Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

10 cupluri de artiști care au făcut istorie

Dragostea sună atât de bine în cântece, dar oare ce rol joacă în relațiile de cuplu ale artiștilor? Am trecut în revistă 10 povești de dragoste dintre muzicieni, precum Avril Lavigne și Chad Kroeger, John Lennon și Yoko Ono, Cher și Sonny, Michael Hutchence (INXS) și Kylie Minogue, Michael Jackson și Lisa Marie Presley, Kurt Cobain și Courtney Love. Vă invităm să aflați mai multe despre trecutul lor tumultuos.

Publicat

pe

Michael Jackson și Lisa Marie Presley
Michael Jackson și Lisa Marie Presley

Poveștile de dragoste ale artiștilor au fost dintotdeauna adorate de fani, aceștia urmărindu-le cu interes aparițiile în presă. Publicul a sperat că aceste cupluri vor rămâne împreună până la adânci bătrâneți, însă banii, faima, drogurile și tentațiile sexuale au reușit să distrugă o parte dintre cele mai celebre relații. Am selectat câteva dintre aceste cupluri care au strălucit împreună în lumina reflectoarelor și vă invităm să aflați mai multe despre trecutul lor.

Cher & Sonny

Cher și Sonny (Salvatore Bono) s-au cunoscut într-o cafenea din Los Angeles, în noiembrie 1962, pe când artista avea doar 16 ani. În acea perioada, Sonny, care era cu 11 ani mai mare decât Cher, lucra la Gold Star Studios în Hollywood. Cei doi au devenit în scurt timp prieteni foarte buni, iar apoi au ajuns să aibă o relație, care s-a oficializat printr-un mariaj în 1964. Cher și Sonny au înregistrat 5 albume împreună și au fost prezentatorii mai multor show-uri de televiziune, cel mai important fiind The Sonny & Cher Comedy Hour, de la începutul anilor '70.  În 1977 cuplul a divorțat, iar Cher și-a continuat cariera solo, câștigând numeroase premii Grammy, în timp ce Bono s-a implicat în politică până în 1998, atunci când a decedat în urma unui accident la ski.

Johnny Depp și Vanessa Paradis

Johnny Depp și Vanessa Paradis s-au întâlnit în Costes Hotel din Paris, pe vremea când actorul filma pentru filmul  „The Ninth Gate”, al lui Roman Polanski. Până atunci, Depp avusese deja două relații cunoscute cu Winona Ryder și Kate Moss, iar Vanessa se despărțise de actorul Stanislas Merhar. După un an de relație, cei doi au devenit părinții lui Lily-Rose Melody, în 1999, urmând apoi John Cristopher, în 2002. În 2007, fiica lui Johnny s-a îmbolnăvit din cauza bacteriei E. coli, iar în timpul în care aceasta a fost internată, actorul a venit zi de zi costumat în Jack Sparrow și a petrecut timp cu ceilalți copii spitalizați. Relația lui Depp cu Vanessa a durat 14 ani, cei doi divorțând în 2012.

Johnny Depp și Vanessa Paradis

Johnny Depp și Vanessa Paradis

Fără Vanessa Paradis, dar însoțit de muzicieni celebri ca Alice Cooper și Joe Perry, Johnny Depp va cânta la București în acest an, află detalii.

Michael Hutchence (INXS) și Kylie Minogue

Michael Hutchence, solistul trupei INXS și Kylie Minogue s-au cunoscut în 1988, într-un bar din Sydney, pe vremea când zvonurile spuneau că artista ar fi avut o relație cu Jason Donovan, partenerul ei din „Neighbours”.  Kylie a povestit că Michael a abordat-o direct spunându-i “I don’t know what we should do first. Have lunch or have sex”. Apoi cântăreața a mers la un concert INXS, unde un prieten de-al lui Hutchence a anunțat-o că acesta o aștepta în backstage, iar așa a început povestea de dragoste a celor doi.

Kylie Minogue și Michael Hutchence

Kylie Minogue și Michael Hutchence

Relația lor a durat doi ani, iar surse apropiate cuplului au menționat că Michael era atât de obsedat de micuța Kylie, încât îi trimitea faxuri zilnic, în care îi declara iubirea sa. Într-un interviu, Hutchence a declarat că hobby-ul său din acea perioadă a fost să accentueze latura sexuală a lui Kylie, care era cunoscută drept o figură inocentă. După despărțire, Minogue a suferit ani de zile, iar când a aflat de decesul lui Michael, aceasta a fost devastată, spunându-le tuturor că spiritul lui o însoțea în concerte.

Michael Jackson și Lisa Marie Presley

Michael Jackson a cunoscut-o pe Lisa Marie Presley în 1974, când tatăl ei, Elvis, le-a făcut cunoștință. Cei doi s-au reîntâlnit în 1992, iar la puțin timp după aceea, Michael a fost implicat pentru prima dată într-un proces în care era suspectat de pedofilie. Lisa i-a rămas alături Regelui Pop, care devenise în acea perioadă dependent de calmante, iar aceasta l-a încurajat să se interneze într-o clinică de dezintoxicare.

Lisa Marie Presley și Michael Jackson

Lisa Marie Presley și Michael Jackson

Printr-un apel telefonic, Michael a cerut-o în căsătorie pe fiica lui Elvis, care era căsătorită pe atunci cu actorul Danny Keough. Aceasta i-a devenit soție lui Jackson în 1994, în urma unei ceremonii private în Republica Dominicană, la fix 20 de zile după ce a divorțat de Keough. Mariajul lui Michael cu Lisa a fost unul dificil și s-a încheiat printr-un divorț în 1996, însă cei doi artiști au continuat să iasă împreună încă patru ani după despărțire.

La aproape 7 ani de la moartea regelui pop și la 20 de ani de la ultimul său concert la București, fanii din România vor putea vedea live în Piața Constituției show-ul The Ultimate Thriller: The Michael Jackson Tribute.

Jennifer Lopez și Marc Anthony

După despărțirea de Ben Affleck din 2004, Jennifer Lopez a devenit iubita lui Marc Anthony, iar cei doi s-au căsătorit în vara aceluiași an. În 2007, Jennifer a anunțat că este însărcinată, iar tatăl ei a fost cel care a dat vestea că J.Lo va avea gemeni. După două divorțuri, artista spera ca mariajul cu Anthony va fi unul de lungă durată, însă dorința nu i s-a îndeplinit. Cei doi artiști latino au decis să se despartă după 7 ani de relație, cei doi copii rămânând în custodia lui Jennifer.

„A fost unul dintre acele momente în care ești atât de speriat încât nici nu poți să strigi. Mă aflam într-un nor de teamă și panică. M-am uitat la managerul meu și la mama, spunându-le: Nu cred că pot să mai trăiesc alături de Marc! Iar apoi am început să plâng”, a povestit J.Lo în  cartea sa „True Love”.

Marc Anthony și Jennifer Lopez

Marc Anthony și Jennifer Lopez

Kurt Cobain și Courtney Love

Love și Cobain s-au cunoscut în 1990, într-un club din Portland, pe vremea când amândoi făceau parte din trupe rock. Courtney a fost cea care i-a făcut avansuri lui Kurt, însă acesta nu era interesat de ea la început, deoarece își dorea să mai rămână burlac. În scurt timp atracția pe care Courtney o simțea față de Kurt, s-a transformat într-o obsesie, iar în cele din urmă aceștia au început să iasă împreună. Cei doi s-au căsătorit în 1992, pe o plajă din Hawaii, iar Kurt a purtat pijamale verzi la nuntă.

Kurt Cobain și Courtney Love

Kurt Cobain și Courtney Love

În timp ce era însărcinată, Love a declarat într-un interviu pentru Vanity Fair că este consumatoare de heroină. Acest lucru a adunat o mulțime de controverse în jurul cuplului, iar atenția presei a fost fixată tot timpul asupra lor. Departamentul de Protecție a Drepturilor Copilului din L.A. a intentat proces împotriva celor doi părinți, iar fetița acestora a fost luată de către asistenții maternali pentru o lună. După săptămâni de negocieri și teste medicale, Love a putut să preia din nou custodia copilului.

Kurt Cobain a avut mai multe încercări de sinucidere, luând supradoze de droguri în combinație cu alcool,  însă acesta a fost mereu salvat la timp de către prieteni și internat în clinici de dezintoxicare. Artistul a fost găsit împușcat în cap, pe 8 aprilie 1994, în  propria casă. Ipotezele privind moartea sa sunt împărțite, de o parte sunt cei care consideră că solistul a fost ucis, iar de cealaltă parte sunt cei care susțin verdictul poliției - sinuciderea.

Gwen Stefani și Gavin Rossdale

Gwen Stefani și Gavin Rossdale s-au cunoscut în 1995, atunci când trupele No Doubt și Bush, din care cei doi făceau parte, se aflau în turneu cu Goo Goo Dolls. Gavin a povestit că și-a dorit mult să iasă cu Gwen, așa că a organizat o petrecere în New Orleans, unde a invitat-o și pe ea, iar la finalul serii a sărutat-o. Dragostea lor a rezistat, iar în 2002 cei doi s-au căsătorit.

Prima lovitură pentru relația acestora a fost în 2004, când în urma unui test ADN s-a dovedit că Rossdale este tatăl modelului Daisy Lowe. La doi ani după acest anunț, Gwen l-a născut pe Kingston James McGregor Rossdale, primul fiu al lui Gavin, urmând apoi Zuma Nesta Rock  și Apollo Bowie Flynn. Deși Gwen Stefani și Gavin Rossdale au fost împreună 13 ani și au împreună trei copii, cei doi au decis să se despartă în 2015. În prezent Gwen formează un cuplu cu Blake Shelton, colegul ei din echipa The Voice U.S..

Gavin Rossdale și Gwen Stefani

Gavin Rossdale și Gwen Stefani

John Lennon și Yoko Ono

John Lennon a cunoscut-o pe Yoko Ono în 1966, atunci când aceasta se pregătea pentru o expoziție de artă. Atunci Lennon a fost surprins de creația lui Yoko - „Bate un cui”, unde clienții băteau un cui într-o bucată de lemn, creând astfel o operă de artă. Deși expoziția încă nu începuse, John a dorit să bată un cui în bucata de lemn, dar a fost oprit de Yoko Ono, aceasta neștiind cât de celebru era Lennon. În cele din urmă Yoko s-a răzgândit și i-a cerut cinci silingi, răspunsul lui Lennon fiind „Îți voi da cinci șilingi imaginari și voi bate un cui imaginar.”

John Lennon și Yoko Ono

John Lennon și Yoko Ono

După această întâlnire, ea a fost cea care l-a căutat, dorind să-l revadă, însă Lennon era căsătorit în acea perioada cu Cynthia Powell, pe care o înlocuiește în cele din urmă cu Yoko Ono. După divorțul de Cynthia, Lennon și Ono s-au căsătorit în 1969. Între timp au apărut tensiuni între cei patru membri Beatles, iar Yoko devine o figură permanentă în viața lui Lennon, cei doi înregistrând separat piese muzicale și albume, ceea ce le dă de înțeles celorlalți membri de trupă, că intenția lui John era aceea de a avea o carieră solo. În 1970 formația The Beatles se desparte, urmând o perioadă tumultuoasă în viața lui Lennon, care se separă de Yoko Ono, cinci ani mai târziu.

În 1980, Yoko revine în viața lui John Lennon, dar nu pentru mult timp, deoarece trei săptămîni mai târziu, când cuplul se întorcea de la un studio de înregistrări, Lennon a fost împușcat în spate. Astfel povestea de dragoste a celor doi artiști nu s-a încheiat printr-un divorț, ci prin moartea lui John.

Jack White și Meg White

Când se afla în ultimul an de liceu Jack Gillis a întâlnit-o pe Megan White la Memphis Smoke, restaurantul în care aceasta lucra și unde Jack își citea poeziile. Cei doi au devenit buni prieteni și au început să iasă împreună prin diferite baruri. În 1996, Jack se însoară cu Megan, preluând numele acesteia de familie - White. Cei doi știau să cânte la tobe de mult timp așa că au decis să formeze o trupă, luând în considerare mai multe nume, iar decizia finală a fost „The White Stripes”.

Jack White și Meg White

La început cei doi s-au prezentat în fața publicului ca fiind frate și soră și au decis să se îmbrace mereu în roșu, alb și negru. Jack și Meg s-au aflat mereu în atenția presei, deoarece refuzau să fie intervievați separat. În 2000, cei doi s-au despărțit însă au continuat să cânte împreună menționând din ce în ce mai des în interviuri, că sunt frați și nu un cuplu divorțat.

„Când vezi o trupă formată din două persoane de sex opus, soț și soție, iubit și iubită, te gândești la alte lucruri... Dar când știi că sunt frate și soră, parcă e totul mai interesant și începe să îți pese de muzica lor, iar astfel nu te mai interesează relația” a declarat Jack White.

Avril Lavigne și Chad Kroeger

Avril Lavigne și Chad Kroeger, solistul trupei Nickelback, au început să iasă împreună în 2012, încă din perioada în care cei doi lucrau la cel de-al cincilea album al artistei. Lavigne și Kroeger s-au logodit în același an, după doar o lună de relație, iar nunta avut loc în 2013, la un castel medieval din sudul Franței. Prietenii cuplului au fost sceptici încă de la început în privința relației lor și au povestit că Avril și Chad se certau des, deoarece cariera lui era aproape de final, iar din această cauză Kroeger nu-și dorea ca soția sa se reinventeze și să ajungă din nou în topuri.

În 2015, mariajul celor doi s-a încheiat printr-un divorț, iar despărțirea a fost făcută publică de Avril, printr-o postare pe Instagram, în care menționa că ea și Chad vor rămâne în continuare foarte buni prieteni.

Avril Lavigne și Chad Kroeger

Avril Lavigne și Chad Kroeger

Industria muzicala

Nirvana e dată în judecată pentru pornografie infantilă, coperta albumului "Nevermind" devenind mărul discordiei

Bebelușul de pe coperta albumului "Nevermind", ajuns acum la vârsta de 30 de ani, a dat în judecată membrii rămași în viață ai trupei Nirvana pentru "pornografie infantilă". Spencer Elden știe încă din copilărie că se află pe coperta emblematicului material, recreând chiar, de-a lungul anilor, faimoasa imagine, însă susține că "a fost afectat și continuă să fie afectat iremediabil" de acel artwork.

Publicat

pe

Coperta albumului "Nevermind"
Coperta albumului "Nevermind" │ FOTO: Kirk Weddle

Spencer Elden, bărbatul ajuns faimos grație apariției pe coperta unuia dintre cele mai bine vândute albume ale tuturor timpurilor, cere despăgubiri pentru "exploatare sexuală". Fotografia folosită pentru artwork-ul albumului "Nevermind" a fost realizată de fotograful Kirk Weddle când Spencer avea doar 4 luni. Pentru această poză, părinții lui Spencer au primit 200 de dolari, însă nu au semnat la momentul respectiv niciun contract, lipsa unui acord legal indicând, potrivit lui Elden, că cei care au folosit imaginea pentru acel artwork nu primiseră autorizație să o facă.

Spencer susține, de asemenea, că imaginea se încadrează la pornografie infantilă.

"Imaginile au expus partea intimă a corpului lui Spencer și au prezentat, în mod lasciv, organele sale genitale", apare în dosarul întocmit de avocatul lui Elden, Robert Y. Lewis.

În Statele Unite, imaginile cu persoane pozate nud, care nu sunt folosite într-un context sexual, sau cu o conotație sexuală, nu sunt considerate pornografice, însă, potrivit avocatului Robert Lewis, includerea bancnotei de un dolar în artwork ar transmite ideea că minorul ar oferi servicii sexuale în schimbul unei sume de bani.

În dosar este menționat, de asemenea, că a existat o înțelegere potrivit căreia organele genitale ale bebelușului urmau să fie cenzurate, acest lucru nefiind respectat.

Spencer Elden acuză, totodată, "o puternică și permanentă suferință emoțională", cerând daune în valoare de 150,000 de dolari de la fiecare dintre persoanele acuzate în dosar, printre care membrii trupei, Dave Grohl și Krist Novoselic, Courtney Love, moștenitoarea lui Kurt Cobain, fotograful Kirk Weddle, directorul artistic Robert Fisher, dar și numeroase companii care au folosit și distribuit imaginea în ultimii 30 de ani.

Spencer Elden: "Am 23 de ani acum și sunt artist, iar această poveste mi-a oferit oportunitatea de a lucra pentru Shepard Fairey"

Atitudinea lui Spencer Elden s-a schimbat de-a lungul anilor, într-un interviu acordat pentru The Guardian în 2015 declarând că acel artwork a fost întotdeauna ceva pozitiv pentru el și că i-a deschis uși.

"Am 23 de ani acum și sunt artist, iar această poveste mi-a oferit oportunitatea de a lucra pentru Shepard Fairey timp de 5 ani, ceea ce a fost o experiență grozavă. E un mare cunoscător de muzică: când a auzit că sunt bebelușul de pe coperta Nirvana, i s-a părut foarte cool chestia asta."

Spencer a recreat, de asemenea, emblematica poză, atât când era adolescent, cât și mai recent, părând să se mândrească, în acele momente, cu apariția lui pe coperta albumului "Nevermind", disc vândut în peste 30 de milioane de exemplare și considerat deschizător de drumuri pentru curentul grunge.

Coperta albumului "Nevermind" / Spencer Elden la 25 de ani, pozat de John Chapple

Coperta albumului "Nevermind" / Spencer Elden la 25 de ani, pozat de John Chapple │ FOTO: Kirk Weddle / John Chapple

Citește în continuare

Industria muzicala

Kirk Hammett: "Îmi place să cred că am avut o oarecare influență asupra felului în care Nirvana a fost acceptată"

În pragul aniversării a 30 de ani de la apariția emblematicului "The Black Album", Kirk Hammett contemplează asupra impactului pe care acest material l-a avut la momentul lansării, inclusiv asupra curentului grunge. Chitaristul își amintește de relația lui destul de apropiată cu regretatul vocalist Nirvana, Kurt Cobain, ce a fost un fan înfocat al trupei Metallica.

Publicat

pe

Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019
Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

De mai bine de 4 decenii, Metallica scrie istorie în industria muzicală. Nu doar cifrele de vânzări spun asta, ci și capacitatea formației de a câștiga constant fani și de a sfida trecerea timpului și a trendurilor fără a se dezice de stilul ce a consacrat-o.

"The Black Album", discul considerat de către mulți albumul-cult al trupei Metallica, împlinește anul acesta 30 de ani, iar Kirk Hammett e conștient de impactul major pe care l-a avut asupra muzicii rock și nu numai.

"Indiferent de cât de mult s-ar schimba și transforma cultura modernă, e ceva în compoziția acestui album care continuă să rezoneze cu oameni din toate colțurile lumii. Și vorbesc literalmente de toate colțurile lumii, pentru că albumul ăsta e mare peste tot", a declarat Hammett într-un interviu acordat pentru Classic Rock Magazine.

Kirk Hammett: "Faptul că posturile de radio au îmbrățișat sound-ul nostru - agresivitatea noastră - a ajutat ca întreaga mișcare grunge să crească"

Chitaristul Metallica își amintește cât de influent a fost acest album chiar de la momentul lansării, povestind cât de mare fan a fost Kurt Cobain și ce implicații a avut succesul heavy metal-ului la momentul respectiv.

