Urmărește-ne în Social Media

world music

10 lucruri mai puțin știute despre proiectul Lord of the Dance și fondatorul Michael Flatley

La 25 de ani de la primul spectacol, Lord of the Dance va susține în România mai multe show-uri în cadrul turneului aniversar "25 Years of Standing Ovations": pe 18 mai (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), pe 19 mai (Sepsi Arena din Sf. Gheorghe) și pe 20 mai (Sala Palatului din București). Cu această ocazie, te invităm să afli 10 lucruri interesante despre proiectul Lord of the Dance și fondatorul acestuia, Michael Flatley.

Publicat

pe

The Lord of the Dance la Sala Palatului din Bucuresti pe 6 otombrie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ați auzit cu siguranță despre unicitatea spectacolelor de dans marca Lord of the Dance, dar dacă nu ați avut ocazia să și participați la unul, iată că acum aveți, mai ales că este vorba despre un show special, ca niciun altul, parte din turneul aniversar "25 Years of Standing Ovations". Spectacolul promite să combine tot ce este mai bun din tradiție cu tot entuziasmul din noua eră a muzicii și dansului.

Muzica lui Gerard Fahy dă tonul mișcărilor de dans, creându-se astfel o poveste emoționantă. Povestea unei familii, reunite în sfârșit după ani de izolare pandemică, pentru a face din nou un tur al lumii al celui mai bine vândut show de dans din toate timpurile. Spectacolul reunește pe scenă 40 dintre cei mai talentați dansatori din lume, ce uimesc publicul de pretutindeni cu spectacolul magic de dans, Lord of the Dance, creat de celebrul Michael Flatley.

Și pentru că Michael Flatley, fondatorul conceptului, este considerat o minune a dansului la nivel global și este inclus în Cartea Recordurilor, iată 10 informații mai puțin știute despre el și despre proiectul Lord of the Dance.

  1. Michael Flatley este nu doar unul dintre cei mai faimoși dansatori din lume, dar este și un pasionat regizor de film, care în 2018 a scris, produs și regizat filmul "Blackbird".
  2. Picioarele lui au fost vreme îndelungată asigurate pentru fabuloasa sumă de 53 de milioane de dolari.
  3. În 1997, la un an de la lansare, spectacolul Lord of the Dance a fost prezentat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. De atunci, succesul a urmărit activitatea acestor maeștri care împletesc dansul cu muzica, încântând audiențe și doborând recorduri de box-office în întreaga lume.
  4. În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara Wembley Arena din Londra, un record care nu a mai fost întrecut de atunci.
  5. Majoritatea dansatorilor din trupa actuală nici nu erau născuți în anul de debut al Lord of The Dance, 1996.
  6. Michael Flatley face constant acțiuni caritabile, având o tradiție în familie de când era copil, ca în fiecare an, de Crăciun, să ofere sute mese nevoiașilor din zona de baștină a părinților, Cork, Irlanda.
  7. În tinerețe, Michael Flatley a fost boxeur amator, la 17 ani câștingând titlul "Chicago Golden Gloves".
  8. Michael Flatley a fost numit una dintre Comorile Vii ale National Geographic Society’s în 1991, pentru stăpânirea unei forme de artă tradițională de către o persoană contemporană, cea mai tânără persoană din acel moment care a primit vreodată această distincție.
  9. Michael Flatley a primit, de asemenea, recunoașterea Guinness Book atât în ​​1999, cât și în 2000 pentru că a fost cel mai bine plătit dansator, câștigând 1.600.000 de dolari pe săptămână și pentru că a avut cea mai mare poliță de asigurare plasată pe picioarele unui dansator, la 53 de milioane de dolari.
  10. Michael Flatley s-a retras de pe scenă în 2015, în Austria, când a avut ultimul spectacol ca dansator.

Concerte & turnee

Cumpără ultimele bilete la spectacolul Lord of the Dance - Lifetime of Standing Ovations

Pe 21 mai, Sala Palatului se pregătește să găzduiască una dintre cele mai apreciate și longevive trupe de dans din lume. Lord of the Dance revine la București cu un spectacol impresionant, intitulat "Lifetime of Standing Ovations", la exact un an după ce trupa a sărbătorit 25 de ani de la debut. Pentru iubitorii de dans și spectacol, acesta este unul dintre evenimentele de neratat ale acestui an.

Publicat

pe

Lord of the Dance
Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Mai mult decât un simplu spectacol de dans, noul turneu - "Lifetime of Standing Ovations" - se definește ca o experiență artistică completă, în care cele mai moderne tehnologii sunt utilizate pentru a crea efecte vizuale spectaculoase. Dinamica energiei dansului irlandez se îmbină armonios cu o narativă profundă și o senzualitate unică, oferind o experiență imersivă.

Pe 21 mai 2024, Bucureștiul va găzdui din nou această sărbătoare a artei și dansului, un eveniment de neratat pentru toți cei care prețuiesc frumusețea și expresivitatea artistică. Cu mai puțin de 500 de bilete rămase pentru acest eveniment, entuziasmul este la cote maxime. Aceasta este o oportunitate rară de a fi parte din istoria în desfășurare a acestei trupe legendare. Spectacolul promite să fie mai mult decât o simplă prezentare artistică; va fi o celebrare a creativității, a pasiunii și a inovației.

Ultimele bilete la Lord of the Dance - Lifetime of Standing Ovations

Prețurile biletelor variază între 99 lei pentru cele standard și ajung până la 599 lei pentru locurile din Categoria VIP, în funcție de poziționarea în sală. La aceste tarife se va adăuga și un comision de emitere a biletelor. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Dacă nu ți-ai asigurat un loc încă, acum este momentul. Biletele se vând rapid, iar șansa de a fi martor la un astfel de fenomen este una pe care nu vrei să o ratezi. Așadar, rezervă-ți acum locul pentru o seară care promite să rămână în amintirea ta. Este mai mult decât un spectacol; este o experiență care redefinește posibilitățile artei.

Magia pusă în scenă de Lord of the Dance

De-a lungul anilor, Lord of the Dance, creat de celebrul dansator și coregraf Michael Flatley, a cucerit inimile a milioane de spectatori din întreaga lume și i-a adus lui Michael un loc bine meritat în Cartea Recordurilor. Michael Flatley și-a făcut un debut memorabil la Eurovision în 1994 cu trupa Riverdance, iar de atunci a devenit un adevărat simbol al dansului irlandez. Lord of the Dance a debutat în 1996 pe scena din Dublin, Irlanda, fiind considerat o revelație datorită combinației sale de muzică tradițională irlandeză și tehnici moderne de dans, îmbogățite cu elemente teatrale și narative. Coregrafia inovatoare a lui Flatley, care includea ritmuri rapide și mișcări sincronizate perfect, a stabilit un nou standard în spectacolele de dans. Elementele de noutate nu s-au limitat doar la dans, ci și la efectele vizuale și tehnologia folosită pe scenă, transformând fiecare spectacol într-o experiență captivantă și dinamică pentru public.

Succesul inițial al trupei a fost urmat rapid de turnee internaționale, spectacole sold-out și apariții televizate care au consolidat statutul de fenomen global. Povestea spusă prin dans, lupta între bine și rău, au avut un ecou profund la audiențe de diferite vârste și culturi, demonstrând universalitatea și atemporalitatea artei sale.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Spectacolul Lord of the Dance 2024 este vândut în proporție de 50%

După succesul ediției aniversare de la București, Lord of the Dance revine pe scena Sălii Palatului pe 21 mai 2024, cu spectacolul de excepție "Lifetime of Standing Ovations".

Publicat

pe

Concert Lord of The Dance la Sala palatului pe 13 aprilie 2018 │ FOTO: Catalin Oancea / InfoMusic.ro

Lord of the Dance, celebrul spectacol de dans irlandez, revine la București pe 21 mai 2024, cu un nou concept - "Lifetime of Standing Ovations". Inspirația pentru noul concept vine de la publicul însuși. Deși este un spectacol cu o istorie de peste 25 de ani, grație creativității și magiei pe care dansatorii le creează pe scenă și scenografiei mereu inedite, spectatorii nu au încetat să își dorească să se bucure de o astfel de experiență an de an. Astfel, se poate spune că Lord of the Dance va rămâne pe viață în atenția și aplauzele publicului. Spectacolul vibrant și energic, cu povestea sa exprimată prin dans, coregrafie fantastică și muzică specială, a uimit spectatorii din întreaga lume.

Românii sunt, la rândul lor, fascinați de coregrafiile pline de energie, astfel că show-urile Lord of the Dance s-au desfășurat cu casa închisă, iar pentru spectacolul din mai, biletele s-au vândut deja în proporție de 50 %.

Show-ul "Lifetime of Standing Ovations" se anunță a fi o incursiune în fascinanta lume a costumelor sofisticate și a unor coregrafii unicat. Pe lângă dansuri și costume noi, dar și cele mai actuale tehnologii ce produc efecte vizuale magnifice, show-ul produs în regia lui Michael Flatley și acompaniat de compozițiile lui Gerard Fahy este, cu siguranță, un spectacol de neratat.

De la primul spectacol în urmă cu peste 25 de ani, Michael Flatley și Lord of the Dance au devenit sinonime cu magia dansului irlandez. Cu milioane de fani din întreaga lume, fondatorul proiectului LOTD, Michael Flatley, este considerat la nivel mondial drept un geniu al dansului, statut atins prin performanțele extraordinare de-a lungul carierei sale.

Prețuri bilete Lord of the Dance 2024

Biletele pentru spectacolul Lord of the Dance de la Sala Palatului încep de la 99 lei și ajung până la 599 lei, în funcție de categoria de loc, și pot fi achiziționate online. Categoria de bilete VIP este aproape epuizată. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending