Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Rihanna

Ați fredonat împreună cu Rihanna hitul „Umbrella ” de fiecare dată când l-ați ascultat la radio și i-ați urmărit videoclipurile incendiare. Dacă relația voastră virtuală cu artista din Barbados nu a ajuns la detalii, vă dezvăluim noi mai multe lucruri mai puțin cunoscute despre ea.

Publicat

pe

Rihanna

Apreciată pentru look-ul excentric, stilul cameleonic şi timbrul său inconfundabil, Rihanna este una dintre cele mai iubite artiste din industria muzicii pop și R&B. I-am ascultat de zeci de ori hiturile „Umbrella”, „Russian Roulette” și „Diamonds” și i-am urmărit colaborările cu Justin Timberlake, Shakira și Calvin Harris. Ne-am decis să o cunoaștem mai bine pe Rihanna și am aflat câteva lucruri mai puțin știute despre ea, pe care le vom împărtăși cu voi.

Întâlnirea cu Jay-Z

Jay Z și Rihanna

Jay Z și Rihanna

Invitată la audiții pentru JAY-Z, Rihanna a interpretat două piese „For The Love of You” de la Whitney Houston și „Pon The Replay”, hitul său de debut. Rapperul american a fost surprins de talentul artistei din Barbados și nu a lăsat-o să plece fără să semneze un contract cu Def Jam. Atunci JAY-Z se temea că „Pon The Replay” s-ar putea să rămână singurul hit al Rihannei, însă odată cu lansarea single-ului „Umbrella”, părerea lui s-a schimbat.

Rihanna a fost cadet

Rihanna

Rihanna

În timpul școlii, Rihanna a făcut parte dintr-un program militar, în care a îndeplinit funcția de cadet. Artista a povestit că sergentul ei era chiar Shontelle, cântăreața fiind născută tot în Barbados.

Sărbătoare dedicată Rihannei

În 2007, Rihanna a devenit reprezentanta turismului din Barbados și a primit titlul de Ambasadoare a Culturii și Tineretului. La un după aceea, cei din Barbados au decis ca data de 22 februarie să devină ziua dedicată Rihannei.

Ar fi studiat psihologia

Dacă nu s-ar fi ocupat cu muzica, Rihanna ar fi ales să studieze psihologia, însă cântăreața a declarat că nu a fost niciodată atrasă de școală. Riri nu a terminat nici măcar liceul, luând decizia de a-și abandona studiile pentru a se dedica muzicii.

Martoră la un ritual de exorcizare

Rihanna

Rihanna

Rihanna a participat la un ritual de exorcizare, care a avut loc în casa unui prieten de-al ei.

„Se rugau toți în jurul unei mese. Eram destul de tineri, iar una dintre fete s-a ridicat și a început să țipe. Îmi aduc aminte că ne-au încuiat într-un dormitor, pentru că nu voiau să intre vreun copil. De fiecare dată când se rugau, fata aceea scotea sunete ciudate cu o voce dubioasă. Acum mi se pare amuzant, dar atunci eram speriată rău!” a povestit Rihanna.

Folosește propriul parfum - Nude by Rihanna

Parfumul „Nude” - Rihanna

Parfumul „Nude” - Rihanna

Jurnaliștii care au întâlnit-o pe Rihanna în timpul turneului 777 au povestit că artista avea un miros plăcut. În cele din urmă, cântăreața a recunoscut că folosește propriul său parfum „Nude”, lansat în 2012. Parfumul are note de vârf de pară, mandarină și guavă, note de mijloc: flori de portocal, iasomie, gardenie, iar notele de bază sunt: mosc, lemn de santal și vanilie. Cei care doresc și-l pot cumpăra de aici.

Picioare de zeiță

Rihanna a câștigat din partea Gillette's Venuse Breeze, premiul „Celebrity Legs of a Goddess”, în 2007. După ce a primit acest titlu, artista și-ar fi asigurat picioarele pentru un milion de dolari.

Cadouri pentru mama sa

Rihanna și mama sa

Rihanna și mama sa

Rihanna a povestit că îi trimite destul de des cadouri mamei sale, însă aceasta i le dă înapoi după ce caută prețul lor pe internet, considerând că fiica sa cheltuiește mult prea mult. Printre ultimele daruri se numără un apartament cu 5 camere în Barbados, care nu poate fi returnat prea ușor.

Filmul preferat

Rihanna adoră să petreacă ore în șir în fața televizorului, chiar și când acesta este oprit, iar filmul său preferat este „Napoleon Dynamite”. Filmul a fost lansat în 2004, iar în rolul principal îl întâlnim pe actorul Jon Heder.

Fundația caritabilă pentru copiii bolnavi în stadiu terminal

În 2006, Rihanna a creat fundația „Believe” pentru a ajuta copiii bolnavi, aflați în stadiu terminal. Artista a povestit într-un interviu pentru revista People că întotdeauna a fost afectată de știrile despre tineri bolnavi și așa a decis să îi sprijine.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 14 august 2016

Rihanna

Loc
Piața Constituției

Lifestyle

Rihanna este oficial cea mai bogată femeie din muzică, deși nu a mai lansat un album de 5 ani

Rihanna este o femeie de afaceri cu un succes răsunător. Chiar dacă cel mai recent album, "Anti", apărea în 2016, în ultimii 5 ani averea artistei a crescut enorm. E depășită în topul Forbes doar de o cunoscută realizatoare TV.

Publicat

pe

Rihanna
Rihanna │ FOTO: Captură YouTube

Rihanna și-a luat o pauză prelungită de la muzică, dar, cu toate acestea, prosperă. Averea artistei crește de la un an la altul, chiar dacă, la prima vedere, cariera ei ar părea că a intrat într-un ușor declin.

În 2016 apărea albumul "Anti", discul venind la 4 ani de la albumul anterior, cea mai lungă pauză luată de artistă până la momentul respectiv, înainte obișnuind să lanseze câte un LP în aproape fiecare an. Riri nu a stat însă, degeaba, din 2016 încoace. A pus bazele brandului de cosmetice Fenty Beauty și ulterior a lansat linia de lenjerie intimă Savage x Fenty, afaceri ce s-au dovedit a fi atât de profitabile încât averea Rihannei a ajuns la 1,7 miliarde de dolari. Creșterea este considerabilă, dacă luăm în seamă faptul că în urmă cu doi ani averea ei era estimată la 600 de milioane de dolari.

Cum a ajuns Rihanna atât de bogată

Riri deține 50% din acțiunile companiei Fenty Beauty, partenerul ei fiind gigantul francez de bunuri de lux LVMH, condus de miliardarul Bernard Arnault. Lansat în septembrie 2017, Fenty Beauty producea 100 de milioane de dolari în doar primele săptămâni de existență pe piață, acest succes datorându-se popularității Rihannei și celor 71 de milioane de urmăritori de pe Instagram, de la momentul respectiv. În prezent, Riri se bucură de o popularitate și mai mare, având 103 milioane de urmăritori pe Instagram și 102 milioane de urmăritori pe Twitter. Nu e de mirare, astfel, că valoarea brandului Fenty este evaluată în prezent la 2,8 miliarde de dolari și că 1,4 miliarde de dolari din averea Rihannei provin din succesul acestei companii.

Cât despre cealaltă parte a averii sale, respectiv 300 de milioane de dolari, aici intră veniturile obținute din muzică și actorie. Chiar dacă în ultimii 5 ani nu a mai lansat niciun album, hiturile ei produc în continuare venituri, iar rolurile ei din filme precum "Valerian and the City of a Thousand Planets" (2017) și "Ocean's 8" (2018) au adus, cu siguranță, niște încasări pe măsura popularității artistei.

În topul Forbes, care a oferit toate aceste informații despre averea Rihannei, artista din Barbados este surclasată doar de Oprah Winfrey. Riri devine astfel, oficial, cea mai de succes femeie din muzică, deși o mare parte din averea ei este o consecință a spiritului ei antreprenorial.

Citește în continuare

Premii muzicale

Foo Fighters şi Jay-Z intră în Rock and Roll Hall of Fame; Află şi ceilalţi nominalizaţi

După o perioadă de voturi, deliberare şi analiză au fost anunţaţi pe 12 mai artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2021. 6 nume intră în panteon în acest an, iar dintre ei se remarcă Jay-Z şi Foo Fighters. Detalii despre muzicienii onoraţi astfel, dar şi despre ceremonie aflaţi în articol.

Publicat

pe

Foo Fighters fotografie oficiala 2021
Foo Fighters fotografie oficiala 2021 │ FOTO: Foo Fighters twitter.com

Artiştii care vor fi imortalizaţi în acest an prin introducerea în panteonul rock sunt Jay-Z, Foo Fighters, dar şi Tina Turner, The Go Go's, Todd Rundgren şi Carole King. Dave Grohl nu e străin de această ceremonie, el fiind introdus în Hall of Fame şi cu Nirvana. Tina Turner a mai apărut de asemenea imortalizată în acest mod alături de Ike Turner, iar Carole King alături de Gerry Goffin. Turner, King şi Stevie Nicks sunt singurele femei care au fost recunoscute muzical de multiple ori.

Pe lângă cele 6 mari nume există şi tributuri speciale pentru întreaga carieră şi influenţa muzicală. Kraftwerk şi Gil Scott Heron, dar şi Charley Patton primesc Early Influence Award, în vreme ce Premiul Pentru Excelenţă Muzicală merge la LL Cool J, Billy Preston şi Randy Rhoads. Directorul muzical Clarence Avant primeşte distincţia Ahmet Ertegun în acest an. Pentru a ajunge la cei 6 artişti de mai sus s-a făcut o selecţie strictă, care a inclus nume foarte mari pe lista lărgită: Rage Against the Machine, Mary J. Blige, Kate Bush, Iron Maiden, New York Dolls şi alţii.

Fanii au putut vota pentru preferaţii lor în intervalul ianuarie - aprilie 2021.

Ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021 are loc pe 30 octombrie 2021 la Rocket Mortgage FieldHouse din Cleveland, Ohio. Va fi transmisă sub forma unui show special pe HBO şi HBO Max ulterior. În 2020 ceremonia a fost amânată de multiple ori din cauza pandemiei şi până la urmă s-a ţinut virtual în noiembrie. Pentru prima dată în istoria Hall of Fame au fost difuzate mini documentare despre artiştii onoraţi pe scenă în locul unor reprezentaţii live. Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost numele principale intrate în istorie, alături de Whitney Houston, T Rex, The Doobie Brothers şi The Notorious B.I.G.

Citește în continuare

Muzică nouă

Rihanna va lansa o piesă nouă "în curând"

Rihanna a pregătit o surpriză pentru public. Artista le-a dat de înțeles fanilor că are o piesă nouă, pe care plănuiește să o lanseze "în curând".

Publicat

pe

Rihanna
Rihanna │ FOTO: Captură YouTube

La 5 ani de la apariția albumului "Anti", Rihanna își anunță revenirea într-un mod neconvențional, într-un schimb de replici pe Instagram.

Artista a marcat de curând Women’s History Month publicând un clip ce trece în revistă câteva dintre cele mai recent realizări ale sale, ca artist și femeie de culoare. Riri a mulțumit echipei care a ajutat-o să creeze albumul "Anti" și să susțină evenimentele majore din ultimii 5 ani.

"Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această eră ["Anti"], mulțumesc echipei", a scris Rihanna pe Instagram.

În secțiunea de comentarii a acestei postări, artista a fost întrebată dacă nu plănuiește să sărbătorească cumva evenimentul prin lansarea unei piese. Spre surprinderea fanilor, Riri a răspuns acestei provocări:

"Cred că da (ar trebui să lansez o piesă). În curând. Doar una, totuși, lol", i-a scris Rihannei fanului ei.

Întrebările nu s-au oprit aici. Văzând că a primit un răspuns de la artistă, acesta a insistat, spunându-i că nu ar fi rău să lanseze un album.

"R9 (albumul al 9-lea) e ceea ce ne lipsește", a scris fanul Rihannei, aceasta replicând: "Lasă-mă să mă bucur de moment, nuuu? Lol"

Schimbul de replici dintre Rihanna și fanul ei

Comentariile Rihannei de pe Instagram

Comentariile Rihannei de pe Instagram │ FOTO: Captură Instagram

Cel mai recent single al artistei a fost o piesă în colaborare cu PARTYNEXTDOOR, intitulată "Believe It". Melodia a fost lansată în martie 2020, de atunci fanii așteptând vești despre un viitor album.

Într-un interviu acordat anul trecut, Rihanna spunea că perioada de carantină din pandemie a avut un efect pozitiv asupra creativității sale.

"Anul 2021 e plin de incertitudine pentru toată lumea... dețin controlul creativității mele, totuși, și vreau să duc muzica mea și brand-urile mele la un alt nivel", declara Rihanna în decembrie 2020 pentru revista Closer.

Anunțul acesta nu a fost urmat, însă, de nicio dată oficială de lansare. Comentariile recente de pe Instagram ne dau de înțeles, totuși, că așteptarea va lua sfârșit cât de curând.

Citește în continuare

Trending