Urmărește-ne în Social Media

world music

Ana Moura și bucuria de a cânta fado - TOP 5

Cântăreața de fado de origine portugheză Ana Moura ne va vizita pentru un concert pe data de 17 noiembrie, la Sala Palatului din București. Pentru a o cunoaște mai bine am pus la cale un top cu câteva dintre piesele cele mai populare ale artistei, pe care le puteți urmări în cele ce urmează.

Publicat

pe

Ana Moura a concertat la București pe 28 decembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ana Moura este o prezență atrăgătoare pe scena internațională a muzicii fado, născuta și crescută în Lisabona, orașul de origine al acestui gen muzical.

Crescută într-o familie în care muzica era iubită și valorificată, Ana a început să cânte de la o vârstă fragedă, jucându-se în diverse trupe cu muzica pop și rock în etapa inițială, dar păstrând muzica fado în suflet, la care s-a întors și cu care a început o carieră de succes odată cu vârsta de 20 de ani.

Această carieră i s-a potrivit de minune se pare, aducându-i succes, turnee internationale și premii în lumea muzicii fado inclusiv o nominalizare la Globul de Aur. Discografia sa numără nouă apariții discografice în peste 15 ani de carieră și numeroase single-uri care au urcat în topuri.

Am selectat cinci dintre cele mai populare piese ale Anei Moura, pentru toți cei care vor să se familiarizeze mai bine cu muzica ei și cu muzica fado în general.

"Dia de Folga"

Dia de Folga înseamna "zi liberă", iar acest cântec este o odă simpatică pentru ziua liberă din săptămână în care oamenii își lasă munca și responsabilitățile deoparte și se bucură pur și simplu de viață. Versurile piesei pictează peisajul unui orășel în care oamenii își desfășoare activitățile zilnice, fiecare personaj cu rolul lui și ziua liberă în care își lasă rolurile deoparte. Videoclipul este în același ton, colorat și plin cu personaje simpatice.

"Desfado"

Acest cântec este o joacă între extreme, o bucurie a cuvintelor, o paradă de pleonasme. În atmosfera care îi face plăcere Anei să cânte fado, cu voie bună și umor, "Desfado" este un cântec despre nimic, de fapt. Urmăriți-o pe Ana Moura live alături de trupa ei, cântând și dansând pe această piesă.

"Tens Os Olhos De Deus"

De data asta o piesă foarte sentimentală, romantică, și un videoclip pe măsură cu doi tineri frumoși care se îndrăgostesc. "Ai ochii lui Dumnezeu" este traducerea titlului, iar restul versurilor sunt pline de metafore de dragoste.

"Fado Dançado"

O regăsim pe Ana din nou în postura de dansatoare voioasă pe această piesă care vorbește chiar despre cum se poate dansa pe fado, în ciuda credințelor care spun că pe fado nu se dansează.

"O Fado Da Procura"

Fado-ul căutării persoanei iubite, despre asta vorbește cântecul acesta. Despre dorința de a regăsi o persoană, de a o căuta în toate locurile posibile și despre angoasa neîntâlnirii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 17 noiembrie 2019

Ana Moura

Loc
Sala Palatului

Trending