77 de ani - cele mai bune recenzii ale carierei sale pentru albumele "Long Lost Suitcase" (2015), "Spirit In The Room" (2012) și "Praise & Blame" (2010).

Spectacolul său irezistibil traversează ere muzicale și genuri, nu tine cont de clasele sociale si se adresează tinerilor și bătrânilor, indiferent de sex. Sir Tom a fost întotdeauna despre puterea cântecului, puterea vocii.

Ne reamintim de fenomanala sa carieră trecând în revistă 5 dintre cele mai cunoscute și îndrăgite melodii din repertoriul muzicianului.

"It’s Not Unusual"

"It’s Not Unusual" este o piesă compusă de Les Reed și Gordon Mills și lansată de Tom Jones în 1965. Melodia a devenit imediat hit, depășind barierele impuse de industrie și invitând publicul la o exprimare fără restricții și o celebrare a bucuriei de a trăi și de a iubi.

Aceasta este povestea unei melodii clasice care a devenit imnul unei decade și al unei generații. Un mesaj de iubire, specific perioadei, cu un sound efervescent și contemporan, o melodie care se regăsește ușor și în preferințele din 2019, amestecând nostalgia unor ani liberi cu o idee romantică care rămâne actuală.

"What's New Pussycat?"

Inclusă pe coloana sonoră a filmului cu același nume, piesa "What’s New Pussycat?" a fost lansată în 1965, în interpretarea lui Tom Jones. Piesa a fost nominalizată un an mai târziu la Premiile Oscar și a fost reinterpretată de numeroși artiști precum Barbara Streisand, The Four Seasons și Tony Bennet.

Pelicula "What’s New Pussycat?" s-a bucurat și ea de succes, Woody Allen fiind nominalizat pentru "Best Written Screen Comedy" la WGA Awards. Din distribuția filmului regizat de Clive Donner au făcut parte actori reputați precum Peter Sellers, Peter O'Toole și Romy Schneider.

"Delilah"

Lansată în 1968, este una dintre melodiile care l-au consacrat pe artist și care continuă să fie un cântec de referință pentru public. Pentru această piesă, compozitorii Barry Mason și Les Reed au fost premiați cu un Ivor Novello în categoria Best Song Musically and Lyrically. Melodia a fost hit în țări ca Germania, Elveția și Finlanda, urcând până pe poziția a doua în topul single-urilor din UK.

În 2013, "Delilah" a fost folosită ca soundtrack pentru filmul nominalizat de 10 ori la Oscar, "American Hustle".

"Sex Bomb"

Inclusă pe albumul de revenire "Reload", melodia "Sex Bomb" a fost un succes și a rămas în istorie ca una dintre cele mai atractive cântece ale artistului. Pentru albumul din 1999, acesta a colaborat cu artiști inovatori precum Van Morrison, Cerys Matthews, Stereophonics, Robbie Williams și Portishead, fiind majoritar un album de coveruri. "Sex Bomb" a fost singura melodie originală, nouă de pe acest album și a marcat reîntoarcerea artistică a lui Tom Jones.

"She’s A Lady"

O melodie clasică, pe care orice ascultător de muzica o recunoaște și care a fost reinterpretată de nenumărate ori. A fost scrisă de Paul Anka și este single-ul cel mai popular în SUA din cei 50 de ani de carieră a lui Tom Jones.

Pe 26 iunie 2019, Tom Jones va putea fi ascultat pentru prima dată la Cluj-Napoca. Artistul va interpreta pentru publicul de pe BT Arena hiturile care i-au marcat cariera, dar și melodii de pe cele mai recente albume: "Long Lost Suitcase", "Spirit In The Room" și "Praise & Blame".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Urmărește-l pe Tom Jones în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert - VIDEO

Vocea lui Tom Jones a electrizat încă o dată audiența, reputatul muzician dând dovodă de resurse inepuizabile în cadrul seriei Tiny Desk (Home) Concert. A interpretat trei piese și a fost suficient pentru a ne declanșa dorința de a-l revedea live.

Publicat

pe

Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert
Tom Jones: Tiny Desk (Home) Concert │ FOTO: Captură YouTube

Publicat chiar în ziua în care Sir Tom Jones a împlinit 81 de ani, concertul său din cadrul Tiny Desk este spectaculos de la prima până la ultima notă. Muzicianul mușcă fiecare cuvânt și articulează fiecare emoție cu atâta forță și precizie, încât cu greu ar putea cineva să-i conteste talentul. Poate doar cineva pus pe glume sau rău intenționat.

"Mă bucur să revin la Tiny Desk. Cred că ultima oară când am făcut asta se întâmpla în 2012. Wow, au trecut aproape 10 ani de atunci. Asta se întâmpla în Washington, iar concertul acesta are loc în Wiltshire (Anglia). Suntem la Real World Studios din Wiltshire, unde am mai înregistrat piese în trecut. Mă bucur că putem cânta live, pentru că nu am mai interpretat piesele astea de când le-am înregistrat. Acum le cântăm live, ceea ce este extraordinar, considerând cât de dificil ne-a fost, de anul trecut încoace. Mă bucur să pot cânta din nou. De abia aștept să plec în turneu, dar suntem aici, acum, pentru a cânta pentru voi", ne-a transmis Tom Jones.

Trei piese de pe cel cel mai recent album au fost selectate pentru acest show, cea mai emoționantă fiind ultima, "I'm Growing Old". Din trupa muzicianului fac parte: Ethan Johns la chitară, Nick Pini la bas, Stephanie Ward la clape și Jeremy Stacey la tobe.

Setlist Tom Jones - Tiny Desk (Home) Concert:

  • "One More Cup of Coffee"
  • "No Hole In My Head"
  • "I'm Growing Old"

VIDEO: Tom Jones la Tiny Desk (Home) Concert

Sir Tom Jones este un artist complet, care a explorat multe genuri muzicale și preferințele unui public la fel de divers și eclectic. Cu o carieră muzicală de peste cinci decenii, Tom Jones este o forță în lumea muzicală, câștigând admirația criticilor atât pentru show-urile live desăvârșite, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate.

De-a lungul carierei, Tom Jones a câștigat numeroase distincții muzicale, iar în 2006 a fost investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant. Acesta a primit un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, distincția Hitmaker (US) din partea compozitorilor americani de pe Hall of Fame și prestigiosul premiu Music Industry Trust (UK, 2010).

Citește în continuare

Trending