Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 20: Cele mai bune melodii Rock-Rap

Am făcut o selecție cu cele mai "bune" colaborări rock-rap din anii "80 până în prezent. Astfel, veți descoperi Korn cu Nas, Public Enemy cu Anthrax, Cypress Hill cu Pearl Jam, The Black Eyed Peas cu Papa Roach, Coldplay cu Kanye West etc - toate rezultate de succes ale unor fuziuni de stiluri, personalități, idei, mesaje.

Publicat

pe

Una dintre cele mai interesante colaborări este cea dintre o trupă rock și un rapper. Fie că este vorba de o trupă de new metal, hard rock, rock alternativ, pop rock sau indie rock există un rapper care să completeze perfect puzzleul, concretizându-se astfel o piesă care să iesă în evidență.

1. Walk This Way: Aerosmith & Run-DMC (1986)

Piesa a fost lansată inițial de trupa Aerosmith, fiind compusă de Steve Tyler și Joe Perry. ”Walk This Way” a fost cel de-al doilea single extras de pe albumul ”Toys in the Attic” din 1975. Mai târziu, Aerosmith și Run-DMC au realizat o nouă variantă a piesei, care a revitalizat carierele ambelor trupe. ”Walk This Way” a devenit hit internațional și rămâne în istoria muzicii ca una dintre cele mai reușite colaborări de rock-rap.

2. Bring The Noise: Anthrax & Public Enemy (1987)

Cântecul a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”Less Than Zero”, în 1987. Public Enemy a fost extrem de încântată de colaborarea cu Anthrax, astfel că a inclus piesa și pe albumul din 1998, intitulat ”It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”, după ce a fost lansată ca single un an în urmă.

3. Real Thing: Pearl Jam & Cypress Hill (1993)

Cele două trupe au realizat această colaborare special pentru filmul ”The Judgement Night”, a cărei coloană sonoră cuprinde piesa ”Real Thing”.

4. Missing Link: Dinosaur Jr & Del tha Funkee Homosapien (1993)

Și această piesă este inclusă pe coloana sonoră a filmului ”The Judgement Night”.

5. Don’t Call me Nigger, Whitey: Jane's Addiction & Bodycount (1993)

Inițial cântecul a fost lansat pe albumul ”Stand!” din 1969 semnat Sly & The Family Stone. Clipul de mai jos cu interpretarea lui Jane’s Addiction și Bodycount reprezintă scena de final a filmului ”Gift”, realizat de Perry Farrel și Casey Niccoli.

6. N 2 Gether Now : Limp Bizkit & Method Man (1999)

Piesa a fost lansată ca cel de-al treilea single extras de pe albumul ”Significant Other”, semnat Limp Bizkit.

7. Clint Eastwood: Gorillaz & Del Tha Funkee Homosapien (2001)

Acesta este primul single lansat de Gorillaz de pe albumul de debut din 2001. Piesa include partea de cor ”I’ve got sunshine in a bag”din filmul ”The Good, The Bad and the Ugly” în care Clint Eastwood interpretează rolul lui Blondie (The Good).

8. Play Me: Korn & Nas (2003)

Pentru LP-ul ”Take a Look in the Mirror”, Korn a înregistrat cu rapper-ul Nas piesa ”Play Me”.

9. Anxiety: Papa Roach & Black Eyed Peas (2003)

Pentru cel de-al treilea album, ”Elephunk”, Black Eyed Peas a decis să realizeze colaborări cât mai diverse. Astfel a ajuns să înregistreze cu formația de nu-metal Papa Roach.

10. Get Back: Sum 41 & Ludacris (2004)

Cântecul a fost inițial lansat de Ludacris ca prim single de pe albumul ”The Red Light Disctrict”. Apoi, artistul a vrut să realizeze un remix al piesei și astfel a relansat single-ul în varianta înregistrată alături de trupa punk Sum 41.

11. Numb / Encore - Linkin Park – Jay-Z (2004)

Linkin Park și Jay-Z au realizat un album de remix-uri împreună în 2004. ”Collision Course” s-a bucurat de un succes enorm, iar cele peste 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume demonstrează că este una dintre cele mai bune colaborări rock-rap din istorie. ”Numb / Encore” este primul single extras de pe album.

12. Flyentology: Trent Reznor (Nine Inch Nails) & EL-P (2007)

Piesa a fost lansată ca prim single extras de pe albumul ”I’ll Sleep When You’re Dead”, lansat de EL-P doar în format digital, pe iTunes.

13. We Made It: Linkin Park & Busta Rhymes (2008)

Deși nu a ajuns pe cel de-al optulea album al lui Busta Rhymes din cauza problemelor cu casa de discuri, colaborarea dintre Busta și Linkin Park s-a bucurat de succes. Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a jocului video de fotbal american, ”Madden NFL 09”.

14. Homecoming: Chris Martin (Coldplay) & Kanye West (2008)

Kanye West, cunoscut pentru ideile sale revoluționare în muzică, a realizat single-ul ”Homecoming” în colaborare cu solistul trupei Coldplay, Chris Martin. Piesa este inclusă pe albumul ”Graduation”.

15. Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo): The Black Keys & Mos Def & Jim Jones (2009)

Trupa de blues rock, The Black Keys a realizat albumul ”Blakroc”, alcătuit în întregime din colaborări cu artiști de rap, hip-hop și R&B. Primul single extras de pe disc este ”Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo)”, în care The Black Keys cântă împreună cu Mos Def și Jim Jones.

16. Who knows Who: Muse & The Streets (2009)

Da, și Muse a realizat o colaborare cu un rapper! Trupa a înregistrat în 2008 alături de rapperul britanic Mike Skinner cântecul ”Who knows Who”. Se pare că cei de la Muse nu au fost foarte încântați de rezultat întrucât inițial nu au vrut să lanseze piesa, dar după ce au apărut pe internet bucăți din melodie au decis să o lanseze oficial în 2009.

17. Right On: Joanna Newsom & The Roots (2010)

Rapperii de la The Roots au lansat anul trecut albumul ”How I Got Over” ce include piesa ”Right On”. Cântecul are la bază o bucată din melodia lui Joanna Newsom, ”Book Of Right-On”.

18. Dear God 2.0: Monsters Of Folk & The Roots (2010)

Tot de pe albumul ”How I Got Over” este extras și acest single care a avut parte de cea mai bună promovare. Trupa Monsters of Folk a colaborat cu The Roots pentru a realiza o nouă versiune a piesei ”Dear God”, lansată de grupul rock în același an.

19. Hurricane 2.0: 30 Seconds To Mars & Kanye West (2011)

Colaborarea dintre 30 Seconds To Mars și Kanye West a fost dezvăluită încă din 2009 însă artiștii aparțin de case de discuri diferite și au intervenit probleme legate de drepturile de autor, iar piesa nu a putut fi inclusă pe albumul ”This Is War”. Într-un final, 30 Seconds To Mars a putut să lanseze oficial melodia ca single la începutul acestui an.

20. Superman: Willie Nelson & Snoop Dogg (2011)

”Superman” este cu siguranță una dintre cele mai originale colaborări rock-rap din istorie. Piesa este inclusă pe cel mai recent album, ”Doggumentary” lansat de Snoop Dogg în luna martie. Simbioza dintre rapper și legendarul Willie Nelson este uimitor de perfectă, stilurile celor doi artiști atât de diferiți se încheagă în ceva plăcut, care te face să zambești și care nu se poate să nu-ți placă.

Muzică nouă

Ascultă "Forgotten", noua piesă lansată de trupa Korn - AUDIO

Korn a lansat un nou single - "Forgotten". Melodia este extrasă de pe albumul "Requim", ce va fi disponibil începând cu 4 februarie. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Artwork Korn - Forgotten
Artwork Korn - Forgotten │ FOTO: captură YouTube

Americanii de la Korn își promovează cu stoicism viitorul album discografic, "Requiem". După "Start The Healing", lansată la sfârșitul anului trecut, muzicienii prezintă un nou capitol muzical cu piesa "Forgotten".

Compusă de Brian "Head" Welch, James "Munky" Shaffer, Jasen Rauch, Jonathan Davis, Lauren Christy, Ray Luzier și Reggie Arvizu, piesa abordează subiecte serioase precum sănătatea mintală și luptele interioare. Poate tematica melodiei a fost influențată de pandemia de COVID-19, atunci când muzicienii de la Korn au început să lucreze la noul album. Cu toate acestea, izolarea le-a permis să experimenteze cu sound-uri și cu "texturi" muzicale diverse.

"Forgotten" este acompaniată de un vizual realizat de EFFIXX Studio, alături de care Korn a lucrat și la videoclipul piesei "Start The Healing".

Tracklist "Requiem":

 1. Forgotten
 2. Let the Dark Do the Rest
 3. Start the Healing
 4. Lost in the Grandeur
 5. Disconnect
 6. Hopeless and Beaten
 7. Penance to Sorrow
 8. My Confession
 9. Worst is on its Way

AUDIO: Korn - Forgotten

Citește în continuare

Industria muzicala

Coldplay anunţă data când se va retrage din muzică

Chris Martin, solistul Coldplay a avut o veste proastă de dat fanilor acum pe final de an 2021. Artistul a dezvăluit în cadrul unui interviu când se va retrage trupa Coldplay din muzică şi se pare că acel moment e mai apropiat decât aţi crede. Detaliile le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Chris Martin a participat la o emisiune BBC Radio 2 în această săptămână şi a precizat că ştie exact când va lansa Coldplay ultimul album. E vorba despre anul 2025 şi ulterior vom avea parte doar de concerte live şi "poate de colaborări". Artiştii care compun trupa ar putea continua să scoată muzică, dar numele Coldplay e tras la cap de linie din punct de vedere creativ peste 3 ani.

Povestea grupului începea în anul 2000 cu albumul "Parachutes" şi a continuat pe parcursul a 21 de ani şi 9 albume. Grupul a bifat colaborări cu Beyonce, BTS şi o sumedenie de alte nume mari. Acum Chris Martin and co se pregătesc să revină în turneu, după câţiva ani de pauză, provocaţi de pandemie. Prima oprire este în Inglewood, California pe 15 ianuarie 2021. Revenind la declaraţia solistului, DJ-ul BBC care i-a luat interviul a declarat că solistul e o persoană foarte glumeaţă şi că nu ştie niciodată sigur când glumeşte şi când vorbeşte serios.

Astfel, termenul limită de 2025  pentru retragerea trupei ar putea fi doar o glumă. Ce e drept Martin a mai spus şi în trecut că vrea să oprească proiectul Coldplay după 12 albume.

Cel mai nou LP lansat de Coldplay este "Music of the Spheres" şi a debutat pe 15 octombrie 2021 prin Parlophone în UK şi Atlantic Records în SUA. Albumul a fost produs de Max Martin, un producător cu care artiştii nu mai colaboraseră până acum. În această lună, decembrie 2021 formaţia britanică a trebuit să anuleze două concerte după ce a înregistrat teste pozitive ale staff-ului.

Trebuia să apară la Capital Jingle Ball în Londra pe 11 decembrie şi la "Vocea Germaniei" pe 13 decembrie, dar ambele apariţii au picat. Coldplay a şocat la un moment dat când a declarat cu 1-2 ani în urmă că nu va mai pleca vreodată în turneu până nu se găseşte o modalitate cu zero emisii de carbon de o face.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Alan Walker și Black Eyed Peas vin la Neversea 2022; A fost anunțat primul val de artiști

Lineup-ul Neversea 2022 începe să prindă contur. Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike și Don Diablo se regăsesc în lista primilor artiști confirmați la festival. Cea de-a patra escapadă pe The Island of Dreams va avea loc între 7 și 10 iulie 2022.

Publicat

pe

Alan Walker
Alan Walker │ FOTO: Captură YouTube

În lista primului val de artiști confirmați la Neversea 2022 se numără și Tchami, Timmy Trumpet, Tujamo, Ummet Ozcan, W&W și ZHU.  Scenele secundare vor găzdui cei mai buni artiști și DJ-i din lumea techno, tech-house, house, deep house, ambiental, chill, electronic, dubstep, drum&bass, trap, hip-hop, rap, liquid sau retro. Primii artiști anunțati pentru scenele secundare sunt BBNO$, Borgore, Dirtyphonics, Mahony, Netsky, Priku, Raresh, Sit și Sublee B2B CAP. Canadianul BBNO$ este un fenomen care a surprins întreaga lume cu piesa ,,Lalala”. A devenit rapid un hit și în prezent are peste 485 de milioane de vizualizări pe YouTube și peste 805 milioane de ascultări pe Spotify.

Alan Walker, unul dintre cei mai urmăriți artiști la nivel global, vine la Neversea 2022

Norvegianul Alan Walker este unul dintre cei mai urmăriți artiști la nivel global și este considerat a fi unul dintre cei mai creativi producători din noua generație. Single-ul de debut, ,,Faded”, a ajuns pe lista videoclipurilor cu peste 1 milliard de vizualizări pe YouTube, fiind certificat cu Discul de Platină în 14 țări ale lumii. De-a lungul anilor, producțiile sale au înregistrat un record de vizualizări – 10,8 miliarde. În iulie, fanii îl vor putea vedea pe scena principală a festivalului Neversea.

Alan Walker a pregătit apariția noilor piese din 2021 prin lansarea unui concept video ieșit din tipare - o combinație de science – fiction și jocuri, cu filmări realizate în timpul aparițiilor live ale artistului norvegian.

Black Eyed Peas, în premieră la Neversea 2022

O premieră pentru festivalul Neversea este celebra trupă Black Eyed Peas. Artiștii s-au îndrăgostit de România când au fost prezenți la festivalul UNTOLD în 2018 și au promis că vor reveni la noi. Incluși în "Hot 100 Artist of The Decade" de Billboard, Black Eyed Peas sunt al doilea cel mai bine vândut artist/grup din toate timpurile în clasamentul de download, conform companiei de cercetare Nielsen. Americanii au în palmares 6 premii GRAMMY, au vândut peste 35 de milioane de albume și 120 de milioane de single-uri în întreaga lume și sunt una dintre cele mai iubite trupe din lume.

Dimitri Vegas & Like Mike urcă pe scena principală la Neversea 2022

Dimitri Vegas & Like Mike vor urca pentru prima oară pe scena principală a festivalului Neversea. Duo-ul greco-belgian ocupă locul 2 în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag și generează euforie în oricare colț al lumii cu aparițiile live spectaculoase și cel mai tare ,,crowd control” cu zeci de mii de fani. Cei doi frați au reușit să capitalizeze un fanbase uriaș și în social media: 30 de milioane de urmăritori, la care se adaugă și un milliard de vizualizări pentru videoclipurile și DJ set-urile de la cele mai mari festivaluri din lume.

Dimitri Vegas & Like Mike au lansat și cele mai cunoscute producții electronice ale ultimei decade, colaborări cu artiști precum Ne-Yo, Armin van Buuren, Hans Zimmer, Martin Garrix, Diplo, Fatboy Slim, Steve Angello, Afrojack sau Wiz Khalifa. Tot ei sunt și producătorii din spatele uriașului hit ,"Instagram", la care au colaborat cu francezul David Guetta, DJ-ul numărul 1 al planetei. Single-ul a fost recompensat cu Discul de Platină pentru vânzări record, având 256 de milioane de ascultări pe Spotify.

Energicul Timmy Trumpet sosește în premieră la malul Mării Negre. DJ-ul și producătorul australian, care a fost plăcut impresionat de publicul din România, la festivalul UNTOLD, pregătește un set spectaculos pentru fanii Neversea.

Timmy Trumpet stârnește frenezie la fiecare eveniment la care participă și fascinează lumea cu mix-urile sale dinamice de muzică electronică și trompetă, instrument la care cântă de la vârsta de 4 ani. Producțiile sale au intrat în Top 10 Aria Club Chart și în 2021 ocupă locul 9 în Top 100 DJ Mag.

Don Diablo vine la Neversea 2022 cu un show unic

Don Diablo, jucător cheie în muzica electronică de astăzi, este un artist care se reinventează de fiecare dată și pare greu de oprit. Olandezul, care ocupă locul 7 în Top 100 DJ Mag 2021, a vândut primul concert NFT din lume, ,"Destination Hexagonia" cu o sumă uriașă – 1,2 milioane $, echivalentul a 600 cpryptomonede Ethereum. În vară vine pe scena principală a festivalului Neversea cu un show unic.

Tchami, Tujamo, W&W completează primul val de DJ-i pentru Neversea 2022. Organizatorii spun că în curând vor anunța alți artiști de renume care vor urca pe scenele celui mai așteptat festival de la Marea Neagră.

Prețurile abonamentelor la Neversea 2022

 • Prețurile pornesc de la 104 euro + taxe. Abonamentele pot fi cumpărate și în rate, exclusiv prin aplicația Extasy, care poate fi descărcată din Google Play pentru Android și din iOS pentru iPhone. Pot fi selectate maximum 7 rate dacă abonamentele sunt achiziționate în luna decembrie. Cei care aleg această opțiune vor plăti mai puțin de 20 de euro pe lună pentru General Access Basic sau General Access Risk Free și sub 40 de euro pe lună pentru VIP.
 • Cei care dețin deja abonamente ANYTIME pot alege să participe la ediția din 2022 sau la una din următoarele două ediții, iar cei care au Freedom Passports pot opta pentru ediția din 2022 sau cea din 2023. Aceștia pot selecta ediția de festival la care vor să meargă până pe 31 ianuarie 2022. Check-in-ul este gratuit timp de 30 zile, apoi costă 15 euro.

Cea de-a patra ediție Neversea are loc între 7 și 10 iulie, în Constanța. În 2019, peste 150 de artiști și DJ-i au urcat pe cele 7 scene și peste 240.000 de participanți din România și din străinătate au trăit, timp de 4 zile și 4 nopți, o poveste unică la malul Mării Negre. Fanii festivalului pot găsi mai multe detalii despre escapada din 2022 pe The Island of Dreams pe neversea.com.

Citește în continuare

Trending