"Kurt Cobain a venit la unul dintre show-urile noastre din Seattle, din cadrul turneului de promovare a albumului "Black". Îl știam pe Kurt destul de bine și ne întâlneam relativ frecvent. Era un fan Metallica destul de înflăcărat. Am fost surprins să constat cât de mare fan Metallica era.

Faptul că posturile de radio au îmbrățișat sound-ul nostru - agresivitatea noastră - a ajutat ca întreaga mișcare grunge să crească. La relativ scurtă vreme de la lansarea albumului "Black", Nirvana a lansat "Nevermind". Îmi place să cred că am avut o oarecare influență asupra felului în care Nirvana a fost acceptată."

Aniversarea lansării emblematicului "The Black Album" va fi marcată de un LP cu 53 de cover-uri după cele 12 piese de pe acest material. "The Metallica Blacklist" apare pe 30 septembrie, toate veniturile obținute din vânzarea acestui LP mergând către ONG-ul trupei Metallica, All Within My Hands Foundation, și către California Vipassana Center. De pe acest LP au fost lansate deja o serie de cover-uri, printre care două versiuni de "Nothing Else Matters" (Miley Cyrus și Phoebe Bridgers), un "Enter Sandman" cântat de Weezer și un "Wherever I May Roam" reinterpretat de J Balvin.

Citește în continuare

Muzică și film

Johnny Depp va fi recompensat cu un premiu onorific la Festivalul de Film de la San Sebastian

Cariera lui Johnny Depp va beneficia de o nouă recunoaștere odată cu premiul Donostia, pe care actorul îl va primi în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Descris de Festivalul de la San Sebastian drept "unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai cinematografiei contemporane", Johnny Depp va fi recompensat cu premiul Donostia pentru întreaga carieră, într-o ceremonie ce va avea loc pe 22 septembrie.

Astfel, cu această distincție, actorul de 58 de ani se alătură altor nume celebre răsplătite cu premiul Donostia. Dintre acestea amintim Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz sau Viggo Mortensen.

Talentul actoricesc și carisma de care a dat dovadă i-au adus lui Depp numeroase premii și nominalizări. Actorul a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar, de 10 ori nominalizat la Globurile de Aur, unde a și câștigat în 2008 pentru rolul din "Sweeney Todd". Implicat în peste 90 de producții, Depp a produs, de asemenea, aproximativ zece filme, inclusiv recentul "Minamata" (2020), "Hugo" (2011), în regia lui Martin Scorsese și "Crock of Gold: A Few Rounds cu Shane MacGowan" (2020), ce a câștigat Premiul Special al Juriului la ediția de anul trecut a Festivalului de la San Sebastian.

Johnny Depp a debutat în industria cinematografică la vârsta de 21 de ani, interpretând una dintre victimele lui Freddy Krueger în "A Nightmare on Elm Street"  (1984). Începând cu anii '90, Depp bifează apariția în filmul "Cry Baby", dar și prima sa colaborare cu Tim Burton pentru "Edward Scissorhands".

Au urmat alte colaborări cu regizori de prestigiu, inclusiv Emir Kusturica ("Arizona Dream" - 1992), Lasse Hallström ("What's Eating Gilbert Grape?" - 1993 și "Chocolat" - 2000), Jim Jarmusch ("Dead Man" - 1995), Mike Newell ("Donnie Brasco" - 1997) sau Terry Gilliam ("Fear and Loathing in Las Vegas" - 1998).

O altă etapă remarcabilă din cariera lui Jonny Depp este reprezentată de seria "Pirații din Caraibe". Căpitanul Jack Sparrow a devenit un personaj emblematic și i-a adus lui Depp o nominalizare la Oscar la categoria "Cel mai bun actor" (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).

Despre Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Cea de-a 69-a ediție a festivalului se va desfășura în perioada 17-25 septembrie 2021. Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este un festival de film de categorie A, acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Se organizează anual, la finalul lunii septembrie în Țara Bascilor, la San Sebastian, Spania. Prima ediție a avut loc pe 21 septembrie 1953.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending