Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 20: Cele mai bune melodii Rock-Rap

Am făcut o selecție cu cele mai "bune" colaborări rock-rap din anii "80 până în prezent. Astfel, veți descoperi Korn cu Nas, Public Enemy cu Anthrax, Cypress Hill cu Pearl Jam, The Black Eyed Peas cu Papa Roach, Coldplay cu Kanye West etc - toate rezultate de succes ale unor fuziuni de stiluri, personalități, idei, mesaje.

Publicat

pe

Una dintre cele mai interesante colaborări este cea dintre o trupă rock și un rapper. Fie că este vorba de o trupă de new metal, hard rock, rock alternativ, pop rock sau indie rock există un rapper care să completeze perfect puzzleul, concretizându-se astfel o piesă care să iesă în evidență.

1. Walk This Way: Aerosmith & Run-DMC (1986)

Piesa a fost lansată inițial de trupa Aerosmith, fiind compusă de Steve Tyler și Joe Perry. ”Walk This Way” a fost cel de-al doilea single extras de pe albumul ”Toys in the Attic” din 1975. Mai târziu, Aerosmith și Run-DMC au realizat o nouă variantă a piesei, care a revitalizat carierele ambelor trupe. ”Walk This Way” a devenit hit internațional și rămâne în istoria muzicii ca una dintre cele mai reușite colaborări de rock-rap.

2. Bring The Noise: Anthrax & Public Enemy (1987)

Cântecul a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”Less Than Zero”, în 1987. Public Enemy a fost extrem de încântată de colaborarea cu Anthrax, astfel că a inclus piesa și pe albumul din 1998, intitulat ”It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”, după ce a fost lansată ca single un an în urmă.

3. Real Thing: Pearl Jam & Cypress Hill (1993)

Cele două trupe au realizat această colaborare special pentru filmul ”The Judgement Night”, a cărei coloană sonoră cuprinde piesa ”Real Thing”.

4. Missing Link: Dinosaur Jr & Del tha Funkee Homosapien (1993)

Și această piesă este inclusă pe coloana sonoră a filmului ”The Judgement Night”.

5. Don’t Call me Nigger, Whitey: Jane's Addiction & Bodycount (1993)

Inițial cântecul a fost lansat pe albumul ”Stand!” din 1969 semnat Sly & The Family Stone. Clipul de mai jos cu interpretarea lui Jane’s Addiction și Bodycount reprezintă scena de final a filmului ”Gift”, realizat de Perry Farrel și Casey Niccoli.

6. N 2 Gether Now : Limp Bizkit & Method Man (1999)

Piesa a fost lansată ca cel de-al treilea single extras de pe albumul ”Significant Other”, semnat Limp Bizkit.

7. Clint Eastwood: Gorillaz & Del Tha Funkee Homosapien (2001)

Acesta este primul single lansat de Gorillaz de pe albumul de debut din 2001. Piesa include partea de cor ”I’ve got sunshine in a bag”din filmul ”The Good, The Bad and the Ugly” în care Clint Eastwood interpretează rolul lui Blondie (The Good).

8. Play Me: Korn & Nas (2003)

Pentru LP-ul ”Take a Look in the Mirror”, Korn a înregistrat cu rapper-ul Nas piesa ”Play Me”.

9. Anxiety: Papa Roach & Black Eyed Peas (2003)

Pentru cel de-al treilea album, ”Elephunk”, Black Eyed Peas a decis să realizeze colaborări cât mai diverse. Astfel a ajuns să înregistreze cu formația de nu-metal Papa Roach.

10. Get Back: Sum 41 & Ludacris (2004)

Cântecul a fost inițial lansat de Ludacris ca prim single de pe albumul ”The Red Light Disctrict”. Apoi, artistul a vrut să realizeze un remix al piesei și astfel a relansat single-ul în varianta înregistrată alături de trupa punk Sum 41.

11. Numb / Encore - Linkin Park – Jay-Z (2004)

Linkin Park și Jay-Z au realizat un album de remix-uri împreună în 2004. ”Collision Course” s-a bucurat de un succes enorm, iar cele peste 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume demonstrează că este una dintre cele mai bune colaborări rock-rap din istorie. ”Numb / Encore” este primul single extras de pe album.

12. Flyentology: Trent Reznor (Nine Inch Nails) & EL-P (2007)

Piesa a fost lansată ca prim single extras de pe albumul ”I’ll Sleep When You’re Dead”, lansat de EL-P doar în format digital, pe iTunes.

13. We Made It: Linkin Park & Busta Rhymes (2008)

Deși nu a ajuns pe cel de-al optulea album al lui Busta Rhymes din cauza problemelor cu casa de discuri, colaborarea dintre Busta și Linkin Park s-a bucurat de succes. Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a jocului video de fotbal american, ”Madden NFL 09”.

14. Homecoming: Chris Martin (Coldplay) & Kanye West (2008)

Kanye West, cunoscut pentru ideile sale revoluționare în muzică, a realizat single-ul ”Homecoming” în colaborare cu solistul trupei Coldplay, Chris Martin. Piesa este inclusă pe albumul ”Graduation”.

15. Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo): The Black Keys & Mos Def & Jim Jones (2009)

Trupa de blues rock, The Black Keys a realizat albumul ”Blakroc”, alcătuit în întregime din colaborări cu artiști de rap, hip-hop și R&B. Primul single extras de pe disc este ”Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo)”, în care The Black Keys cântă împreună cu Mos Def și Jim Jones.

16. Who knows Who: Muse & The Streets (2009)

Da, și Muse a realizat o colaborare cu un rapper! Trupa a înregistrat în 2008 alături de rapperul britanic Mike Skinner cântecul ”Who knows Who”. Se pare că cei de la Muse nu au fost foarte încântați de rezultat întrucât inițial nu au vrut să lanseze piesa, dar după ce au apărut pe internet bucăți din melodie au decis să o lanseze oficial în 2009.

17. Right On: Joanna Newsom & The Roots (2010)

Rapperii de la The Roots au lansat anul trecut albumul ”How I Got Over” ce include piesa ”Right On”. Cântecul are la bază o bucată din melodia lui Joanna Newsom, ”Book Of Right-On”.

18. Dear God 2.0: Monsters Of Folk & The Roots (2010)

Tot de pe albumul ”How I Got Over” este extras și acest single care a avut parte de cea mai bună promovare. Trupa Monsters of Folk a colaborat cu The Roots pentru a realiza o nouă versiune a piesei ”Dear God”, lansată de grupul rock în același an.

19. Hurricane 2.0: 30 Seconds To Mars & Kanye West (2011)

Colaborarea dintre 30 Seconds To Mars și Kanye West a fost dezvăluită încă din 2009 însă artiștii aparțin de case de discuri diferite și au intervenit probleme legate de drepturile de autor, iar piesa nu a putut fi inclusă pe albumul ”This Is War”. Într-un final, 30 Seconds To Mars a putut să lanseze oficial melodia ca single la începutul acestui an.

20. Superman: Willie Nelson & Snoop Dogg (2011)

”Superman” este cu siguranță una dintre cele mai originale colaborări rock-rap din istorie. Piesa este inclusă pe cel mai recent album, ”Doggumentary” lansat de Snoop Dogg în luna martie. Simbioza dintre rapper și legendarul Willie Nelson este uimitor de perfectă, stilurile celor doi artiști atât de diferiți se încheagă în ceva plăcut, care te face să zambești și care nu se poate să nu-ți placă.

PUBLICITATE
Un comentariu

Muzică nouă

Ascultă versiunea acustică a piesei "Higher Power" de la Coldplay - AUDIO

Piesa "Higher Power" a trupei Coldplay poate fi ascultată într-o nouă variantă. Formația a lansat o versiune acustică, ce le va aminti fanilor de sound-ul mai vechi al grupului.

Publicat

pe

Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power”
Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power” │ FOTO: Captură YouTube

Coldplay a avut mai multe versiuni pentru cel mai nou single, "Higher Power", și a luat decizia de a le împărtăși pe toate publicului. Varianta acustică, recent lansată, evidențiază mai mult vocea solistului Chris Martin, oferind audienței șansa de a asculta cu mai multă atenție versurile piesei.

"Higher Power" este compusă de Chris împreună cu colegii de trupă, fiind produsă de Max Martin și coprodusă de Oscar Holter și Bill Rahko. Versiunea synth-pop a single-ului beneficiază de un videoclip în care vocalistul formației călătorește în viitor. De asemenea, un clip special al piesei, având în prim-plan holograme cu extratereștri dansând, a fost transmisă către astronautul francez Thomas Pesquet, care i-a dat primul play chiar din spațiu.

AUDIO: Coldplay - "Higher Power" (versiune acustică)

Coldplay lucrează de ceva timp la un nou proiect, pe care grupul a dorit să-l țină cât mai ferit de ochii presei. Misterul a început să se risipească, însă, imediat ce trupa a dorit să înregistreze ca marcă proprie sintagma "Music Of The Spheres", pe care să o poată folosi în muzică, dar și pe diverse produse comercializate pe site-ul formației. Aceasta informație a ajuns repede în media, apărând speculații cu privire la un posibil viitor album. Acest material ar fi intitulat provizoriu chiar "Music Of The Spheres" și ar urma să apară cât de curând. 

Cel mai recent album Coldplay, "Everyday Life", a fost unul atipic. Apărut în 2019, înainte de pandemie, discul a fost promovat, în mare parte, online, trupa nedorind să susțină concerte. 

"Nu mergem în turneu și nu prea vorbim despre album, așa cum ar fi normal să o facem. Simt că acest album trebuie pur și simplu lansat și lăsat în mâinile publicului. Pentru că multe dintre piese au venit dintr-un loc pe care nu-l înțeleg, dar și din alte motive, el nu este făcut pentru a susține un turneu, încă. Punem pe pauză planurile de turneu până reușim să găsim soluții pentru problemele de mediu (încălzirea globală)", declara Chris Martin în 2019.

Citește în continuare

Lifestyle

Kim Kardashian îl va iubi pe Kanye West "pentru tot restul vieții"

Deși se află în plin proces de divorț, Kim Kardashian a marcat ziua de naștere a lui Kanye cu un mesaj emoționant, acompaniat de o poză nostalgică. Sora lui Kim, Khloe, i-a urat și ea rapper-ului "La mulți ani", dându-i de înțeles că încă îl consideră un membru al familiei.

Publicat

pe

Kim Kardashian și Kanye West într-un interviu pentru Vogue
Kim Kardashian și Kanye West într-un interviu pentru Vogue │ FOTO: Captură YouTube

Kim Kardashian nu pare încă pregătită să se distanțeze de Kanye West. Chiar dacă ea a fost cea care a intentat divorțul, după câteva luni fără rapper pare să fi revenit la sentimente mai bune. Ieri (8 iunie), de ziua de naștere a artistului, aceasta i-a transmis lui Kanye că îl va iubi mereu, publicând pe Instagram o poză mai veche cu ei, împreună cu trei dintre cei patru copii, Psalm nefiind atunci încă născut.

"La mulți ani, te voi iubi pentru tot restul vieții", a scris Kim Kardashian în mesajul ei.

Poza publicată de Kim Kardashian pe Instagram

Kim a marcat ziua lui Kanye și cu o poză a rapper-ului din 1987, precum și cu o fotografie cu ei doi și una cu artistul și cei patru copii. Aceste imagini au fost publicate pe Insta Story.

Un mesaj emoționant i-a transmis și Khloe Kardashian, aceasta dându-i de înțeles lui Kanye că încă îl consideră un membru al familiei.

"La mulți ani fratelui meu pe viață!!! Îți doresc să ai parte de cea mai frumoasă aniversare, Ye! Îți trimit gânduri bune și multe binecuvântări!", a scris Khloe pe Instagram.

Kanye West nu a răspuns public acestor urări. A marcat, în schimb, ziua lui de naștere lansând prima piesă din noua sa colecție de haine realizată în colaborare cu Gap, o geacă albastră fără fermoare, nasturi sau capse.

Kim Kardashian şi Kanye West au început procedurile de divorț în luna februarie. Tabloidele începuseră să scrie despre destrămarea relației cu luni bune înainte de anunțul oficial, cei doi locuind separat în 2020. Kim a fost cea care a făcut pasul către divorț, presa de scandal scriind că nu mai reușește să se înțeleagă cu rapper-ul de când problemele sale cu bipolaritatea s-au accentuat.

Kim Kardashian și Kanye West s-au căsătorit în 2014 și au împreună patru copii: North (născut în 2013), Saint (născut în 2015), Chicago (născut în 2018) și Psalm (născut în 2019).

Citește în continuare

Muzică nouă

Coldplay "s-a conectat" la "Higher Power" din spațiu; Ascultă piesa - AUDIO

Dornici să surprindă mereu publicul, membrii Coldplay au dus muzica trupei în afara atmosferei Pământului. Noul single "Higher Power" s-a auzit în premieră din spațiu, pentru a-i marca lansarea, formația intrând în contact cu astronautul francez Thomas Pesquet.

Publicat

pe

Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power”
Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power” │ FOTO: Captură YouTube

O variantă specială a piesei, având în prim-plan holograme cu extratereștri dansând, a fost transmisă către Pesquet, care i-a dat primul play chiar din spațiu. Apoi, membrii trupei au purtat o discuție foarte interesantă cu astronautul în care au explorat asemănările dintre viața de turneu și cea trăită pe Stația Spațială Internațională, fragilitatea vieții pe Pământ și dacă Pesquet a văzut vreodata un extraterestru. Conversația cu Pesquet poate fi urmărită în clipul de mai jos.

Coldplay va interpreta single-ul "Higher Power" în cadrul American Idol duminică, 9 mai, dar și pe scena de la BRIT Awards pe 11 mai. Trupa va susține, de asemenea, un concert pentru livestream-ul "Live at Worthy Farm" pe 22 mai, organizat de celebrul festival Glastonbury.

VIDEO: Coldplay - "Higher Power"

"Higher Power" nu este prima melodie care s-a auzit în spațiu. Această distincție îi revine clasicei piese de Crăciun "Jingle Bells", care i-a binedispus pe membrii echipajului de la la bordul Gemini VI-A al NASA, pe 16 decembrie 1965, potrivit Guinness Book of World Records. De transmisii din spațiu s-au bucurat și alte melodii celebre, precum "Heartbreak Hotel" al lui Elvis Presley și "Space Oddity" al lui David Bowie.

Coldplay a lucrat în perioada carantinei la un nou material de studio, ce ar putea fi lansat cât de curând. Potrivit zvonurilor din presă, discul a fost intitulat provizoriu "Music Of The Spheres".

Cel mai recent album Coldplay, "Everyday Life", a fost unul atipic. Apărut în 2019, înainte de pandemie, discul a fost promovat, în mare parte, online, trupa nedorind să susțină concerte. 

"Nu mergem în turneu și nu prea vorbim despre album, așa cum ar fi normal să o facem. Simt că acest album trebuie pur și simplu lansat și lăsat în mâinile publicului. Pentru că multe dintre piese au venit dintr-un loc pe care nu-l înțeleg, dar și din alte motive, el nu este făcut pentru a susține un turneu, încă. Punem pe pauză planurile de turneu până reușim să găsim soluții pentru problemele de mediu (încălzirea globală)", declara Chris Martin în 2019.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending