Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Cele mai aşteptate albume din 2020: Halsey, Ozzy Osbourne, Green Day şi alţii

Anul 2020 a început şi deja avem lansări importante de albume în prima lună. Vin în minte release-urile Apocalyptica, Halsey şi cu puţin noroc apare şi albumul lui Ozzy Osbourne. Am alcătuit o listă cu cele mai aşteptate albume ale anului, inclusiv unele care nu au o dată 100% sigură, dar au fost confirmate de artişti. Lista este eclectică, acoperind bubblegum pop, industrial, heavy metal şi rock simfonic.

Publicat

pe

Cele mai asteptate albume muzicale din 2020
Cele mai asteptate albume muzicale din 2020

Apocalyptica - Cell-0 (10 ianuarie)

Apocalyptica va lansa pe 10 ianuarie albumul "Cell-0", prima sa colecţie de piese instrumentale după ani buni de colaborări vocale. De pe LP am ascultat deja "Into Eternity" şi "En Route to Mayhem", dar şi "Ashes of the Modern World". Este primul release complet instrumental din ultimii 17 ani. Piesele sunt definite de un sound apocaliptic, de schimbări climatice şi o tragedie a lumii aflate la apus pe care o percep artiştii. Albumul este produs de Apocalyptica şi este mixat de Andrew Scheps, fiind înregistrat la Sonic Pump Studios din Helsinki.

Apocalyptica a concertat în România la final de an 2019.

Selena Gomez - Rare (10 ianuarie)

Peste doar câteva zile se va lansa "Rare", cel mai nou album al Selenei Gomez. A fost deja anticipat prin două single-uri, "Lose You To Love Me" şi "Look at Her Now". Prima piesă a fost primul track al Selenei care a ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100. Fanii cred că noul material e despre relaţiile cu final nefericit cu Justin Bieber, dar şi despre cea cu The Weeknd. Aşteptam melodii intime şi triste.

Halsey - Manic (17 ianuarie)

Halsey va lansa următorul său album în această lună, după câteva single-uri care au cucerit topurile în 2019. Halsey a generat totuşi hituri mai degrabă prin colaborări, decât solo. E momentul să îşi cimenteze identitatea artistică prin acest al treilea LP. Cunoscută ca "regina dark pop-ului", Halsey a colaborat recent cu Bring Me the Horizon pe EP-ul său surpriză lansat în decembrie 2019. Anul trecut artista a lansat single-urile "Graveyard", "Finally" şi "Clementine".

Tânăra a împlinit 25 de ani pe 29 septembrie şi a bifat alte două super colaborări în ultimul an, cu BTS şi YUNGBLUD. Cu acesta din urmă a avut şi o relaţie mult mediatizată.

Pet Shop Boys - Hotspot (24 ianuarie)

Pet Shop Boys este un nume pe care îl asociem cu anii '80 sau '90, dar iată-i încă în activitate în 2020. Albumul cel nou vine pe 24 ianuarie şi a fost compus la Berlin. Vom auzi pe LP o colaborare cu Olly Alexander de la Years & Years, plus cel mai old schoool pop posibil. Discul cu numărul 14 a fost anticipat de single-ul "Dreamland", acea colaborare cu solistul Years & Years. Duo-ul va pleca în turneu în Europa şi Marea Britanie la mijloc de 2020 pentru a promova noile melodii. Pet Shop Boys vine după albumul live "Inner Sanctum" lansat în 2019.

Kesha - High Road (31 ianuarie)

Kesha a avut marea revenire în 2017, una comparabilă cu cea a lui Bojeck Horseman în cel mai nou sezon de pe Netflix. Acum s-a regăsit, a trecut de rehab, traume şi procese cu fostul său producător. În 2020 vedem o nouă Kesha Sebert, cu al patrulea album gata de debut. Mai nou combină pop-ul cu country-ul şi are colaborări cu Sturgill Simpson şi Brian Wilson.

Sepultura - Quadra (7 februarie)

Sepultura a cântat prima piesă de pe noul album "Quadra" la Rock in Rio 2019. E vorba despre "Isolation", o mostră de thrash pur, ca la începuturile grupului. Apoi a venit şi "Last Time", o piesă despre abuzul de substanţe şi promisiunile mincinoase. Trupa rămâne foarte activă, deşi tocmai lansase un LP în 2017, "Machine Messiah". De această dată discul se numeşte "Quadra" şi va sosi pe 7 februarie prin Nuclear Blast Records.

A fost înregistrat în Suedia, alături de producătorul Jens Bogren. Derrick Green şi ceilalţi membri ai trupei au înregistrat şi cântat până la epuizare în studio. Conceptul albumului se învârte în jurul cifrei "4", dar şi al ideii de teren îngrădit, pe care să joacă un sport cu reguli stricte.

Green Day - Father of All Motherf***ers (7 februarie)

Legenda pop punk-ului va reveni pe 7 februarie cu albumul numărul 13 din discografie. "Father of All Motherf***ers" va fi promovat cu un super turneu, care îi aduce împreună pe Green Day, Fall Out Boy şi Weezer. Până acum am putut asculta piesa titulară de pe LP, dar şi "Fire, Ready, Aim", single care a devenit imediat un imn NHL. Green Day nu pare a fi încetinit rebeliunea şi abordarea americana-edgy, dar cool nici după atâtea decenii de carieră.

The 1975 - Notes on a Conditional Form (21 februarie)

The 1975 au venit la Summer Well de 2 ori şi am regretat maxim că nu au cântat single-ul lor punk agresiv "People", care ar trebui să apară pe viitorul LP. De pe acel material am ascultat şi "Frail State of Mind", o piesă despre anxietate şi momentul când efectiv nu mai poţi ieşi din casă din cauza acestei probleme. The 1975 a ajuns la 4 albume în discografie, iar noul LP este un "geamăn" cu "A Brief Inquiry Into Online Relantionships", cu o distanţă de 15 luni între discuri. Vom avea şi o piesă care include un discurs al Gretei Thunberg.

Alanis Morisette - Such Pretty Forks In the Road (1 mai)

Alanis Morisette e gata să readucă înapoi sound-ul mijlocului de ani '90, când rock-ul şi pop-ul erau atât de uşor de combinat. Artistăa are acum proiecte mai complexe, ce includ un musical pe Broadway şi un turneu ce marchează 25 de ani de la lansarea discului "Jagged Little Pill". În mai vine totuşi noul LP, "Such Pretty Forks In the Road", promovat cu single-ul "Reasons I Drink". Este primul release din 2012 încoace.

Dua Lipa - Future Nostalgia

Dua Lipa a lansat deja piesa titulară de pe albumul "Future Nostalgia" şi aşa cum îi indică numele, combină abordarea retro cu cea futuristă. Are o doză de inocenţă şi de funk, de distracţie, dar una stilată. De pe LP-ul viitor am ascultat şi foarte dansabila "Don't Start Now". Tânăra ajunge la al doilea disc din carieră în 2020 şi invocă anii '80 prin sintetizatoare, însoţite de un bas funky. Lipa a numit artişti ca Gwen Stefani, Moloko şi Outkast ca influenţe pentru piesele noi.

The Killers - Imploding the Mirage

The Killers îşi va aduce brandul propriu de distracţie şi haos marca Las Vegas într-un nou capitol discografic, în primăvara acestui an. Atunci debutează "Imploding the Mirage", un album despre care nu avem prea multe detalii, în afară de mici teasere ale trupei. Toboşarul Ronnie Vannuci Jr. a descris albumul ca "mai distractiv, mai activ" şi "sună a recunoştinţă". Solistul Brandon Flowers a declarat că sintetizatoarele au dominat muzica pe care a înregistrat-o. Acest disc vine după "Wonderful, Wonderful" din 2017, primul material al trupei care a ajuns pe locul întâi în topuri. Single-ul "Land of the Free" a făcut valuri în 2019, având un clip regizat de Spike Lee.

Justin Bieber

Justin Bieber tocmai a lansat piesa "Yummy", care a cucerit toate topurile posibile. Spre final de lună lansează şi un documentar despre perioada sa dificilă din 2017, dar şi revenirea sa, prin găsirea religiei şi relaţia cu soţia Hailey Baldwin. Tânărul de 25 de ani a confirmat deja că va lansa un album în 2020, dar fără o dată clară. Judecând după trendurile actuale şi ultimele release-uri, Bieber ar putea aborda şi genul country. În "Yummy" l-am lăsat pe R&B combinat cu trap, cu părul roz şi cu filtre de Instagram.

Deftones

Chino Moreno, solistul Deftones a declarat anul trecut într-un interviu cu NBC că ni se pregăteşte cu siguranţă albumul cu numărul 9 pentru 2020. În plus, e un an special pentru că este aniversarea a 20 de ani de la superbul LP "White Pony", care a scris istorie în rock-ul alternativ. Metaliştii din Sacramento au lucrat la un disc experimental de această dată, cu extra influenţe electronice. Chino însuşi a apărut pe câteva colaborări interesante, cu Mike Shinoda şi pe o piesă pentru o coloană sonoră DC Comics.

Marilyn Manson

Marilyn Manson este sărbătoritul săptămânii, aniversând 51 de ani pe 5 ianuarie. Artistul lucrează de ceva vreme la un album nou, alături de Shooter Jennings şi Tyler Bates. Deja am putut asculta un cover după The Doors ("The End") la final de 2019 şi am putea auzi extra influenţe psihedelice şi de rock progresiv pe noul LP. Manson şi-a comparat viitorul disc cu celebrul "Diamond Dogs" al lui David Bowie, dar şi cu opera trupei The Killing Joke.

Lana Del Rey - White Hot Forever

Deşi este mai degrabă un zvon, albumul "White Hot Forever" a primit un teaser de la Lana Del Rey chiar înainte să lanseze LP-ul "Norman Fucking Rockwell" anul trecut. Lana nu a oferit detalii despre sound-ul său, dar a promis un "release surpriză în următoarele 12 sau 13 luni" după ce a sosit "Norman". Posibil să fie noul său volum de poezii pus pe muzică.

Lady Gaga

Aici intrăm în teritoriul speculaţiilor, mai ales că ştim doar că Lady Gaga a declarat că îşi va numi viitorul album "Adele", într-un tweet postat în octombrie. Era oare o glumă, indiciu despre o colaborare sau... altceva? Albumul cu numărul 6 vine după succesul lui "A Star Is Born", care s-a lăsat cu Oscaruri şi un remake memorabil, pe care Bradley Cooper şi Lady Gaga şi l-au adaptat şi transformat în mod legendar. Zvonurile afirmă că pe noul disc Lady Gaga va colabora cu Sophie, BloodPop şi Anthony Rossomando, care a contribuit la compoziţia "Shallow".

Adele

Atunci când a împlinit 31 de ani, Adele a postat pe Instagram o aluzie la fanii care aşteaptă încă un album denumit după vârsta sa. A făcut şi o glumă, că ar pregăti un album drum 'n' bass în ciuda fanilor. Ulterior a anunţat că renunţă la denumirea de albume după vârsta sa.

Rihanna

La 4 ani distanţă de la apreciatul album "Anti", Rihanna ne pregăteşte ceva. Ce e drept artista e mai mult ocupată cu lumea modei, cu linia sa de parfumuri, produse de beauty şi lansări de cărţi foto. Pe lângă cariera sa cinematografică... Totuşi în indiciile postate online am găsit promisiunea unui album reggae, cu care tot amăgeşte fanii de ani buni.

Tame Impala - The Slow Rush (14 februarie)

Fix de Valentine's Day ar trebui să vină noul album Tame Impala, "The Slow Rush". Este proiectul multi instrumentalistului Kevin Parker şi albumul cu numărul 4 pentru Tame Impala. Succesul ultimului album a dus la colaborări uriaşe, cu Lady Gaga, Kanye West şi Travis Scott. Noul disc se anunţă unul psych-rock cu influenţe din toate genurile. Va avea 12 track-uri şi a fost prefaţat de single-urile "Borderline" şi "Patience".

Ozzy Osbourne - Ordinary Man

Apropo de oameni care nu au mai lansat de multe albume, Ozzy Osbourne ne aduce un nou material discografic la 10 ani după "Scream". Ozzy a avut probleme mari de sănătate în ultimii ani dar şi-a regăsit energia odată cu colaborarea cu Post Malone. Ulterior a lansat single-urile "Under the Graveyard" şi "Straight to Hell". Aceasta din urmă este o colaborare cu Slash, iar recent am aflat că Ozzy are şi o piesă nouă înregistrată cu Elton John. Discul nou se numeşte "Ordinary Man" şi ar putea sosi chiar în această lună. A fost înregistrat în doar 4 luni alături de toboşarul Red Hot Chili Peppers şi basistul Guns N' Roses.

Nine Inch Nails

Trent Reznor şi Atticus Ross au fost extrem de ocupaţi în ultima vreme, înregistrând coloana sonoră a serialului HBO "Watchmen", dar şi piese pentru coloana sonoră a producţiei Pixar "Soul". În plus au contribuit şi la soundtrack-ul filmului indie "Waves". Pentru 2020 e momentul să revină pe scenă Nine Inch Nails, cu un Trent Reznor care a promis piese colaborative cu "oameni care ne plac". Sample-urile trupei au devenit virale, după ce s-au regăsit în mega hitul "Old Town Road" al lui Lil Nas X din ultimul an.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Halsey a lansat varianta extinsă a albumului "If I Can’t Have Love, I Want Power"

Halsey începe noul an cu o variantă extinsă a celui mai recent album, "If I Can’t Have Love, I Want Power". În tracklistul acestei versiuni se regăsesc două piese noi: "Nightmare Reprise" si "People disappear here".

Publicat

pe

Halsey în videoclipul piesei "You should be sad"
Halsey în videoclipul piesei "You should be sad" │ FOTO: captură YouTube

"If I Can’t Have Love, I Want Power" a fost nominalizat la premiile Grammy în categoria Best Alternative Music Album. Discul a fost, de asemena, inclus în top 30 cele mai bune materiale din anul 2021, conform mai multor publicatii de specialitate. Varianta extinsă a albumului conține doua piese noi: "Nightmare Reprise" si "People disappear here".

Odată cu noul proiect, Halsey a lansat videoclipuri noi pentru toate melodiile albumului. În timpul sărbătoriilor de iarnă, artista a prezentat și varianta live a materialului discografic.

Proiectul muzical a fost produs de Trent Reznor și Atticus Ross și a debutat pe primul loc în Billboard Top Current Albums, fiind al treilea album consecutiv al artistei ce reușește această performanță. Materialul a fost pe prima poziție și în Billboard's Alternative Albums, Vinyl Albums, Tastemaker Albums charts si Spotify Top 10 Global Album Debuts.

"If I Can’t Have Love, I Want Power" a primit, de asemenea, aprecieri din partea unor publicații reputate, precum The New York Times, Rolling Stone, NYLON, Cosmopolitan, Complex, Entertainment Weekly, Vulture, People, Kerrang, Slate, Billboard si NME.

Tracklist "If I Can't Have Love, I Want Power" Extended Edition:

 1. The Tradition
 2. Bells in Santa Fe
 3. Easier than Lying
 4. Lilith
 5. Girl is aGun
 6. You asked for this
 7. Darling
 8. 1121
 9. honey
 10. Whispers
 11. I'am not a Woman, I'm a God
 12. The Lighthouse
 13. Ya'aburnee
 14. Nightmare
 15. Nightmare Reprise
 16. People disappear here

Halsey a vândut peste 60 milioane de piese în America și peste 150 de milioane la nivel global. Artista a acumulat peste 31 de miliarde stream-uri la nivel mondial și peste 17 milioane de albume în toată lumea.

Pe lângă muzică, artista a lansat și cartea "I Would Leave Me If I Could: A Collection of Poetry", care a debutat în The New York Times Best Sellers în noiembrie anul trecut. Totodată, Halsey a fost inclusă în 100 Most Influential People of 2020 de cître revista Time. Artista are în palmares peste 20 de premii câștigate la gale importante, precum AMA, MTV VMA, GLAAD Award, the Songwriters Hall of Fame's Hal David Starlight Award si CMT Music Award.

Halsey și-a lansat și propriul brand de produse pentru make-up - About-face. Totodată, artista își folosește notorietatea pentru a susține drepturile tinerilor și femeilor și comunității LGBTQ, sprijinind și conștientizarea importanței sănătății mintale.

Citește în continuare

Premii muzicale

Premiile Grammy 2022 ar putea fi amânate din cauza variantei Omicron

Ceremonia Premiilor Grammy 2022 ar urma să fie amânată, conform unor surse citate de Billboard. Evenimentul trebuia să aibă loc pe 31 decembrie la arena Crypto.com din Los Angeles, dar ar urma să fie amânată pentru o dată ulterioară.

Publicat

pe

Nominalizari Premiile Grammy 2022
Nominalizari Premiile Grammy 2022 │ FOTO: Grammy.com www.grammy.com

Premiile Grammy ajung în 2022 la ediţia cu numărul 64, iar un purtător de cuvânt al Academiei a dezvăluit unei publicaţii americane că încă se discuta şi nu s-a ajuns la o decizie cu privire la data finală. Totuşi oficialii tind spre amânare din cauza numărului mare de cazuri Covid-19 varianta Omicron din SUA (aproape 300.000 pe zi). În 2021 ediţia 63 a premiilor a fost de asemenea mutată de la final de ianuarie din cauza pandemiei şi până la urmă s-a desfăşurat pe 14 martie 2021 la Los Angeles Convention Center.

Nominalizariile la ediţia din 2022 au fost anunţate pe 23 noiembrie 2021 prin live stream, iar Billie Eilish, Adele, Justin Bieber şi Ed Sheeran se întrec în nominalizări. Cel mai impresionant e totuşi artistul jazz Jon Batiste, cu 11 nominalizări, urmat de Doja Cat, H.E.R şi Bieber, cu câte 8 menţiuni. ABBA a bifat la rândul său prima nominalizare. La categoria rock concurează Gojira, Rob Zombie, AC/DC, Mastodon, Kings of Leon şi Dream Theater. La rap bătălia e strânsă, cu Drake şi Kanye având albume noi lansate la doar zile distanţă, în vreme ce Lil Nas X a lansat la rândul său un LP foarte popular.

Costi Ioniţă se numără printre compozitorii nominalizaţi la Premiile Grammy 2022 pentru piesa "Go Down Deh" a lui Sean Paul şi Shaggy. Între timp Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări din istoria Premiilor Grammy, cu un total de 83 de nominalizări pe parcursul carierei.

În ce priveşte ceremonia din acest an, ea va avea acelaşi prezentator ca şi Premiile Grammy 2021 şi anume Trevor Noah. Îl cunoaştem din cariera de comediant, dar şi ca gazdă a show-ului "The Daily Show With Trevor Noah" de pe Comedy Central.

Citește în continuare

Muzică și film

Lady Gaga și Billie Eilish sunt nominalizate la Globurile de Aur 2022 - Lista completă

Lady Gaga și Billie Eilish confirmă predicțiile criticilor și se regăsesc pe lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2022. Gaga, ce are deja două Globuri de Aur în palmares, este nominalizată pentru rolul principal din filmul "House of Gucci", iar Billie Eilish e nominalizată pentru piesa "No Time to Die", de pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria James Bond.

Publicat

pe

Lady Gaga în ”House of Gucci”/ Billie Eilish în videoclipul ”No Time to Die”
Lady Gaga în ”House of Gucci”/ Billie Eilish în videoclipul ”No Time to Die” │ FOTO: Capturi YouTube

Lady Gaga îi calcă pe urme Barbrei Streisand și demonstrează că nu este doar o cântăreață cu voce excepțională, ci și o actriță în adevăratul sens al cuvântului. După Globurile de Aur obținute pentru "American Horror Story: Hotel" (Cea mai bună actriță într-o miniserie) și "A Star Is Born" (Cea mai bună piesă originală, pentru piesa "Shallow"), Gaga țintește și mai sus. Rolul principal din "House of Gucci" i-a adus o nouă nominalizare, în categoria "Cea mai bună actriță într-o dramă", iar șansele de câștig sunt destul de ridicate. Așa susțin, cel puțin, criticii, care, deși nu se pot pune de acord dacă Ridley Scott a făcut o treabă bună, par destul de siguri că Gaga e o Patrizia Reggiani convingătoare.

Trailer: "House of Gucci"

Billie Eilish, cea mai tânără artistă care a compus și interpretat piesa principală de pe coloana sonoră a unui film James Bond, continuă să scrie istorie. În ciuda amânărilor repetate a datei de lansare a filmului "No Time to Die", piesa cu același nume, scrisă de Billie și Finneas, are parte de atenția preconizată de critici. Tânăra artistă, în vârstă de 19 ani, a primit prima ei nominalizare la Globurile de Aur, în categoria "Cea mai bună melodie originală".

Videoclip oficial: "No Time to Die"

Gala decernării Globurilor de Aur 2022 va avea loc pe 9 ianuarie. Nu se știe încă dacă evenimentul se va desfășura în format clasic, cu public în sală.

Lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2022:

Televiziune

Cel mai bun actor într-un serial de comedie:

 • Anthony Anderson, "Black-ish"
 • Nicholas Hoult, "The Great"
 • Steve Martin, "Only Murders in the Building"
 • Martin Short, "Only Murders in the Building"
 • Jason Sudeikis, "Ted Lasso"

Cea mai bună actriță într-un serial de comedie

 • Hannah Einbender, "Hacks"
 • Elle Fanning, "The Great"
 • Issa Rae, "Insecure"
 • Tracee Ellis Ross, "black-ish"
 • Jean Smart, "Hacks"

Cel mai bun actor într-un serial (dramă)

 • Brian Cox, "Succession"
 • Lee Jung-jae, "Squid Game"
 • Billy Porter, "Pose"
 • Jeremy Strong, "Succession"
 • Omar Sy, "Lupin"

Cel mai bună actriță într-un serial (dramă)

 • Uzo Aduba, "In Treatment"
 • Jennifer Aniston, "The Morning Show"
 • Christine Baranski, "The Good Fight"
 • Elisabeth Moss, "The Handmaid's Tale"
 • Mj Rodriguez, "Pose"

Cel mai bun actor într-o miniserie

 • Paul Bettany, "WandaVision"
 • Oscar Isaac, "Scenes From a Marriage"
 • Michael Keaton, "Dopesick"
 • Ewan McGregor, "Halston"
 • Tahar Raheem, "The Serpent"

Cea mai bună actriță într-o miniserie

 • Jessica Chastain, "Scenes From a Marriage"
 • Cynthia Erivo, "Genius: Aretha"
 • Elizabeth Olsen, "WandaVision"
 • Margaret Qualley, "Maid"
 • Kate Winslet, "Mare of Easttown"

Cel mai bun serial (dramă)

 • "Lupin"
 • "The Morning Show"
 • "Pose"
 • "Squid Game"
 • "Succession"

Cea mai bună miniserie

 • "Dopesick"
 • "Impeachment: American Crime Story"
 • "Maid"
 • "Mare of Easttown"
 • "The Underground Railroad"

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial sau miniserie

 • Jennifer Coolidge, "White Lotus"
 • Kaitlyn Dever, "Dopesick"
 • Andie MacDowell, "Maid"
 • Sarah Snook, "Succession"
 • Hannah Waddingham, "Ted Lasso"

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial sau miniserie

 • Billy Crudup, "The Morning Show"
 • Kieran Culkin, "Succession"
 • Mark Duplass, "The Morning Show"
 • Brett Goldstein, "Ted Lasso"
 • Oh Yeong-su, "Squid Game"

Cel mai bun serial de comedie sau musical

 • "The Great"
 • "Hacks"
 • "Only Murders in the Building"
 • "Reservation Dogs"
 • "Ted Lasso"

Film

Cel mai bun film de comedie sau musical

 • "Cyrano"
 • "Don't Look Up"
 • "Licorice Pizza"
 • "Tick, Tick ... Boom!"
 • "West Side Story"

Cel mai bun film - dramă

 • "Belfast,"
 • "CODA"
 • "Dune" "King Richard"
 • "The Power of the Dog"

Cel mai bun film într-o limbă străină

 • "Compartment No. 6"
 • "Drive My Car"
 • "The Hand of God"
 • "A Hero"
 • "Parallel Mothers"

Cel mai bun scenariu de film

 • Paul Thomas Anderson, "Licorice Pizza"
 • Kenneth Branagh, "Belfast"
 • Jane Campion, "The Power of the Dog"
 • Adam McKay, "Don't Look Up"
 • Aaron Sorkin , "Being the Ricardos"

Cea mai bună melodie originală 

 • "Be Alive" from "King Richard" - Beyoncé Knowles-Carter, Dixson
 • "Dos Orugitas" from "Encanto" - Lin-Manuel Miranda
 • "Down to Joy" from "Belfast" - Van Morrison
 • "Here I Am (Singing My Way Home)" from "Respect" - Jamie Alexander Hartman, Jennifer Hudson, Carole King
 • "No Time to Die" from "No Time to Die" - Billie Eilish, Finneas O'Connell

Cea mai bună coloană sonoră

 • "The French Dispatch"
 • "Encanto"
 • "The Power of the Dog"
 • "Parallel Mothers"
 • "Dune"

Cel mai bun actor într-un rol secundar

 • Ben Affleck, "The Tender Bar"
 • Jamie Dornan, "Belfast"
 • Ciarán Hinds, "Belfast"
 • Troy Kotsur, "CODA"
 • Kodi Smit-McPhee, "The Power of the Dog"

Cea mai bună actriță într-un rol secundar

 • Caitríona Balfe, "Belfast"
 • Ariana DeBose, "West Side Story"
 • Kirsten Dunst, "The Power of the Dog"
 • Aunjanue Ellis, "King Richard"
 • Ruth Negga, "Passing

Cel mai bun actor într-un musical sau comedie

 • Leonardo DiCaprio, "Don't Look Up"
 • Peter Dinklage, "Cyrano"
 • Andrew Garfield, "Tick, Tick ... Boom!"
 • Cooper Hoffman, "Licorice Pizza"
 • Anthony Ramos, "In the Heights"

Cea mai bună actriță într-un musical sau comedie

 • Marion Cotillard, "Annette"
 • Alana Haim, "Licorice Pizza"
 • Jennifer Lawrence, "Don't Look Up"
 • Emma Stone, "Cruella"
 • Rachel Zegler, "West Side Story"

Cel mai bun film de animație

 • "Encanto"
 • "Flee"
 • "Luca"
 • "My Sunny Maad"
 • "Raya and the Last Dragon"

Cel mai bun actor într-o dramă

 • Mahershala Ali, Swan Song"
 • Javier Bardem, "Being the Ricardos"
 • Benedict Cumberbatch, "The Power of the Dog"
 • Will Smith, "King Richard"
 • Denzel Washington, "The Tragedy of Macbeth"

Cea mai bună actriță într-o dramă

 • Jessica Chastain, "The Eyes of Tammy Faye"
 • Olivia Colman, "The Lost Daughter"
 • Nicole Kidman, "Being the Ricardos"
 • Lady Gaga, "House of Gucci"
 • Kristen Stewart, "Spencer"

Cel mai bun regizor

 • Kenneth Branagh, "Belfast"
 • Jane Campion, "The Power of the Dog"
 • Maggie Gyllenhaal, "The Lost Daughter"
 • Steven Spielberg, "West Side Story"
 • Denis Villeneuve, "Dune"
Citește în continuare

Trending