Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Vița de Vie & prietenii - un pachețel de primăvară cald, proaspăt, efervescent - FOTO

Recenzia concertului Vița de Vie de la Teatrul Național București, prilej cu care trupa a lansat albumul Acustic. Vezi galeria foto cu Vița de Vie și Adrian Despot.

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Zâmbete și melancolie, o stare de voie bună și priviri complice între îndrăgostiți, mult ritm, prospețime și un amestec de jazz/bossa nova/muzică clasică cu note calde de… primăvară. Acestea au fost ingredientele unui concert Acustic pe care unii l-au așteptat cu nerăbdare, alții poate cu scepticism, dar la finalul căruia până și cei care nu erau fani Vița de Vie au plecat acasă vibrând şi plutind de o stare de bine. Practic, toți cei care au fost pe 8 aprilie la Teatrul Național au văzut o altă Viță de Vie. O trupă reinventată, după cum însuși Adrian Despot a recunoscut după ce trupa și-a început recitalul acustic. Au fost două ore de muzică bună în care pianul, chitara acustică, violoncelul, contrabasul, elementele etnice de percuție și suflat s-au împletit de minune, transformând lansarea celui de-al optulea album, “Acustic”, într-o evadare din cotidian, un time-out pentru cei care au vrut să fugă de o lume nebună, nebună, nebună. Și au reușit.

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Au fost mai întâi “Vise”, apoi Vița de Vie i-a convins imediat pe toți cei prezenți: “Îmi pasă”. Căci trupa a avut grijă să le ofere celor prezenți un cocktail din cele mai apreciate piese ale trupei create în cei 16 ani de existență, creații complet noi și piese “împrumutate” de la alte trupe. Cum a fost cazul melodiei “Vino la mine”, a formației N&D. "Am luat piesele din 16 ani și le-am dat altă formă. Dar am luat și alte piese de la alți colegi de breaslă. Cum e?" Melodia a fost primită inițial de cei din sală cu o ușoară formă de scepticism amestecată cu amuzament, însă interpretarea în variantă acustică a stârnit în cele din urmă râsete, și aplauze frenetice la final. “Nu e rea piesa, nu-i așa? Ne face plăcere să ne aplaudați când cântăm piese care nu ne aparțin”, a venit replica lui Adrian Despot, înainte ca Vița de Vie să le “servească” fanilor o shaorma, în melodia „Abdulah”, shaorma cu influențe irlandeze, însă.

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

După ce fanii s-au dezlănțuit odată cu piesa “Alungă tăcerea”, pe acordurile căreia o mamă din sală și-a legănat copilul de câteva luni, au urmat fiorii și doza de sobrietate dată de “Mori”, și mai apoi nostalgia și suspinele stârnite de versurile piesei “Azi”, pe care câțiva îndrăgostiți și-au făcut curaj să danseze. Sunetul impecabil, jocurile de lumini, video proiecțiile și lumânările de pe jos au creat atmosferă pentru publicul prezent la lansarea de la Teatrul Național. În scenă au intrat invitații speciali ai trupei care au făcut ca recitalul acustic să fie și mai plin de emoție. Răzvan Suma a venit cu violoncelul său, Alexandrina a adus cu ea “Varză”, pentru ca în final, Eugen Caminschi să aducă un plus de ritm.

Cel mai amuzant moment al serii a fost interpretarea acustică a piesei "Sunetul mai tare" pe ritmuri de "Fetele de la Căpâlna" și "Trandafir de la Moldova". “Cum să fie așa ceva pe albumul nostru?" a spus solistul spre amuzamentul publicului. Când toată lumea se bucura de senzația ciudată, dar în același timp plăcută de a asculta piesele formației Vița de Vie… ca la teatru, stând pe scaun, Adrian Despot i-a invitat pe cei prezenți să încheie seara în picioare. Publicul s-a conformat și piesa “Liber” le-a oferit tuturor un final de concert pe măsură. Cu oameni entuziaști cântând în picioare, cu aplauze frenetice și un cor de fluierături în care membrii formației s-au întors pe scenă pentru bis. “Praf de stele” și “Visare” au pus punct unui recital acustic pe cât de neașteptat, pe atât de plăcut, în care Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea, Mihai Ardelean, alături de Răzvan Suma, Alexandrina și Eugen Caminschi i-au făcut pe toți cei prezenți la lansare să plece acasă cu spiritul treaz, dar visând.

Galerie de poze Vița de Vie - Acustic

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow


Vezi toată galerie de poze Vița de Vie - Acustic

Teodora Maftei este Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE