Urmărește-ne în Social Media

world music

10 lucruri mai puțin știute despre proiectul Lord of the Dance și fondatorul Michael Flatley

La 25 de ani de la primul spectacol, Lord of the Dance va susține în România mai multe show-uri în cadrul turneului aniversar "25 Years of Standing Ovations": pe 18 mai (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), pe 19 mai (Sepsi Arena din Sf. Gheorghe) și pe 20 mai (Sala Palatului din București). Cu această ocazie, te invităm să afli 10 lucruri interesante despre proiectul Lord of the Dance și fondatorul acestuia, Michael Flatley.

Publicat

pe

The Lord of the Dance la Sala Palatului din Bucuresti pe 6 otombrie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ați auzit cu siguranță despre unicitatea spectacolelor de dans marca Lord of the Dance, dar dacă nu ați avut ocazia să și participați la unul, iată că acum aveți, mai ales că este vorba despre un show special, ca niciun altul, parte din turneul aniversar "25 Years of Standing Ovations". Spectacolul promite să combine tot ce este mai bun din tradiție cu tot entuziasmul din noua eră a muzicii și dansului.

Muzica lui Gerard Fahy dă tonul mișcărilor de dans, creându-se astfel o poveste emoționantă. Povestea unei familii, reunite în sfârșit după ani de izolare pandemică, pentru a face din nou un tur al lumii al celui mai bine vândut show de dans din toate timpurile. Spectacolul reunește pe scenă 40 dintre cei mai talentați dansatori din lume, ce uimesc publicul de pretutindeni cu spectacolul magic de dans, Lord of the Dance, creat de celebrul Michael Flatley.

Și pentru că Michael Flatley, fondatorul conceptului, este considerat o minune a dansului la nivel global și este inclus în Cartea Recordurilor, iată 10 informații mai puțin știute despre el și despre proiectul Lord of the Dance.

  1. Michael Flatley este nu doar unul dintre cei mai faimoși dansatori din lume, dar este și un pasionat regizor de film, care în 2018 a scris, produs și regizat filmul "Blackbird".
  2. Picioarele lui au fost vreme îndelungată asigurate pentru fabuloasa sumă de 53 de milioane de dolari.
  3. În 1997, la un an de la lansare, spectacolul Lord of the Dance a fost prezentat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. De atunci, succesul a urmărit activitatea acestor maeștri care împletesc dansul cu muzica, încântând audiențe și doborând recorduri de box-office în întreaga lume.
  4. În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara Wembley Arena din Londra, un record care nu a mai fost întrecut de atunci.
  5. Majoritatea dansatorilor din trupa actuală nici nu erau născuți în anul de debut al Lord of The Dance, 1996.
  6. Michael Flatley face constant acțiuni caritabile, având o tradiție în familie de când era copil, ca în fiecare an, de Crăciun, să ofere sute mese nevoiașilor din zona de baștină a părinților, Cork, Irlanda.
  7. În tinerețe, Michael Flatley a fost boxeur amator, la 17 ani câștingând titlul "Chicago Golden Gloves".
  8. Michael Flatley a fost numit una dintre Comorile Vii ale National Geographic Society’s în 1991, pentru stăpânirea unei forme de artă tradițională de către o persoană contemporană, cea mai tânără persoană din acel moment care a primit vreodată această distincție.
  9. Michael Flatley a primit, de asemenea, recunoașterea Guinness Book atât în ​​1999, cât și în 2000 pentru că a fost cel mai bine plătit dansator, câștigând 1.600.000 de dolari pe săptămână și pentru că a avut cea mai mare poliță de asigurare plasată pe picioarele unui dansator, la 53 de milioane de dolari.
  10. Michael Flatley s-a retras de pe scenă în 2015, în Austria, când a avut ultimul spectacol ca dansator.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Spectacolul Lord of the Dance de la Sala Palatului este SOLD OUT

Spectacolul aniversar Lord of the Dance – 25 Years of Standing Ovations, programat pentru 20 mai la Sala Palatului, este sold out. Proiectul nu se dezice de la tradiția creată în acești ani, acela de a juca în toată lumea cu casa închisă.

Publicat

pe

Lord of the Dance
Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Pe lângă show-ul de la București, Lord of the Dance - 25 Years of Standing Ovations va avea reprezentații și la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 18 mai și Sepsi Arena din Sf. Gheorghe pe 19 mai.

Lord of the Dance este un concept care s-a bucurat de succes instantaneu, de-a lungul timpului a avut numai spectacole sold-out și a stabilit recorduri pe tot globul. În peste 1000 de locații din 60 de țări, peste 60 de milioane de oameni au admirat spectacolul de dans irlandez de la premieră până acum, fiind astfel una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile. Iar acum, la 25 de ani de la prima reprezentație, 40 din cei mai buni dansatori din lume se reunesc într-un spectacol aniversar special, demn de una dintre cele mai grandioase experiențe de divertisment din lume.

"Pentru un organizator, să vadă că un spectacol este sold out cu ceva vreme înainte este cu siguranță îmbucurător, însă e dificil momentul în care iei contact cu mulți fani sau pasionați de un anumit gen de spectacol și ești nevoit să le spui că nu mai sunt locuri. E un moment oportun să încurajăm oamenii să deprindă obiceiul de a își lua bilete din timp, mai ales când e vorba de un spectacol irepetabil, pe care au ocazia să îl vadă o singură dată, cum este acest show aniversar. Ne pare foarte rău să vedem că sala nu a fost suficientă pentru toți doritorii", au declarat organizatorii Lord of Dance.

Despre Michael Flatley, fondatorul Lord of the Dance

Michael Flatley s-a născut și a crescut în Statele Unite, dar și-a vizitat adesea familia în Irlanda în copilărie, unde s-a îndrăgostit de dansul irlandez. Încurajat de mama și bunica sa, ambele campioane de dans irlandez, Michael a învățat primii pași de dans la vârsta de patru ani. Până în ziua de astăzi, Michael continuă să-și onoreze răposata bunică la fiecare spectacol al trupei Lord of the Dance, lăsând un loc gol din primul rând ca un tribut tăcut adus femeii care a deschis calea succesului său.

După ce a absolvit liceul, Flatley a deschis o școală de dans irlandez, dar s-a simțit rapid neîmplinit, deoarece dorința lui supremă era să execute el însuși mișcările. Astfel, a început să-și construiască o carieră fără precedent ca prim dansator profesionist irlandez, recunoscut la nivel internațional. De la primele sale show-uri în anii 1980 alături de formația tradițională irlandeză de renume mondial, The Chieftains, Flatley a generat entuziasmul global pentru dansul irlandez și a creat un fenomen mondial cu Lord of the Dance.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Pe 20 mai 2023, Lord of the Dance prezintă un show aniversar grandios la București

La 25 de ani de la primul spectacol, Lord of the Dance va susține în România mai multe show-uri în cadrul turneului aniversar "25 Years of Standing Ovations": pe 8 mai (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), pe 19 mai (Sepsi Arena din Sf. Gheorghe) și pe 20 mai (Sala Palatului din București). 

Publicat

pe

Lord of the Dance
Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Celebra trupă de dans irlandez Lord of the Dance aniversează 25 de ani de la primul spectacol. 40 din cei mai buni dansatori din lume se reunesc într-un spectacol aniversar special, demn de una dintre cele mai grandioase experiențe de divertisment din lume. Legenda vie, Michael Flatley, a lucrat alături de întreaga echipă Lord of the Dance pentru a crea un spectacol uimitor pentru această ediție specială. Drama și povestea cu care spectacolul a ajuns în inimile admiratorilor vor fi expuse în scenă într-un mod unic, exploziv, cu siguranță de neuitat. Elemente din spectacolele trecute de succes în termeni de costume, alături de noi modele, vor fi fuzionate în acest spectacol aniversar într-un mod ingenios.

Turneul „25 Years of Standing Ovations” în România

Turneul 25 Years of Standing Ovations va avea reprezentații în România în luna mai 2023, în 3 orașe:

Prețuri bilete Lord of the Dance, București 2023

Prețurile biletelor pentru spectacolul din București încep de la 99 lei și ajung până la 469 lei, la care se adaugă comisionul pentru emiterea biletelor.

Două categorii de bilete sunt deja sold out, iar celelalte categorii au fost vândute în proporție de 75%. Accesează evenimentul Lord of the Dance din agenda InfoMusic pentru detalii despre achiziția online.

Cunoaște povestea trupei Lord of the Dance

Toată lumea va spune: ‘Nu, nu se poate’. De fiecare dată când aud asta, știu că sunt aproape de succes”, spunea dansatorul irlandez Michael Flatley.

Această filozofie a fost un factor vital în călătoria lui Michael Flatley către Lord of the Dance, călătorie pe care a început-o în 1995, când și-a urmat pasiunea, în ciuda faptului că a fost considerat un visător. Flatley nu s-a oprit ușor și a pus în practică un plan, acela de a crea un spectacol de dans irlandez pentru arene și stadioane, în locul teatrelor tradiționale. Iar fenomenul mondial de astăzi, Lord of the Dance, i-a depășit cu siguranță așteptările inițiale.

Lord of the Dance

Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

Michael Flatley s-a născut și a crescut în Statele Unite, dar și-a vizitat adesea familia în Irlanda în copilărie, unde s-a îndrăgostit ireversibil de dansul irlandez. Încurajat de mama și bunica sa, ambele campioane de dans irlandez, Michael a învățat primii pași de dans la vârsta de patru ani. Până în ziua de astăzi, Michael continuă să-și onoreze răposata bunica la fiecare spectacol al trupei Lord of the Dance, lăsând un loc gol din primul rând ca un tribut tăcut adus femeii care a deschis calea succesului său.

Educația lui Michael în dansul irlandez a continuat și în următorii ani. La vârsta de 11 ani, a fost trimis acasă de la un curs pentru că era prea „bătrân”, dar Michael nu s-a lăsat învins. El a îmbrățișat această provocare, iar la vârsta de 17 ani a devenit primul american care a adus titlul de campion mondial de dans irlandez în Statele Unite. După ce a absolvit liceul, Flatley a deschis o școală de dans irlandez, dar s-a simțit rapid neîmplinit, deoarece dorința lui supremă era să execute el însuși mișcările. Astfel, a început să-și construiască o carieră fără precedent ca prim dansator profesionist irlandez, recunoscut la nivel internațional. De la primele sale show-uri în anii 1980 alături de formația tradițională irlandeză de renume mondial, The Chieftains, Flatley a generat entuziasmul global pentru dansul irlandez.

Dupa ce a atras atentia președintelui Irlandei, Mary Robinson, și a producătorilor de show de dans, Flatley a fost invitat să creeze un moment memorabil, având în prim plan dansul irlandez pentru Eurovision Song Contest din 1994, prinzând astfel viață „Riverdance”.

Acest moment a fost vizualizat de cei 300 milioane de urmăritori ai Eurovisionului, primind ropote de aplauze minute în șir de la cei 4.000 de spectatori din Point Theatre din Dublin.

Ulterior, Flatley a început crearea Lord of the Dance, primul spectacol de dans irlandez bazat în întregime pe viziunea lui unică. După premiera sa la Point Theatre din Dublin în 1996, publicul și criticii nu s-au săturat, descriind spectacolul ca fiind „puternic”, fantastic”, „electrizant”, „magic” și „o priveliște minunată”.

Ce recorduri a atins Lord of the Dance?

Un succes instantaneu, Lord of the Dance a avut numai spectacole sold-out, a primit ovații peste ovații și a stabilit recorduri pe tot globul. În peste 1000 de locații din 60 de țări diferite și pe fiecare continent, 60 de milioane de oameni au admirat spectacolul de dans irlandez de la premieră până acum, fiind astfel una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile. A doborât recorduri de box office în întreaga lume.

Lord of the Dance

Lord of the Dance │ FOTO: Lord of the Dance / TJK Live

În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara arenă Wembley din Londra, un record care nu a mai fost întrecut de atunci. Vânzările de videoclipuri la nivel mondial au depășit 12 milioane de copii.

„Feet of Flames” a fost primul spectacol care a fost performat vreodată la istoricul „Route of Kings” din Hyde Park din Londra. Acest spectacol a atins noi culmi, deoarece Michael Flatley l-a dus pe stadioane cu o capacitate de 120.000 de locuri, sold-out. „Celtic Tiger” a debutat în 2005 și a marcat începutul unei noi ere a dansului irlandez, care a combinat tradiția cu trendurile internaționale moderne.

Citește în continuare

Trending