Urmărește-ne în Social Media

rock

5 piese Placebo de ascultat înainte de concert

Fie că ai început să asculţi Placebo după concertul reuşit de la Summer Well 2014, fie că ai început în liceu cu tragicul "Black Market Music", e cazul pentru o recapitulare. Placebo revine la noi în această vară, prilej să vă recomandăm 5 melodii de ascultat înainte de concert.

Publicat

pe

Placebo
Placebo │ FOTO: www.facebook.com

Placebo a lansat 7 albume de studio în cariera sa de peste de 20 de ani. Primul album sosea totuşi în 1996, deşi prieteniile dintre membrii trupei datau din 1992. Cunoscuţi pentru o imagine androgină şi versuri depresive şi legate de abuzul de substanţe şi poveşti de dragoste eşuate, Placebo a devenit exponentul lacrimilor adolescentine. Au şi piese mai senzuale, balade tragice precum "Pierrot the Clown" şi au experimentat cu sunetul electronic pe albumul din 2006, "Meds". Aceste 5 hituri sunt totuşi de căpătâi. Dacă ai propuneri, nu ezita să le lași printr-un comentariu.

5. Placebo - "Every You and Every Me"

Întreabă cam orice om pe stradă, cu vârsta de 20, 30 sau 40 de ani şi dacă a auzit de Placebo e datorită acestei melodii. Unii luau contact cu ea prin celebrul film "Cruel Intentions" sau pe coloana sonoră a jocului F1 2000. O melodie cu sound britanic tipic şi versuri excelent scrise, poezia muzicală a lui Molko a debutat ca single la început de 1999. A primit un număr impresionant de remixuri, inclusiv unul foarte reuşit de la Sneaker Pimps.

Nici un concert Placebo nu e complet fără acest hit.

4. Placebo - "Meds"

Poate că melodia "Meds" merită să fie inclusă în acest top doar de dragul ineditului său videoclip. O melodie scurtă, de sub 3 minute, dar un adevărat trip vizual şi acustic, piesa dă titlul albumului Placebo din 2006. Molko şi compania cântă despre "sex, droguri şi complicaţii", iar în clip îi vedem pe cei 3 artişti experimentând cu psihedelice. Microfonul începe să cânte şi toate feţele sunt deformate. Varianta acustică schimbă total vibe-ul melodiei şi o face dramatică, în vreme ce originalul e extrem de energic şi cumva, senzual.

3. Placebo - "The Bitter End"

Una dintre preferatele DJ-ilor din toată lumea, "The Bitter End" e poate cea mai comercială melodie Placebo. Nu neapărat în sensul rău, ci în cel în care a primit un timp uriaş de difuzare la radiouri şi televiziuni. În plus, nu oricine are şansa de a filma un videoclip în cupa telescopului Lovell, unul dintre cele mai mari din lume. Vedem şi o poveste de dragoste, cu un cuplu filmat în infraroşu alergând.

Un single inedit pentru Placebo, care apropia trupa de punk mai mult decât de clasicele lor melodii alternative lente.

2. Placebo - "Without You I'm Nothing" (Ft. David Bowie)

E greu să alegi cea mai deprimantă melodie Placebo, pentru că ai de ales între "Centrefolds", "My Sweet Prince", "Sleeping With Ghosts" sau "Pierrot the Clown". Dacă îl introducem pe David Bowie în ecuaţie lucrurile devin magice în versiunea live a acestei piese alternative extrem de triste. Din păcate, Placebo cântă rar piesa, dar cu puţin noroc o vom auzi şi la vară.

Chiar dacă melodia a fost interpretată ca un mesaj de dragoste pentru heroină, drogul preferat al lui Brian Molko, ea este şi una dintre cele mai triste melodii de dragoste ale trioului. Soloul din "Without You I'm Nothing" redă perfect disperarea pierderii celui drag.

1. Placebo - "Running Up the Hill"

Cine ar fi crezut că un cover va defini măiestria Placebo? Cine a ascultat această compoziţie chiar şi o singură dată se va îndrăgosti iremediabil. Asta dacă nu s-a îndrăgostit de originalul cântat de Kate Bush în 1985, sau de Within Temptation. Placebo ia "Running Up the Hill" şi îi adăugă un beat ritmic, metronomic, care pregăteşte un crescendo exploziv.

Mulţi pot privi versurile ca sacrificiul suprem ("If I only could/ Make a deal With God/ And get him to swap our places"), de a cere divinităţii să faci schimb cu persoana dragă lovită de o tragedie sau suferinţă. Acesta este un sacrificiu perfect. Trupa a început să cânte destul de des piesa şi o precedă cu un amplu instrumental atmosferic şi cu tobele ritmice ale piesei. Interpretarea din 2014 de la Summer Well, fix la miezul nopţii a fost magică.

Evident preferinţele pot diferi, mai sunt multe hituri ce ar da o selecție diferită, de la "Black Eyed" la "Battle for the Sun", "Julien" sau "Exit Wounds". Vă invităm să ne spuneți care sunt piesele voastre preferate de la Placebo şi de ce.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Placebo
Concerte miercuri, 28 iunie 2017

Placebo

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Placebo a lansat piesa "Try Better Next Time", single de pe noul album din 2022

Placebo a lansat o nouă piesă pe 10 ianuarie 2022, "Try Better Next Time". Pare o melodie idealistă despre o lume reinventată, dar e de fapt o dojană la adresa umanităţii în starea sa actuală. Acest track este extras de pe viitorul album al formaţiei, "Never Let Me Go", care va sosi pe 25 martie 2022.

Publicat

pe

Coperta single Placebo Try Better Next Time
Coperta single Placebo Try Better Next Time │ FOTO: Placebo

"Try Better Next Time" este al treilea single al formaţiei de pe noul disc. Vine după "Beautiful James", care a sunat puţin a vechiul Placebo, dar şi "Surrounded by Spies", care a avut un sound mai apropiat de ultimele albume. Aşteptarea a fost lungă pentru fani, care nu au mai primit un album complet nou din 2013 încoace. Noul single e foarte catchy, simplu ca versuri şi are riff-urile clasice Placebo, ancorate la finalul anilor '90 cumva.

Iată descrierea solistului Brian Molko pentru această melodie:

Nu este sfârşitul lumii, doar sfârşitul umanităţii, o distincţie care în ego-ul nostru supradimensionat nu o putem detecta. Mama Natură s-a cam săturat de noi. Încearcă să fii mai bun data viitoare!

Expresia "try better next time" apare în general în filmele americane ca răspuns pentru copilul care zice frustrat "I'm trying!". În general părintele zice "Try better next time", cu privire la o temă nefăcută cum trebuie sau o minge de baseball aruncată aiurea. Aici umanitatea a "scăpat mingea", conform lui Molko and co. Albumul cel nou din martie 2022 va fi însoţit de un turneu, care va aduce trupa Placebo din nou în România, de această dată la Romexpo în aer liber, pe 13 iulie.

Pe britanici i-am mai văzut în ţara noastră în vara lui 2017 la Arenele Romane, dar şi în 2014 la Summer Well. Au cântat la Romexpo în 2009 cu un public record numeric şi în 2012 au fost prezenţi la Stadionul Iolana Balaş Soter. Primul lor concert la noi a fost totuşi în 2006, la Arenele Romane, în plin turneu "Meds".

Placebo are 28 de ani de existenţă şi a colaborat de-a lungul anilor cu artişti precum David Bowie, Michael Stipe sau Alison Mosshart. Ajunge la 8 albume de studio cu cel din 2022 şi a vândut peste 11 milioane de discuri global. În acest moment este compusă doar din Brian Molko, solist şi chitarist, dar şi compozitor principal, plus omul de la clape, în vreme ce Stefan Olsdal cântă la bas şi uneori şi la chitară.

Citește în continuare

Muzică nouă

Placebo a lansat piesa "Surrounded by Spies", născută din paranoia lui Brian Molko

Dacă e un lucru care s-a înrădăcinat profund în psihicul uman în ultimul an, acela ar trebui să fie paranoia. Acea paranoia l-a făcut pe Brian Molko să descopere că e spionat de vecinii săi şi este şi subiectul noului single al formaţiei Placebo, "Surrounded by Spies". Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Visualizer Placebo Surrounded by Spies
Visualizer Placebo Surrounded by Spies │ FOTO: Placebo

"Surrounded by Spies" este al doilea single de pe noul album al trupei Placebo, primul după 8 ani. Vine după lansarea lui "Beautiful James" în septembrie şi se va regăsi pe LP-ul "Never Let Me Go", care va debuta pe 25 martie 2022. Coperta sa şi titlul au fost dezvăluite la începutul lunii noiembrie. Noul single este împărţit în două jumătăţi, prima amintind de "Pure Morning" şi a doua de un "Bitter End" ceva mai apropiat de muzică garage.

Cat despre inspiraţie, iată ce a declarat Molko:

Am fost inspirat de faptul că am descoperit că vecinii mei mă spionau în interesele unor părţi cu o agendă obscură. Apoi am început să mă gândesc la nenumăratele moduri în care intimitatea noastră a fost şubrezită şi furată de la introducerea sistemului global de camere CCTV care acum folosesc tehnologii rasiste de recunoaştere facială. Ascensiunea Internetului şi a telefoanelor mobile, care au transformat practic fiecare utilizator într-un paparazzo şi spectactor al vieţii sale, iar acum ne-am oferit în mare toate informaţiile personale către multinaţionale enorme, al căror singur interes este să ne exploateze.

Versurile sunt scrise folosind tehnica "cut-up" inventată de William S Burroughs şi folosită şi de către David Bowie. Molko a avut grijă să sublinieze că totul a pornit de la o poveste reală trecută printr-o lentilă a paranoiei şi dezgustului pentru valorile societăţii moderne.

Odată cu acest debut de single, aflăm şi tracklist-ul albumului "Never Let Me Go":

 1. Forever Chemicals
 2. Beautiful James
 3. Hugz
 4. Happy Birthday In The Sky
 5. The Prodigal
 6. Surrounded By Spies
 7. Try Better Next Time
 8. Sad White Reggae
 9. Twin Demons
 10. Chemtrails
 11. This Is What You Wanted
 12. Went Missing
 13. Fix Yourself

Formaţia va pleca într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda în noiembrie şi decembrie 2022 şi are şi două opriri la O2 Academy Brixton din Londra. Va avea loc şi un turneu european, care include o oprire la Bucureşti pe 14 iulie 2022. Ultimul concert al trupei la noi a fost în 2017, la Arenele Romane.

Citește în continuare

Albume noi

Placebo anunţă titlul noului album, "Never Let Me Go" şi dezvăluie coperta sa

Greu de crezut că au trecut 8 ani de la ultimul album lansat de Placebo, dar iată-ne gata de un nou LP. Trupa a petrecut aceasta toamnă oferindu-ne teasere pentru acest disc, care pe 5 noiebrie a primit şi un titlu şi o copertă. Se numeşte "Never Let Me Go" şi va sosi în 2022.

Publicat

pe

Coperta album Placebo Never Let Me Go
Coperta album Placebo Never Let Me Go │ FOTO: Placebo

Vestea vine la doar o zi după ce Placebo a dezvăluit detalii despre următorul single, "Surrounded By Spies", care va avea premiera pe 9 noiembrie. În ultima lună am avut şansa să ascultăm şi primul single Placebo din ultimii 5 ani, "Beautiful James". Precomenzile pentru al optulea album al grupului britanic, "Never Let Me Go" vor debuta pe 9 noiembrie din magazinul oficial al trupei, alături de acces la precomenzile de bilete pentru turneul european şi britanic din 2022.

Brian Molko and co vor avea şi o oprire la Bucureşti în acel turneu, pe 14 iulie 2022. Evenimentul va avea loc la Romexpo, în aer liber, urmând a respecta normele în vigoare la momentul respectiv. Într-un interviu recent solistul Brian Molko a dezvăluit că trupa finalizase deja noul său album înainte să înceapă pandemia de Covid-19 în 2020. Artistul a recunoscut că a fost frustrant să amânare lansarea şi turneul în acest mod, nu doar pentru trupă, cât şi pentru fani. Era totuşi un gând plăcut în spatele minţii şi anume că toată muzica nouă era gata şi pregătită de lansare.

În acest moment trupa Placebo este alcătuită din Brian Molko, la voce şi chitară şi Stefan Olsdal la bas. Cei doi sunt membri fondatori ai grupului, încă din 1996. O influenţă importantă asupra muzicii acestei formaţii a avut-o şi secţiunea de percuţie, cu Steve Hewitt la tobe între 1996 şi 2007 şi Steve Forrest între 2007 şi 2015. "Beautiful James" pare să semnaleze o revenire la perioada lui "Battle For the Sun" din 2009, la o abordare mai romantică, mai plină de sintetizatoare şi pian, cu aranjamente mai melodice şi mai puţin rock alternativ.

Fanii hardcore Placebo şi ai lui David Bowie ar putea găsi în "Never Let Me Go" o aluzie la "Never Let Me Down" al lui David Bowie, dar poate fi şi un tribut pentru cartea cu nume similar a lui Kazuo Ishiguro sau poate chiar la single-ul Florence and the Machine din 2012. Sau ar putea fi ceva complet nou şi deloc legat de acele creaţii artistice. Placebo a concertat ultima oară în România în vara anului 2017, într-un show sold out, cu un moment de frenezie a lui Molko la clape şi mixer şi cu multe mesaje anti Trump.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending