Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

TOP 10: Cele mai populare colinde - AUDIO

Crăciunul trece, însă colindele rămân. An de an, în sezonul de iarnă, intrăm mai mult sau mai puțin voluntar în febra sărbătorilor. Începem să ascultăm colinde înainte chiar să se aștearnă prima brumă de zăpadă, cele mai îndrăgite ajungând pe repeat în playlistul nostru cu piese de Crăciun. Dacă nu aveți încă un playlist, avem noi câteva sugestii. Am realizat un top 10 al celor mai populare colinde după căutările pe Yahoo.

Top 10 - Cele mai populare colinde

Cântecele de Crăciun fac parte din tradiție, și au rolul, la geneză, de a transmite celor din jur bucurie. Nu toate colindele au parte, însă, de aceeași popularitate. Unele sunt ascultate an de an, iar altele sunt date uitării. Asta, cel puțin, până când un artist cunoscut se hotărăște să lanseze propria sa versiune, readucând astfel cântecele tradiționale în topurile zilelor noastre.

Nu știm în ce măsură a contat preluarea colindelor de către artiști în realizarea topului de mai jos, însă, conform căutărilor pe Yahoo, cele 10 colinde din lista noastră sunt îndrăgite la nivel internațional. Multe dintre ele au fost compuse cu zeci și sute de ani în urmă. Spre exemplu, 12 Days Of Christmas a fost publicat pentru prima oară în Anglia în 1780, fără linie melodică. Compoziția muzicală a luat naștere în 1909, derivând de la unul dintre cântecele scrise de Frederic Austin.

Vă invităm să uitați de magazine aglomerate, drumuri înfundate de zăpadă și alte inconveniente ale Crăciunului pentru a simți din nou bucuria acestei sărbători. Vă vor ține companie cele 10 colinde din selecția de mai jos. Cu sau fără șemineu în preajmă, sunt șanse mari să simțiți entuziasmul, același pe care îl trăiesc cei mici atunci când îl așteaptă pe Moș Crăciun în seara de Ajun.

1. 12 Days Of Christmas (Original)

2. Silent Night

3. The Christmas Song (Chestnuts roasting on an open fire) (interpretare Nat King Cole)

4. Jingle Bells

5. Baby it's Cold Outside

6. Joy to the World

7. Last Christmas (Wham!)

8. O Holy Night (interpretare Celine Dion)

9. Rudolph the Red Nosed Reindeer

10. Feliz Navidad

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE