Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, ce merită vizitate

Consultă topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa și descoperă tradițiile specifice fiecărui oraș.

Publicat

pe

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, suntem dornici să explorăm locuri noi sau să revenim acolo unde Crăciunul dă și mai mult farmec centrelor vechi pline de istorie, împodobite, iluminate și foarte animate. Vrem să profităm de ultimele zile de concediu, fiind conectați la feeria decorurilor tematice din marile orașe europene și mânați instinctiv de dorința de a le face cadouri celor dragi, profitând de ofertele speciale.

Dorim să vă facem câteva sugestii printr-un top al celor mai frumoase Târguri de Crăciun pe care le poți vizita în perioada aceasta în Europa. Fiecare țară are un mod specific de a celebra Crăciunul, așa că poți alege să descoperi o cultură nouă și tradițiile specifice ei.

Bucureștiul organizează Târgul de Crăciun în Piața Constituției, iar programul este disponibil în agenda InfoMusic.

Londra, Helsinki, Copenhaga, Praga, Nuremberg, Strasbourg, Stockholm, Salszburg, Moscova și Dresda sunt doar 10 orașe care organizează târguri impresionante de Crăciun. Lista e deschisă, nu ezita să ne propui locuri noi printr-un comentariu. Astefl, vom putea actualiza selecția.

Târgul de Crăciun din Londra (Winter Wonderland Angels Market)

Londra este ca o poveste magică în perioada Sărbătorilor, iar englezii încep să decoreze orașul încă de la finalul lunii noiembrie. Pe lângă luminile fermecate și atmosfera de pe străzile londoneze, te îndemnăm să mergi și la Târgul de Crăciun, deschis între 22 noiembrie și 6 noiembrie (10:00 - 22:00).

Căsuțele de lemn sunt pline cu tot felul de bunătăți dulci, vin fiert și cadouri… multe cadouri! Printre activitățile de la târg se numără și alpinismul, patinajul, caruselele pentru copii (sau adulți mai mici) și intrarea în Regatul de Gheață.

Târgul de Crăciun din Helsinki (Finlanda)

133 de standuri te așteaptă în Piața Senatului din capitala Finlandei la un târg de Crăciun feeric. Bunătăți specifice locului, precum carnea de ren, vin fiert (glögi) în cantități considerabile, ornamente tradiționale sau obiecte artizanale te așteaptă să le descoperi.

Te poți bucura de muzica brass sau poți simți entuziasmul copilăriei printr-o vizită la caruselul olandez.

Târgul de Crăciun din Copenhaga (Danemarca)

Situat în Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume, Târgul de Crăciun din Copenhaga te cheamă să încerci clătite, vin fiert sau glõgg, obiecte vestimentare sau cadouri handmade. Printre celelalte atracții se numără și caruselul The Star Flyer, înalt de 80 de metri, te unde poți vedea priveliștea de gheață.

Pe lângă Star Flyer, mai poți descoperi și un lac înghețat pe care se poate patina sau instalații luminoase feerice. Toate acestea te vor ajuta să îți redescoperi liniștea interioară și să crezi în magie din nou.

Târgul de Crăciun din Praga (Cehia)

Centrul Vechi din Praga găzduiește târgul anual cu al lui brad de Crăciun semeț, căsuțe de lemn cu băuturi tradiționale precum medovina, grătar și cârnați de porc sau dulciuri specifice locului.

Dacă ai plecat în căutarea unor cadouri, poți veni acasă cu fel de fel de suveniruri, de la jucări realizate manual sau bijuterii și obiecte făcute din sticlă.

Târgul de Crăciun din Nuremberg (Germania)

Nemții au o adevărată tradiție de Sărbători, care se întinde pe sute de ani. Christkindlesmarkt, târgul lor de Crăciun, este unul dintre cele mai mari din Europa. Aproape 200 de standuri de lemn pictat te invită să guști din vinul fiert de afine, turta dulce specifică locului sau cârnații tradiționali, pregătiți după rețeta originală, din 1497.

Târgul de Crăciun din Stockholm (Suedia)

Suedia a inaugurat primul târg de Crăciun, Stortorget julmarknad, în 1837 și de atunci are loc, în fiecare an, în centrul vechi al orașului. În interiorul căsuțelor roșii de lemn poți găsi tradiționalul vin fiert, saffransbullar, desert suedez, prăjituri cu ghimbir și chiar carne de elan sau de ren.

Nordicii iubesc tricotajele, așa că poți achiziționa, pentru cei dragi, obiecte vestimentare handmade sau alte cadouri realizate cu dragoste de către artizanii locali.

Piața de Crăciun din Strasbourg (Franța)

Tot pe lista celor mai vechi piețe de Crăciun se află și Christkindelsmärik sau Marché de l’Enfant Jésus, datând din anul 1570. Târgul este întins pe o suprafață mai mare, fiind împărțit în 11 zone tematice.

Câteva sute de cabane de lemn te așteaptă cu tocană tradițională cu varză murată, vin fiert cu felurite condimente, biscuiți sau praline apetisante.

Dacă ai ajuns în Franța nu poți pleca acasă cu mâna goală, așa că te invităm să alegi dintr-o gamă variată de produse artizanale și decorațiuni de Crăciun realizate manual.

Târgul de Crăciun din Moscova (Rusia)

Nici rușii nu se lasă mai prejos și invită turiștii în tărâmul păpușilor matrioșca, atât de iubite de copii, al dulciurilor rusești sau al vinului fiert.

Situat în Piața Roșie din Moscova, lângă zidurile Kremlinului și Bazilica Sfântul Vasile, Târgul de Crăciun are doar 20 de standuri, însă câștigă inimile turiștilor datorită priveliștii de poveste. Tot aici puteți descoperi cel mai mare patinoar din Moscova și un bâlci care să îi facă fericiți pe cei mici și pe cei mari.

Pentru cei care vor să încerce delicatese, clătitele cu caviar sunt o alegere înțeleaptă. Altfel, cartofi copți cu ciuperci, turta dulce sau clasicele murături sunt o alegere la îndemâna oricui.

Piața de Crăciun din Salszburg (Austria)

Austriecii se laudă cu Christkindlmarkt din Salszburg, târgul unde poți găsi orice îți poftește inima. Situat lângă o biserică impresionantă și la o aruncătură de băț de un castel medieval, Christkindlmarkt promite să te cucerească din primul moment.

Printre bunătățurile tradiționale se numără turta dulce, migdalele prăjite sau merele coapte. În cele 95 de standuri, împărțite pe categorii, vei găsi, cu siguranță, câte un cadou pentru fiecare membru al familiei.

Piața de Crăciun din Dresda (Germania)

O altă piață cu o istorie ce se întinde pe 600 de ani este Dresden Striezelmarkt din Germania. Aici vei descoperi felurite bucate nemțești precum turta dulce cu gem în interior și ciocolată pe deasupra, cârnăciorii nemțești (Bratwurst), pâinicile copate (Rahmklecks) umplute cu brânză sau covrigeii mult iubiți (pretzel).

În cele 250 de standuri vei descoperi lumânări, decorațiuni de Crăciun sau jucării pentru cei mici.

Ce alte Târguri de Crăciun îți mai recomandăm:

  • Târgul de Crăciun din Bruxelles - Plaisirs d’Hiver
  • Târgul de Crăciun din Manchester - Albert Square
  • Târgul de Crăciun din Sibiu
  • Piața de Crăciun din Riga
  • Târgul de Crăciun din Madrid
  • Piața de Crăciun din Napoli
Comentează

Trending