Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

10 piese celebre de ascultat de la Sting

Cu o carieră muzicală vastă, atât în trupa The Police, cât și solo, Sting a încântat cu piesele sale milioane de fani. Vă invităm să ascultați o selecție de 10 piese ale artistului.

Publicat

pe

Sting
Sting │ FOTO: www.facebook.com

Cunoscut pe întreg mapamondul, Sting este compozitor, interpret, autor, actor și activist. Născut în orașul englez Newcastle, s-a mutat în Londra în 1977 pentru a forma The Police, devenită una dintre cele mai faimoase trupe. Alături de Stewart Copeland și Andy Summers, Sting a pus bazele unei formații ce a lansat cinci albume, a câstigat șase premii Grammy, iar în 2003, formația a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. Recunoștința publicului și a criticilor muzicali nu s-a oprit aici, însă. În afara activității alături de trupa The Police, cariera solo a muzicianului a atins un succes incredibil, câștigând zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, precum și distincția "Personalitatea anului" oferită în cadrul MusiCares 2004.

Artistul a lansat pe 11 noiembrie 2016 albumul 57th & 9th . Este un material discografic cu puternice accente rock ce cuprinde 10 piese. Pentru că a reprezentat un eveniment important în cariera muzicianului, acesta a inițiat un turneu de promovare, iar printre țările care se pot bucura de prezența lui Sting pe scenă se numără și România. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017.

Pentru acest show, Sting va fi însoțit de un live band din care fac parte Dominic Miller (chitară), Josh Freese (tobe) și Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special, dar și de acordeonistul Percy Cardona.

Sting - Desert Rose

Extrasă de pe albumul "Brand New Day" lansat în 1999, piesa este o colaborare cu artistul algerian, Cheb Mami. Scopul acestui featuring a fost doza ridicată de autenticitate la care Sting se gândise. Deși piesa a fost lansată în 1999, și-a câștigat popularitatea câteva luni mai târziu, în cadrul unei reclame pentru un tip de mașină Jaguar, iar în august 2000 a ajuns în topurile radio americane.

Sting - Englishman in New York

Melodia este despre autorul Quentin Crisp și despre experiențele acestuia. Crisp s-a mutat din Londra în New York în 1986, iar Sting a putut petrece câteva zile cu el, acest aspect devenind o sursă de inspirație. De asemenea, versurile se referă și la evenimente din viața cântărețului, mutat și el din Londra. Dorul de casă, lipsa celor mai banale lucruri precum gustul berii sau al mâncărurilor au desăvârșit cunoscuta piesă. Se găsește pe albumul "Nothing Like the Sun" lansat în 1987. Videoclipul, care îi prezintă pe cei doi englezi (Sting și Quentin Crisp), a fost regizat de David Fincher, cunoscut pentru filmele Seven, The Game și Fight Club.

Sting - Fields of Gold

O melodie care vorbește despre angajament și despre felul în care o persoană care a încălcat promisiuni este determinată să se schimbe și să facă o relație să reziste. Versurile au fost inspirate și de priveliștea unui câmp aflat în apropierea casei cântărețului. Culorile minunatului apus, dar și dragostea pentru Trudie Styler au ajutat la crearea unuia dintre cele mai emoționante cântece ale tuturor timpurilor.

Sting - Fragile

Piesa este un tribut pentru Ben Linder, un inginer american care a fost ucis de o trupă de partizani din Nicaragua. Scrisă în 1987, "Fragile" a devenit o melodie reprezentativă pentru diferite evenimente tragice ce au avut loc de-a lungul timpului, așa cum a fost atacul terorist din 11 septembrie 2001.

Sting - Shape Of My Heart

Cântecul, extras de pe albumul "Ten Summoner's Tales", spune povestea unui jucător de pocker, al cărui scop nu este de a câștiga, ci de a descoperi ceva anume, de a găsi o logică în ceea ce înseamnă șansă sau noroc. Este un filosof ce încearcă să afle un răspuns. La crearea acestei melodii a contribuit chitaristul Dominic Miller. "Shape Of My Heart" a făcut parte din coloana sonoră a filmului "Leon: The Professional", apărut în 1994.

Sting - Russians

Sursa de inspirație a fost o melodie a compozitorului rus Serghei Prokofiev. Sting a lucrat la această piesă în timpului Războiului Rece, perioadă tensionantă în care Rusia și America s-au simțit amenințate de rachetele nucleare intenționate una alteia. Versurile melodiei întreabă retoric dacă rușii îsi iubesc copiii și care este motivul pentru care atât rușii, cât și americanii ar participa la război. "Russians" a fost folosită în cel de-al doilea sezon al serialului "The Americans" în care spioni sovietici locuiesc în Statele Unite în timpul Războiului Rece.

Sting - Stolen Car

Lansată inițial în 2003 și inclusă pe albumul “Sacred Love“ al lui Sting, melodia a fost înregistrată într-o nouă versiune, împreună cu Mylène Farmer. Interpretată acum în duet, "Stolen Car" oferă un plus de senzualitate și emoție. Versurile sunt atât în limba engleză, cât și în franceză. Single-ul este însoțit de un videoclip în regia lui Bruno Aveillan, ce evidențiază naturalețea cu care cei artiști se completează reciproc.

Sting - I Can't Stop Thinking About You

Piesa se găsește pe ultimul album lansat de cântăreț și a avut premiera în cadrul emisiunii lui Kevin & Bean de la KROQ. Piesa este însoțită de un videoclip regizat de Jeff Coffman, în care Sting este surprins în studioul de înregistrări.

Sting - If You Love Somebod Set Them Free

"If You Love Somebody Set Them Free" este primul single lansat pe de primul album solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles" (1985). Melodia este un imn al libertății și un antidot împotriva controlului. La înregistrarea albumului a luat parte un grup de muzicieni de jazz, inclusiv basistul Darryl Jones (care s-a alăturat formației Rolling Stones în 1993), saxofonistul Branford Marsalis, toboșarul Omar Hakim și la clape s-a aflat Kenny Kirkland. Videoclipul a fost filmat în Paris și regizat de Godley and Creme.

Sting - It's Probably Me

Piesa este o colaborare cu Eric Clapton, Michael Kamen și David Sanborn. "It's Probably Me" apare pe coloana sonoră a filmului "Armă mortală 3", cu Mel Gibson și Danny Glover. Videoclipul este o îmbinare de imagini alb-negru în care cei patru interpretează melodia, fiind inserate și secvențe din film.

Bineînțeles, selecția poate diferi în funcție de gustul muzical al fiecăruia. Vă invităm să ne scrieți într-un comentariu care sunt piesele voastre preferate de la Sting.

Comentează

Trending