Urmărește-ne în Social Media

pop

Top 5 piese de la Bryan Adams ce ne arată că iubirea învinge

Iubirea este liantul, cauza și de multe ori scopul în muzica lui Bryan Adams. Ea învinge întotdeauna, indiferent cine a greșit într-o relație sau ce sacrificii se impun pentru a menține flacăra aprinsă. Vă recomandăm 5 dintre cele mai cunoscute și apreciate balade ale artistului canadian pentru a vă convinge că iubirea poate rezolva orice.

Publicat

pe

Bryan Adams (2019)
Bryan Adams (2019) │ FOTO: PR

Despre Bryan Adams putem spune multe. În cei mai bine de 40 de ani de carieră, artistul canadian a vândut peste 75 de milioane de albume, având în palmares 15 nominalizări la Premiile Grammy și 3 nominalizări la Oscar. A primit, de asemenea, Ordinul Canadei pentru contribuția adusă muzicii și pentru activitățile sale filantropice. Mai presus însă de toate aceste recunoașteri ale talentului de interpret și compozitor este moștenirea muzicală. Piesele lui sunt la fel de actuale acum ca în momentul lansării, acesta fiind un testament al capacității sale de a scrie muzică fără vârstă, în care emoția primează.

Vă invităm să descoperiți iubirea în muzica lui Bryan Adams și să vă convingeți că ea întotdeauna învinge.

"Summer of '69" (1985)

Ajunsă hit în America imediat după lansare, piesa "Summer of '69" a câștigat inimile europenilor în timp. A fost nevoie de aproape 10 ani până să fie îmbrățișată de publicul larg, însă așa se întâmplă cu unele melodii, după cum bine observa chiar Bryan Adams într-un interviu pentru "The Early Show" din 2008:

"(Piesa) Nu a intrat în niciun top din Europa până nu au trecut cel puțin 10 ani de la momentul lansării  [...] Cred că o compoziție poate avea propria sa viață, fără legătură cu promovarea."

În ce privește semnificația versurilor, Adams a detaliat în cadrul aceleiași emisiuni că piesa este despre a face dragoste pe timp de vară și a te bucura de anii tinereții.

"Please Forgive Me" (1993)

Nu se întâmplă des ca un bărbat să-și ceară iertare deschis pentru o greșeală comisă, așa că Bryan Adams a impresionat fără îndoială publicul feminin cu această piesă. Drept urmare, "Please Forgive Me" a devenit singura melodie a artistului care a ajuns hit în Australia fără a fi inclusă pe coloana sonoră a vreunui film. Melodia a urcat pe prima poziție și în topurile din Belgia, Canada, Franța, Irlanda, Norvegia și Portugalia. În America a avut un succes ceva mai moderat, urcând până pe poziția a 7-a în topul Billboard Hot 100.

Compusă de Adams împreună cu Robert Lange, single-ul "Please Forgive Me" a fost lansat împreună cu un videoclip filmat în studioul de înregistrări. "Vedeta" clipului este un câine lup simpatic, al proprietarului studioului, ce s-a împrietenit imediat cu toți membrii trupei lui Adams.

"All For Love" (1993)

Titlul "All For Love" este inspirat de motto-ul celor trei mușchetari: "All for one, and one for all" (în traducere: "Toți pentru unul și unul pentru toți"), așa cum era de altfel și firesc, luând în considerare că melodia a fost compusă pentru coloana sonoră a filmului "The Three Musketeers". Pelicula de aventură produsă de Disney pornește de la romanul lui Alexandre Dumas, însă oferă publicului o versiune simplificată a poveștii.

În videoclipul oficial, melodia este interpretată de Bryan Adams împreună cu Rod Stewart și Sting, existând și o versiune live a sa, cântată de artistul canadian împreună cu Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Nancy Gustafson și Giorgia Todrani.

Single-ul a fost hit la nivel internațional, cucerind topurile din Europa, America de Nord și Australia. În SUA a staționat 3 săptămâni consecutive pe primul loc în topul Billboard Hot 100, până a fost surclasat de Celine Dion cu "The Power of Love".

"Have You Really Loved A Woman?" (1995)

Piesa a fost înregistrată pentru coloana sonoră a comediei romantice "Don Juan DeMarco", în care ni se prezintă, dintr-o perspectivă modernă, povestea cuceritorului Don Juan. Interpretat în film de carismaticul Johnny Depp, acesta se întreabă dacă a simțit vreodată iubirea adevărată, de aici venind și titlul melodiei lui Bryan Adams - "Have You Ever Really Loved a Woman?".

Fragmente din acest single au fost inserate în trei pasaje din film, în trei versiuni diferite: în interpretarea lui Bryan Adams și a doi artiști spanioli. Piesa a devenit laitmotivul filmului, asocierea cu pelicula devenind aproape inevitabilă.

În clasamente, piesa și-a găsit loc în poziții fruntașe. A staționat 5 săptămâni la rând pe prima poziție în Billboard Hot 100, urcând pe primul loc și în clasamentele din Australia, Canada, Elveția și Austria. Melodia a primit, de asemenea, două nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Globul de Aur și o nominalizare la Oscar. Compoziția este semnată de Bryan Adams, Michael Kamen și Robert John "Mutt" Lange.

"(Everything I Do) I Do It For You" (1991)

Cea mai iubită piesă de dragoste din repertoriul lui Bryan Adams, "(Everything I Do) I Do It for You" a urcat pe prima poziție în topurile din 16 țări. Cel mai bine a fost primită în Marea Britanie, unde a staționat pe primul loc în topul UK Singles vreme de 16 săptămâni consecutive, din iulie până în octombrie 1991. La nivel internațional s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare, devenind cel mai bine vândut single al lui Bryan Adams și unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor.

Melodia a fost inclusă simultan pe două albume - pe soundtrack-ul filmului "Robin Hood: Prince of Thieves" (cu Kevin Costner în rol principal) și pe cel de-al șaselea album de studio al lui Adams - "Waking Up the Neighbours". Piesa a fost nominalizată la Oscar pentru "Cea mai bună piesă originală" și a câștigat premiul Grammy pentru "Cea mai bună piesă scrisă pentru un film".

Pe 11 noiembrie 2019, Bryan Adams concertează în Cluj-Napoca, la 11 ani de la ultimul său show în România. Găsiți toate detaliile despre concert în Agenda InfoMusic.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Jon Bon Jovi și Bryan Adams au fost diagnosticați cu COVID-19

Jon Bon Jovi și Bryan Adams și-au anulat aparițiile scenice pe care le aveau programate în weekend după ce au fost testați pozitiv la COVID-19. Bon Jovi ar fi trebuit să susțină un show acustic în Miami, iar Brian Adams era anunțat pe lista performerilor confirmați la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame de sâmbătă.

Publicat

pe

Jon Bon Jovi / Bryan Adams
Jon Bon Jovi / Bryan Adams │ FOTO: Capturi Youtube

Sâmbătă seară Jon Bon Jovi era așteptat să cânte într-un club din Miami, însă show-ul a fost anulat cu puțin timp înainte de ora concertului, spre dezamăgirea fanilor care ajunseseră deja la locație. Potrivit WSVN 7 News, muzicianul a fost testat pozitiv la COVID-19, decizia de contramandare a evenimentului fiind, astfel, inevitabilă. Show-ul ce ar fi trebuit să aibă loc pe 30 octombrie era unul acustic, care ar fi inclus un Q&A cu fanii și o petrecere cu tematică de Halloween.

Un reprezentant al artistului a oferit pentru Variety și un status al stării sale de sănătate. Potrivit acestuia, Jon Bon Jovi este "complet vaccinat și se simte bine".

Vocalistul este un susținător al respectării măsurilor de precauție în contextul pandemiei. Acesta s-a alăturat campaniei organizate de Bruce Springsteen în New Jersey: #MaskUpNJ.

Bryan Adams trebuia să participe la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021

Bryan Adams a fost și el nevoit să-și contramandeze în ultima clipă o apariție scenică. Muzicianul era unul dintre performerii care fuseseră anunțați la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021. Acesta ar fi trebuit să interpreteze alături de H.E.R. piesa "It’s Only Love" în onoarea Tinei Turner, ce a fost introdusă sâmbătă seară în Hall Of Fame. Diagnosticat cu COVID-19, acesta nu a mai putut participa, fiind înlocuit de Keith Urban.

Potrivit unui reprezentant al lui Adams, acesta este "complet vaccinat și nu are niciun fel de simptom", dar apariția sa din cadrul Rock and Roll Hall of Fame 2021 trebuia anulată pentru a se respecta protocolul în vigoare.

Bryan Adams a înregistrat în pandemie un nou album de studio, intitulat "So Happy It Hurts". Discul va fi lansat pe 11 martie 2022 și va fi urmat de un turneu în UK, câteva dintre date fiind reprogramările unor concerte ce au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Noul LP al lui Bryan Adams conține 12 piese și poate fi deja precomandat.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending