Urmărește-ne în Social Media

Articole

5 documentare muzicale de văzut (1)

Unii artiști se nasc pentru a deveni legende. Înainte, însă, ca muzica lor să ajungă la zeci de milioane de oameni, orice muzician a trecut prin încercările vieții. Pasiunea pentru muzică, talentul și ambiția le-au purtat însă pașii spre o carieră la care unii doar visează. Poveștile artiștilor legendari sunt disponibile acum publicului larg, selecția noastră cuprinzând 5 documentare muzicale ale unor muzicieni care au scris istorie: Elvis Presley, Tom Jones, Jimi Hendrix, Barry White și Johnny Cash.

Publicat

pe

5 documentare muzicale de văzut
5 documentare muzicale de văzut

1. Documentar Elvis: Walking In Memphis

Elvis Presley a schimbat cursul industriei muzicale, impactul și influența sa asupra tinerilor muzicieni fiind imposibil de ignorat. Cariera sa a avut atât suișuri, cât și coborâșuri, drumul către podiumul clasamentelor muzicale fiind presărat de incertitudini, extravaganțe, excese și adicții. Documentarul Elvis: Walking In Memphis urmărește ultimele ore ale evenimentelor care au dus la moartea sa. Drogurile, femeile, decăderea financiară și rolul extrem de important al Colonelului Tom Parker, cel care a fost managerul lui Elvis Presley, sunt elemente esențiale ce au influențat viața și cariera regelui rock'n'roll-ului.

Recomandare: Top: Cele mai cunoscute melodii despre Elvis Presley

Prin intermediul interviurilor și a unor imagini rare, cei care i-au fost prieteni povestesc deschis lucruri din intimitatea artistului.  Documentarul prezintă în detaliu și cei 2 ani petrecuți de Elvis în Germania când, aflat în vârful carierei sale, a fost înrolat în Armata S.U.A, lucru care l-a forțat să se despartă de fanii săi devotați. Documentarul Elvis: Walking In Memphis este disponibil în format DVD.

elvis-walking-in-memphis

2. Documentar Tom Jones: Sincerely Yours

Tom Jones - Thomas Jones Woodward pe numele său complet, s-a născut în Pontypridd, South Wales, Marea Britanie pe 7 iunie 1940. La 15 ani, Tom a renunțat la școala, începând să lucreze, inclusiv să cânte în cluburi de noapte. Treptat, Tom Jones a transformat pasiunea pentru muzică într-o carieră ce se extinde pe aproape 5 decenii. Impactul său asupra stilurilor muzicale pop, soul și rhythm & blues a reîmprospătat industria muzicală, oferind piese de referință atât pentru publicul matur, cât și pentru noile generații.

Recomandare: Recenzia concertului Tom Jones de la Sala Palatului din noiembrie 2013

Documentarul Tom Jones: Sincerely Yours conține piesele clasice ale lui Tom Jones, inclusiv hit-urile: "What's New Pussycat", "Spanish Harlem", "You've Lost That Loving Feeling" și "I Can't Stop Loving You". DVD-ul vine însoțit de un CD cu piese cântate în duet cu Tina Turner și Dusty Springfield.

tom-jones-sincerely-yours

3. Documentar Jimi Hendrix: Feedback

James Marshall Hendrix s-a născut pe 27 noiembrie 1942 și a revoluționat muzica prin tehnica sa, în afara normelor cunoscute până la momentul respectiv. Cariera lui Hendrix, deși foarte scurtă, a fost una extrem de intensă. Marele chitarist s-a stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 18 septembrie 1970 la Londra, devenind "membru" al clubului 27, în care sunt incluși artiști celebri care au murit la aceeași vârstă: Kurt Cobain, Janis JoplinMia Zapata și Jim Morrison.

Recomandare: Trailer-ul noului film biografic Jimi Hendrix - "All Is By My Side"

În documentarul Jimi Hendrix: Feedback este prezentată în detaliu viața marelui chitarist în perioada Rock'n' Roll a anilor ' 60. DVD-ul include interviuri rare, imagini de arhivă, și piese precum "Hey Joe", "Sunshine of Your Love" și "Purple Haze".

jimi-hendrix-feedback

4. Documentar Barry White: Legends In Concert

Barry White este pentru mulți o emblemă a romantismului. Născut în 1944 în Texas, artistul s-a făcut remarcat prin vocea sa gravă şi modul de interpretare. A debutat în muzică în anii '60, fiind inspirat de muzica lui Elvis Presley. De-a lungul carierei sale a câştigat 5 premii Grammy, a lansat 19 albume de studio şi 10 compilaţii răsplătite cu nenumărate discuri de aur şi platină . Legendarul artist a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, lăsând publicului bijuterii muzicale precum You're the First, Never, Never Gonna Give You Up, My Everything, Can't Get Enough of Your Love

Recomandare: Piese celebre Barry White

Documentarul Barry White: Legends In Concert ni-l prezintă pe muzician pe scenă, cele mai reprezentative momente din cariera sa fiind relatate în detaliu. De la muzica gospel, cde care a prins drag încă din copilărie, până la primele înregistrări și munca de producător, toate aceste etape au conturat cariera acestui mare artist, declarat cel mai bine vândut cântăreț de la sfârșitul anilor '70.

barry-white-legends-in-concert

5. Documentar Johnny Cash: Walk The Line

Johnny Cash, cunoscut și sub pseudonimul "The Man in Black", a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Muzica sa a trecut barierele genurilor country, rock and roll, rockabilly, blues, folk și gospel, ecoul gândurilor sale și emoția interpretării fiind mereu prezente în piesele sale. Cariera lui se extinde pe parcursul a 5 decenii, perioadă în care a strâns în palmares numeroase premii și distincții. Legendarul artist a fost inclus în Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), The Country Music Hall of Fame (1980) și The Rock and Roll Hall of Fame (1992).

Recomandare: Videoclip Johnny Cash lansat în 2014

Documentarul Johnny Cash: Walk The Line spune povestea artistului aflat în căutarea celebrității. DVD-ul include secvențe inedite de la concertele sale, fanii putând asculta piese memorabile precum  "Heartbreak Hotel" și "A Boy Named Sue".

johnny-cash-walk-the-line

  • Bonus: CD ce contine inca 16 piese live
  • Subtitrare: limba română
  • Preț: 29.99 lei - poți cumpăra de aici

Tehnologie

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain / Amy Winehouse
Kurt Cobain / Amy Winehouse │ FOTO: MTV / captură YouTube - "Black To Black"

Denumit "Lost Tapes Of The 27 Club", proiectul a fost inițiat de Over The Bridge, o organizație a cărei activitate se concentrează asupra sănătății mintale și a importanței ajutorului specializat. Over The Bridge are în vedere mai ales muzicienii care se pot confrunta cu suferințe mintale și dependențe, elemente ce au dus la pierderea unor artiști ca Amy Winehouse sau Kurt Cobain.

"Lost Tapes Of The 27 Club" înglobează o serie de melodii ale artiștilor care au murit la 27 de ani (de asemenea Jimi Hendrix și Jim Morrison). Noile piese au fost create în mare parte de computere, cu ajutorul programului de inteligență artificială Magenta. Acesta a analizat piesele anterioare ale unui artist pentru a afla cum să compună ca acei muzicieni. Un alt program bazat pe inteligența artificială a fost apoi folosit pentru a crea versurile.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă toți acești muzicieni pe care îi iubim ar fi avut parte de ajutor specializat pentru sănătatea mintală? Cumva în industria muzicală, [depresia] este privită ca pe ceva normal și <<romantic>>. Muzica lor este văzută ca o suferință autentică", a declarat pentru Rolling Stone Sean O'Connor, membru al consiliului de administrație Over The Bridge.

Over The Bridge îi ajută pe membrii industriei muzicale să facă față problemelor mintale, oferind sprijin prin workshop-uri, sesiuni Zoom și multe altele, cum este proiectul muzical în discuție.

AUDIO "Lost Tapes Of The 27 Club":

"Drowned in the Sun" (stilul Nirvana)

"Man, I Know" (stilul Amy Winehouse)

"The Roads Are Alive" (stilul The Doors)

"You’re Gonna Kill Me" (stilul Jimi Hendrix)

Citește în continuare

Lansări de carte

Cariera lui Elvis Presley va fi prezentată într-un roman grafic - FOTO

Intitulat "Elvis: The Graphic Novel", romanul va fi lansat anul acesta prin compania Z2 Comics. Proiectul va prezenta prin imagini și pasaje scrise cariera unuia dintre cei mai mari muzicieni din istorie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley
Elvis Presley │ FOTO: hqwallbase.com

Scris de Chris Miskiewicz și ilustrat de Michael Shelfer, "Elvis: The Graphic Novel" va acoperi cariera lui Presley, de la începuturile sale din Memphis și până la succesele, dar și necazurile care au marcat cariera Regelui Rock 'n' Roll-ului.

Recent, Z2 Comics a prezentat un fragment din viitorul roman, ce prezintă adolescența lui Presley și începe cu o scenă dintr-un magazin de discuri în care el și un prieten ascultă "Rocket 88" (Jackie Brenston and His Delta Cats) - o piesă scrisă de Ike Turner și considerată ca fiind prima melodie rock & roll înregistrată vreodată.

Apoi, povestea continuă cu primul concert al lui Elvis, susținut la liceu, în cadrul unui show de talente. Fragmentul făcut public îl prezintă și pe Sam Phillips, fondatorul casei de discuri Sun Records, cel care i-a oferit lui Presley o oportunitate muzicală în 1954.

"Elvis: The Graphic Novel" va fi lansat în august și va fi disponibil atât în ediție cartonată, cât și în ediție broșată. De asemenea, va fi lansată o ediție limitată deluxe, ce va fi livrată cu o husă specială, trei tipărituri de înaltă calitate și un disc în ediție limitată cu albumul de debut al lui Presley. În plus, fiecare copie va fi semnată de echipa de creație a cărții.

Citește în continuare

Albume noi

Tom Jones va lansa un nou album în acest an, oferă o interpretare specială la "The Voice UK"

Sir Tom Jones a fost subiect de ştiri de 3 ori în ultima săptămână. O dată am aflat că a făcut vaccinul anti Covid, apoi am descoperit că va lansa un nou album în 2021 şi acum avem şi noua sa reprezentaţie de la emisiunea The Voice UK. Detalii despre toate aceste momente aflaţi în articol.

Publicat

pe

Tom Jones in concert la Cluj Napoca pe 26 iunie 2019 │ FOTO: Calin Curticapian / InfoMusic.ro

Sir Tom Jones a participat la episodul de pe 9 ianuarie 2021 al emisiunii The Voice UK, cântând piesa "Cry to Me". În vârstă de 80 de ani, artistul a cântat piesa lui Solomon Burke privit de juraţii emisiunii. Jones face parte din distribuţia emisiunii, având rol de jurat şi mentor pentru artiştii aspiranţi care participă la ea. În juriu se află Olly Murs, Anne-Marie şi will.i.am. Creatorul lui "She's a Lady" nu se opreşte aici şi a promis că va lansa un nou album în 2021.

Artistul a profitat de perioada de izolare pentru a finaliza un nou LP, la care lucrase înainte să intre în vigoare restricţiile. În timpul lockdown-ului s-a ocupat de mixaj şi finisarea pieselor. Jones a vorbit recent despre vaccinarea anti Covid, amintind că se află printre primii care au primit-o, din cauza vârstei avansate. A declarat şi că nu e nimic de temut şi că e asemenea unui vaccin antigripal. Pe aceeaşi listă a celebrităţilor care au primit imunizarea în UK se află Sir Ian McKellen, Michael Eavis, Lionel Blair, Marty Wilde.

Cel care cântă "What's New Pussycat?" îşi asumă o nouă provocare acum şi anume de a fi mentor pentru tinerii care vor ajunge sub aripa sa în sezonul 10 din The Voice UK. Acest rol este îndeplinit de britanic din 2012 şi el a ghidat multe talente până acum, făcând o pauză doar în sezonul din 2016. În sezonul 5 a fost exclus din juriu, după o dispută cu producătorii show-ului.

Activ din 1963, muzicianul, pe numele său real Thomas John Woodward a cântat o varietate de genuri muzicale, de la R&B şi pop la country, dance, soul şi gospel. Este un cameleon muzical, aşa cum îl numea New York Times în 2008. Are vânzări de peste 100 de milioane de albume şi 36 de hituri Top 40 în Marea Britanie.

Printre cele mai apreciate piese ale sale se număra "It's Not Unusual", "Delilah", "Kiss", "Sex Bomb" şi piesa de pe coloana sonoră a filmului James Bond din 1965. Tom Jones a concertat în premieră la Cluj-Napoca în 2019, pe BT Arena.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE