Urmărește-ne în Social Media

pop

Romantism și emoție pură în 5 piese esențiale Celine Dion - TOP

Atunci când spui Celine Dion, spui emoție și te gândești inevitabil la vocea sa inconfundabilă, care a oferit de-a lungul anilor cele mai memorabile interpretări din muzica pop. Iubirea este o temă nelipsită în muzica sa, așa încât, pentru această listă de recomandări, am ales 5 dintre cele mai cunoscute și apreciate melodii de dragoste din repertoriul artistei canadiene.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: www.facebook.com

Deși nu și-a compus marile hituri, Celine Dion a demonstrat în nenumărate rânduri că interpretarea sa oferă unei piese bune acea strălucire de necontestat, ce o face să ajungă și să rămână în inimile ascultătorilor.

Cariera impresionantă a artistei canadiene se extinde pe parcursul a aproape 4 decenii. Ne-a fost, așadar, dificil să alegem 5 piese din vastul ei repertoriu. Așa că ne-am ghidat după cifrele de vânzări publicate de Official Charts UK. Melodiile ale căror povești le veți parcurge în acest articol se regăsesc în top 5 piese Celine Dion cu cele mai mari vânzări în Marea Britanie. Începem cu piesa de pe locul 5 și încheiem cu cea de pe prima poziție.

"It's All Coming Back to Me Now" (1996)

Compusă de Jim Steinman, piesa este inspirată de romanul lui Emily Bronte, "La răscruce de vânturi". Piesa a fost înregistrată inițial de grupul de fete Pandora's Box, în această versiune neavând succes.

Melodia a devenit hit în interpretarea lui Celine Dion, care a înregistrat piesa în 1995, lansând-o un an mai târziu. A fost inclusă pe albumul "Falling into You" și ulterior pe compilația de hituri "My Love: Essential Collection". Single-ul s-a vândut în peste un milion și jumătate de copii doar în SUA și în peste 600.000 de exemplare în Marea Britanie.

Această melodie a fost înregistrată și de Meat Loaf în 2006. Versiunea sa a avut un succes moderat, departe de succesul atins de Celine Dion cu acest single.

"Tell Him" (1997)

Când Celine Dion și Barbra Streisand au lansat duetul "Tell Him", toată lumea s-a oprit și a ascultat. Nici nu se putea întâmpla altfel, considerând că își uniseră forțele două dintre cele mai bune voci feminine ale momentului. Compusă de Linda Thompson, piesa a fost inclusă pe albumele ambelor artiste, respectiv atât pe "Higher Ground", al Barbrei, cât și pe "Let's Talk About Love", al lui Celine.

Melodia a fost aclamată de critici, devenind hit în Europa și Australia. A primit și o nominalizare la Grammy, în categoria "Cea mai bună colaborare pop".

"Because You Loved Me" (1996)

Piesa se regăsește pe cel de-al patrulea album în limba engleză al artistei, "Falling into You". A devenit hit la nivel internațional, debutând în fruntea clasamentelor din America, Canada și Australia.

Compusă de reputata Diane Warren, piesa a fost tema centrală de pe soundtrack-ul filmului "Up Close and Personal", cu Robert Redford și Michelle Pfeiffer în roluri principale. Ulterior, piesa a câștigat premiul Grammy pentru "Cea mai bună piesă originală de pe coloana sonoră a unui film", fiind totodată nominalizată la Oscar și la Globurile de Aur.

"Think Twice" (1994)

Lansată în iulie 1994 și inclusă pe albumul "The Colour of My Love", piesa a devenit imediat hit în Europa și Australia. Deși în America nu a reușit să ocupe o poziție fruntașă în clasamente, melodia a fost un hit uriaș în Marea Britanie, devenind unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor, potrivit Official Charts UK.

Melodia a fost compusă de Andy Hill și Peter Sinfield, fost membru al trupei rock King Crimson. Pentru promovarea piesei, Celine a filmat unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale sale. Artista se sărută în acest clip cu modelul Steve Santagati.

"My Heart Will Go On" (1998)

Una dintre cele mai bine vândute piese ale tuturor timpurilor, "My Heart Will Go On" este considerată piesa emblemă a artistei canadiene. Melodia s-a vândut în peste 18 milioane de copii la nivel internațional și i-a adus lui Celine Dion patru premii Grammy și un Glob de Aur.

Piesa a fost compusă de James Horner, având ca inspirație melodia "Flying Dutchman", a trupei Jethro Tull. Inițial, Celine Dion nu a dorit să înregistreze această melodie, considerând că nu e o idee bună să lanseze un nou soundtrack, după succesul fenomenal al piesei "Beauty and The Beast", de pe coloana sonoră a animației Disney cu același titlu. La insistența soțului și managerului ei, René Angélil, artista a acceptat să înregistreze totuși un demo. Acel unic demo a ajuns ulterior pe coloana sonoră a blockbuster-ului lui James Cameron, "Titanic".

Pe 29 iulie 2020, Celine Dion va concerta pentru prima oară în România. Găsiți toate detaliile despre concert pe InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 iunie 2023

Celine Dion

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Celine Dion a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară - VIDEO

Celine Dion s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, conducând la amânări și anulari de concerte. Artista a dezvăluit că suferă de o boală neurologică rară, ce afectează o persoană la un milion. Află ce a declarat cântăreața despre acest diagnostic.

Publicat

pe

Celine Dion dezvăluind boala de care suferă
Celine Dion dezvăluind boala de care suferă │ FOTO: Celine Dion

Celine Dion a fost diagnosticată cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit, o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă.  Cântăreața (în vârstă de 54 de ani) s-a confruntat cu spasme musculare persistente, care au împiedicat-o să mai concerteze. În cele din urmă, medicii au putut găsi un diagnostic. Acum, artista se află sub îngrijiri medicale și terapii fizice.

Într-un clip publicat pe rețele de socializare, Celine Dion a transmis un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele europene din vara lui 2023.

"M-am confruntat cu probleme de sănătate de multă vreme și mi-e foarte greu să trec peste aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică foarte rară, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni. Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum am înțeles ce anume îmi cauza toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa", este o parte din mesajul transmis de artistă.

Celine Dion a adăugat că este susținută de copiii săi și de o echipă extraordinară de medici. Merge la terapie pentru a-și recăpăta puterea fizică și pentru a ține sub control simptomele bolii. Artista a declarat că în perioada următoare se va concentra pe sănătate și recuperare.

Din cauza stării de sănătate, Celine s-a văzut nevoită să anuleze câteva concerte din Europa, ce făceau parte din turneul "Courage World Tour". Printre acestea, se numără și spectacolul de la București, programat pe 11 iulie la Arena Națională.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Celine Dion a anulat concertul de la București, parte a turneului "Courage World Tour"

Celine Dion a anulat concertele programate în vara anului 2023, ca parte a turneului "Courage World Tour". Evenimentul de la București, ce urma să se țină pe 11 iunie 2023, la Arena Națională, a fost, de asemenea, anulat. Găsești în articol informații despre rambursarea contravalorii biletelor.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Celine Dion încă se recuperează în urma problemelor de sănătate pe care le-a avut și a anunțat că va fi nevoită să anuleze un număr de opt concerte programate pentru vara lui 2023, din care face parte și show-ul de la Arena Națională din București.

Celine a onorat primele 52 de date ale turneului mondial "Courage World Tour" în America de Nord înainte de începutul pandemiei, când, în luna martie 2020, turneul a trebuit să ia o pauză. De atunci, Celine primește tratament și se recuperează în urma unor spasme musculare persistente, care au împiedicat-o să mai concerteze. Recent, artista a dezvăluit că a fost diagnosticată cu Sindromul omului înțepenit (boala Moersch-Woltman), o afecțiune neurologică rară. Echipa medicală a artistei continuă să urmărească evoluția afecțiunii și să o trateze.

"Mă doare să vă anunț că nu voi fi pregătită să-mi reiau turneul în Europa. Mi-e dor să vă văd pe toți, să fiu pe scenă, să cânt pentru voi. Întotdeauna mă dăruiesc 100% în show-urile mele, dar nu vă pot oferi asta acum. Ca să pot ajunge din nou la voi nu am altă variantă decât să mă concentrez pe sănătate și să sper că sunt pe drumul cel bun spre vindecare", a declarat Celine Dion.

Bilete și rambursarea contravalorii acestora

Valoarea biletelor achiziționate pentru cele opt concerte din vara va fi rambursată, inclusiv pentru show-ul de la Bucuresti din 11 iunie 2023.

Rambursările se vor realiza cu respectarea termenilor și condițiilor organizatorului - Emagic, prin accesarea formularului de retur disponibil la iabilet.ro/retur, în termen de 14 zile de la data anunțului anulării (astăzi, 8 decembrie).

După aceasta perioadă, nicio solicitare de rambursare nu va mai fi luată în calcul. Rambursarea contravalorii biletelor poate fi efectuată numai în condițiile în care biletele sunt intacte, suma rambursată incluzând doar prețul biletelor, nu și prețul serviciilor de intermediere aferente achiziției făcute, precum comisioane de editare, emitere, tipărire și distribuție sau costurile suplimentare (cazare, transport, curierat etc) și se va face în termen de maximum 90 de zile de la terminarea perioadei în care deținătorii de bilete pot solicita restituirea acestora.

Având în vedere lunga perioadă de timp scursă de la data punerii în vânzare a biletelor, returnarea contravalorii în mod automat în conturile clienților nu mai este posibilă. Pentru a putea efectua rambursarea, este necesară completarea formularului de retur, unde deținătorii de bilete să introducă un cod IBAN aferent contului bancar în care se va face rambursarea contravalorii biletelor.

Concertele anulate din cadrul turneului "Courage World Tour" ce ar fi avut loc la vară:

  • Tel Aviv, Israel - 31 mai
  • Nicosia, Cipru - 3 iunie
  • Attard, Malta - 6 iunie
  • Atena, Grecia - 9 iunie
  • București, România - 11 iunie
  • Carhaix, Franța, 13 iulie
  • Lucca, Italia - 15 iulie
  • Nyon, Elveția - 17 iulie
Citește în continuare

Trending