Urmărește-ne în Social Media

rock

5 lucruri mai puțin cunoscute despre James

Trupa ajunge pentru prima dată în România, iar până atunci, vă invităm să descoperiți cinci lucruri mai puțin cunoscute despre britanici.

Publicat

pe

James va susține un concert pe 11 iulie 2016 la Teatrul de Vară din Herăstrău, în cadrul evenimentului Lazy Monday. Trupa însumează 30 de ani de carieră, 14 albume de studio şi peste 25 milioane de albume vândute în întreaga lume. Hituri precum „Laid“, „Come Home“, „She’s A Star“ şi „Getting Away With It (All Messed Up)“ au inundat ani la rând topurile radiourilor alternative din România şi difuzoarele petrecerilor de pe plaja din Vama Veche.  Cel mai nou album James, „Girl At The End Of The World”, a fost lansat în martie, anul acesta, și a intrat direct pe locul 1 în topul UK, întrerupând dominația Adelei cu al său „25”.

  1. În primul an de existență, trupa a avut 7 denumiri total diferite: Venereal, the Diseases, Volume Distortion, Model Team International, Model Team și Tribal Outlook. La puțin timp după alăturarea solistului Tim Booth au ajuns la numele de James.
  2. Booth a fost invitat inițial să se alăture trupei în rolul de... dansator, fiind rapid promovat ca solist.
  3. După mai bine de 19 ani de existență, în anul 2001, membrii trupei au decis să ia o pauză. O pauză care s-a transformat într-o despărțire de șase ani. Anii au trecut repede, iar în 2007 Booth își anunță revenirea alături de trupă pentru o serie de concerte live. Mai târziu, tot Booth a recunoscut că întâlnirea la un jam session cu Glennie și Gott, din care s-au născut noi piese, l-a făcut să își dorească revenirea.
  4. Debutul trupei  a fost un E.P. numit Jimone, care cuprindea melodiile What's the World, Folklore și Fire So Close. Membrilor trupei le-a fost teamă să nu distrugă în studio cea mai bună melodie a lor, și au optat în schimb pentru înregistrarea a trei melodii pe care le simțeau ca fiind... cele mai proaste.
  5. Basistul Jim Glennie este cel mai longeviv membru James, fiind unul dintre inițiatorii trupei care a rămas în formulă până în prezent. Glennie nu avea de gând să se apuce serios de muzică, până când cel mai bun prieten al său din copilărie, Paul Gilbertson, l-a convins să își cumpere o chitară bas. Chitaristul Paul Gilbertson a fost al doilea membru fondator al trupei, dar din păcate a părăsit grupul după doi ani de la înființare.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 11 iulie 2016

Lazy Monday

Loc
Teatrul de Vară din Herăstrău

Trending