Urmărește-ne în Social Media

pop

Romantism și emoție pură în 5 piese esențiale Celine Dion - TOP

Atunci când spui Celine Dion, spui emoție și te gândești inevitabil la vocea sa inconfundabilă, care a oferit de-a lungul anilor cele mai memorabile interpretări din muzica pop. Iubirea este o temă nelipsită în muzica sa, așa încât, pentru această listă de recomandări, am ales 5 dintre cele mai cunoscute și apreciate melodii de dragoste din repertoriul artistei canadiene.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: www.facebook.com

Deși nu și-a compus marile hituri, Celine Dion a demonstrat în nenumărate rânduri că interpretarea sa oferă unei piese bune acea strălucire de necontestat, ce o face să ajungă și să rămână în inimile ascultătorilor.

Cariera impresionantă a artistei canadiene se extinde pe parcursul a aproape 4 decenii. Ne-a fost, așadar, dificil să alegem 5 piese din vastul ei repertoriu. Așa că ne-am ghidat după cifrele de vânzări publicate de Official Charts UK. Melodiile ale căror povești le veți parcurge în acest articol se regăsesc în top 5 piese Celine Dion cu cele mai mari vânzări în Marea Britanie. Începem cu piesa de pe locul 5 și încheiem cu cea de pe prima poziție.

"It's All Coming Back to Me Now" (1996)

Compusă de Jim Steinman, piesa este inspirată de romanul lui Emily Bronte, "La răscruce de vânturi". Piesa a fost înregistrată inițial de grupul de fete Pandora's Box, în această versiune neavând succes.

Melodia a devenit hit în interpretarea lui Celine Dion, care a înregistrat piesa în 1995, lansând-o un an mai târziu. A fost inclusă pe albumul "Falling into You" și ulterior pe compilația de hituri "My Love: Essential Collection". Single-ul s-a vândut în peste un milion și jumătate de copii doar în SUA și în peste 600.000 de exemplare în Marea Britanie.

Această melodie a fost înregistrată și de Meat Loaf în 2006. Versiunea sa a avut un succes moderat, departe de succesul atins de Celine Dion cu acest single.

"Tell Him" (1997)

Când Celine Dion și Barbra Streisand au lansat duetul "Tell Him", toată lumea s-a oprit și a ascultat. Nici nu se putea întâmpla altfel, considerând că își uniseră forțele două dintre cele mai bune voci feminine ale momentului. Compusă de Linda Thompson, piesa a fost inclusă pe albumele ambelor artiste, respectiv atât pe "Higher Ground", al Barbrei, cât și pe "Let's Talk About Love", al lui Celine.

Melodia a fost aclamată de critici, devenind hit în Europa și Australia. A primit și o nominalizare la Grammy, în categoria "Cea mai bună colaborare pop".

"Because You Loved Me" (1996)

Piesa se regăsește pe cel de-al patrulea album în limba engleză al artistei, "Falling into You". A devenit hit la nivel internațional, debutând în fruntea clasamentelor din America, Canada și Australia.

Compusă de reputata Diane Warren, piesa a fost tema centrală de pe soundtrack-ul filmului "Up Close and Personal", cu Robert Redford și Michelle Pfeiffer în roluri principale. Ulterior, piesa a câștigat premiul Grammy pentru "Cea mai bună piesă originală de pe coloana sonoră a unui film", fiind totodată nominalizată la Oscar și la Globurile de Aur.

"Think Twice" (1994)

Lansată în iulie 1994 și inclusă pe albumul "The Colour of My Love", piesa a devenit imediat hit în Europa și Australia. Deși în America nu a reușit să ocupe o poziție fruntașă în clasamente, melodia a fost un hit uriaș în Marea Britanie, devenind unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor, potrivit Official Charts UK.

Melodia a fost compusă de Andy Hill și Peter Sinfield, fost membru al trupei rock King Crimson. Pentru promovarea piesei, Celine a filmat unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale sale. Artista se sărută în acest clip cu modelul Steve Santagati.

"My Heart Will Go On" (1998)

Una dintre cele mai bine vândute piese ale tuturor timpurilor, "My Heart Will Go On" este considerată piesa emblemă a artistei canadiene. Melodia s-a vândut în peste 18 milioane de copii la nivel internațional și i-a adus lui Celine Dion patru premii Grammy și un Glob de Aur.

Piesa a fost compusă de James Horner, având ca inspirație melodia "Flying Dutchman", a trupei Jethro Tull. Inițial, Celine Dion nu a dorit să înregistreze această melodie, considerând că nu e o idee bună să lanseze un nou soundtrack, după succesul fenomenal al piesei "Beauty and The Beast", de pe coloana sonoră a animației Disney cu același titlu. La insistența soțului și managerului ei, René Angélil, artista a acceptat să înregistreze totuși un demo. Acel unic demo a ajuns ulterior pe coloana sonoră a blockbuster-ului lui James Cameron, "Titanic".

Pe 29 iulie 2020, Celine Dion va concerta pentru prima oară în România. Găsiți toate detaliile despre concert pe InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 iunie 2023

Celine Dion

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentează

Trending