Urmărește-ne în Social Media

rock

5 piese Placebo de ascultat înainte de concert

Fie că ai început să asculţi Placebo după concertul reuşit de la Summer Well 2014, fie că ai început în liceu cu tragicul "Black Market Music", e cazul pentru o recapitulare. Placebo revine la noi în această vară, prilej să vă recomandăm 5 melodii de ascultat înainte de concert.

Publicat

pe

Placebo
Placebo │ FOTO: www.facebook.com

Placebo a lansat 7 albume de studio în cariera sa de peste de 20 de ani. Primul album sosea totuşi în 1996, deşi prieteniile dintre membrii trupei datau din 1992. Cunoscuţi pentru o imagine androgină şi versuri depresive şi legate de abuzul de substanţe şi poveşti de dragoste eşuate, Placebo a devenit exponentul lacrimilor adolescentine. Au şi piese mai senzuale, balade tragice precum "Pierrot the Clown" şi au experimentat cu sunetul electronic pe albumul din 2006, "Meds". Aceste 5 hituri sunt totuşi de căpătâi. Dacă ai propuneri, nu ezita să le lași printr-un comentariu.

5. Placebo - "Every You and Every Me"

Întreabă cam orice om pe stradă, cu vârsta de 20, 30 sau 40 de ani şi dacă a auzit de Placebo e datorită acestei melodii. Unii luau contact cu ea prin celebrul film "Cruel Intentions" sau pe coloana sonoră a jocului F1 2000. O melodie cu sound britanic tipic şi versuri excelent scrise, poezia muzicală a lui Molko a debutat ca single la început de 1999. A primit un număr impresionant de remixuri, inclusiv unul foarte reuşit de la Sneaker Pimps.

Nici un concert Placebo nu e complet fără acest hit.

4. Placebo - "Meds"

Poate că melodia "Meds" merită să fie inclusă în acest top doar de dragul ineditului său videoclip. O melodie scurtă, de sub 3 minute, dar un adevărat trip vizual şi acustic, piesa dă titlul albumului Placebo din 2006. Molko şi compania cântă despre "sex, droguri şi complicaţii", iar în clip îi vedem pe cei 3 artişti experimentând cu psihedelice. Microfonul începe să cânte şi toate feţele sunt deformate. Varianta acustică schimbă total vibe-ul melodiei şi o face dramatică, în vreme ce originalul e extrem de energic şi cumva, senzual.

3. Placebo - "The Bitter End"

Una dintre preferatele DJ-ilor din toată lumea, "The Bitter End" e poate cea mai comercială melodie Placebo. Nu neapărat în sensul rău, ci în cel în care a primit un timp uriaş de difuzare la radiouri şi televiziuni. În plus, nu oricine are şansa de a filma un videoclip în cupa telescopului Lovell, unul dintre cele mai mari din lume. Vedem şi o poveste de dragoste, cu un cuplu filmat în infraroşu alergând.

Un single inedit pentru Placebo, care apropia trupa de punk mai mult decât de clasicele lor melodii alternative lente.

2. Placebo - "Without You I'm Nothing" (Ft. David Bowie)

E greu să alegi cea mai deprimantă melodie Placebo, pentru că ai de ales între "Centrefolds", "My Sweet Prince", "Sleeping With Ghosts" sau "Pierrot the Clown". Dacă îl introducem pe David Bowie în ecuaţie lucrurile devin magice în versiunea live a acestei piese alternative extrem de triste. Din păcate, Placebo cântă rar piesa, dar cu puţin noroc o vom auzi şi la vară.

Chiar dacă melodia a fost interpretată ca un mesaj de dragoste pentru heroină, drogul preferat al lui Brian Molko, ea este şi una dintre cele mai triste melodii de dragoste ale trioului. Soloul din "Without You I'm Nothing" redă perfect disperarea pierderii celui drag.

1. Placebo - "Running Up the Hill"

Cine ar fi crezut că un cover va defini măiestria Placebo? Cine a ascultat această compoziţie chiar şi o singură dată se va îndrăgosti iremediabil. Asta dacă nu s-a îndrăgostit de originalul cântat de Kate Bush în 1985, sau de Within Temptation. Placebo ia "Running Up the Hill" şi îi adăugă un beat ritmic, metronomic, care pregăteşte un crescendo exploziv.

Mulţi pot privi versurile ca sacrificiul suprem ("If I only could/ Make a deal With God/ And get him to swap our places"), de a cere divinităţii să faci schimb cu persoana dragă lovită de o tragedie sau suferinţă. Acesta este un sacrificiu perfect. Trupa a început să cânte destul de des piesa şi o precedă cu un amplu instrumental atmosferic şi cu tobele ritmice ale piesei. Interpretarea din 2014 de la Summer Well, fix la miezul nopţii a fost magică.

Evident preferinţele pot diferi, mai sunt multe hituri ce ar da o selecție diferită, de la "Black Eyed" la "Battle for the Sun", "Julien" sau "Exit Wounds". Vă invităm să ne spuneți care sunt piesele voastre preferate de la Placebo şi de ce.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Placebo
Concerte miercuri, 28 iunie 2017

Placebo

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă "Beautiful James", prima piesă Placebo după 8 ani de pauză - AUDIO

Placebo celebrează iubirea în forma sa nerestricționată, ce există și se manifestă dincolo de convențional. "Beautiful James", primul single al trupei lansat după o pauză de 8 ani, este o melodie ce păstrează sonoritatea intrinsecă a particularităților muzicii Placebo, versurile fiind o invitație la reflectare.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Placebo a revenit cu muzică nouă după o îndelungată perioadă de pauză. Se împlinesc 8 ani de la apariția ultimului album de studio, "Loud Like Love", dar noul single "Beautiful James" face ca toți acești ani să dispară. Piesa cu care duo-ul reia legătura cu publicul pare a fi continuarea unei conversații începute pe ultimul disc, totul curgând natural.

Descrisă de trupă drept un single "pe cât de puternic, pe atât de tandru", piesa "Beautiful James" este din perspectiva lui Brian "o compoziție sfidătoare și, în cele din urmă, necesară". Semnificația versurilor nu se dorește a fi una explicită, vocalistul încurajând ascultătorii să-și caute propriile răspunsuri.

"Dacă piesa servește la iritarea celor conservatori și cu ochelari de cal, așa să fie. Dar, pentru mine, rămâne imperativă dorința ca fiecare ascultător să-și creioneze propria poveste ascultând piesa - chiar nu-mi doresc să vă spun eu ce să simțiți", a declarat vocalistul Brian Molko.

AUDIO: Placebo - "Beautiful James"

Piesa "Beautiful James" anunță și un viitorul material de studio, cel de-al optulea. Discul ar putea fi lansat fie anul acesta, fie anul viitor, data exactă urmând a fi anunțată de trupă în perioada următoare. Potrivit unei postări pe Instagram din luna mai, ce a fost între timp ștearsă, Placebo a finalizat noul album încă de atunci, lucrând deja la partea de merchandise.

Brian Molko și Stefan Olsdal ar fi trebuit să concerteze în 2020 la Electric Castle. Festivalul nu s-a mai ținut anul trecut, iar la ediția specială din 2021 formația nu a mai putut fi reconfirmată.

Placebo este una dintre cele mai apreciate și influente formații ale ultimelor decenii. Extrem de apreciată în România, trupa a fost întâmpinată mereu cu mare entuziasm, la fiecare concert susținut. Cel mai recent show a avut loc în 2017, la Arenele Romane, eveniment în cadrul căruia trupa a sărbătorit 20 de ani de activitate. Vă puteți face o idee cu privire la euforia acelui show citind impresiile noastre aici și aici.

Citește în continuare

Albume noi

Placebo revine cu un album nou după 8 ani, va lansa single-ul "Beautiful James" în curând

Placebo ne-a obişnuit cu lansări destul de dese de albume, dar din 2013 încoace trupa lui Brian Molko pare a fi intrat în standby. Indicii despre revenirea sa au apărut în 2019 şi 2020, iar acum e oficial: noul album a fost mixat, iar pe 17 septembrie ascultăm şi primul single, "Beautiful James". Ce ştim despre acest LP şi track aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Placebo este una dintre cele mai îndrăgite formaţii de rock alternativ în România şi una dintre formaţiile care ne-au vizitat cel mai des. Trupa a cântat de cel puţin 5 ori în ţara noastră şi într-un interval destul de scurt, să zicem un deceniu. Au fost în 2006 la Arenele Romane cu "Meds", în 2009 la Romexpo cu "Battle for the Sun", în 2012 la stadionul de rugby de lângă Agronomie, în vreme ce în 2014 i-am văzut făcând magie la Summer Well.

În 2017 au cântat din nou la Arenele Romane, cu un mesaj puternic anti Trump şi o aniversare de 20 de ani de carieră. Totuşi pe plan muzical, din 2013 încoace a fost linişte, plus-minus câteva compilaţii aniversare. Ultimul album de studio a fost "Loud Like Love", lansat acum 8 ani, iar la noul LP s-a lucrat pe parcursul ultimilor 2-3 ani. Nu are încă un nume oficial, dar ştim că e deja mixat şi pregătit de lansare în 2021.

Teaser Placebo Beautiful James 2021

Teaser Placebo Beautiful James 2021 │ FOTO: Cont Twitter Placebo twitter.com

Primul single oficial va fi "Beautiful James", lansat pe 17 septembrie. Teaserele au inclus o postare pe Twitter cu numele acestui single pe un panou urban. Viitorul disc este al optulea în discografia formaţiei compuse în acest moment din Brian Molko, solist şi chitarist şi Stefan Olsdal, basist. În postarea care confirmă albumul trupa întreba fanii şi ce ar vrea să mai vadă: casete, tricouri retro, fan club, o revistă, păpuşi sau NFT-uri chiar. Mesajul a fost şters ulterior, după ce concluzia a fost că publicul vrea muzică nouă şi concerte.

Pentru început Placebo a confirmat prezenţa la câteva festivaluri din UK în 2022, alături de The Flaming Lips şi Patti Smith. Formaţia britanică este activă din 1994, iar din 2015 încoace urcă pe scenă ca un duo Olsdal - Molko, alături de alţi 4 muzicieni live. Toate cele 7 albume ale formaţiei au intrat în top 20 în Marea Britanie.

Citește în continuare

Trending