Urmărește-ne în Social Media

rock

5 melodii Linkin Park prin care Chester Bennington va deveni nemuritor

Chester Bennington ne-a părăsit pe 20 de iulie, tocmai de ziua prietenului său bun, Chris Cornell, care trecea în nefiinţă în luna mai. Bărbat de 41 de ani, dar cu alura, energia şi fizicul unui tânăr de 20 de ani, solistul Linkin Park ne-a încântat la începutul mileniului cu albumele care au schimbat radical direcţia în care mergea rockul.

Publicat

pe

Linkin Park în concert la București pe 6 iunie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

A redefinit metalul alternativ, ne-a oferit coloana sonoră pentru angoase şi a încântat zeci de milioane de persoane în concerte live. Linkin Park a lansat recent albumul "One More Light" şi era în curs de promovare a sa. Acum rămânem cu cele mai bune amintiri despre Chester Bennington, cu apariţii cinematografice şi cu cele 5 melodii legendare pe care le ascultaţi mai jos.

1. Linkin Park - "Numb"

Piesa "Numb" a fost lansată ca al treilea single al albumului cu numărul 2 Linkin Park, excepţionalul "Meteora" din 2003. După ce ne obişnuisem ca "In the End" să ne răsune repetitiv în urechi, a venit "Numb" să invoce amorţirea sufletească şi spirituală. Cu această piesă se încheia de altfel "Meteora", o cronică a depresiei, furiei şi greşelilor trecutului.

Chester Bennington alternează ţipetele sale trademark cu porţiuni suave, iar clapele de început au devenit unul dintre sample-urile legendare din istoria muzicii. Câţi dintre noi nu au avut măcar o sonerie polifonică folosind acele note? Melodia a fost repopularizată de celebrul remix cu Jay-Z, Numb/Encore.

2. Linkin Park - "In the End"

"In the End" este pentru Linkin Park ceea ce "Chop Suey" este pentru System of a Down. Este o piesă revelatorie, piesa de căpătâi şi moştenirea principală a trupei. Cu acest single foarte, foarte multă lume a descoperit trupa. Pe vremea când ne conectam la dial up pentru a sta pe MIRC acest fenomen lua cu asalt posturile Atomic şi MTV şi ne uitam fascinaţi la efectele vizuale ale videoclipului. Flow-ul impecabil al lui Mike Shinoda ne arăta că se poate realiza un hibrid rap-rock reuşit.

Chester se desprindea maiastru la refren, cu un ţipăt care îţi îngheţa sângele în vene. Iar fragilitatea versurilor "I puţ my trust în you... pushed as far as I can go" ar fi făcut gelos orice boy band al anilor 90. O piesă care a schimbat rockul pe vecie.

3. Linkin Park - "What I've Done"

Mai ţineţi minte când s-a terminat primul film "Transformers"? Începeau acordurile unei piese care suna familiar, chiar dacă o auzeai prima oară. Era "What I've Done" de la Linkin Park. Băieţii erau la albumul cu numărul 3, se maturizaseră şi îşi permiteau să privească în spate prin această creaţie retrospectivă. Chester schimbă ţipetele cu vocalize ceva mai lungi şi o abordare mai calmă.

Venea şi celebra schimbare de look pentru solist, care etala o creastă şi haine complet negre. Videoclipul era marcat de cele mai negre etape ale istoriei umane, în frunte cu KKK, nazismul şi imagini ale dezastrelor globale. Melodie produsă de Rick Rubin şi multi-premiată.

4. Linkin Park - "Crawling"

Probabil cea mai hardcore piesă Linkin Park, "Crawling" este o şedinţă de psihoterapie cu Chester Bennington. Artistul se disecă în faţa noastră, cânta despre depresie, angoase şi suferinţă. Anxietatea este evocată de videoclip, în care personaje feminine suferă abuzuri. Chiar Chester fusese abuzat când era mic, iar traumele au devenit ţipete amplificate de chitare, mixajul excelent al lui Mr. Hahn şi flow-ul lui Shinoda.

Modulaţiile vocii lui Chester sunt atât de plăcute urechii şi într-un contrast perfect cu ţipetele de la refren, încât piesa a ajuns imediat hit. Acesta a fost al doilea single Linkin Park din istoria trupei şi a câştigat un premiu Grammy. Intro-ul piesei a fost folosit la multiple remixuri. Chester a afirmat în multiple rânduri că aceasta e melodia cea mai grea de cântat live din istoria trupei.

A citat ca inspiraţie abuzul de substanţe pentru compoziţia sa.

5. Linkin Park - "Faint"

Una dintre cele mai bine mixate şi produse piese Linkin Park, "Faint" provenea de pe excelentul album "Meteora". Muzicienii cântau în lumina reflectoarelor puternice în clip şi fanii interacţionau cu umbrele lor, cu alter ego-urile. Mike Shinoda pornea melodia, pentru ca apoi Chester să lanseze cel mai celebru ţipăt al său "I won't be ignored!". Devenea mesajul unei generaţii, al liceenilor ce trânteau uşa de la dormitor, al rebelilor care protestau contra violenţelor şi al celor care au fost oprimaţi.

Porţiunea de mijloc a piesei da naştere la mosh pit-uri excepţionale la concerte live. O piesă de sub 3 minute, care e furie pură, energie şi mesaj, cu Chester făcând stage diving şi arătându-ne un look al său mai cuminte, cu ochelari de vedere.

Bonus: Puteţi asculta mai jos o colaborare live care ne dă fiori acum: Chris Cornell şi Chester Bennington, cântând piesa "Crawling". Prieteni în această viaţă şi poate şi în următoarea. RIP Chester!

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending