Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Vița de Vie după 15 ani - un concert acustic la Opera Română

Publicat

pe

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana
Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Au trecut 15 ani de când Vița de Vie și-a făcut intrarea pe scena muzicală cu albumul Rahova. De atunci, ei au început să scrie o poveste cât se poate de frumoasă prin piesele lor care le-au atras un număr impresionant de fani. Trupa a sărbătorit această aniversare pe 20 martie printr-un concert acustic la Opera Națională București.

Vezi galeria foto de la concertul acustic aniversar Vița de Vie.

Un spectacol deosebit a cerut un cadru cu totul special. Încă de la ora 20:00, sala operei era plină. Am surprins o scenă decorată într-un mod călduros, cu lumânări și rame aurite. Iar după aproximativ 15 minute, și-au făcut apariția și băieții de la Vița de Vie într-un mod în care nu i-am mai văzut - îmbrăcați elengant în cămăși negre.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Concert aniversar Vița de Vie (Opera Română 20.03.2012)

Alături de ei se afla și Mandela Gajol (Marius Gagiu) care i-a acompaniat cu instrumente de suflat și percuție. Adi Despot l-a prezentat în stilul său caracteristic - „Aţi observat că suntem mai mulţi nu? Noi de obicei suntem 5…”. Pe Mandela abia ce-l mai văzusem la concertul de lansare a celui mai recent videoclip URMA, dar contribuția lui în această cântare acustică a fost mult mai resimțită.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Mandela alături de Vița de Vie (Opera Română 20.03.2012)

După un intro elegant și cu iz de incantație, fără cuvinte de prisos, băieții au deschis concertul cu piesa Iamma”. Am simțit încă de la început că nu aveam de-a face cu un concert obișnuit și că urma să avem o experiență cu totul deosebită.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Vița de Vie (Opera Română 20.03.2012)

Concertul a continuat cu o serie de piese reorchestrate în variante acustice cu influențe muzicale extrem de diverse. Chiar și variantele originale acustice ale unor piese au fost remodelate pentru a prinde un parfum nou și intrigant.

Inițiativa acestui concert acustic la Opera Națională Română a fost a lui Sorin Dănescu, care a lăsat deoparte clapele pentru 2 minute pentru a mulțumi fanilor pentru susținere și a ne anunța că este primul concert Vița de Vie sold-outAdrian Despot ne-a mărturisit că evenimentul reprezintă „implinirea unui vis pe care nu l-a avut niciodată”. Tot el ne-a spus că singurul membru al trupei care a crezut în potențialul unui astfel de eveniment a fost tot Sorin Dănescu.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Adrian Despot și Sorin Dănescu (Vița de Vie, Opera Română 20.03.2012)

Pentru multe piese au fost încercate variante acustice. Unele dintre acestea parcă cereau o variantă acustică. Spre exemplu, despre „Vinolamine” care era de fapt o adaptare a unei piese N&D, Adi Despot ne-a spus că transpunerea ei pe instrumente reci a mers ca pe roate. Lucru care nu ne demonstrează decât că este, în esență, „o piesă foarte bună”. Şi publicul sălta ușor în scaun ca să demonstreze că, acustic sau nu, Vița de Vie te face să vrei sa dansezi. „Sunetul mai tare”, în schimb, a fost sucită și răsucită până a ajuns să fie interpretată pe ritmurile cântecului popular românesc „Fetele de la Căpâlna”.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. După ce piesa „Visare” a rămas fără partea de clape, pe piesa „Totata”, Adi Despot a rămas fără microfon. Publicul nu a sancționat câtuși de puțin formația, însă. Probabil starea de beatutidine în care fuseseră purtați de melodiile acustice nu a lăsat loc pentru supărare.

Piesa Ce contează” a marcat sosirea pe scenă a primilor invitați - Tudor Chirilă și Eugen Caminschi.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Vița de Vie & Tudor Chirilă & Eugen Caminschi (Opera Română 20.03.2012)

La scurt timp după, Alexandrina Hristov a urcat pe scenă pentru a acompania băieții pentru piesa Varză”. Despot a spus că piesa cerea o voce feminină și într-adevăr vocea extraordinară a Alexandrinei a completat perfect varianta samba a melodiei.

Concert_aniversar_Vita_de_Vie_20_matie_2012_Opera_Romana

Alexandrina Hristov & Vița de Vie (Opera Română 20.03.2012)

Finalul serii a venit în cele din urma, concertul încheindu-se cu două piese pentru bis: „Liber” și „Praf de stele”. Am avut parte de o seară deosebită și surprinzătoare. Am ascultat piesele pe care le știm de atâta timp, dar interpretate în tonuri de jazz, de samba, de muzică orientală și populară românească la o gamă impresionantă de instrumente pornind de la violoncel pana la chitară tenor, darbouka, flaut sau caval. Adi Despot a spus: „parcă am cântat doar 20 de minute”, și publicul ar mai fi stat la încă două ore de concert.

Putem să repetăm experiența, însă, în Jukebox Venue pe data de 23 martie. Vița de Vie nu au vrut să îi lase uitați pe cei care nu au mai prins bilete la Operă și vor susține încă un spectacol acustic excepțional.

La mulți ani, Vița de Vie! La mulți ani, Adi Despot!

Setlist

 1. Intro
 2. Iamma
 3. Visele
 4. Îmi Pasă
 5. Vinolamine
 6. Alungă Tăcerea
 7. Cad
 8. Mori
 9. Visare
 10.  Totata
 11. Ce contează - cu Tudor Chirilă și Eugen Caminschi
 12. Sunetul mai tare
 13. Abdullah (Secretara)
 14. Varză - cu Alexandrina Hristov
 15. Lăsat Pustiu
 16. Intro Azi
 17. Azi
 18. Basul și cu toba mare
 19. Liber (bis)
 20. Praf de stele (bis)

Nu uita să vizitezi și galeria foto de la concertul acustic aniversar Vița de Vie!

PUBLICITATE
4 comentarii

Concerte & turnee

AWAKE presents Vița de Vie Simfonic - Program și reguli de acces

Pe 22 august, Vița de Vie concertează alături de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureş, în cadrul unui eveniment prezentat de AWAKE. Recitalul va avea loc la Cetatea Medievală Tîrgu Mureș și-l va avea în deschidere pe Vizi. Consultă programul și regulile de acces comunicate de organizatori.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

 • Access public: 16:00
 • Expoziţie de artă contemporană Artdoor, organizată în colaborare cu OAR Mureș: 16:00 - 23:00
 • Designers’ Bazaar by Târgul Cetății: 16:00 - 23:00
 • Chill și Vinil: 16:00 - 21:00
 • Board Games Area by Zilele Jocurilor: 16.00-23.00
 • Platforma Feed Your Mind - discuții pe teme inspiraţionale: 17:30-19:30
 • 17:00-17:10 - Intro
 • 17:10-17:30 - Călin Ignat de la Bere Noah - Despre cum să produci local o bere artizanală
 • 17:30-18:00 - Larisa Pop de la Mr. Pop, Victor Bodoc de la Elephant și Zsigmond Istvan de la 112
 • Discuție pe tema cafenelelor de specialitate din Tîrgu Mureș
 • 18:00-18:30 - Mihai Ungureanu de la Zilele Jocurilor și Ali Plays a Lot - Discuție pe tema comunității
 • Board Games
 • 8.30-19.00 - Discuție pe tema Teatrului Indepedent din Tîrgu Mureș
 • Teatru Impro - The Funkers – prezentat de studenții la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș: 19:30 – 21:00
 • Concert Vizi: 19:00 – 20:00
 • Concert Vița de Vie și Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, condusă de dirijor Remus Grama: 21:00 - 23:00

Programul evenimentului poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo și numărul publicului participant.

Accesul la AWAKE presents Vița de Vie Simfonic

Accesul se va putea face în baza unui tichet de acces valid, descărcat gratuit de pe IaBilet.ro. Un singur tichet permite accesul pentru o singură persoană o singură dată. Tichetul de acces va trebui păstrat pe toată durata evenimentului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Intrarea la eveniment se face în baza regulamentului organizatorului și presupune respectarea tuturor restricțiilor și ale posibilelor condiții suplimentare impuse de autoritățile locale la momentul desfășurării evenimentului.

Cu scopul de a asigura sănătatea și siguranța participanților, ale staffului și ale artiștilor, concertul va avea loc în aer liber și cu respectarea măsurilor legale locale impuse de autorități la data desfășurării evenimentului.

Potrivit legislației în vigoare, accesul în incintă și participarea la eveniment sunt permise doar pentru:

 • persoanele care pot dovedi că sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 24 de ore;
 • persoanele care pot dovedi că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

*Documentația doveditoare trebuie să fie eliberată de laboratoare medicale acreditate.

Persoanele care se află în imposibilitatea de a participa la eveniment, dacă au emis deja un tichet de acces gratuit de pe IaBilet.ro, sunt încurajate să returneze tichetul de acces printr-un email la [email protected], astfel încât alți doritori să le poată folosi, având în vedere faptul că numărul de persoane ce pot accesa incinta locației este limitat.

Cei care dețin bilete la ediția amânată AWAKE Festival 2020 sau au primit o invitație la achiziționarea vinilului Vița de Vie în Corzi Live, dacă nu au descărcat deja un tichet de acces de pe IaBilet.ro pentru evenimentul din 22 august și doresc să participe, sunt rugați să trimită un email la [email protected], în care să solicite un tichet de acces.

Accesul copiilor

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului și luminilor puternice. Participanții la eveniment care vor decide să între însoțiți de cei mici, își asumă răspunderea pentru aceștia, iar accesul pentru ei se va face în baza unui tichet de acces emis pentru ei.

Organizatorii recomandă să asigurați copiilor cășți de protecție. Minorii trebuie să fie însoțiți de un adult.​

Recomandările organizatorilor:

Organizatorii le recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces, menționată mai sus. Astfel, se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi redus.

Organizatorii recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență.

În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu:

 • băuturi și produse alimentare achiziționate din afară perimetrului locației;
 • sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic,
 • doze de aluminiu, conserve;
 • artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere;
 • scaune;
 • arme, obiecte contondente, lanțuri;
 • umbrele;
 • animale de companie;
 • rucsacuri, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4;
 • selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.

În zona de concert VA FI PERMIS accesul cu:

 • aparate de fotografiat compacte;
 • brichete;
 • medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețeta, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm.

Achiziționarea băuturilor și produselor alimentare

În incinta perimetrului Cetății Medievale Tîrgu Mureș, participanții la eveniment vor avea posibilitatea de a achiziționa băuturi răcoritoare, apă, bere cu și fără alcool și gustări. Produsele vor putea fi procurate cu numerar sau card bancar.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock 2021 - Lineup-ul complet și programul pe zile

Living Rock 2021 aduce muzica alternativă la mare. Lineup-ul complet pentru ediția de anul acesta include trupe ca Vița de Vie, Alternosfera, The Mono Jacks și Urma.

Publicat

pe

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Living Rock 2021 are loc în weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Programul pe zile și ore

Vineri, 20.08

Evening concerts - cu începere de la 7 PM

 • Melting Dice
 • Rockabella
 • GRIMUS
 • COMA
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 21.08

Morning Concerts - cu începere de la 8 AM

 • Robin and the Backstabbers
 • Dimitri's Bats

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Toulouse Lautrec
 • ZMEI3

Evening Concerts - cu începere de la 8:30 PM

 • Theodore (Grecia)
 • Jurjak
 • URMA
 • The Mono Jacks

Duminică 22.08

Brunch Concerts - cu începere de la 2 PM

 • Lucia
 • The Kryptonite Sparks

Evening Concerts - cu începere de la 7 PM

 • Alex & The Fat Penguins
 • Pinholes
 • byron
 • Alternosfera

Accesul la festival și în zona de camping:

 • Accesul la festival se va face pe bază de bilet de acces pentru o zi sau abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid. Abonamentul oferă acces gratuit în zona de camping a festivalului.

Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Festivalul Living Rock, unicul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri la Holzstock Festival 2021

Holzstock Festival, eveniment ce are loc în cadrul bisericii fortificate din Hosman, ajunge în 2021 la cea de-a 7-a ediție. Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri, din lineup făcând parte și alte nume autohtone, dar și de peste hotare.

Publicat

pe

Concert Vița de Vie la Arenele Romane pe 29 octombrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Holzstock Festival este un festival de muzică ce are loc în cadrul bisericii fortificate Hosman, din județul Sibiu. Anul acesta, evenimentul ajunge la cea de-a șaptea ediție, între 20 și 22 august 2021, și reprezintă o importanta sursă de venit pentru administrarea și întreținerea ansamblului bisericii fortificate.

Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman, dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, fie ei localnici, sibieni sau veniti din orice parte a lumii, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. La festival va exista și o zonă de camping pentru corturi, între zidurile Bisericii Fortificate, și zonă de campare pentru Van-uri.

Lineup-ul Holzstock Festival 2021

Vineri, 20 august 2021

 • Robin and the Backstabbers
 • The Different Class
 • Stiff Kicks

Sâmbătă, 21 august 2021

 • Vița de Vie
 • Orkid
 • Wildchild

*Noi nume vor fi anunțate în perioada următoare.

Ca și în anii precedenți, festivalierii se vor putea bucura de workshop-uri și ateliere interesante de vizitat în timpul zilei. Detaliile pentru workshop-uri și ateliere vor fi dezăluite în curând.

Accesul la Holzstock Festival 2021:

Accesul este permis pentru:

 •  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

SAU

 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore și care acoperă întreaga durată a evenimentului (20 august, 14.00 PM – 22 august, 14.00 PM) ca și valabilitate.

SAU

 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 realizate la intrarea la festival contra cost.

Copiii cu vârsta până în 14 ani, dovedită de un act de identitate, beneficiază de intrare liberă în festival și camping, doar însoțiți de către un adult, în baza unei brățări speciale care se va elibera de către Organizator la punctul de check in.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.

Bilete la Holzstock Festival 2021

 • Biletele Early Bird Full Pass costă 170 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending