Urmărește-ne în Social Media

rock

5 piese Placebo de ascultat înainte de concert

Fie că ai început să asculţi Placebo după concertul reuşit de la Summer Well 2014, fie că ai început în liceu cu tragicul "Black Market Music", e cazul pentru o recapitulare. Placebo revine la noi în această vară, prilej să vă recomandăm 5 melodii de ascultat înainte de concert.

Publicat

pe

Placebo
Placebo │ FOTO: www.facebook.com

Placebo a lansat 7 albume de studio în cariera sa de peste de 20 de ani. Primul album sosea totuşi în 1996, deşi prieteniile dintre membrii trupei datau din 1992. Cunoscuţi pentru o imagine androgină şi versuri depresive şi legate de abuzul de substanţe şi poveşti de dragoste eşuate, Placebo a devenit exponentul lacrimilor adolescentine. Au şi piese mai senzuale, balade tragice precum "Pierrot the Clown" şi au experimentat cu sunetul electronic pe albumul din 2006, "Meds". Aceste 5 hituri sunt totuşi de căpătâi. Dacă ai propuneri, nu ezita să le lași printr-un comentariu.

5. Placebo - "Every You and Every Me"

Întreabă cam orice om pe stradă, cu vârsta de 20, 30 sau 40 de ani şi dacă a auzit de Placebo e datorită acestei melodii. Unii luau contact cu ea prin celebrul film "Cruel Intentions" sau pe coloana sonoră a jocului F1 2000. O melodie cu sound britanic tipic şi versuri excelent scrise, poezia muzicală a lui Molko a debutat ca single la început de 1999. A primit un număr impresionant de remixuri, inclusiv unul foarte reuşit de la Sneaker Pimps.

Nici un concert Placebo nu e complet fără acest hit.

4. Placebo - "Meds"

Poate că melodia "Meds" merită să fie inclusă în acest top doar de dragul ineditului său videoclip. O melodie scurtă, de sub 3 minute, dar un adevărat trip vizual şi acustic, piesa dă titlul albumului Placebo din 2006. Molko şi compania cântă despre "sex, droguri şi complicaţii", iar în clip îi vedem pe cei 3 artişti experimentând cu psihedelice. Microfonul începe să cânte şi toate feţele sunt deformate. Varianta acustică schimbă total vibe-ul melodiei şi o face dramatică, în vreme ce originalul e extrem de energic şi cumva, senzual.

3. Placebo - "The Bitter End"

Una dintre preferatele DJ-ilor din toată lumea, "The Bitter End" e poate cea mai comercială melodie Placebo. Nu neapărat în sensul rău, ci în cel în care a primit un timp uriaş de difuzare la radiouri şi televiziuni. În plus, nu oricine are şansa de a filma un videoclip în cupa telescopului Lovell, unul dintre cele mai mari din lume. Vedem şi o poveste de dragoste, cu un cuplu filmat în infraroşu alergând.

Un single inedit pentru Placebo, care apropia trupa de punk mai mult decât de clasicele lor melodii alternative lente.

2. Placebo - "Without You I'm Nothing" (Ft. David Bowie)

E greu să alegi cea mai deprimantă melodie Placebo, pentru că ai de ales între "Centrefolds", "My Sweet Prince", "Sleeping With Ghosts" sau "Pierrot the Clown". Dacă îl introducem pe David Bowie în ecuaţie lucrurile devin magice în versiunea live a acestei piese alternative extrem de triste. Din păcate, Placebo cântă rar piesa, dar cu puţin noroc o vom auzi şi la vară.

Chiar dacă melodia a fost interpretată ca un mesaj de dragoste pentru heroină, drogul preferat al lui Brian Molko, ea este şi una dintre cele mai triste melodii de dragoste ale trioului. Soloul din "Without You I'm Nothing" redă perfect disperarea pierderii celui drag.

1. Placebo - "Running Up the Hill"

Cine ar fi crezut că un cover va defini măiestria Placebo? Cine a ascultat această compoziţie chiar şi o singură dată se va îndrăgosti iremediabil. Asta dacă nu s-a îndrăgostit de originalul cântat de Kate Bush în 1985, sau de Within Temptation. Placebo ia "Running Up the Hill" şi îi adăugă un beat ritmic, metronomic, care pregăteşte un crescendo exploziv.

Mulţi pot privi versurile ca sacrificiul suprem ("If I only could/ Make a deal With God/ And get him to swap our places"), de a cere divinităţii să faci schimb cu persoana dragă lovită de o tragedie sau suferinţă. Acesta este un sacrificiu perfect. Trupa a început să cânte destul de des piesa şi o precedă cu un amplu instrumental atmosferic şi cu tobele ritmice ale piesei. Interpretarea din 2014 de la Summer Well, fix la miezul nopţii a fost magică.

Evident preferinţele pot diferi, mai sunt multe hituri ce ar da o selecție diferită, de la "Black Eyed" la "Battle for the Sun", "Julien" sau "Exit Wounds". Vă invităm să ne spuneți care sunt piesele voastre preferate de la Placebo şi de ce.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Placebo
Concerte miercuri, 28 iunie 2017

Placebo

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE