Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 10 melodii Amy Winehouse

Ascultă cele mai cunoscute și frumoase melodii interpretate de Amy Winehouse.

Publicat

pe

Amy Winehouse
Amy Winehouse

Amy Winehouse a crescut cântând împreună cu tatăl său piesele lui Frank Sinatra, astfel că jazz-ul a fost încă de la început parte din viața lui Amy. La vârsta de 13 ani a primit cadou prima chitară, fapt ce a reprezantat debutul intinerariului artistic. Cântărețul de soul Tyler James o descoperă pe Amy Winehouse când aceasta avea 16 ani, iar în 2003 Amy lansează albumul de debut, ”Frank”. După trei ani, în 2006, cariera ei ia amploare odată cu apariția discului ”Black to Black”, premiat cu 5 Grammy.

Din nefericire, Amy Winehouse nu a mai apucat să înregistreze un al treilea album, însă a realizat în 2011 o colaborare cu Tony Bennett -"Body and Soul". Muzica lui Amy are o autenticitate rar întâlnită, astfel că nu putea lipsi un top al celor mai bune piese ale artistei:

1. Amy Winehouse - Back To Black

2. Amy Winehouse - Valerie

3. Amy Winehouse - Rehab

4. Amy Winehouse - Love Is A Losing Game

5. Amy Winehouse - Just Friends

6. Amy Winehouse - Know I’m No Good

7. Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own

8. Amy Winehouse - Stronger Than Me

9. Amy Winehouse - In My Bed

10. Amy Winehouse - Fuck Me Pumps

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain / Amy Winehouse
Kurt Cobain / Amy Winehouse │ FOTO: MTV / captură YouTube - "Black To Black"

Denumit "Lost Tapes Of The 27 Club", proiectul a fost inițiat de Over The Bridge, o organizație a cărei activitate se concentrează asupra sănătății mintale și a importanței ajutorului specializat. Over The Bridge are în vedere mai ales muzicienii care se pot confrunta cu suferințe mintale și dependențe, elemente ce au dus la pierderea unor artiști ca Amy Winehouse sau Kurt Cobain.

"Lost Tapes Of The 27 Club" înglobează o serie de melodii ale artiștilor care au murit la 27 de ani (de asemenea Jimi Hendrix și Jim Morrison). Noile piese au fost create în mare parte de computere, cu ajutorul programului de inteligență artificială Magenta. Acesta a analizat piesele anterioare ale unui artist pentru a afla cum să compună ca acei muzicieni. Un alt program bazat pe inteligența artificială a fost apoi folosit pentru a crea versurile.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă toți acești muzicieni pe care îi iubim ar fi avut parte de ajutor specializat pentru sănătatea mintală? Cumva în industria muzicală, [depresia] este privită ca pe ceva normal și <<romantic>>. Muzica lor este văzută ca o suferință autentică", a declarat pentru Rolling Stone Sean O'Connor, membru al consiliului de administrație Over The Bridge.

Over The Bridge îi ajută pe membrii industriei muzicale să facă față problemelor mintale, oferind sprijin prin workshop-uri, sesiuni Zoom și multe altele, cum este proiectul muzical în discuție.

AUDIO "Lost Tapes Of The 27 Club":

"Drowned in the Sun" (stilul Nirvana)

"Man, I Know" (stilul Amy Winehouse)

"The Roads Are Alive" (stilul The Doors)

"You’re Gonna Kill Me" (stilul Jimi Hendrix)

Citește în continuare

Lifestyle

Familia lui Tony Bennett a dezvăluit că muzicianul se luptă cu boala Alzheimer

Familia legendarului cântăreț a vorbit deschis despre afecțiunea degenerativă de care suferă Tony Bennett. Din păcate, simptomele s-au agravat în timp, devenind suficient de severe pentru a interfera cu activitățile zilnice.

Publicat

pe

Tony Bennett - Fly Me To The Moon (Live At Home)
Tony Bennett - Fly Me To The Moon (Live At Home) │ FOTO: captură YouTube

În vârstă de 94 de ani, Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016, iar de atunci boala a avansat. Într-un interviu pentru publicația AARP Magazine, soția sa, Susan, dar și medicul neurolog Gayatri Devi au dezbătut boala în sine, care și acum este privită de mulți ca un stigmat. În fața unui astfel de diagnostic, oamenii pot simți o adevărată spaimă cauzată de o boală incurabilă care îi desprinde nemilos pe suferinzi de locurile, evenimentele și oamenii din viața lor. Mulți o tratează ca pe o sentință la moarte și se retrag din viața socială, uneori încurajați să facă acest lucru și de membrii familiei care se tem de boală și de cursul imprevizibil al acesteia, uneori jenant din punct de vedere social.

Susan Bennett a spus că soțul ei încă recunoaște membrii familiei, dar nu este întotdeauna sigur unde se află sau ce se întâmplă în jurul său. Ea a explicat că Bennett nu înțelege pe deplin boala:

"M-ar întreba: <<Ce este Alzheimer?>>. I-aș explica, dar el n-ar înțelege. Mi-ar spune: <<Susan, mă simt bine>>. Asta e tot ce ar putea procesa - că fizic se simte grozav. Deci, nimic nu s-a schimbat în viața lui. Nu este conștient de tot s-a schimbat".

Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză de demență, termen general folosit pentru pierderea memoriei și a altor capacități cognitive, care devine suficient de severă pentru a afecta semnificativ activitățile cotidiene și scăzând abilitatea persoanei de a funcționa independent.

"El este într-adevăr simbolul speranței pentru cineva cu o tulburare cognitivă"

Cu toate acestea, Gayatri Devi, neurologul care l-a diagnosticat pe Bennett în 2016, rămâne optimist cu privire la perspectivele și capacitatea muzicianului de a-și trăi viața:

"Are unele probleme <<cognitive>>, dar multe alte zone ale creierului său sunt încă rezistente și funcționează bine. La cei 94 de ani face lucruri pe care mulți oameni fără demență nu le pot face. El este într-adevăr simbolul speranței pentru cineva cu o tulburare cognitivă".

Tony Bennett continuă să înregistreze muzică nouă. De fapt, el și Lady Gaga se pregătesc să lanseze o continuare a albumului lor colaborativ din 2014, "Cheek to Cheek", care se așteaptă să fie lansat în această primăvară. Mai mult, cântărețul exersează de două ori pe săptămână împreună cu pianistul Lee Musiker.

Muzica are puterea specială de a ajunge chiar și la pacienții cu o formă avansată de demență, stârnind amintiri și restabilind conexiunile cu cei din jur. Poate acest lucru ar explica faptul că, după diagnosticul din 2016, Tony Bennett a continuat să plece în turneu, să susțină concerte cu atâta siguranță, precizie și profesionalism încât publicul și criticii nu au bănuit niciodată condiția sa.

Citește în continuare

Industria muzicala

Vinilurile au înregistrat vânzări record în SUA și U.K.

Vânzările de viniluri în Regatul Unit din acest an sunt cele mai mari de la începutul anilor '90, iar Statele Unite au vândut cele mai multe discuri în decursul unei săptămâni, premieră în istorie. Care sunt cifrele și vinilurile preferate găsești în articol.

Publicat

pe

Music on vinil
Music on vinil │ FOTO: wallpoper.com

Într-o lume a tehnologiei și a platformelor de streaming, vinilurile ne oferă o surpriză plăcută. Nu doar că își continuă existența pe piața muzicală, dar reușec să doboare recorduri. Statele Unite și Regatul Unit sunt doar două exemple care demonstrează că muzica în format fizic este aparte și nu poate fi înlocuită de nimic.

Vânzările din SUA

Vânzările de vinil au crescut cu aproape 10% în acest an. Agitația de dinaintea Crăciunului a marcat aproape 2 milioane de LP-uri vândute în toată țara. După cum raportează Billboard, în SUA au fost achiziționate 1,842 milioane de discuri de vinil în săptămâna premergătoare Crăciunului (până pe 24 decembrie). În această perioadă, cel mai vândut disc pe vinil a fost noul album al lui Paul McCartney, "McCartney III" (32.000 de copii).

Chiar dacă piața muzicii fizice a scăzut cu aproape jumătate în luna martie, când prima izolare la nivel național a forțat comercianții să închidă temporar afacerile, primele semne ale creșterii vânzărilor din acest an au venit atunci când magazinele de discuri au fost redeschise, în iunie.

Mai mult, vânzările de vinil le-au depășit pe cele de CD pentru prima dată după 1991. Potrivit RIAA, agenția care se ocupă cu certificarea vânzărilor record, vânzările de vinil au contribuit cu 232 milioane dolari la vânzările fizice totale de 376 milioane dolari în prima jumătate a anului 2020.

Vânzările din U.K.

Cifrele de la sfârșitul anului, publicate de British Phonographic Industry, asociația industriei muzicii înregistrate, arată că vânzările de vinil au crescut în ciuda a două perioade de izolare. Noile cifre indică că aproape unul din cinci (18%) albume achiziționate în 2020 a fost pe vinil, fiind achiziționate în total 4,8 milioane de discuri. Noile cifre cresc cu 10% față de cifrele din 2019 și sunt cele mai mari de la mișcarea Britpop de la începutul anilor 1990.

Cele mai bine vândute viniluri din 2020 sunt după cum urmează:

  1. Fleetwood Mac – Rumours
  2. Oasis – (What’s The Story) Morning Glory?
  3. Amy Winehouse – Back To Black
  4. Nirvana – Nevermind
  5. Harry Styles – Fine Line
  6. Kylie Minogue – Disco
  7. AC/DC – Power Up
  8. Queen – Greatest Hits
  9. IDLES – Ultra Mono
  10. Arctic Monkeys – Live At The Royal Albert Hall
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE