Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

10 lucruri pe care nu le ştiai despre "Welcome to Deliria"

Show-urile "Welcome to Deliria" pe care Delia le-a susţinut la Sala Palatului pe 2 şi 3 aprilie 2016 s-au ținut cu casa închisă, iar fanii au rămas impresionaţi de spectacolul pus în scenă. Noi am aflat câteva secrete din spatele celor două concerte şi le împărtăşim cu voi în continuare.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

În primul weekend din aprilie, Delia ne-a condus către o nouă dimensiune, numită „Deliria”. În serile de 2 și 3 aprilie, artista și-a invitat "delionii" la Sala Palatului, pentru a le prezenta o parte din "nebunia" ei, contopită într-un show de poveste și un album nou, ce include și hiturile lansate în ultimii doi ani. Am aflat zece secrete din spatele spectacolului "Welcome to Deliria" şi am decis să le împărtăşim cu voi.

1. Rochia Deliei pentru filmarea live a clipului "Ce are ea"

Pentru momentul în care a fost filmat videoclipul piesei "Ce are ea", Delia a fost îmbrăcată într-o rochie albă, lungă, pe care au fost proiectate flori şi elemente grafice. Pentru această rochie s-au folosit peste 20 de metri de material special ales şi au fost necesare ore în şir de repetiţii şi probe pentru ca maparea graficii să fie perfectă.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Cu această rochie, Delia a filmat clipul "Ce are ea" în timpul concertului Welcome To Deliria (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

2. 130 de costume personalizate, 12 outfituri pentru Delia

Cele peste 130 de costume personalizate folosite în acest show au fost create la Cluj, de către o echipă de designeri coordonată de stilistul show-ului, Cătălin de la Berlin. Delia a făcut probe de costume săptămâni întregi până a ajuns la combinaţia perfectă, iar în timpul show-ului a avut, de multe ori, doar 30 de secunde pentru a schimba ținuta. În total, artista a schimbat 12 outfituri, iar acestea au cuprins piese de peste 2000 de euro.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

3. Simularea unei furtuni cu ajutorul unor ecrane LED speciale

Ecranele LED speciale, folosite în acest show, s-au mişcat atât pe orizontală-verticală, cât şi oblic, în momentul furtună al piesei “Da, mamă”. Ecranele nu au fost doar în spate şi lateral în modul clasic, ci şi pe parchetul scenei, ceea ce a reprezentat o premieră în România. Podeaua de led a completat grafica cu momente unice, toate în ton cu ce se întâmpla pe scena şi în jur.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

4. Masca 3D a fost creată de Les Ateliers Nomad

O altă premieră în România a fost masca 3D imensa din centrul scenei, care a prins viaţă prin tehnologia de mapare produsă de către cei de la Les Ateliers Nomad. Pentru ca totul să meargă perfect în privinţa măştii, cei de la Les Ateliers Nomad au testat iniţial o mască în miniatură, pentru ca apoi, cea reala să fie tăiată prin tehnologie laser dintr-un material pe care să se poată proiecta perfect.

5. Conceptul grafic a fost realizat în 2 luni

Grafica a cuprins desene originale pentru Welcome To Deliria făcute de către Delia Mihai. Întregul concept de grafică a fost dezvoltat pe parcursul a 2 luni, un proces complicat datorită faptului că fiecare moment al show-ului a fost personalizat.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

6. Producăția show-ului Welcome to Deliria

Welcome to Deliria a avut şi un producător de top, respectiv Ortansa Ichim - producătorul de conţinut X Factor, alături de care Delia a lucrat ani de zile în vestitul show de televiziune. Totodată, regizorul evenimentului a fost Adrian Tapciuc, care a organizat show-ul astfel ca într-o transmisie live, pentru a ține publicul în priză.

Producția a fost asigurată de Arena Events și Prolyte, un producător important de scene și elemente de scenotehnică. Aparatura pentru sunet a venit din Franta de la L’acoustics, luminile - din Olanda și Cehia.

7. Coregrafiile semnate de Bogdan Boantă şi Andra Gheorghe Cocuţa

Coregrafii show-ului au fost Bogdan Boantă şi Andra Gheorghe Cocuţa.  Dansurile din acest an au fost mult mai complexe decât cele de la concertul de anul trecut, iar Delia a repetat alături de balet săptămâni în şir.

Delia înconjurată de 18 copii de la scoala de dans 'The Brothers Family' a lui Piticu de la Simplu, în interpretarea piesei "Cine m-a facut om mare"

Delia înconjurată de 18 copii de la scoala de dans 'The Brothers Family' a lui Piticu de la Simplu, în interpretarea piesei "Cine m-a facut om mare" (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Momentul piesei "Cine m-a făcut om mare" a avut ca puncte cheie melancolia, sensibilitatea și jocul, iar Delia a fost înconjurată pe scenă de 18 copii de la școala de dans "The Brothers Family" a lui Piticu de la Simplu, baloane, bomboane si leagane.

8. Au fost prezentate melodii noi de pe albumul "Deliria"

Din concertul "Welcome to Deliria" nu au lipsit nici piese ca "Cine m-a facut om mare", "Unde dragoste nu e", care se regăsesc pe noul album, "Deliria", disponibil în magazinele de specialitate. Noul material discografic mai conţine hiturile "Da, mama", "Gura ta", "Cum ne noi", dar şi alte piese noi ca "Ce are ea", "Fulg", "Fum si scrum", etc.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

9. Cei doi membri ai trupei au fost ridicați la 7 metri deasupra scenei

La momentul de final, atunci când Delia a interpretat hitul "Da, mamă", chitaristul trupei Alex Turcu şi clăparul Michael Massier au cântat în aer, la o înălţime de peste 7 m. Tot cei doi au fost responsabili de producţia muzicală a întregului show.

10. Evenimentul va fi reprodus concentrat în turneul național The Essence of Deliria

În urma acestui succes fulminant, Delia va porni într-un turneu național cu The Essence of Deliria, varianta concentrată a show-ului de la Sala Palatului.  Concertul va fi disponibil atât pentru publicul larg, cât și în evenimente private.

Delia în concertul Welcome To Deliria la Sala Palatului pe 2 aprilie 2016

Delia în deschiderea concertului Welcome To Deliria de pe 2 aprilie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Citește impresii de la concert în recenzia "Da, mamă, în Deliria totul e posibil" și urmărește galeria foto.

Citește mai multe despre Delia Matache
Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE