Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 20: Cele mai bune melodii Rock-Rap

Am făcut o selecție cu cele mai "bune" colaborări rock-rap din anii "80 până în prezent. Astfel, veți descoperi Korn cu Nas, Public Enemy cu Anthrax, Cypress Hill cu Pearl Jam, The Black Eyed Peas cu Papa Roach, Coldplay cu Kanye West etc - toate rezultate de succes ale unor fuziuni de stiluri, personalități, idei, mesaje.

Publicat

pe

Una dintre cele mai interesante colaborări este cea dintre o trupă rock și un rapper. Fie că este vorba de o trupă de new metal, hard rock, rock alternativ, pop rock sau indie rock există un rapper care să completeze perfect puzzleul, concretizându-se astfel o piesă care să iesă în evidență.

1. Walk This Way: Aerosmith & Run-DMC (1986)

Piesa a fost lansată inițial de trupa Aerosmith, fiind compusă de Steve Tyler și Joe Perry. ”Walk This Way” a fost cel de-al doilea single extras de pe albumul ”Toys in the Attic” din 1975. Mai târziu, Aerosmith și Run-DMC au realizat o nouă variantă a piesei, care a revitalizat carierele ambelor trupe. ”Walk This Way” a devenit hit internațional și rămâne în istoria muzicii ca una dintre cele mai reușite colaborări de rock-rap.

2. Bring The Noise: Anthrax & Public Enemy (1987)

Cântecul a fost inclus pe coloana sonoră a filmului ”Less Than Zero”, în 1987. Public Enemy a fost extrem de încântată de colaborarea cu Anthrax, astfel că a inclus piesa și pe albumul din 1998, intitulat ”It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”, după ce a fost lansată ca single un an în urmă.

3. Real Thing: Pearl Jam & Cypress Hill (1993)

Cele două trupe au realizat această colaborare special pentru filmul ”The Judgement Night”, a cărei coloană sonoră cuprinde piesa ”Real Thing”.

4. Missing Link: Dinosaur Jr & Del tha Funkee Homosapien (1993)

Și această piesă este inclusă pe coloana sonoră a filmului ”The Judgement Night”.

5. Don’t Call me Nigger, Whitey: Jane's Addiction & Bodycount (1993)

Inițial cântecul a fost lansat pe albumul ”Stand!” din 1969 semnat Sly & The Family Stone. Clipul de mai jos cu interpretarea lui Jane’s Addiction și Bodycount reprezintă scena de final a filmului ”Gift”, realizat de Perry Farrel și Casey Niccoli.

6. N 2 Gether Now : Limp Bizkit & Method Man (1999)

Piesa a fost lansată ca cel de-al treilea single extras de pe albumul ”Significant Other”, semnat Limp Bizkit.

7. Clint Eastwood: Gorillaz & Del Tha Funkee Homosapien (2001)

Acesta este primul single lansat de Gorillaz de pe albumul de debut din 2001. Piesa include partea de cor ”I’ve got sunshine in a bag”din filmul ”The Good, The Bad and the Ugly” în care Clint Eastwood interpretează rolul lui Blondie (The Good).

8. Play Me: Korn & Nas (2003)

Pentru LP-ul ”Take a Look in the Mirror”, Korn a înregistrat cu rapper-ul Nas piesa ”Play Me”.

9. Anxiety: Papa Roach & Black Eyed Peas (2003)

Pentru cel de-al treilea album, ”Elephunk”, Black Eyed Peas a decis să realizeze colaborări cât mai diverse. Astfel a ajuns să înregistreze cu formația de nu-metal Papa Roach.

10. Get Back: Sum 41 & Ludacris (2004)

Cântecul a fost inițial lansat de Ludacris ca prim single de pe albumul ”The Red Light Disctrict”. Apoi, artistul a vrut să realizeze un remix al piesei și astfel a relansat single-ul în varianta înregistrată alături de trupa punk Sum 41.

11. Numb / Encore - Linkin Park – Jay-Z (2004)

Linkin Park și Jay-Z au realizat un album de remix-uri împreună în 2004. ”Collision Course” s-a bucurat de un succes enorm, iar cele peste 5 milioane de exemplare vândute în întreaga lume demonstrează că este una dintre cele mai bune colaborări rock-rap din istorie. ”Numb / Encore” este primul single extras de pe album.

12. Flyentology: Trent Reznor (Nine Inch Nails) & EL-P (2007)

Piesa a fost lansată ca prim single extras de pe albumul ”I’ll Sleep When You’re Dead”, lansat de EL-P doar în format digital, pe iTunes.

13. We Made It: Linkin Park & Busta Rhymes (2008)

Deși nu a ajuns pe cel de-al optulea album al lui Busta Rhymes din cauza problemelor cu casa de discuri, colaborarea dintre Busta și Linkin Park s-a bucurat de succes. Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a jocului video de fotbal american, ”Madden NFL 09”.

14. Homecoming: Chris Martin (Coldplay) & Kanye West (2008)

Kanye West, cunoscut pentru ideile sale revoluționare în muzică, a realizat single-ul ”Homecoming” în colaborare cu solistul trupei Coldplay, Chris Martin. Piesa este inclusă pe albumul ”Graduation”.

15. Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo): The Black Keys & Mos Def & Jim Jones (2009)

Trupa de blues rock, The Black Keys a realizat albumul ”Blakroc”, alcătuit în întregime din colaborări cu artiști de rap, hip-hop și R&B. Primul single extras de pe disc este ”Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo)”, în care The Black Keys cântă împreună cu Mos Def și Jim Jones.

16. Who knows Who: Muse & The Streets (2009)

Da, și Muse a realizat o colaborare cu un rapper! Trupa a înregistrat în 2008 alături de rapperul britanic Mike Skinner cântecul ”Who knows Who”. Se pare că cei de la Muse nu au fost foarte încântați de rezultat întrucât inițial nu au vrut să lanseze piesa, dar după ce au apărut pe internet bucăți din melodie au decis să o lanseze oficial în 2009.

17. Right On: Joanna Newsom & The Roots (2010)

Rapperii de la The Roots au lansat anul trecut albumul ”How I Got Over” ce include piesa ”Right On”. Cântecul are la bază o bucată din melodia lui Joanna Newsom, ”Book Of Right-On”.

18. Dear God 2.0: Monsters Of Folk & The Roots (2010)

Tot de pe albumul ”How I Got Over” este extras și acest single care a avut parte de cea mai bună promovare. Trupa Monsters of Folk a colaborat cu The Roots pentru a realiza o nouă versiune a piesei ”Dear God”, lansată de grupul rock în același an.

19. Hurricane 2.0: 30 Seconds To Mars & Kanye West (2011)

Colaborarea dintre 30 Seconds To Mars și Kanye West a fost dezvăluită încă din 2009 însă artiștii aparțin de case de discuri diferite și au intervenit probleme legate de drepturile de autor, iar piesa nu a putut fi inclusă pe albumul ”This Is War”. Într-un final, 30 Seconds To Mars a putut să lanseze oficial melodia ca single la începutul acestui an.

20. Superman: Willie Nelson & Snoop Dogg (2011)

”Superman” este cu siguranță una dintre cele mai originale colaborări rock-rap din istorie. Piesa este inclusă pe cel mai recent album, ”Doggumentary” lansat de Snoop Dogg în luna martie. Simbioza dintre rapper și legendarul Willie Nelson este uimitor de perfectă, stilurile celor doi artiști atât de diferiți se încheagă în ceva plăcut, care te face să zambești și care nu se poate să nu-ți placă.

PUBLICITATE
Un comentariu

Concerte & turnee

S-au pus în vânzare biletele de o zi la NEVERSEA 2022

Fanii Neversea pot achiziționa bilete de o zi la ediția din 2022 a festivalului. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 - 10 iulie, la Constanța.

Publicat

pe

Începând de astăzi, 12 mai, fanii Neversea au ocazia să achiziționeze bilete de o zi. Doritorii au la dispoziție două variante de bilete de o zi:

  • General Access, la prețul de 37 de euro + Taxe
  • VIP, la prețul de 104 de euro + Taxe

Fanii își vor putea alege o zi din cele patru, în care să danseze până în zori pe muzica artiștilor preferați pe plaja Neversea. Aflat la cea de-a patra ediție, Neversea 2022 aduce la Constanța peste 150 de artiști români și internaționali, în perioada 7 - 10 iulie.

Lineup-ul Neversea 2022

Pe scenele festivalului Neversea 2022 vor urca artiști precum Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Alan Walker, Don Diablo, Alesso, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Ummet Ozcan, Tujamo, Nicky Romero, Nervo, Quintino și Parov Stelar.

Alesso, Azteck, Brennan Heart, KSHMR, Nicky Romero, Parov Stelar și Quintino sunt artiștii care completează lineup-ul pentru mainstage, între 7 și 10 iulie, pe The Island of Dreams. De asemenea, fanii scenelor secundare se vor bucura și ei de nume sonore din lumea muzicii electronice underground: Amelie Lens, Paul Kalkbrenner Live, Richy Ahmed și Milo Spykers vin pentru prima oară la festivalul Neversea, pe scena Temple, dedicată genurilor techno și house. Tot aici revin în această vară și DJ-ii români Arapu și Cezar B2B Prâslea, precum și DJ-ul și producătorul britanic Jamie Jones.

The Ark, scena creată pentru iubitorii de dubstep, drum&bass, liquid, hip-hop, rap și trap, îi va găzdui, printre alții, pe Dub FX & Woodnote, Malaa și Zeds Dead. Azteca, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike with Muse Quartet, El Nino, Macanache, Nane și Rava se numără printre artiștii români care vor cânta pe această scenă.

B Jones, Deborah de Luca, Krewella și NERVO sunt femei de succes în industria muzicală, de-a lungul anilor s-au remarcat prin seturile și producțiile lor uimitoare, au avut show-uri în întreaga lume, iar în luna iulie a acestui an vor face parte din cea de-a patra poveste Neversea.

Citește în continuare

Trending