Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 20: Cele mai bune melodii Rock-Rap

Am făcut o selecție cu cele mai "bune" colaborări rock-rap din anii "80 până în prezent. Astfel, veți descoperi Korn cu Nas, Public Enemy cu Anthrax, Cypress Hill cu Pearl Jam, The Black Eyed Peas cu Papa Roach, Coldplay cu Kanye West etc - toate rezultate de succes ale unor fuziuni de stiluri, personalități, idei, mesaje.

Publicat

pe

Una dintre cele mai interesante colaborări este cea dintre o trupă rock și un rapper. Fie că este vorba de o trupă de new metal, hard rock, rock alternativ, pop rock sau indie rock există un rapper care să completeze perfect puzzleul, concretizându-se astfel o piesă care să iesă în evidență.

1. Walk This Way: Aerosmith & Run-DMC (1986)

Piesa a fost lansată inițial de trupa Aerosmith, fiind compusă de Steve Tyler și Joe Perry. ”Walk This Way” a fost cel de-al doilea single extras de pe albumul ”Toys in the Attic” din 1975. Mai târziu, Aerosmith și Run-DMC au realizat o nouă variantă a piesei, care a revitalizat carierele ambelor trupe. ”Walk This Way” a devenit hit internațional și rămâne în istoria muzicii ca una dintre cele mai reușite colaborări de rock-rap.

2. Bring The Noise: Anthrax & Public Enemy (1987)

Cântecul a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”Less Than Zero”, în 1987. Public Enemy a fost extrem de încântată de colaborarea cu Anthrax, astfel că a inclus piesa și pe albumul din 1998, intitulat ”It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”, după ce a fost lansată ca single un an în urmă.

3. Real Thing: Pearl Jam & Cypress Hill (1993)

Cele două trupe au realizat această colaborare special pentru filmul ”The Judgement Night”, a cărei coloană sonoră cuprinde piesa ”Real Thing”.

4. Missing Link: Dinosaur Jr & Del tha Funkee Homosapien (1993)

Și această piesă este inclusă pe coloana sonoră a filmului ”The Judgement Night”.

5. Don’t Call me Nigger, Whitey: Jane's Addiction & Bodycount (1993)

Inițial cântecul a fost lansat pe albumul ”Stand!” din 1969 semnat Sly & The Family Stone. Clipul de mai jos cu interpretarea lui Jane’s Addiction și Bodycount reprezintă scena de final a filmului ”Gift”, realizat de Perry Farrel și Casey Niccoli.

6. N 2 Gether Now : Limp Bizkit & Method Man (1999)

Piesa a fost lansată ca cel de-al treilea single extras de pe albumul ”Significant Other”, semnat Limp Bizkit.

7. Clint Eastwood: Gorillaz & Del Tha Funkee Homosapien (2001)

Acesta este primul single lansat de Gorillaz de pe albumul de debut din 2001. Piesa include partea de cor ”I’ve got sunshine in a bag”din filmul ”The Good, The Bad and the Ugly” în care Clint Eastwood interpretează rolul lui Blondie (The Good).

8. Play Me: Korn & Nas (2003)

Pentru LP-ul ”Take a Look in the Mirror”, Korn a înregistrat cu rapper-ul Nas piesa ”Play Me”.

9. Anxiety: Papa Roach & Black Eyed Peas (2003)

Pentru cel de-al treilea album, ”Elephunk”, Black Eyed Peas a decis să realizeze colaborări cât mai diverse. Astfel a ajuns să înregistreze cu formația de nu-metal Papa Roach.

10. Get Back: Sum 41 & Ludacris (2004)

Cântecul a fost inițial lansat de Ludacris ca prim single de pe albumul ”The Red Light Disctrict”. Apoi, artistul a vrut să realizeze un remix al piesei și astfel a relansat single-ul în varianta înregistrată alături de trupa punk Sum 41.

11. Numb / Encore - Linkin Park – Jay-Z (2004)

Linkin Park și Jay-Z au realizat un album de remix-uri împreună în 2004. ”Collision Course” s-a bucurat de un succes enorm, iar cele peste 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume demonstrează că este una dintre cele mai bune colaborări rock-rap din istorie. ”Numb / Encore” este primul single extras de pe album.

12. Flyentology: Trent Reznor (Nine Inch Nails) & EL-P (2007)

Piesa a fost lansată ca prim single extras de pe albumul ”I’ll Sleep When You’re Dead”, lansat de EL-P doar în format digital, pe iTunes.

13. We Made It: Linkin Park & Busta Rhymes (2008)

Deși nu a ajuns pe cel de-al optulea album al lui Busta Rhymes din cauza problemelor cu casa de discuri, colaborarea dintre Busta și Linkin Park s-a bucurat de succes. Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a jocului video de fotbal american, ”Madden NFL 09”.

14. Homecoming: Chris Martin (Coldplay) & Kanye West (2008)

Kanye West, cunoscut pentru ideile sale revoluționare în muzică, a realizat single-ul ”Homecoming” în colaborare cu solistul trupei Coldplay, Chris Martin. Piesa este inclusă pe albumul ”Graduation”.

15. Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo): The Black Keys & Mos Def & Jim Jones (2009)

Trupa de blues rock, The Black Keys a realizat albumul ”Blakroc”, alcătuit în întregime din colaborări cu artiști de rap, hip-hop și R&B. Primul single extras de pe disc este ”Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo)”, în care The Black Keys cântă împreună cu Mos Def și Jim Jones.

16. Who knows Who: Muse & The Streets (2009)

Da, și Muse a realizat o colaborare cu un rapper! Trupa a înregistrat în 2008 alături de rapperul britanic Mike Skinner cântecul ”Who knows Who”. Se pare că cei de la Muse nu au fost foarte încântați de rezultat întrucât inițial nu au vrut să lanseze piesa, dar după ce au apărut pe internet bucăți din melodie au decis să o lanseze oficial în 2009.

17. Right On: Joanna Newsom & The Roots (2010)

Rapperii de la The Roots au lansat anul trecut albumul ”How I Got Over” ce include piesa ”Right On”. Cântecul are la bază o bucată din melodia lui Joanna Newsom, ”Book Of Right-On”.

18. Dear God 2.0: Monsters Of Folk & The Roots (2010)

Tot de pe albumul ”How I Got Over” este extras și acest single care a avut parte de cea mai bună promovare. Trupa Monsters of Folk a colaborat cu The Roots pentru a realiza o nouă versiune a piesei ”Dear God”, lansată de grupul rock în același an.

19. Hurricane 2.0: 30 Seconds To Mars & Kanye West (2011)

Colaborarea dintre 30 Seconds To Mars și Kanye West a fost dezvăluită încă din 2009 însă artiștii aparțin de case de discuri diferite și au intervenit probleme legate de drepturile de autor, iar piesa nu a putut fi inclusă pe albumul ”This Is War”. Într-un final, 30 Seconds To Mars a putut să lanseze oficial melodia ca single la începutul acestui an.

20. Superman: Willie Nelson & Snoop Dogg (2011)

”Superman” este cu siguranță una dintre cele mai originale colaborări rock-rap din istorie. Piesa este inclusă pe cel mai recent album, ”Doggumentary” lansat de Snoop Dogg în luna martie. Simbioza dintre rapper și legendarul Willie Nelson este uimitor de perfectă, stilurile celor doi artiști atât de diferiți se încheagă în ceva plăcut, care te face să zambești și care nu se poate să nu-ți placă.

PUBLICITATE
Un comentariu

Albume noi

Kanye West a lansat în sfârşit albumul "Donda"; Unde se poate asculta

După mai multe amânări decât unele jocuri de PlayStation, Kanye West a lansat în sfârşit albumul "Donda". Debutul a venit într-o zi de duminică, 29 august 2021, iar LP-ul poartă numele mamei artistului. A primit o serie de petreceri de audiţie în ultima lună, înţesate de celebrităţi controversate. Avem detalii despre LP mai jos, plus piese noi.

Publicat

pe

Kanye West concert auditie Donda 2021
Kanye West concert auditie Donda 2021 │ FOTO: Kanye West

Ultima dată de lansare vehiculată pentru album fusese 27 august, apoi 3 septembrie. "Donda" este albumul cu numărul 10 în discografia lui Kanye West, care a depus recent actele pentru a îşi schimba numele în "Ye". Şi-a anunţat şi candidatura la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024. În plus a adus pe scenă artişti controversaţi ca Marilyn Manson şi DaBaby pentru a promova noul său disc.

