Urmărește-ne în Social Media

pop

Romantism și emoție pură în 5 piese esențiale Celine Dion - TOP

Atunci când spui Celine Dion, spui emoție și te gândești inevitabil la vocea sa inconfundabilă, care a oferit de-a lungul anilor cele mai memorabile interpretări din muzica pop. Iubirea este o temă nelipsită în muzica sa, așa încât, pentru această listă de recomandări, am ales 5 dintre cele mai cunoscute și apreciate melodii de dragoste din repertoriul artistei canadiene.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: www.facebook.com

Deși nu și-a compus marile hituri, Celine Dion a demonstrat în nenumărate rânduri că interpretarea sa oferă unei piese bune acea strălucire de necontestat, ce o face să ajungă și să rămână în inimile ascultătorilor.

Cariera impresionantă a artistei canadiene se extinde pe parcursul a aproape 4 decenii. Ne-a fost, așadar, dificil să alegem 5 piese din vastul ei repertoriu. Așa că ne-am ghidat după cifrele de vânzări publicate de Official Charts UK. Melodiile ale căror povești le veți parcurge în acest articol se regăsesc în top 5 piese Celine Dion cu cele mai mari vânzări în Marea Britanie. Începem cu piesa de pe locul 5 și încheiem cu cea de pe prima poziție.

"It's All Coming Back to Me Now" (1996)

Compusă de Jim Steinman, piesa este inspirată de romanul lui Emily Bronte, "La răscruce de vânturi". Piesa a fost înregistrată inițial de grupul de fete Pandora's Box, în această versiune neavând succes.

Melodia a devenit hit în interpretarea lui Celine Dion, care a înregistrat piesa în 1995, lansând-o un an mai târziu. A fost inclusă pe albumul "Falling into You" și ulterior pe compilația de hituri "My Love: Essential Collection". Single-ul s-a vândut în peste un milion și jumătate de copii doar în SUA și în peste 600.000 de exemplare în Marea Britanie.

Această melodie a fost înregistrată și de Meat Loaf în 2006. Versiunea sa a avut un succes moderat, departe de succesul atins de Celine Dion cu acest single.

"Tell Him" (1997)

Când Celine Dion și Barbra Streisand au lansat duetul "Tell Him", toată lumea s-a oprit și a ascultat. Nici nu se putea întâmpla altfel, considerând că își uniseră forțele două dintre cele mai bune voci feminine ale momentului. Compusă de Linda Thompson, piesa a fost inclusă pe albumele ambelor artiste, respectiv atât pe "Higher Ground", al Barbrei, cât și pe "Let's Talk About Love", al lui Celine.

Melodia a fost aclamată de critici, devenind hit în Europa și Australia. A primit și o nominalizare la Grammy, în categoria "Cea mai bună colaborare pop".

"Because You Loved Me" (1996)

Piesa se regăsește pe cel de-al patrulea album în limba engleză al artistei, "Falling into You". A devenit hit la nivel internațional, debutând în fruntea clasamentelor din America, Canada și Australia.

Compusă de reputata Diane Warren, piesa a fost tema centrală de pe soundtrack-ul filmului "Up Close and Personal", cu Robert Redford și Michelle Pfeiffer în roluri principale. Ulterior, piesa a câștigat premiul Grammy pentru "Cea mai bună piesă originală de pe coloana sonoră a unui film", fiind totodată nominalizată la Oscar și la Globurile de Aur.

"Think Twice" (1994)

Lansată în iulie 1994 și inclusă pe albumul "The Colour of My Love", piesa a devenit imediat hit în Europa și Australia. Deși în America nu a reușit să ocupe o poziție fruntașă în clasamente, melodia a fost un hit uriaș în Marea Britanie, devenind unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor, potrivit Official Charts UK.

Melodia a fost compusă de Andy Hill și Peter Sinfield, fost membru al trupei rock King Crimson. Pentru promovarea piesei, Celine a filmat unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale sale. Artista se sărută în acest clip cu modelul Steve Santagati.

"My Heart Will Go On" (1998)

Una dintre cele mai bine vândute piese ale tuturor timpurilor, "My Heart Will Go On" este considerată piesa emblemă a artistei canadiene. Melodia s-a vândut în peste 18 milioane de copii la nivel internațional și i-a adus lui Celine Dion patru premii Grammy și un Glob de Aur.

Piesa a fost compusă de James Horner, având ca inspirație melodia "Flying Dutchman", a trupei Jethro Tull. Inițial, Celine Dion nu a dorit să înregistreze această melodie, considerând că nu e o idee bună să lanseze un nou soundtrack, după succesul fenomenal al piesei "Beauty and The Beast", de pe coloana sonoră a animației Disney cu același titlu. La insistența soțului și managerului ei, René Angélil, artista a acceptat să înregistreze totuși un demo. Acel unic demo a ajuns ulterior pe coloana sonoră a blockbuster-ului lui James Cameron, "Titanic".

Pe 29 iulie 2020, Celine Dion va concerta pentru prima oară în România. Găsiți toate detaliile despre concert pe InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 iunie 2023

ANULAT - Celine Dion

Loc
Arena Națională
Comentează

Muzică și film

Celine Dion promite să nu se dea bătută în "I Am: Celine Dion" - TRAILER

Prime Video a lansat trailerul pentru "I Am: Celine Dion" un documentar plin de emoție în care îndrăgita cântăreață își explorează cariera și viața, insistând pe probleme medicale cu care s-a confruntat recent. Te invităm să afli mai multe detalii și să urmărești clipul video.

Publicat

pe

Trailer "I Am: Celine Dion"
Trailer "I Am: Celine Dion" │ FOTO: captură YouTube / Prime Video

"I Am: Celine Dion" este regizat de Irene Taylor și are premiera pe 25 iunie pe Prime Video. Documentarul prezintă sincer și vulnerabil modul în care Celine Dion reușește să trăiască cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit. Servind ca o scrisoare de dragoste pentru fanii săi, pelicula evidențiază cum muzica i-a ghidat viața și acum este unul dintre elementele care îi oferă putere să meargă mai departe și să lupte împotriva oricărui obstacol.

"Muncesc din greu în fiecare zi. Dar trebuie să recunosc că este un chin. Mi-e atât de dor. Oamenii, mi-e dor de ei. Dacă nu pot alerga, voi merge. Dacă nu pot merge, mă voi târî. Nu am de gând să mă opresc", spune Celine într-o secvență plină de emoție din trailer.

În decembrie 2022, Celine Dion a anunțat că suferă de această tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă, ce afectează creierul și măduva spinării. În cazul său, boala i-a afectat viața de zi cu zi, precum și capacitatea de a performa. Din acest motiv, artista s-a văzut nevoită să anuleze turneul mondial "Courage World Tour".

În luna februarie a acestui an, Dion i-a surprins pe toți când a participat la gala de decernare a Premiilor Grammy. Artista i-a înmânat trofeul lui Taylor Swift la categoria "Albumul Anului".

Celine Dion este una dintre cele mai de succes interprete din istoria muzicii pop. Cariera sa a început să înflorească încă din adolescență, fiind încununată de numeroase piese de succes, concerte sold out și peste 250 de milioane de albume vândute. Printre hit-urile artistei se numără "My Heart Will Go On", extras de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back to Me Now", "All By Myself" sau "Tell Him" în duet cu Barbra Streisand.

TRAILER: I Am: Celine Dion

Citește în continuare

Muzică și film

Celine Dion își va descrie problemele de sănătate în documentarul "I Am: Celine Dion"

"I Am: Celine Dion" nu se va concentra pe viața și cariera artistei de 55 de ani, ci va relata dificultățile cu care aceasta s-a confruntat după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Documentarul va fi regizat de Irene Taylor și va fi disponibil pe Prime Video la o dată care nu a fost încă stabilită. Proiectul documentează aproximativ un an din viața lui Celine Dion, prezentând luptele artistei cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă, ce afectează creierul și măduva spinării. În cazul lui Dion, boala i-a afectat viața de zi cu zi, precum și capacitatea de a performa.

Celine Dion a dezvăluit oficial diagnosticul în decembrie 2022, anunțând atunci că se vede nevoită să amâne turneul mondial din cauza spasmelor care au afectat felul în care merge și cântă.

"Ultimii ani au fost o provocare pentru mine, o călătorie de la a înțelege condiția mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și să o gestionez, dar să nu o las să mă definească. Pe măsură ce drumul către reluarea carierei mele de interpret continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să-mi văd fanii. În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, să atrag atenția asupra acestei afecțiuni puțin cunoscute și să ajut alți oameni care au acest diagnostic", a declarat Celine Dion despre viitorul documentar.

"I Am: Celine Dion" va fi produs de Sony Music Vision, în parteneriat cu Sony Music Entertainment Canada și Vermilion Films. Amazon MGM Studios a achiziționat drepturile la nivel mondial pentru acest documentar.

Celine Dion este una dintre cele mai de succes interprete din istoria muzicii pop. Cariera sa a început să înflorească încă din adolescență, fiind încununată de numeroase piese de succes, concerte sold out și peste 250 de milioane de albume vândute. Printre hit-urile artistei se numără "My Heart Will Go On", extras de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back to Me Now", "All By Myself" sau "Tell Him" în duet cu Barbra Streisand.

Citește în continuare

Trending