Urmărește-ne în Social Media

pop

Romantism și emoție pură în 5 piese esențiale Celine Dion - TOP

Atunci când spui Celine Dion, spui emoție și te gândești inevitabil la vocea sa inconfundabilă, care a oferit de-a lungul anilor cele mai memorabile interpretări din muzica pop. Iubirea este o temă nelipsită în muzica sa, așa încât, pentru această listă de recomandări, am ales 5 dintre cele mai cunoscute și apreciate melodii de dragoste din repertoriul artistei canadiene.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: www.facebook.com

Deși nu și-a compus marile hituri, Celine Dion a demonstrat în nenumărate rânduri că interpretarea sa oferă unei piese bune acea strălucire de necontestat, ce o face să ajungă și să rămână în inimile ascultătorilor.

Cariera impresionantă a artistei canadiene se extinde pe parcursul a aproape 4 decenii. Ne-a fost, așadar, dificil să alegem 5 piese din vastul ei repertoriu. Așa că ne-am ghidat după cifrele de vânzări publicate de Official Charts UK. Melodiile ale căror povești le veți parcurge în acest articol se regăsesc în top 5 piese Celine Dion cu cele mai mari vânzări în Marea Britanie. Începem cu piesa de pe locul 5 și încheiem cu cea de pe prima poziție.

"It's All Coming Back to Me Now" (1996)

Compusă de Jim Steinman, piesa este inspirată de romanul lui Emily Bronte, "La răscruce de vânturi". Piesa a fost înregistrată inițial de grupul de fete Pandora's Box, în această versiune neavând succes.

Melodia a devenit hit în interpretarea lui Celine Dion, care a înregistrat piesa în 1995, lansând-o un an mai târziu. A fost inclusă pe albumul "Falling into You" și ulterior pe compilația de hituri "My Love: Essential Collection". Single-ul s-a vândut în peste un milion și jumătate de copii doar în SUA și în peste 600.000 de exemplare în Marea Britanie.

Această melodie a fost înregistrată și de Meat Loaf în 2006. Versiunea sa a avut un succes moderat, departe de succesul atins de Celine Dion cu acest single.

"Tell Him" (1997)

Când Celine Dion și Barbra Streisand au lansat duetul "Tell Him", toată lumea s-a oprit și a ascultat. Nici nu se putea întâmpla altfel, considerând că își uniseră forțele două dintre cele mai bune voci feminine ale momentului. Compusă de Linda Thompson, piesa a fost inclusă pe albumele ambelor artiste, respectiv atât pe "Higher Ground", al Barbrei, cât și pe "Let's Talk About Love", al lui Celine.

Melodia a fost aclamată de critici, devenind hit în Europa și Australia. A primit și o nominalizare la Grammy, în categoria "Cea mai bună colaborare pop".

"Because You Loved Me" (1996)

Piesa se regăsește pe cel de-al patrulea album în limba engleză al artistei, "Falling into You". A devenit hit la nivel internațional, debutând în fruntea clasamentelor din America, Canada și Australia.

Compusă de reputata Diane Warren, piesa a fost tema centrală de pe soundtrack-ul filmului "Up Close and Personal", cu Robert Redford și Michelle Pfeiffer în roluri principale. Ulterior, piesa a câștigat premiul Grammy pentru "Cea mai bună piesă originală de pe coloana sonoră a unui film", fiind totodată nominalizată la Oscar și la Globurile de Aur.

"Think Twice" (1994)

Lansată în iulie 1994 și inclusă pe albumul "The Colour of My Love", piesa a devenit imediat hit în Europa și Australia. Deși în America nu a reușit să ocupe o poziție fruntașă în clasamente, melodia a fost un hit uriaș în Marea Britanie, devenind unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor, potrivit Official Charts UK.

Melodia a fost compusă de Andy Hill și Peter Sinfield, fost membru al trupei rock King Crimson. Pentru promovarea piesei, Celine a filmat unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale sale. Artista se sărută în acest clip cu modelul Steve Santagati.

"My Heart Will Go On" (1998)

Una dintre cele mai bine vândute piese ale tuturor timpurilor, "My Heart Will Go On" este considerată piesa emblemă a artistei canadiene. Melodia s-a vândut în peste 18 milioane de copii la nivel internațional și i-a adus lui Celine Dion patru premii Grammy și un Glob de Aur.

Piesa a fost compusă de James Horner, având ca inspirație melodia "Flying Dutchman", a trupei Jethro Tull. Inițial, Celine Dion nu a dorit să înregistreze această melodie, considerând că nu e o idee bună să lanseze un nou soundtrack, după succesul fenomenal al piesei "Beauty and The Beast", de pe coloana sonoră a animației Disney cu același titlu. La insistența soțului și managerului ei, René Angélil, artista a acceptat să înregistreze totuși un demo. Acel unic demo a ajuns ulterior pe coloana sonoră a blockbuster-ului lui James Cameron, "Titanic".

Pe 29 iulie 2020, Celine Dion va concerta pentru prima oară în România. Găsiți toate detaliile despre concert pe InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 iunie 2023

Celine Dion

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Concertul lui Celine Dion de la București a fost reprogramat în 2023

Celine Dion va concerta la București după o amânare de aproape trei ani, evident, dacă situația sanitară va evolua spre normalitate. Pandemia a împins succesiv data concertului de pe Arena Națională din 2020 în 2021 și ulterior pe 11 iunie 2023. Aflați detaliile comunicate de organizatorul Emagic.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Celine Dion urma să concerteze pe Arena Națională din București pe 29 iulie 2020, însă pandemia a forțat amânarea mai întâi pe 25 iulie 2021 și ulterior pe 11 iunie 2023. Din fericire pentru fani, nu e vorba de o anulare.

În condiții obișnuite evenimentul ar fi fost unul sold-out, prin urmare, vorbim de mii de spectatori care au plătit între 225 de lei și 850 de lei pe bilet și care sunt nevoiți să aștepte încă 2 ani să o urmărească live pe diva canadiană. Biletele achiziționate pentru 29 iulie 2020 sau ulterior pentru 25 iulie 2021 își păstrează valabilitatea pentru 11 iunie 2023. Organizatorul va reveni cu detalii în perioada următoare pentru a clarifica situația voucherelor și alte aspecte.

Amploarea evenimentului și integrarea lui într-un turneu regional au complicat reprogramarea și de aici termenul atât de lung. Judecând după condițiile desfășurării meciurilor de fotbal de la Euro 2020, un astfel de concert era imposibil de pus în practică în această vară.

Celine Dion a fost nevoită să își amâne turneul “Courage World Tour”

Evident, niciun factor implicat în organizarea concertului nu e răspunzător pentru situația creată, de vină fiind pandemia COVID-19 și restricțiile aplicate adunărilor publice în întreaga lume.

Celine Dion și Concerts West/AEG Presents amânaseră deja o parte din spectacolele din turneul european “Courage World Tour” în 2021, însă pandemia a forțat o nouă schimbare de plan. Concertele planificate în această vară la Tel Aviv, Nicosia, Attard, Atena, București, Carhaix, Lucca și Nyon vor avea loc peste 2 ani, în perioada mai-iulie 2023.

Celine a declarat: “Eram foarte nerăbdătoare să va întâlnesc pe toți în Europa în această vară, dar, din păcate, din cauza situației mondiale, lucrurile s-au tot amânat. Suntem foarte bucuroși pentru spectacolele pe care le vom putea ține în 2023 și de abia aștept să va văd în sfârșit!”.

Organizatorul local va reveni cu detalii în curând

Posesorii de bilete la concert beneficiază în continuare de toate drepturile conferite de tichetul achiziționat și se supun REGULAMENTULUI ORGANIZATORULUI, termenilor și condițiilor distribuitorilor de bilete (EVENTIM.RO și IABILET.RO) și legislației locale în vigoare.

Laura Coroianu, directorul Emagic - compania organizatoare, ne-a transmis:

“Ne pare extrem de rău că suntem nevoiți să reprogramăm concertul Celine Dion din nou, dar suntem foarte bucuroși că Bucureștiul se numără printre orașele care vor putea în continuare să găzduiască spectacolul. Evident, aceasta nu a fost decizia pe care speram să o luăm, dar respectând măsurile guvernamentale în vigoare – și în timpuri de o asemenea incertitudine fără precedent – aceasta este acum singura noastră opțiune viabilă, pe care am fost nevoiți să o acceptăm cu durere în suflet.

Dorim să ne arătăm aprecierea față de fanii Celine Dion pentru răbdarea lor și să îi recompensăm cu o tombolă unică, cu multe premii, în speranța că vom mai alina așteptarea. Așa cum va puteți imagina, amânarea concertului este la fel de neplăcută pentru noi precum este și pentru fani și în această lumină, rugăm publicul să ne acorde o mică perioada de timp pentru a pune la punct detaliile tombolei, situația voucherelor și a altor aspecte pe care le implică această a doua reprogramare. Va mulțumim enorm pentru înțelegere, revenim cu detalii în cel mai scurt timp posibil.”

Concertul Celine Dion a fost lansat pe 15 octombrie 2019 în plin avânt al marilor concerte în România. Pe lângă biletele deloc ieftine s-au comercializat inclusiv pachete VIP cu prețuri între 1175 și 3075 de lei. Amânarea inițială inevitabilă a survenit oficial pe 10 iunie 2020, cu o lună și jumătate înaintea evenimentului.

Celine Dion este unul dintre cei mai recunoscuți, respectați și de succes artiști din industria muzicală. A câștigat numeroase premii, a dominat clasamentele pop în 1990 și a vândut aproape 250 de milioane de albume în cei peste 35 de ani de carieră. Artista are în palmares 2 premii Oscar, 5 premii Grammy și un Icon Award din partea Billboard, acordat pentru întreaga carieră.

Citește în continuare

Trending