Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

10 hituri de ascultat toamna - AUDIO

Când ploaia bate în geam, iar vântul șuieră afară, e vreme de stat în casă cu o muzică plăcută în surdină. Cele mai frumoase piese de toamnă se găsesc în playlistul nostru. Le poți acompania cu o ceașcă de ceai sau de cafea.

Publicat

pe

Toamna a sosit, iar frigul deja își face simțită prezența. Parcă tot ce ne dorim este să stăm în casă, înveliți cu o pătură și să ascultăm piese melancolice, în ton cu vremea de afară. Noi am selectat câteva single-uri perfecte pentru această perioadă și vă invităm să le ascultați, în timp ce beți un ceai sau o ceașcă de cafea.

Guns NRoses - November Rain

Celebra baladă a trupei americane Guns N' Roses  a fost compusă de AXL Rose și s-a vândut în peste 1 milion de copii în întreaga lume, din 1992 până în prezent. Un lucru pe care probabil nu îl știați despre videoclipul piesei, este acela că mireasa era chiar iubita solistului, din perioada respectivă. Clipul a câștigat un premiu la MTV Video Music Awards pentru cea mai bună regie, fiind unul dintre cele mai scumpe videoclipuri muzicale din istorie.

Savage Garden - Truly Madly Deeply

Vă mai aduceți aminte de australienii de la Savage Garden - Darren Hayes și Daniel Jones? Hitul lor „Truly Madly Deeply” s-a auzit pe coloana sonoră a filmului „Music From Another Room”, iar videoclipul romantic a fost filmat la Paris.

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Autumn in New York

Celebra piesă „Autumn in New York” a fost compusă pentru musicalul  „Thumbs Up!” în 1934, de către Vernon Duke. De atunci mai multe nume celebre au preluat-o, printre care Charlie Parker, Billie Holiday și Frank Sinatra, însă cel mai bine sună versiunea interpretată de Ella Fitzgerald și Louis Armstrong.

Green Day - Wake Me Up When September Ends

Billie Joe Armstrong a lansat acest single de toamnă într-o zi de iunie, în 2005, iar mesajul videoclipului face referire la războiul din Irak. Motivul pentru care solistul a compus acest cântec este unul trist, mai exact decesul tatălui său, care a avut loc într-o zi de septembrie, pe când artistul avea doar 10 ani.

Rihanna - Umbrella

Cu toții cunoaștem zilele acelea de toamnă când plecăm de acasă fără umbrelă și începe să plouă din senin. Rihanna a lansat un cântec despre acest accesoriu pe care ar trebui să îl avem cu noi în acest anotimp. „Umbrella” a fost compus de Jay-Z și s-a vândut în peste 8 milioane de copii, fiind unul dintre cele mai de succes cântece ale Rihannei.

Broken Bells - October

Broken Bells se înscrie în lista cântecelor de toamnă cu single-ul „October”, extras de pe albumul de debut, lansat în 2010.

James Blunt - Tears and Rain

Romanticul James Blunt ne povestește în single-ul său despre tristețe, lacrimi, ploaie și amintește ceva despre celebrul personaj al lui Oscar Wilde, Dorian Gray. Piesa a fost lansată în 2003 și este inclusă pe albumul său de debut - „Back to Bedlam”.

Spin - Ploaia

În playlist-ul de toamnă am adăugat și un cântec în limba română, de la trupa Spin, care și-a făcut debutul în 2004 la festivalul „Cerbul de aur”.

The White Stripes - Dead Leaves And The Dirty Ground

Devenim nostalgici de fiecare dată când ne împiedicăm în covorul de frunze uscate toamna sau când ascultăm piesa „Dead Leaves And The Dirty Ground” a celor de la The White Stripes. Single-ul a fost compus de Jack White și extras de pe albumul „White Blood Cells”.

LP - Muddy Waters

După ploaie ies melcii la plimbare, răsar ciupercile și oamenii înoată prin noroi. LP ne cântă despre „Muddy Waters” așa cum știe mai bine, iar noi am asculta-o cu drag oricând.

Muzică nouă

Green Day lansează piesa "Holy Toledo!", cu o schimbare de stil - AUDIO

Green Day pare a schimba stilul pe noua piesă "Holy Toledo!", pe care a lansat-o pe 5 noiembrie 2021. Acest single a fost creat pentru coloana sonoră a filmului "Mark, Mary & Some Other People" şi e foarte... cinematic.

Publicat

pe

Coperta single Green Day Holy Toledo
Coperta single Green Day Holy Toledo │ FOTO: Green Day

De această dată Green Day nu a mai creat o piesă punk şi nici măcar pop-punk. "Holy Toledo!" se încadrează mai degrabă în sunetul Motown cu ritmuri lockstep şi o pivotare bruscă de ritm la jumătatea melodiei. E ceva foarte american şi foarte old school în ultimul minut al acestui single, care te duce în anii rock 'n' roll-ul din '60 şi '70, cu o veselie de milkshake şi american diner.

Solistul Billie Joe Armstrong nu e străin de astfel de cântece, el colaborând cu Norah Jones pe albumul "Foreverly", care include coveruri după piesele grupului The Everly Brothers. Cat despre filmul pentru care a fost compusă piesa nouă, el a debutat pe 5 noiembrie şi este o comedie pentru milleniali cu privire la o relaţie non-monogamă dar etică a unui cuplu tânăr.

În 2021 Green Day a mai lansat single-uri de sine stătătoare, ce nu aparţin de vreun LP. Am ascultat "Pollyanna", dar şi "Here Comes the Shock", în vreme ce în septembrie 2021 a debutat un cover live după KISS "Rock and Roll All Nite", pentru a marca finalul turneului fragmentat şi amânat de pandemie Hella Mega Tour. În acea aventură întinsă pe luni bune Green Day a fost însoţită de Fall Out Boy şi Weezer.

Ultimul LP lansat de Green Day a fost "Father of All Motherf*ckers", care a debutat în februarie 2020. Nici solistul Billie Joe Armstrong nu a stat degeaba, lansând câteva single-uri solo în ultimii ani: "Whole Wide World", "Corpus Christi" (cover Avengers), "I Think We're Alone Now (cover Tommy James and the Shondells) şi "You Can't Put Your Arms Around a Memory" (cover Johnny Thunders). Green Day este o formaţie punk rock din SUA, activă din 1987 şi cu 75 de milioane de albume vândute global. A fost nominalizată la 20 de Premii Grammy şi a câştigat 5.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertul LP de la Arenele Romane a fost un manifest al speranței

LP a revenit în România pe 26 septembrie, spre încântarea fanilor care așteptau acest concert de mai bine de un an. Desfășurat în condiții de pandemie, evenimentul de la Arenele Romane a găzduit 2,500 de persoane, toți cei prezenți trăind fiecare piesă alături de LP. Show-ul a fost un manifest al speranței, al luminii care străbate întunericul unui viitor concertistic incert.

Publicat

pe

Concert LP la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021
Concert LP la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021 │ FOTO: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro

La 1,57 m, sub 50 de kg și, mai ales, la cei 40 de ani de cumul de pierderi, îmbinate cu crâmpeie de regăsiri transformate invariabil în versuri pline de patos, LP are puterea incontestabilă de a-și cânta durerea, care, până ajunge la urechile publicului, se deschide în milioane de uși și ferestre și posibilități ce reverberează cu trăiri și amintiri încărcate de emoție pură. Și de speranță.

Și exact despre încrederea într-un viitor mai bun și sigur a fost întreaga seară. Moonlight Breakfast a încălzit inimile publicului în ritmurile lor pline de optimism și energie. Astfel, în momentul în care LP a pășit pe scenă, emoția fanilor a fost cu totul și cu totul copleșitoare.

Concert LP la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021

Concert LP la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021 │ FOTO: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro

Artista a deschis cel de-al 4-lea concert în România cu piesa "The one that you love", într-un show de lumini electrizant. Nu au lipsit celebrele "Dreamer", "When we’re high", "How low can you go", "Muddy Waters", "Recovery", dar și piese de pe noul album "Churches", precum "Goodbye" și "Angels".

Publicul la concertul LP de la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021

Publicul la concertul LP de la Arenele Romane pe 26 septembrie 2021 │ FOTO: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro

Piesa de final – "Lost on you" a adus un moment absolut magic de simbioză a vocii artistei cu vocile tuturor fanilor, o energie și conexiune incredibile. În aplauzele frenetice ale publicului, LP, chitaristul Grecco Burratto, basistul Brian Stanley, toboșarul Neal Daniels și Eric Scullin la clape au părăsit scena lăsând în urmă un sentiment puternic de încredere că împreună putem depăși această perioadă dificilă.

LP a concertat pentru prima dată în România în 2016 în cadrul evenimentului Full Moon (vezi recenzie) de la Arene, revenind un an mai târziu pentru a deschide pe 17 iunie 2017 primul concert Kings of Leon în țara noastră. Artista s-a întors în România în 2019.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat o nouă piesă, "Hard Skool", cu un vibe punk

Guns N' Roses a lansat o nouă piesă în lineup-ul original, "Hard Skool", care are un uşor sunet punk care surprinde. Şi vocea lui AXL Rose sună diferit, asta până ajungi la ajungi la refren şi îi redescoperi timbrul special. Se ascult în articol, unde o şi disecăm.

Publicat

pe

Coperta single Guns N Roses Hard Skool
Coperta single Guns N Roses Hard Skool │ FOTO: Guns N Roses

Ca să fie clar de la început se simt două influenţe aici: una de punk rock şi poate şi ceva Velvet Revolver pe filieră Slash. AXL Rose se dezlănţuie cu felul clasic în care "toacă" silabele, în vreme ce solo-urile lui Slash sunt elegante şi alunecă excelent peste basul care a deschis piesa şi aş zice că i-a impus acest ritm de punk, alături de tobă cu toate acele pauze precise.

Slash alunecă puţin şi spre epoca modernă cu tonalităţi progresive de chitară spre final. Acest track este extras din sesiunile de înregistrări ale formaţiei pentru albumul din 2008, "Chinese Democracy". După o pauză de ani buni acum ascultăm două single-uri noi Guns într-un singur an, ceea ce e fabulos pentru fani. Iniţial melodia trebuia să se numească "Jackie Chan", dar titlul s-a schimbat pe parcurs.

A primit diferite leak-uri online şi chiar o versiune completă a ajuns pe web în 2019. În august am putut asculta single-ul "Absurd" de la Guns, încă o creaţie scoasă din arhivele lui "Chinese Democracy" şi datând chiar de la început de mileniu, când se numea Silkworms. Formaţia a sărbătorit recent un nou prag şi record pentru piesa "Sweet Child O' Mine" din 1998", care a depăşit miliardul de stream-uri pe Spotify în august.

În ultima vreme au apărut multiple indicii că Guns N' Roses lucrează la un nou album de studio, primul din 2008 încoace. Este şi primul din 1993 care îi include în aceeaşi componenţă a formaţiei pe Axl Rose, Slash la chitară şi basistul Duff McKagan. Se pare că grupul nu ar fi dorit să lanseze "Hard Skool" încă dar a fost forţată să o facă după ce un fan a filmat repetiţiile trupei chiar pentru această piesă şi filmarea a ajuns pe TikTok.

Se pare că "fanul" era chiar iubita lui Slash, Meegan Hodges. Rămâne de văzut şi când vom auzi o piesă complet nouă şi nu una din sesiuni trecute sau demo-uri.

Citește în continuare

Trending