Deocamdată piesele noi se pot asculta pe Spotify şi Apple Music, dar ele se pot găsi şi pe YouTube, pe contul oficial al artistului. A doua piesă de pe LP, "Jail" aduce o colaborare cu Jay-Z, dar există şi o versiune "Jail pt 2" cu DaBaby + Manson. În total noul album aduce 27 de piese noi, iar tracklist-ul îl puteţi vedea mai jos:

01. Donda Chant
02. Jail
03. God Breathed
04. Off The Grid
05. Hurricane
06. Praise God
07. Jonah
08. Ok Ok
09. Junya
10. Believe What I Say
11. 24
12. Remote Control
13. Moon
14. Heaven And Hell
15. Donda
16. Keep My Spirit Alive
17. Jesus Lord
18. New Again
19. Tell The Vision
20. Lord I Need You
21. Pure Souls
22. Come To Life
23. No Child Left Behind
24. Jail pt 2
25. Ok Ok pt 2
26. Junya pt 2
27. Jesus Lord pt 2

Judecând după numele pieselor, inspiraţia divină nu s-a oprit după lansările de materiale gospel ale fostului soţ al lui Kim Kardashian. Ye trebuia să lanseze iniţial "Donda" pe 24 iulie 2020, dar apoi a urmat o serie de amânări. Mama rapperului, care dă titlul acestui material a murit în noiembrie 2007 şi a rămas o influenţă importantă asupra vieţii şi operei muzicianului.

Campania de promovare a fost una virală, cu 3 petreceri de audiţie, Ye locuind în stadioane pentru a finaliza albumul şi chiar oferind vaccinări la petreceri. Mai nou West are o dispută, un beef cu Drake, iar locuinţa sa a fost vandalizată de asociaţi sau fani ai lui Drizzy. Ultimul LP al lui Kanye a fost "Jesus is King", lansat în 2019.

"Donda" are o copertă complet neagră, deşi cea din 2020 dezvăluia o imagine cu un soare imens şi figuri angelice în cer. Printre colaboratorii track-urilor listate mai sus se număra Playboi Carti, Lil Baby, The Weeknd, Travis Scott, Lil Yachty, Kid Cudi, Chris Brown, Roddy Ricch, DaBaby, Marilyn Manson, Ty Dolla Sign şi mulţi alţii.

Kanye vine după un mult mediatizat divorţ de Kim Kardashian şi o scurtă relaţie cu Irina Shayk. Primele recenzii ale LP-ului sunt modeste, cu 3 stele din 5 de la NME şi 4 stele de la The Sunday Times.

Citește în continuare

Albume noi

Marilyn Manson apare pe noul album al lui Kanye West, a fost prezent la concertele "Donda"

Kanye West e maestrul controverselor şi e acum în mijlocul unui scandal după ce a adus pe scena doi artişti foarte polarizanţi. Rapperul a petrecut ultima lună ţinând petreceri de audiţie a noului său album, "Donda", iar cea de pe 26 august a stârnit rumoare. Acolo au fost adus pe scenă Marilyn Manson şi DaBaby, ambii persona non grata în muzică acum. Avem detalii inclusiv despre o colaborare între Manson şi Kanye în articol.

Publicat

pe

Kanye West Marilyn Manson Dababy petrecere auditie Donda
Kanye West Marilyn Manson Dababy petrecere auditie Donda │ FOTO: Kanye West

La petrecerea de audiţie de pe 26 august 2021, Kanye West a adus pe scenă o machetă la scară a casei sale din copilărie, din Chicago. Din acea casă au ieşit rapperul DaBaby, ostracizat în ultimele săptămâni din cauza unor comentarii homofobe, pentru care şi-a cerut scuze. Lângă aceeaşi casă a apărut şi Marilyn Manson, cu un machiaj asociat look-ului său de acum 10 ani. E prima apariţie în public a shock rockerului după multiple acuzaţii de abuz sexual din partea unor foste colaboratoare, partenere de viaţă sau persoane care i-au traversat orbita.

Cei 3 artişti au apărut pe scenă în timpul unei reprezentaţii (playback) a piesei "Jail" de pe "Donda". La o petrecere din Atlanta, aceeaşi melodie a inclus şi o strofă de la Jay-Z. În versiunea de pe 26 august o cânta DaBaby. Kanye a vrut să se afişeze cu aceşti proscrişi ca un soi de comentariu social asupra Cancel Culture. Alte momente cheie de la spectacolul de pe 26 au fost cel în care Kanye şi-a dat foc în mod simbolic, dar şi apariţia lui Kim Kardashian la show.

"Donda" trebuia să se lanseze pe 27 august, dar a fost deja amânat de atât de multe ori că nu mai ştim exact când va sosi. În ultimele 24 de ore au apărut informaţii că albumul a fost trimis spre reţelele de streaming muzical. Cea mai nouă dată de lansare ar fi 3 septembrie. Ulterior am aflat că Marilyn Manson va apărea pe cel puţin o melodie a lui Kanye de pe acest LP. Reprezentaţii lui Manson au confirmat ca "vocea sa e pe "Donda" şi va continua colaborarea conceptuală cu Ye pe acest proiect".

În ultimele zile Kanye a depus actele legale pentru a îşi schimba numele în Ye. West a făcut aluzii şi la o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale din SUA în 2024.

Citește în continuare

Lifestyle

Kanye West îşi schimbă numele într-un cuvânt cu 2 litere; A depus documentele legale

Kanye West reuşeşte mereu să rămână în centrul atenţiei, prin comportamentul său excentric, prin ţinutele sale şi mai nou printr-o schimbare de nume. Cel cunoscut şi ca Yeezy îşi va scurta numele şi va renunţa la distincţia între nume şi prenume, înlocuind totul cu un cuvânt din două litere. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Kanye West invitat la podcastul lui Joe Rogan 2020
Kanye West invitat la podcastul lui Joe Rogan 2020 │ FOTO: Joe Rogan

Rapperul care a divorţat recent de Kim Kardashian vrea să fie cunoscut pur şi simplu drept "Ye". A citat motive personale pentru această schimbare de nume, în documentele înregistrate la un tribunal din Los Angeles. "Ye" este şi numele unui album lansat cu 3 ani în urmă de către Kanye West, care în ultimii ani s-a întors spre religie, designul vestimentar şi chiar o candidatură la preşedinţia SUA.

Pe lângă o prescurtare de la Kanye, "Ye" are o semnificaţie religioasă pentru muzicianul în vârstă de 44 de ani. Se pare că acest cuvânt este cel mai des folosit în varianta în limba engleză a Bibliei şi acolo înseamnă "tu". Aceste detalii ieşeau la iveală în 2018, când Kanye a explicat tuturor de unde venea numele albumului său. Iată spusele sale de la acea vreme într-un interviu acordat într-o emisiune radio:

Cred că "ye" este cel mai des folosit cuvânt în Biblie şi acolo înseamnă "tu". Deci eu sunt sunt "tu", sunt noi şi este noi. A venit de la Kanye, care înseamnă unicul, la un simplu Ye, care reflectă binele nostru, răul nostru, confuzia noastră, totul.

Kanye se pregăteşte să lanseze în curând albumul "Donda", denumit după mama sa. LP-ul a fost amânat de multe ori şi prefaţat de concerte în arene bine păzite şi închise, de unde nu au scăpat prea multe piese şi informaţii. Petrecerile de ascultare a discului au fost organizate pe stadioane, iar Kanye ajunge cu acest material la o discografie de 10 albume. Următorul deadline pentru lansare ar fi "până la final de lună august".

West şi-a exprimat şi dorinţa de a candida din nou la alegerile din SUA în 2024, după ce a strâns 60.000 de voturi în 2020. Legat de schimbarea de nume, un judecător trebuie să o aprobe înainte ca ea să devină oficială. West este angrenat acum în procesul de divorţ de Kim Karadshian West, care îşi va păstra numele de familie primit de la Kanye, la fel cum vor face şi cei 4 copii ai cuplului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending