Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

10 piese celebre de ascultat de la Sting

Cu o carieră muzicală vastă, atât în trupa The Police, cât și solo, Sting a încântat cu piesele sale milioane de fani. Vă invităm să ascultați o selecție de 10 piese ale artistului.

Publicat

pe

Sting
Sting │ FOTO: www.facebook.com

Cunoscut pe întreg mapamondul, Sting este compozitor, interpret, autor, actor și activist. Născut în orașul englez Newcastle, s-a mutat în Londra în 1977 pentru a forma The Police, devenită una dintre cele mai faimoase trupe. Alături de Stewart Copeland și Andy Summers, Sting a pus bazele unei formații ce a lansat cinci albume, a câstigat șase premii Grammy, iar în 2003, formația a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. Recunoștința publicului și a criticilor muzicali nu s-a oprit aici, însă. În afara activității alături de trupa The Police, cariera solo a muzicianului a atins un succes incredibil, câștigând zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, precum și distincția "Personalitatea anului" oferită în cadrul MusiCares 2004.

Artistul a lansat pe 11 noiembrie 2016 albumul 57th & 9th . Este un material discografic cu puternice accente rock ce cuprinde 10 piese. Pentru că a reprezentat un eveniment important în cariera muzicianului, acesta a inițiat un turneu de promovare, iar printre țările care se pot bucura de prezența lui Sting pe scenă se numără și România. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017.

Pentru acest show, Sting va fi însoțit de un live band din care fac parte Dominic Miller (chitară), Josh Freese (tobe) și Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special, dar și de acordeonistul Percy Cardona.

Sting - Desert Rose

Extrasă de pe albumul "Brand New Day" lansat în 1999, piesa este o colaborare cu artistul algerian, Cheb Mami. Scopul acestui featuring a fost doza ridicată de autenticitate la care Sting se gândise. Deși piesa a fost lansată în 1999, și-a câștigat popularitatea câteva luni mai târziu, în cadrul unei reclame pentru un tip de mașină Jaguar, iar în august 2000 a ajuns în topurile radio americane.

Sting - Englishman in New York

Melodia este despre autorul Quentin Crisp și despre experiențele acestuia. Crisp s-a mutat din Londra în New York în 1986, iar Sting a putut petrece câteva zile cu el, acest aspect devenind o sursă de inspirație. De asemenea, versurile se referă și la evenimente din viața cântărețului, mutat și el din Londra. Dorul de casă, lipsa celor mai banale lucruri precum gustul berii sau al mâncărurilor au desăvârșit cunoscuta piesă. Se găsește pe albumul "Nothing Like the Sun" lansat în 1987. Videoclipul, care îi prezintă pe cei doi englezi (Sting și Quentin Crisp), a fost regizat de David Fincher, cunoscut pentru filmele Seven, The Game și Fight Club.

Sting - Fields of Gold

O melodie care vorbește despre angajament și despre felul în care o persoană care a încălcat promisiuni este determinată să se schimbe și să facă o relație să reziste. Versurile au fost inspirate și de priveliștea unui câmp aflat în apropierea casei cântărețului. Culorile minunatului apus, dar și dragostea pentru Trudie Styler au ajutat la crearea unuia dintre cele mai emoționante cântece ale tuturor timpurilor.

Sting - Fragile

Piesa este un tribut pentru Ben Linder, un inginer american care a fost ucis de o trupă de partizani din Nicaragua. Scrisă în 1987, "Fragile" a devenit o melodie reprezentativă pentru diferite evenimente tragice ce au avut loc de-a lungul timpului, așa cum a fost atacul terorist din 11 septembrie 2001.

Sting - Shape Of My Heart

Cântecul, extras de pe albumul "Ten Summoner's Tales", spune povestea unui jucător de pocker, al cărui scop nu este de a câștiga, ci de a descoperi ceva anume, de a găsi o logică în ceea ce înseamnă șansă sau noroc. Este un filosof ce încearcă să afle un răspuns. La crearea acestei melodii a contribuit chitaristul Dominic Miller. "Shape Of My Heart" a făcut parte din coloana sonoră a filmului "Leon: The Professional", apărut în 1994.

Sting - Russians

Sursa de inspirație a fost o melodie a compozitorului rus Serghei Prokofiev. Sting a lucrat la această piesă în timpului Războiului Rece, perioadă tensionantă în care Rusia și America s-au simțit amenințate de rachetele nucleare intenționate una alteia. Versurile melodiei întreabă retoric dacă rușii îsi iubesc copiii și care este motivul pentru care atât rușii, cât și americanii ar participa la război. "Russians" a fost folosită în cel de-al doilea sezon al serialului "The Americans" în care spioni sovietici locuiesc în Statele Unite în timpul Războiului Rece.

Sting - Stolen Car

Lansată inițial în 2003 și inclusă pe albumul “Sacred Love“ al lui Sting, melodia a fost înregistrată într-o nouă versiune, împreună cu Mylène Farmer. Interpretată acum în duet, "Stolen Car" oferă un plus de senzualitate și emoție. Versurile sunt atât în limba engleză, cât și în franceză. Single-ul este însoțit de un videoclip în regia lui Bruno Aveillan, ce evidențiază naturalețea cu care cei artiști se completează reciproc.

Sting - I Can't Stop Thinking About You

Piesa se găsește pe ultimul album lansat de cântăreț și a avut premiera în cadrul emisiunii lui Kevin & Bean de la KROQ. Piesa este însoțită de un videoclip regizat de Jeff Coffman, în care Sting este surprins în studioul de înregistrări.

Sting - If You Love Somebod Set Them Free

"If You Love Somebody Set Them Free" este primul single lansat pe de primul album solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles" (1985). Melodia este un imn al libertății și un antidot împotriva controlului. La înregistrarea albumului a luat parte un grup de muzicieni de jazz, inclusiv basistul Darryl Jones (care s-a alăturat formației Rolling Stones în 1993), saxofonistul Branford Marsalis, toboșarul Omar Hakim și la clape s-a aflat Kenny Kirkland. Videoclipul a fost filmat în Paris și regizat de Godley and Creme.

Sting - It's Probably Me

Piesa este o colaborare cu Eric Clapton, Michael Kamen și David Sanborn. "It's Probably Me" apare pe coloana sonoră a filmului "Armă mortală 3", cu Mel Gibson și Danny Glover. Videoclipul este o îmbinare de imagini alb-negru în care cei patru interpretează melodia, fiind inserate și secvențe din film.

Bineînțeles, selecția poate diferi în funcție de gustul muzical al fiecăruia. Vă invităm să ne scrieți într-un comentariu care sunt piesele voastre preferate de la Sting.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Sting a lansat albumul "The Bridge"

Sting a lansat albumul "The Bridge", ce conține single-urile "Rushing Water" și "If It's Love". Cel de-al 15-lea album de studio al lui Sting prezintă talentul său prolific și divers în compoziție.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Reprezentând diverse etape și stiluri de-a lungul carierei sale și inspirându-se din genuri, inclusiv rock n' roll, jazz, muzică clasică și folk, albumul eclectic "The Bridge" prezintă sunetul chintesențial al lui Sting. Discul este scris și înregistrat de-a lungul ultimului an, în izolare, alături de un grup de muzicieni de încredere, care au înregistrat de la distanță: Dominic Miller (chitară), Josh Freese (tobe), Branford Marsalis (saxofon), ManuKatché (tobe), Martin Kierszenbaum (clape), Fred Renaudin (sintetizator) și vocaliștii Melissa Musique, Gene Noble, Jo Lawry și Laila Biali.

Toate melodiile de pe "The Bridge" sunt produse de Sting și Martin Kierszenbaum, cu excepția piesei "Loving You", cântec produs de Sting, Maya Jane Coles și Martin Kierszenbaum. "The Bridge" este disponibil pe CD, vinil, casetă muzicală și pe toate platformele digitale de streaming și descărcare.

Tracklist "The Bridge" - Sting:

 1. Rushing Water
 2. If It's Love
 3. The Book of Numbers
 4. Loving You
 5. Harmony Road
 6. For Her Love
 7. The Hills on the Border
 8. Captain Bateman
 9. The Bells of St. Thomas
 10. The Bridge
 11. Waters of Tyne (Deluxe Edition Bonus Track)
 12. Captain Bateman's Basement (Deluxe Edition Bonus Track)
 13. (Sittin' On) The Dock of the Bay (Deluxe Bonus Track)
 14. I Guess the Lord Must Be în New York City (Japan Bonus Track)

Sting - If It's Love (Animated Video)

Compozitor, interpret, autor, actor, activist, Sting s-a născut în orașul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland și Andy Summers. Formația a lansat cinci albume, a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003 a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. Ca artist solo, Sting are în palmares alte 11 premii Grammy, trei trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, precum și distincția "Personalitatea anului", oferită în cadrul MusiCares 2004.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Sting concertează la Cluj-Napoca în martie 2022

Sting va susține anul viitor un nou concert în România. După show-ul din 2017, muzicianul revine la Cluj-Napoca pe 15 martie 2022. Evenimentul se va desfășura pe BT Arena, concertul intitulat My Songs urmând să includă în setlist cele mai îndrăgite cântece din repertoriul lui Sting.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Chiar dacă pe 19 noiembrie Sting lansează un nou material de studio, intitulat "The Bridge", muzicianul va susține la Cluj-Napoca un concert de tip Best Of, care va bifa cele mai cunoscute și iubite piese din vastul său repertoriu, melodii compuse atât în perioada The Police, cât și ca artist solo. Apreciat ca fiind un "spectacol magistral de la început până la sfârșit", ce "îi poartă pe fani într-o călătorie muzicală în timp", concertul My Songs, pe care Sting îl va prezenta la Cluyj pe 15 martie 2022 , va include hituri precum "Fields of Gold", "Shape of my Heart", "Roxanne" și "Demolition Man". De asemenea, fanii se vor putea bucura să asculte "Englishman In New York", "Every Breath You Take", "Roxanne", "Message In A Bottle" și multe altele.

În turneu, Sting va fi acompaniat de un ansamblu electric, rock, format din Dominic Miller (chitară), Josh Freese (tobe), Rufus Miller (chitară), Kevon Webster (clape), Shane Sager (muzicuță) cu Melissa Musique și Gene Noble (backing vocals). Joe Sumner, fiul lui Sting, va fi prezent la toate datele nou anunțate, în calitate de invitat special.

Bilete la concertul Sting de pe 15 martie 2022

 • Biletele se pun în vânzare vineri, 12 noiembrie, la ora 11:00. Membrii Fan Clubului Sting vor avea posibilitatea de a cumpăra bilete în pre-sales înaintea publicului larg, accesând www.sting.com.

"The Bridge", cel mai recent album al lui Sting, exemplifică prolificitatea și diversitatea sa în materie de compoziție. Scrisă și înregistrată într-un an de pandemie globală, această nouă colecție de piese îl găsește pe Sting meditând asupra pierderilor personale, separării, perturbării, lockdownului și tulburărilor sociale și politice extraordinare. Reprezentând diferite etape și stiluri din întreaga sa carieră de neegalat și inspirându-se din genuri precum rock n' roll, jazz, muzică clasică și folk, albumul eclectic prezintă sunetul chintesențial al lui Sting pe piese pop-rock, precum salva rock de deschidere a albumului "Rushing Water" și noua piesă cu iz indie-pop "If It's Love".

Povestea noului album Sting, expusă în cadrul show-ului "On the Bridge"

Noul serial săptămânal web TV al lui Sting, "On the Bridge", oferă o privire intimă asupra vieții de zi cu zi a muzicianului, în timp ce se pregătește de lansarea noului său album, The Bridge. Într-un gest special față de fanii săi fideli, Sting lansează un nou episod în exclusivitate pe Sting.com în fiecare marți, la ora 9:00/ET. Fiecare episod va rămâne vizibil în exclusivitate pentru membrii fan clubului său timp de 24 de ore și apoi va fi disponibil pentru o vizionare mai largă miercurea, la ora 9am/ET.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist, Sting s-a născut în orașul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland și Andy Summers. Formația a lansat cinci albume, a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003 a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame. Ca artist solo, Sting are în palmares alte 11 premii Grammy, trei trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, precum și distincția "Personalitatea anului", oferită în cadrul MusiCares 2004.

Citește în continuare

Muzică nouă

Sting lansează piesa "If It's Love", anunţă un nou album

Sting a lansat o nouă piesă, intitulată "If It's Love", care sună a imn de iubire atemporal şi are ceva profund britanic. E o declaraţie de dragoste proaspătă, de primăvară, dar cumva îmbibată cu ploaie din UK. Melodia se ascultă în articol, de unde aflăm şi când vine noul album al artistului.

Publicat

pe

Coperta single Sting If It's Love
Coperta single Sting If It's Love │ FOTO: Sting

Sting îşi va lansa noul album de studio, "The Bridge" pe 19 noiembrie. Piesele noi au fost compuse pe parcursul unui an de pandemie globală, dar şi de "pierdere personală, separare, lockdown şi agitaţie politică şi socială" conform artistului. Fostul membru The Police a creat noile track-uri în studiouri din Bahamas, New York şi alte zone de pe glob. A lucrat cu sete creativă de la 10 dimineaţa până la ora cinei.

Întrebat de LA Times dacă ar fi lansat acest disc dacă nu era pandemia, Sting a declarat că avea în gând să producă un material discografic, dar situaţia a fost unică. A fost nevoie să folosească Zoom şi tehnologie avansată a studioului. "The Bridge" vine de la podurile construite între oameni pentru a repara separarea lor. Legendarul muzician vede crearea de piese ca un puzzle unic, pe care vrea să îl rezolve. Totuşi a recunoscut şi că uneori preferă o compoziţie mai uşoară în loc de puzzle: un acord major urmat de unul minor rotunjit.

Sting îşi va începe o rezidenţă în Las Vegas pe 29 octombrie, cu 8 show-uri programate. "If It's Love" e primul single de pe noul album şi insuflă voie bună, optimism şi zâmbete. Include o voce tinerească şi suavă, versuri despre dragoste şi senzaţia de iubire care te cuprinde de la micul dejun şi până când e momentul să tragi obloanele. Sting vede dragostea drept ceva ce nu necesită justificare, o emoţie care trebuie să te predai şi ceva ce nu are leac. Un fluierat şugubăţ începe şi termină piesa, pentru a o face mai light şi mai fredonabilă.

Noul album al lui Sting, cel care vine în noiembrie este cel cu numărul 14 în discografia sa şi în cariera de peste 40 de ani a muzicianului. Ultimul release a fost "My Songs", lansat în 2019, iar pe acel LP britanicul în vârstă de 69 de ani a reinterpretat piese mai vechi ale sale, inclusiv hitul The Police "Every Breath You Take", dar şi "Message In a Bottle" şi "Roxanne". Pe de altă parte "The Bridge" va avea numai compoziţii noi şi originale.

Iată şi tracklist-ul pentru acest album:

01 Rushing Water
02 If It's Love
03 The Book Of Numbers
04 Loving You
05 Harmony Road
06 For Her Love
07 The Hills On The Border
08 Captain Bateman
09 The Bells Of St. Thomas
10 The Bridge
11 Waters of Tyne
12 Captain Bateman's Basement
13 (Sittin 'On) The Dock of the Bay

Prietenul şi colegul lui Stng, Dominic Miller apare pe noile melodii, alături de saxofonistul jazz şi compozitorul Brandford Marsalis, dar şi toboşarul american John Freese.

Citește în continuare

Trending