Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

5 documentare muzicale de văzut (1)

Unii artiști se nasc pentru a deveni legende. Înainte, însă, ca muzica lor să ajungă la zeci de milioane de oameni, orice muzician a trecut prin încercările vieții. Pasiunea pentru muzică, talentul și ambiția le-au purtat însă pașii spre o carieră la care unii doar visează. Poveștile artiștilor legendari sunt disponibile acum publicului larg, selecția noastră cuprinzând 5 documentare muzicale ale unor muzicieni care au scris istorie: Elvis Presley, Tom Jones, Jimi Hendrix, Barry White și Johnny Cash.
5 documentare muzicale de văzut

5 documentare muzicale de văzut

1. Documentar Elvis: Walking In Memphis

Elvis Presley a schimbat cursul industriei muzicale, impactul și influența sa asupra tinerilor muzicieni fiind imposibil de ignorat. Cariera sa a avut atât suișuri, cât și coborâșuri, drumul către podiumul clasamentelor muzicale fiind presărat de incertitudini, extravaganțe, excese și adicții. Documentarul Elvis: Walking In Memphis urmărește ultimele ore ale evenimentelor care au dus la moartea sa. Drogurile, femeile, decăderea financiară și rolul extrem de important al Colonelului Tom Parker, cel care a fost managerul lui Elvis Presley, sunt elemente esențiale ce au influențat viața și cariera regelui rock'n'roll-ului.

Recomandare: Top: Cele mai cunoscute melodii despre Elvis Presley

Prin intermediul interviurilor și a unor imagini rare, cei care i-au fost prieteni povestesc deschis lucruri din intimitatea artistului.  Documentarul prezintă în detaliu și cei 2 ani petrecuți de Elvis în Germania când, aflat în vârful carierei sale, a fost înrolat în Armata S.U.A, lucru care l-a forțat să se despartă de fanii săi devotați. Documentarul Elvis: Walking In Memphis este disponibil în format DVD.

elvis-walking-in-memphis

2. Documentar Tom Jones: Sincerely Yours

Tom Jones - Thomas Jones Woodward pe numele său complet, s-a născut în Pontypridd, South Wales, Marea Britanie pe 7 iunie 1940. La 15 ani, Tom a renunțat la școala, începând să lucreze, inclusiv să cânte în cluburi de noapte. Treptat, Tom Jones a transformat pasiunea pentru muzică într-o carieră ce se extinde pe aproape 5 decenii. Impactul său asupra stilurilor muzicale pop, soul și rhythm & blues a reîmprospătat industria muzicală, oferind piese de referință atât pentru publicul matur, cât și pentru noile generații.

Recomandare: Recenzia concertului Tom Jones de la Sala Palatului din noiembrie 2013

Documentarul Tom Jones: Sincerely Yours conține piesele clasice ale lui Tom Jones, inclusiv hit-urile: "What's New Pussycat", "Spanish Harlem", "You've Lost That Loving Feeling" și "I Can't Stop Loving You". DVD-ul vine însoțit de un CD cu piese cântate în duet cu Tina Turner și Dusty Springfield.

tom-jones-sincerely-yours

3. Documentar Jimi Hendrix: Feedback

James Marshall Hendrix s-a născut pe 27 noiembrie 1942 și a revoluționat muzica prin tehnica sa, în afara normelor cunoscute până la momentul respectiv. Cariera lui Hendrix, deși foarte scurtă, a fost una extrem de intensă. Marele chitarist s-a stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 18 septembrie 1970 la Londra, devenind "membru" al clubului 27, în care sunt incluși artiști celebri care au murit la aceeași vârstă: Kurt Cobain, Janis JoplinMia Zapata și Jim Morrison.

Recomandare: Trailer-ul noului film biografic Jimi Hendrix - "All Is By My Side"

În documentarul Jimi Hendrix: Feedback este prezentată în detaliu viața marelui chitarist în perioada Rock'n' Roll a anilor ' 60. DVD-ul include interviuri rare, imagini de arhivă, și piese precum "Hey Joe", "Sunshine of Your Love" și "Purple Haze".

jimi-hendrix-feedback

4. Documentar Barry White: Legends In Concert

Barry White este pentru mulți o emblemă a romantismului. Născut în 1944 în Texas, artistul s-a făcut remarcat prin vocea sa gravă şi modul de interpretare. A debutat în muzică în anii '60, fiind inspirat de muzica lui Elvis Presley. De-a lungul carierei sale a câştigat 5 premii Grammy, a lansat 19 albume de studio şi 10 compilaţii răsplătite cu nenumărate discuri de aur şi platină . Legendarul artist a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, lăsând publicului bijuterii muzicale precum You're the First, Never, Never Gonna Give You Up, My Everything, Can't Get Enough of Your Love

Recomandare: Piese celebre Barry White

Documentarul Barry White: Legends In Concert ni-l prezintă pe muzician pe scenă, cele mai reprezentative momente din cariera sa fiind relatate în detaliu. De la muzica gospel, cde care a prins drag încă din copilărie, până la primele înregistrări și munca de producător, toate aceste etape au conturat cariera acestui mare artist, declarat cel mai bine vândut cântăreț de la sfârșitul anilor '70.

barry-white-legends-in-concert

5. Documentar Johnny Cash: Walk The Line

Johnny Cash, cunoscut și sub pseudonimul "The Man in Black", a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Muzica sa a trecut barierele genurilor country, rock and roll, rockabilly, blues, folk și gospel, ecoul gândurilor sale și emoția interpretării fiind mereu prezente în piesele sale. Cariera lui se extinde pe parcursul a 5 decenii, perioadă în care a strâns în palmares numeroase premii și distincții. Legendarul artist a fost inclus în Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), The Country Music Hall of Fame (1980) și The Rock and Roll Hall of Fame (1992).

Recomandare: Videoclip Johnny Cash lansat în 2014

Documentarul Johnny Cash: Walk The Line spune povestea artistului aflat în căutarea celebrității. DVD-ul include secvențe inedite de la concertele sale, fanii putând asculta piese memorabile precum  "Heartbreak Hotel" și "A Boy Named Sue".

johnny-cash-walk-the-line

  • Bonus: CD ce contine inca 16 piese live
  • Subtitrare: limba română
  • Preț: 29.99 lei - poți cumpăra de aici

Citește mai multe despre Barry WhiteElvis PresleyJimi HendrixJohnny CashTom Jones
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE